Monday, September 10, 2012

Episode 1 - 244 (7 Sept 2012) - Sinetron Nada Cinta mula menemui penonton di Astro Ria pada 27 September 2011 jam 6.30 petang setiap Isnin - Jumaat



Cast

Mikha Tambayong , Randy Pangalila , Michella Putri , Dewi Sandra , Luna Maya , Primus Yustisio , Dicky Wahyudi , Olla Ramlan , Kieran Sidhu , Dewi Siska , Lita Suwardi , Hanna Hasyim , Egi Fedly , Piet Pagau , Erly Ashy

Sinopsis

Faris adalah anak orang kaya raya dan terpandang yang sedang menjalin hubungan dengan Rina, seorang guru musik dari keluarga biasa. Hubungan ini ditentang oleh Tirta, ayahnya. Faris dipisahkan dan dipaksa menikah dengan Nia. Sementara itu Rina ternyata hamil dan melahirkan anak perempuan yang kemudian diculik oleh adik Nia dan dibuang di panti asuhan.

Enam belas tahun kemudian, Nada, anak perempuan yang dulu dibuang oleh adik Nia, kini sudah tumbuh menjadi remaja yang cantik dan sangat mencintai musik. Nada selalu dibayang-bayangi keinginan untuk segera bertemu orang tuanya yang entah ada di mana. Nada nekat kabur ke Jakarta.

Ketika tiba di Jakarta Nada nyaris tertabrak mobil tapi berhasil diselamatkan oleh Rina. Sayangnya pertemuan anak dan ibu ini tidak membuat mereka menjadi dekat.

Nada kini bergabung dengan pengamen jalanan. Lalu Nada dan teman-temannya membangun sebuah warung di depan sekolah mewah, di mana Rina ternyata mengajar musik di sini.

Nada kembali bertemu dengan Rina. Ketertarikan yang sama terhadap musik perlahan-lahan membuat mereka semakin dekat. Sementara itu Ricky, siswa favorit di sekolahan ini, terpesona dengan kemampuan menyanyi Nada. Hal ini membuat Rasty, pacar Ricky, menjadi cemburu dan ingin menghancurkan Nada. Rasty selalu berusaha menyingkirkan Nada.

Kemudian diketahui bahwa Rasty ternyata adalah anak Faris dari Nia. Akankah Rasty dan Nada memperebutkan cinta Ricky seperti kedua orang tua mereka dulu? Atau akankah ini membuat Faris kembali kepada Rina??



Sinetron Nada Cinta Episode 1 - 200

Sila klik di sini untuk mengikuti kisah sinetron Nada Cinta mulai Episode 1 - 200

Sinetron Nada Cinta Episode 201 - 245

Sila klik di sini untuk mengikuti kisah sinetron Nada Cinta mulai Episode 201

sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.mdentertainment.net/
http://www.indosiar.com/
Astro Ria 104
emeraldL2009
topexsan Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

56 comments :

chonun ina imnida!! said...

episod 25 x de ke???

Nad95 said...

episod 36 mne?? hrap dpat dtayangkn scepat mungkin k..????????:)

kapasbiru said...

episode 36 xde ke???

Adeline Yoes said...

yahh pengen bgt ntn episode 51-55:(

nabihahucu said...

Mna 52 x de ke...?hrp2 ada

Nabila Afiqah said...

Episod 52 ? Please merayu nak tengok ni !

mama nadzmy said...

nape x bleh tgk ep 60 n61??? pls nak tgk sgt ni..

Miss Fyra said...

nape xboleh tgk nie :(

Suraya Rusli said...

episode 61 tak boleh tengok la.

Suraya Rusli said...

episode 61 tak boleh tengok.

Deknur Story said...

episod 70 part 4 xde lg ke?

Kiki said...

episod 72 please . nak tngok sangat nih :(

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Kiki said...

episode 72 please . nak tngok sngat nih :(

SASHA AINA said...

Mane ep 90 nie....pleaselh nk tengok sangat nie.....

siti nur syahirah said...

episod 30 x de ke ... please nk nengok nie ....

LiaNa YuSoF said...

macam mana ya saya mau nonton nada cinta dari episod 1-56? ada banyak episod yang saya terlepas nonton... please... berharap sangat nak tengok...

oryctolagusss said...

ep 112 part2 linknya silap dong.. :'(

ani said...

Can't watch episode 128 part 1..

akue said...

elah aku mau tengok nada cinta episode yang baru bukan yang sudah akue tengok...!!!

oryctolagusss said...

kok part 1 & part 2 videonya sama?

king torres said...

143 part1 videonya silap.. itu 142 part1.. :(

ani said...

Why is episode 143 part 1 is e same as episode 142 part 1

nIzarE WAkeNis said...

seronok bangat cerita ini

ani said...

Pls upload episode 153 part 2,3 & 4.. Thks

ani said...

Pls upload episode 159 part 3,4,& 5.. Thks

sapphire blu said...

Harap bersabar ani sebab saya pun tidak tahu kenapa malam ini videonya lambat diupload kerana saya cuma link sahaja apa yang ada dan saya bukan uploadernya. thanks.

ani said...

Thks a lot Sapphire for e link..:)

sapphire blu said...

You are welcome, ani

ani said...

Ep 160 part 3, 4 & 5 pun sama Tak ada.:(. Me excited to watch .. Sorry Sapphire

Syafiqah Ershad said...

emmm...episode yang marvin ade tu bile yerr..n sebenarnya marvin tu suka kt cinta ke??

ani said...

What happen to episode 169 audio.. There's no sound..:(

E'zatty Abd Nasir said...

what's with episode 174 part 2??

E'zatty Abd Nasir said...

what's with episode 193 part 5. why is it "putri yg ditukar"??

E'zatty Abd Nasir said...

What's with episode 199 part 4?? Its part 5..

Nazlin Adlina said...

Episode 200 Part 1?

Farah Shirin said...
This comment has been removed by the author.
sapphire blu said...

Harap dapt tonton dengan menggunakan google chrome. thanks.

NurulSyahirah (@SyaaBie ) said...

Hi , eps 204 part 6 tak ada ke ? thankyou share :)

Eyla Gurlz said...

Maaf ya...
Kok gue ngak bisa nonton ya...?
Gue cuba dari epsd 1 smpei epsd 122 msh ngak bisa nonton...
Knpa ya...?
Gue pingin banget nonton Sinetron ini... Karena udah Bnyak yg ketinggalan epsd nya.... Pllzzzz bantuin dong...

sapphire blu said...

Untuk mengikuti Nada Cinta harap pergi ke google chrome sebab firefox tak dapat buka video. Thanks.

Eyla Gurlz said...

Gue emg pkei google chrome kok....
Masih aja ngak bisa nonton..
Katanya....
This video is unlisted. Only those with the link can see it.

Eyla Gurlz said...
This comment has been removed by the author.
Eyla Gurlz said...

Gue emg pkei google chrome kok...
Masih aja ngak bisa nonton...
Katanya kayak gini...
This video is unlisted. Only those with the link can see it..

sapphire blu said...

tunggu buffer pasti boleh tonton. semua pun boleh tonton guna google chrome. thanks.

Azu said...

Part 5 mana?

Orange said...

Terbaik...n terima kasih kerana page ini slalu di update...

sunarti bulan said...

ada cara tak nak tgk video cepat sikit?? sbb nak tunggu dia habis buffer lama sgt.. :(

Admin said...

kenapa yg episode 222 ,
masa geng2 ricky selamatkan nada & faris jatuh dari tangga part nya tak ada ?

Admin said...

hellooo..saya mau tanya kenapa
episode 222 part yg geng2 ricky selamatkan nada & faris jatuh dari tangga tak upload video nya ?

Noor Atikah said...

apa tajuk lagu yang ricky dengan nada nyanyi di bahagian akhir episode 230?

nabila said...

apa tjuk lgu yg alex nyanyi first2 episod 131 ?before nada n cinta hilg . nk taw sgt :)

tari aulia said...

episode 235 tak ada ke ?

dyha said...

Sebab x ditayangkan di astro mgkin sebab raya kot....

Yunie :) said...

ouh klau raya mmg dy x tayang ke ? 20-24 / 08 . kenapa episod dy xdak ?

Syamimi Stenstuit said...

kenapa cerita NADA CINTa di tv ngak ada....

siti nur syahirah said...

please upload DA eps 59 ... please .... harap bisa upload dengan cepat ... maaf kalau ngerepotin ...

Online Visitors

Thank you for dropping by