Tuesday, February 24, 2009

SAMBUNGAN TERKINI SINETRON INTAN EPISODE 179 YANG BERSIARAN DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA 24 FEBRUARI 2009 JAM 11.00 MALAMSambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 5 Februari 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 176


Gambar-gambar Dude Harlino sebagai Aditya dalam sinetron Intan

Biodata/Profile Dude Harlino:

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan
Review/Sinopsis Episode Akhir Intan:

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula.

Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.

Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah.

Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung.

Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya. Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.

Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih.

Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula.

Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.

Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi!

Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya.

Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!! (review by:saeah85)

Video klip Intan - Pembukaan Tema Baru

Sambungan sinopsis sinetron Intan Episode 179 bersiaran pada 24 Februari 2009 jam 11.00 malam

Rosa meminta Aditya/Rado jangan meninggalkannya kerana dia tidak boleh hidup tanpanya. Kakak Rosa mengucapkan terima kasih atas pertolongan Rado. Rado imbas kembali bagaimana penglihatannya pulih kerana Rosa telah menolongnya. Dia terasa terhutang budi kepada Rosa dan teruskan menjadi Aditya walaupun terasa pedih di hati.

Intan teringatkan waktu Aditya/Rado memeluknya di hospital dan terasa seperti Rado yang memeluknya dan bukannya Aditya tetapi dia tetap fikirkan bahawa semua itu bukan apa yang sebenarnya kerana dia sangka itu adalah Aditya dan bukannya Rado.

Dengan tidak sedar, Rado/Aditya memanggil Dr. Ardi papa... Dr. Ardi menjadi lebih pasti bahawa Aditya itu adalah sebenarnya Rado. Rado melawat Sally di taman dan memberitahunya bahawa mamanya, Intan tidak keluar kota. Sally gembira mendengar berita itu. Rado membawa Sally ke tempat kuburan Ragga dan memberitahu Sally bahawa kubur itu adalah kubur anaknya. Rado sedih terkenangkan kejadian kemalangan yang telah menimpanya dan Rangga.

Sewaktu Sally bertemu dengan Intan di taman, dia memberitahu Intan bahawa papanya telah membawanya pergi berjalan-jalan dan telah pergi ke kubur anaknya, Rangga. Intan terkejut mendengar bahawa Aditya mempunyai seorang anak yang bernama Rangga. Rado sangat rindukan Intan dan dia menulis puisi di atas kertas sambil berlinangan air mata. Sally terus memberitahu Intan bahawa dia tidak mungkin silap bahawa anak papanya adalah Rangga" ... "Aku memeluk kamu tadi bukan sebagai Aditya.. Aku memeluk kamu sebagai R..." kata-kata itu asyik bermain di kepala Intan.

Dewa tidak sihat dan dalam perjalanan keluar untuk ke hospital, Rado/Aditya memukulnya.. Intan bertanya kepada Aditya kenapa dia bohong kepada Sally bahawa Aditya mempunyai anak yang bernama Rangga. Intan kata lagi apa yang hendak Aditya beritahunya sewaktu berada di hospital.. Ra.. tu apa? Intan tanya kepada Rado tetapi Rado ragu-ragu dan keberatan untuk menjelaskan perkara yang sebenarnya kepada Intan apabila dia teringatkan kata-kata kakak Rosa tempoh hari. Rado berasa amat sedih kerana tidak dapat berterus terang dengan Intan. Sampai bilakan Rado terpaksa menyembunyikan hal itu daripada Intan? Kisahnya bersambung...

Sambungan kisah sinetron Intan Episode 179 Part 1

Sambungan kisah sinetron Intan Episode 179 Part 2

Sambungan kisah sinetron Intan Episode 179 Part 3

Sambungan kisah sinetron Intan Episode 179 Part 4

Sambungan kisah sinetron Intan Episode 179 Part 5


Gambar Rado dan Dr. Ardi di penghujung Episode 179: Intan - Dr. Ardi sangat pasti bahawa Aditya sebenarnya adalah Rado.

Dr. Ardi kepada Aditya/Rado: Ya, Saya punya bukti kalau anda tidak percaya bahawa Aditya adalah Rado... anak saya. Selama ini kamu telah lupa ingatan ...

Apakah yang akan berlaku selepas ini. Terus bersama shinystar untuk kemas kini yang akan datang pada pada waktu yang sama, 25 Februari 2009, Rabu. Selamat malam.


Episode demi episode yang ditonton shinystar dalam sinetron Intan semakin mencemaskan dan menyayat hati. Shinystar tidak sabar lagi menunggu episode yang seterusnya dalam Episode 180 yang akan disiarkan pada hari Isnin, 25 Februari 2009 pada jam 11.00 malam. Sekian kemas kini ringkas dari sambungan sinetron Intan Episode 179 daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

SAMBUNGAN TERKINI SINETRON LIA EPISODE 51 - 60 YANG BERSIARAN DI RCTI SETIAP HARI PUKUL 17.30 WIB SEJAK SINETRON INI MENEMUI PENONTON PADA 29/12/20


Sinetron Lia menemui penonton mulai 29 December 2008 setiap hari pada jam 17.30 WIB di RCTI - Sambungan terkini sinetron Lia Episode 51 hingga 54 hingga Episode 60

Dibintangi oleh pelakon:

Bobby Yoseph,
Rachel Amanda,
Lucky Perdana,
Putri Titian
Nimaz Dewantary
Stuart Collin
Joy Octaviano
Ade Surya Akbar
Umar Lubis
Lulu Kurnia
Mike Amalia
Sarah Sechan
dan lain-lain lagi.

Sinopsis sinetron Lia:

LIA (Amanda), gadis yang penuh semangat dan tegar. Demi membantu ibunya, RANTI (Mieke Amalia), Lia memutuskan bekerja sebagai cleaning service di sebuah sekolah. Lia tidak ingin ibunya terus-terusan bekerja di bar dangdut.

Di hari pertamanya bekerja, MERCY (Putri Titian), seorang gadis kaya yang cantik dan angkuh mengacaukan pekerjaannya. Lia yang tak ingin dikeluarkan dari pekerjaan barunya itu pun memarahi Mercy. Mercy tidak terima Lia memarahinya. Mereka pun terlibat pertengkaran, sampai seorang guru melerai mereka.

Tak ada satupun murid yang berani memberikan saksi bahwa Lia tidak bersalah, karena kesemuanya takut dengan Mercy. Sampai akhirnya, AYU (Nimaz Dewantary), seorang gadis pendiam, pintar, dan penerima beasiswa berani memajukan diri dan menjadi saksi bahwa semua itu adalah salah Mercy. Mercy kaget dan kesal sekali pada Ayu. Sementara Lia terharu dan berterima kasih sekali pada Ayu. Lia dan Ayu pun kemudian berteman dan saling membantu. Sedangkan Mercy, yang tidak lain adalah teman semeja Ayu pun kesal atas sikap Ayu. Ia pun

Di sekolah itu, kehidupan baru Lia dimulai. ia mulai menjalani hari-hari sebagai bagian dari sekolah, dimana ia merasakan keceriaan sebagai remaja yang dikelilingi dengan kisah-kisah khas remaja. Dimana ia mengenal pertemanan, permusuhan, percintaan, permasalahan keluarga, dan lain-lainnya. Kesemua kejadian itu akhirnya membuat Lia, Ayu dan Mercy menjadi dekat. Cukup mengagetkan memang. Lia pun mulai menyenangi kesehariannya di sekolah itu. Dengan kedekatannya dengan Ayu, pertemanan yang aneh dengan Mercy, dan permasalahannya dengan siswa-siswa yang lain.

Tanpa Lia sadari, kedua gadis yang ia temui di sekolah itu sebenarnya memiliki hubungan darah dengannya. Nasib mempertemukan mereka, tanpa satu sama lain mengetahui kenyataan yang sebenarnya. Kenyataan bahwa mereka bertiga adalah saudara se-ayah, dengan latar belakang kehidupan dan sifat yang berbeda.

Bagaimanakah kisah Lia selanjutnya ?.. akankah ia mengetahui kenyataan yang sebenarnya, bahwa ia masih memiliki ayah dan 2 saudara perempuan? Kisahnya bersambung...


Ost sinetron Lia Jangan Pernah Berubah - ST12

Lirik lagu Pembukaan Sinetron Lia yang mula bersiaran pada 29 December 2008

Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas 'tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan

Reff:[*]
Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

[**]
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Back to Reff:[*] , [**]

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya

UNTUK MENGIKUTI EPISODE AWAL SINETRON LIA - EPISODE 43 HINGGA 50 SILA KLIK DI SINI

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 51

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 51 Part 1

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 51 Part 2

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 51 Part 3

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 51 Part 4

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 51 Part 5

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 51 Part 6

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 51 Part 7

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 52

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 52 Part 1

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 52 Part 2

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 52 Part 3

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 52 Part 4

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 52 Part 5

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 52 Part 6


Sinopsis sinetron Lia bersambung dalam Episode 53

Lia dan Ranti terpaksa menjadi pembantu di rumah Inggrid. Hal tersebut mereka lakukan untuk mengganti kaca mobil Inggrid yang pecah. Gilang merasa kasihan terhadap Lia. Ia pun meminta Inggrid untuk menjadi pembantu juga di rumahnya. Lia terharu dengan pembelaan Gilang.

Karena terlalu lelah, Ranti yang sebenarnya sedang sakit akhirnya jatuh ke kolam. Lia dan Lucky berusaha menolong Ranti. Dalam keadaan koma, Ranti segera dibawa ke rumah sakit. Selamatkah Ranti?

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 53 Part 1

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 53 Part 2

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 53 Part 3

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 53 Part 4

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 53 Part 5

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 53 Part 6

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 53 Part 7

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 53 Part 8

Sinopsis sinetron Lia bersambung dalam Episode 54 pada 18 Februari 2009

Inggrid bersedia membayar biaya pengobatan Ranti sampai sembuh. Tapi syaratnya Yos harus kembali tinggal dengan Inggrid dan menjauhi Ranti untuk selamanya. Demi Ranti, Yos akhirnya menyetujui syarat Inggrid. Lia yang sedih tidak bisa berbuat apa-apa dan merelakan kepergian Yos, ayah kandungnya yang lama ia cari.

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 54 Part 1

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 54 Part 2

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 54 Part 3

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 54 Part 4

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 54 Part 5

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 54 Part 6

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 55\
Sambungan kisah sinetron Lia Episode 55 Part 1

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 55 Part 2

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 55 Part 3

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 55 Part 4

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 55 Part 5

Sambungan sinetron Lia bersambung dalam Episode 55 Part 6

Sinopsis sinetron Lia bersambung dalam Episode 56 pada 20 Februari 2009

Dalam sebuah kecelakaan, Lia terluka sangat parah. Akhirnya, ia dibawa ke Rumah Sakit agar bisa segera diobati. Saat sedang dalam perawatan, Lia berusaha untuk kabur dari Rumah Sakit dan pergi ke tempat Ranti berada untuk menyelamatkannya. Berhasilkah usaha Lia untuk menyelamatkan Ranti?

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 56 Part 1

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 56 Part 2

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 56 Part 3

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 56 Part 4

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 56 Part 5

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 56 Part 6

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 57

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 57 Part 1

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 57 Part 2

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 57 Part 3

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 57 Part 4

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 57 Part 5

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 57 Part 6

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 58

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 58 Part 1

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 58 Part 2

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 58 Part 3

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 58 Part 4

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 58 Part 5

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 58 Part 6

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 58 Part 7

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 59

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 59 Part 1

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 59 Part 2

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 59 Part 3

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 59 Part 4

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 59 Part 5

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 59 Part 6

Sinopsis sinetron Lia bersambung dalam Episode 60 pada 24 Februari 2009

Lia mengajak Ranti, Ayu dan Juwita ke rumah barunya, warisan dari Ibu Mieke. Mereka bahagia sampai ketika Fauzan pulang dari rumah sakit jiwa.

Perusahaan Lia dan perusahaan Gilang akhirnya bekerjasama. Adrian yg melihat kekompakan Lia dan Gilang cemburu, tapi dia merasa sudah sepantasnya mereka bersatu.

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 60 Part 1

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 60 Part 2

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 60 Part 3

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 60 Part 4

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 60 Part 5

Sambungan kisah sinetron Lia Episode 60 Part 6

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada miracary Channel, http://www.sinemart.com, http://www.rcti.tv, miracary Channel, http://indolirikz.blogspot.com dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by