Thursday, November 26, 2009

EPISODE 36 (Misteri Gunung ES 2) - SAMBUNGAN KISAH SINETRON SI CANTIK DAN SI BURUK RUPA PADA 26 NOVEMBER 2009 PUKUL 2.00 PETANG DI TV3


Sambungan kisah sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 36(Misteri Gunung ES 2)pada 26 November 2009
Sinopsis sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 36
Kilumbar berasa geram apabila dia melihat Tia dan Kendil semakin mesra. Kilumbar, ahli sihir itu minta adiknya supaya dia dapatkan Tia. Apabila adiknya tanya bagaimana caranya, dia mengarahkan adiknya gunakan otaknya saja iaitu intip dan ikut ke mana mereka pergi.

Adik Kilumbar terus terpikat dengan rupa Kendil yang sebenar apabila dia lihat mukanya melalui cermin ajaibnya.Kata adik Kilumbar sendirian lagi bahawa di sebalik wajahnya monyetnya itu, dia adalah seorang pangeran yang tampan sekali.
Adik Kilumbar: Pasti dia jodoh aku. Laki-laki itu pasti jadi jodohku..(dia tersenyum sendirian)
Sekembalinya di rumah, Kilumber tanya adiknya bagaimana hasil intipannya.
Adik Kilumbar: Saya sudah ekori mereka.
Kilumber: Terus, terus bagaimana? (Kilumbar memuntah keluar nasi yang baru dimakannya sebentar tadi dan tanya adakah dia masak untuknya atau meracuninya).
Adik Kilumbar: Kenapa?
Kilumbar: Nasi hangit. Ini pastinya petanda kau ingin kahwin. Kau dah jatuh cinta ya? Jatuh cinta pada siapa? Nanti aku bantu kau.
Adik Kilumbar: Sama Kendil, Lumber... (Kilumbar terkejut mendapat tahu adiknya jatuh cinta pada Kendil)Tia tanya Kendil ke mana perginya pari-pari Mili. Katanya nak hantar mereka ke tempat selanjutnya tetapi kini dia masih belum muncul lagi. Kendil kata pada Tia mungkin pari-pari Mili mempunyai masalah yang belum lagi selesai. Kilumbar beritahu adiknya sekiranya gadis itu jadi miliknya, Kendil pula akan menjadi milik adiknya pula. Kendil dan Tia berasa lapar dan mereka singgah di suatu gerai dan diberi air. Setelah minum air itu Tia dan Kendil berasa mengantuk dan kemudian mereka tidak sedarkan diri lagi. Sebenarnya Kilumbar dan adiknya menyamar sebagai penjaja dengan berubah rupa untuk mengaburi Tia dan Kendil. Kisah selanjutnya bersambung... Bagaimanakah agaknya kesudahan episode ini. Apakah rancangan dua adik-beradik ini selanjutnya?

Video klip Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 36 berjudul Misteri Gunung ES 2

Sambungan kisah sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 36 Part 1


Sambungan kisah sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 36 Part 2


Sambungan kisah sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 36 Part 3


Sambungan kisah sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 36 Part 4

***********************************************************************
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3, http://sinemart.com, dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

0 comments :

Online Visitors

Thank you for dropping by