Thursday, April 24, 2008

DIARI AKADEMI FANTASIA 6 MINGGU KEENAM HARI KEEMPAT PADA 24 APRIL 2008

Kedudukan AFundi terkini 8 pelajar Akademi Fantasia 6 pada 24 April 2008

STACY 16%
ALIF 15%
RINA 14%
NUBHAN 12%
NADIA 11%
RIZ 11%
STANLY 11%
TOI 10%Diari hari ini dimulakan dengan satu gelang 'magic'. AC Mizal datang berkunjung ke Akademi menunjukkan kepada para pelajar mengenai gelang magnet untuk kesihatan.Bila dipakai akan menambahkan 'energy' untuk blood flow dalam badan jadi kalau blood flow bagus, oksigen dalam badanpun akan bagus mengikut kata mereka. Mereka juga juga buat experimen mengangkat Stanly.

Toi tiba-tiba tergelak didepan Cikgu Siti Hajar sewaktu latihan nyanyian. Dia tidak dapat mengawal dirinya daripada ketawa. Apabila Cikgu Siti lihatnya begitu dia pun macam terikut nak tergelak dan menasihatinya tidak berbuat demikian. Pengetua juga berada di situ tetapi pada waktu itu Toi sudah tidak lagi tergelak dan meneruskan latihan vokalnya.Bila dia keluar dari kelas latihan dia terserempak dengan Pengetua lagi yang mengatakan nyanyiannya tiada "feel". Nampaknya Toi tidak dapat menumpukan perhatian dan memberitahu Pengetua gangguan yang menyebabkannya begitu. Pengetua memintanya jangan "kusutkan otaknya".

Alif memberi Pengetua surat daripada Doktor Specialist dari hospital mengenai lututnya yang tercedera tempoh hari.

Cikgu Shafi terus memberi latihan vokal kepada Stacy dan Alif dalam lagu tugasan mereka. Pihak dari Loreal Salon juga datang ke Akademi untuk berkongsi bersama mengenai pewarna rambut dan bagaimana hendak menjaga rambut yang telah diwarnakan.


Cik Kutip dengan gelagatnya lagi. Dia meminta Toi melindunginya kalau ada sesiapa yang ingin memukulnya. Begitulah aksi Cik Kutip yang sentiasa menghiburkan hati penonton.


(terima kasih rockin)
Klip video AF6 X Diary: Nadia membuat latihan Lagu Rama Rama di depan Ibu Fauziah Nawi. Persembahan Nadia begitu konsisten setiap minggu. sapphire blu harap Nadia dapat membawa lagu Rama Rama dengan baik dengan suaranya yang unik.

Diari hari keempat minggu keenam bahagian kedua dimulakan dengan senaman diketuai oleh Nadia. Baguslah tu, buat senama untuk kecerdasan otak ye!!

Dalam kelas ibu Fauziah Nawi, Toi dinasihati untuk memberi lebih tenaga dari segi vokalnya."kena jaga nafas" kata ibu Fauziah Nawi kepada StanlyToi terkejut mendengar suara yang keluar dari screen tv sewaktu dia sedang berlatih lagu tugasannya. Kumpulan yang tidak asing lagi dari Indonesia Peterpan membawa pesanan untuk mereka. Sukses untuk mereka daripada Peterpan.

Kumpulan popular dari Indonesia Peterpan datang berkunjung ke Akademi (kejutan kepada pelajar Akademi)Seronoknya mereka berjumpa dengan kumpulan Peterpan


Toi dan rakan-rakannya mengambil gambar kumpulan Peterpan sebagai kenangan. Bukan senang nak ambil gambar merekakan!


Memang berbaloi dapat berjumpa dengan Peterpan. Diari berakhir pada hari keempat dengan Toi bermain angklung dan peterpan bermain gitar. wow, alangkah seronoknya dapat berjumpa dengan mereka.

0 comments :

Online Visitors

Thank you for dropping by