Tuesday, March 17, 2009

DIARI AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 MINGGU KE-2 HARI KE-2 YANG BERSIARAN DI ASTRO RIA PADA 17 MAC 2009 JAM 9.00 MALAMUntuk mengetahui apa yang berlaku dalam Diari Akademi Fantasia Musim Ke-7 Minggu Ke-2 Hari Ke-2 - semuanya terjawab dalam gambar dari petikan Diari AF7 Minggu Ke-2 Hari Ke-2 video klip yang berikut:Carta Kedudukan Afundi Terkini Pada 17 Mac 2009

1. ISMA : 11%
2. ARIL : 10%
3. HAFIZ : 10%
4. YAZID : 8%
5. ZIZI : 8%
6. RUBISA : 8%
7. AISHAH : 7%
8. CLAUDIA : 7%
9. AKIM : 7%
10. OBRI : 6%
11. QHAUD : 5%
12. RINI : 5%
13. ADILA : 4%
14. SIDI : 4%


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI KE-2 P1: 17/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI KE-2 P2: 17/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI KE-2 P3: 17/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI KE-2 P4: 17/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI KE-2 P5: 17/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI KE-2 P6: 17/3/09

Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Ria, www.astro.com.my dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 194 YANG BERSIARAN PADA17 MAC 2009, SELASA DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM


JANGAN LUPA UNTUK TERUS MENONTON SINETRON INTAN BERSAMA-SAMA DENGAN SHINYSTAR SETIAP HARI ISNIN HINGGA JUMAAT JAM 11.00 MALAM DI ASTRO PRIMA


POSTER INTAN DAN RADO - CINTA MEREKA YANG TIDAK PERNAH PUDAR
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya design dua poster "SINETRON INTAN" ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 17 Mac 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 194


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan
Sinetron Intan Episode 194 bersambung dengan kisah:


Disebabkan Rado tidak mahu meninggalkan Intan, Nadine berkata dia tidak boleh naik ke tingkat atas dan cuma boleh tidur di ruang tamu sahaja. Rena menjelaskan kepada Romi bahawa memang Rado bercakap benar apabila dia mengatakan bahawa bayi yang dikandung Nita bukan hasil perbuatannya. Nadine turun ke tingakat bawah dan ternampak Rado dan Intan berpelukan sewaktu tidur di ruang tamu. Nadine menjerit nama Intan dengan sekuat hatinya. Nadine menghalau Rado dan menegaskan bahawa dia adalah buaya yang telah mengkhianati Intan dan sekiranya dia mengkhianati Intan bermakna dia juga mengkhianati Nadine. Nadine tetap berdegil bahawa Rado bukan suami yang baik.Romi berkata Rena sama bodoh seperti Intan. Rena berkata Romi keterlaluan dan marah kepadanya.Romi kesal kerana tersilap cakap. Intan sedih mengenangkan apa yang telah berlaku. Intan menerima puisi menerusi sms. Intan juga membalas puisi kepada Rado.

Pesakit yang dirawat oleh Rado semakin kurang kerana mereka tidak mempercayainya lagi. Nita risau ke mana perginya Benny. Nita bertanyakan khabar Intan dan Rado daripada Wina. Wina berkata mereka sedang tinggal di rumah sebelah dan meminta Nita usah diambil hati apa yang Rado katakan kepadanya. Intan risau mengenangkan Rado. Dia amat merindui Rado dan Rado tiba di rumah Nadine tetapi pintu telah dikunci dan Rado tidak dapat masuk.

Nadine memberi susu kepada Intan dan dia meminta maaf kepada Intan kerana telah meninggikan suara kepada Intan tetapi semua itu adalah untuk kebaikannya. Dia berkata Intan boleh hidup bahagia tanpa Rado dan dia akan menjaga Intan dan pastikan dia tidak disakiti hati dan dia dapat hidup dengan tenang. Intan ingin tidur bersama Rado tetapi apakan daya.. dia tidak dapat berbuat demikian.

Intan terjaga pada keesokan pagi tetapi Rado tidak berada di situ lagi. Intan menerima sms daripada Rado mengatakan dia terpaksa pergi kerana ada urusan lain yang perlu dilakukan. Intan meminta Rena membuka pintu bilik. Rena cuba mengambil kunci dari bilik Nadine, ibu mertuanya. Akhirnya dia berjaya mendapatkan kunci bilik itu dan dia membebaskan Intan. Intan meminta Rena menguncikan bilik tersebut semula sementara dia pergi menemui Rado. Intan memberitahu Rado bahawa dia melarikan diri dari rumah untuk bertemu dengan Rado.


Rado bercadang untuk menemui Nita. Apakah yang akan berlaku selepas ini? Semuanya akan terjawab dalam klip video yang seterusnya.. dalam Episode 194 kisah "Intan"


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 194 Part 1


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 194 Part 2


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 194 Part 3

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

SAMBUNGAN TERKINI SINETRON JELITA EPISODE 41 - 50 BERSIARAN DI TV3 HINGGA 4 MAC 2009 JAM 2.30 PETANG - DIBINTANGI OLEH AGNES MONICA


Sinopsis dan video klip sinetron Jelita Episode 41 hingga 50 - Sinetron Jelita yang mengandungi 57 episod ini mula menemui penonton sejak 15 Disember 2008, jam 2.30 petang, setiap hari Isnin hingga Khamis.

Turut menjayakan sinetron ini adalah Agnes Monica yang memegang watak “Jelita” Dearly yang memegang watak "Bayu", Gading Marten, Ketrin, Cut Syifa, Diva Nadia, Lia Kartika, Cindy Fatika Sari dan Umar Lubis.

Sutradara : Dody Djanas
Produser :Leo Sutanto
Desain Produksi : Heru Hendriyarto, Indrayanto Kurniawan
Cerita & Skenario : Allan Rosalia
Produksi : SinemArt (2008)


Video klip pembukaan sinetron Jelita - Tema: Matahariku dengan lirik - Agnes Monica

Lirik lagu tema sinetron Jelita: Matahariku - Agnes Monica

Tertutup sudah pintu pintu hatiku
Yang pernah dibuka waktu hanya untukmu
Kini kau pergi dari hidupku
Ku harus relakanmu walau aku tak mau

Reff

Berjuta warna pelangi di dalam hati
sejenak luluh bergeming menjauh pergi
Tak ada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

Dengarlah matahariku suara tangisanku
Ku bersedih karena panah cinta menusuk jantungku
Ucapkan matahariku puisi tentang hidupku
Tentangku yang tak mampu menaklukkan waktu

Berjuta warna pelangi di dalam hati
Sejenak luluh bergeming menjauh pergi
Tak ada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi...

dengarlah matahariku suara tangisanku
ku bersedih karena panah cinta menusuk jantungku

Dengarlah matahariku suara tangisanku
Ku bersedih karena panah cinta menusuk jantungku
Ucapkan matahariku puisi tentang hidupku
Tentangku yang tak mampu menaklukkan waktu

dengarlah matahariku suara tangisanku
ku bersedih karena panah cinta menusuk jantungku


PEMAIN/Dibintangi oleh pelakon :


Agnes Monica sbg. JELITA

Nino Fernandez sbg. ERLANGGA
Dearly Dave Sompie (Dirly Idol)- Indonesian Idol 3 : sbg. BAYU
Gading Marten sbg. EDDY
Ketrin sbg. VIVIAN
Cut Syifa sbg. DEWI
Diva Nadia sbg. PRYTA
Lia Kartika sbg. KARTIKA
Cindy Fatika Sari sbg. LIRNA
Umar Lubis sbg.DANU
Arinza sbg. RIZAL

KARAKTERISASI/WATAK/CHARACTER

JELITA (17-18 tahun)

Anak kedua Rano dan Rima. Dia ini cewek cantik yang ceria, bersemangat, berani, berjiwa sosial tinggi, penolong, dan rela melakukan apa saja untuk membela sahabat-sahabatnya, membenci orang kaya. Sebenarnya Jelita bukan anak Rima, tapi anak taras yang diberikan pada Rima.

BAYU (18-19 tahun)

Cowok tampan, cool, kaya, membenci orang miskin karena menganggap orang miskin itu malas dan tidak mau berusaha.

KARTIKA (40 tahun)

Wanita setengah baya, cantik, berpenampilan mahal, sangat galak, diktator, sangat dominan, penuh kekuasaan dan pengaruh, keinginannya ingin selalu dituruti.

LIRNA (40 tahun)

Wanita setengah baya, cantik, lembut, diam-diam dia sudah menikah dengan Danu dan memiliki anak Jelita, yang diberikannya pada Rima.

PRYTA (27 tahun)

Cewek, anak pertama Rano dan Rima, cantik, galak, egois, jahat, suka memerintah adik-adiknya dengan semena-mena.

RIMA (38 tahun)

Wanita setengah baya, ibu rumah tangga yang baik, lembut

RIZAL (43 tahun)

Suami Kartika. Sangat menyayangi dan memanjakan Bayu tapi punya sifat jelek yang tidak diketahui istrinya, yaitu suka bermain wanita. Rizal naksir berat pada Laras, sekretaris di perusahaan-nya dan akhirnya berusaha memperkosa Laras. Berusaha menolong Laras, Danu tanpa sengaja membunuhnya.

RANO (40 tahun)

Kepala keluarga yang bertanggung jawab dan sangat menyayangi keluarganya, selalu bekerja keras untuk memenuhi kebutuhan keluarganya yang miskin dan pas-pasan.

EDDY (16 tahun)

Cowok, anak ketiga Rano dan Rima yang suka mencuri dan memeras orang tuanya

Sinopsis sinetron Jelita yang mula bersiaran di TV3 pada 15 Disember 2008 jam 3.30 petang:

Jelita adalah seorang gadis yang cantik, ceria, bersemangat, berani, berjiwa sosial tinggi, penolong, dan rela melakukan apa saja untuk membela sahabat-sahabatnya. Satu hal yang paling dibenci Jelita adalah orang kaya, karena sejak kecil Ibunya, Rima, selalu mengajarkan pada Jelita bahwa orang kaya itu sombong dan selalu mementingkan dirinya sendiri, dan hanya akan membuat gadis miskin menderita.

Sebenarnya Rima bukan ibu kandung Jelita. Ibu kandung Jelita adalah Lirna, sahabat Rima. Sebenarnya Lirna adalah seorang wanita yang baik hati, tapi dia lalu tertipu oleh seorang pria kaya yang menikahinya cuma untuk mempermainkannya. Bahkan hubungannya dengan pria itu telah menyebabkan kesalahpahaman, yang menyebabkan Lirna terpaksa mendekam di penjara selama belasan tahun. Lirna berada di tempat yang salah pada waktu yang salah, sehingga menyebabkan dia menjadi tertuduh atas terbunuhnya suami Kartika, Rizal.

Kartika yang mengira Laras adalah pembunuh suaminya sangat mendendam pada Lirna. Dia bersumpah tidak akan pernah memaafkan laras dan membiarkan laras hidup tenang. Bahkan dia tak henti-hentinya mendoktrin putra tunggalnya, Bayu, agar membenci pembunuh Papanya dan seluruh keluarganya, bahwa dia tidak boleh berhubungan dengan mereka, apapun yang terjadi.

Beberapa bulan setelah dia mendekam di penjara, Lirna baru tahu bahwa dia hamil. Tak ingin bayinya dibesarkan dalam lingkungan penjara, Lirna pun memberikan bayinya pada Rima. Namun Lirna meminta Rima merahasiakan soal Jelita pada semua orang.

Waktu berlalu. Jelita tumbuh menjadi gadis yang sangat cantik. Suatu hari, tanpa sengaja dia bertemu dengan Bayu. Tanpa mengetahui latar belakang permusuhan keluarga mereka, kejadian demi kejadian diantara mereka tak disangka-sangka malah menyebabkan tumbuhnya benih-benih cinta diantara mereka.

Sementara itu, Rima yang sudah berumur mulai sakit-sakitan. Dia menderita penyakit parah yang tidak bisa disembuhkan lagi. Dalam batinnya, Rima merasa tersiksa, karena dia masih menyimpan rahasia besar yang tak diketahui seorangpun.

Saat sakit Rima semakin parah, Rima pun akhirnya memutuskan untuk memberitahu suaminya, Rano. Tapi malang, belum sempat menyelesaikan perkataannya, Rima sudah meninggal dunia. Karena itu, informasi yang sampai di telinga Rano hanyalah kata-kata bahwa salah satu dari puteri mereka bukan puteri kandung Rano. Rano menanggapi kata-kata Rima dalam arti yang berbeda, dia mengira isterinya telah selingkuh. Kekecewaan Rano memicu konflik baru. Sikap Rano terhadap puteri-puterinya jadi berubah dingin dan menjauh karena dia mengira salah satu dari mereka adalah hasil perselingkuhan.

Bagaimanakah kelanjutan cerita ini? Apakah rahasia Rima pada akhirnya akan terbongkar? Bagaimanakah kelanjutan hubungan Bayu dan Jelita? Saat Kartika mengetahui hubungan mereka, apakah Kartika akan menyetujuinya? Bagaimana reaksi Bayu saat mengetahui bahwa Jelita adalah puteri dari orang yang sudah membunuh Papanya? Apakah dia tetap akan mempertahankan hubungannya dengan Jelita, ataukah berubah membencinya?

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI EPISODE AWAL SINETRON JELITA DALAM EPISODE 22 HINGGA 30

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI EPISODE AWAL SINETRON JELITA DALAM EPISODE 31 HINGGA 40


Sambungan sinopsis sinetron Jelita Episode 41 yang bersiaran di TV3 dalam SLOT SINETRON pada 26 Februari 2009 jam 2.30 petang hingga 3.30 petang.

Sambungan kisah sinetron Jelita episode 41 Part 1

Sambungan kisah sinetron Jelita episode 41 Part 2

Sambungan kisah sinetron Jelita episode 41 Part 3

Sambungan kisah sinetron Jelita episode 41 Part 4

Sambungan kisah sinetron Jelita episode 41 Part 5

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 42 yang bersiaran pada 2 Mac 2009

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 42 Part 1

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 42 Part 2

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 42 Part 3

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 42 Part 4

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 42 Part 5

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 42 Part 6

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 43 yang bersiaran pada 3 Mac 2009

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 43 Part 1

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 43 Part 2

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 43 Part 3

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 43 Part 4

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 43 Part 5

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 44 yang bersiaran pada 4 Mac 2009


Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 44 P1/1

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 45

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 45 Part 1

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 45 Part 2

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 45 Part 3

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 45 Part 4

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 45 Part 5


Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 46


Gambar dari petikan sinetron Jelita Episode 46 yang bersiaran di TV3 pada 9 Mac 2009 jam 2.30 petang.

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 46 Part 1

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 46 Part 2

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 46 Part 3

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 46 Part 4

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 46 Part 5

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 46 Part 6


Gambar dari petikan sinetron Jelita Episode 47 yang bersiaran di TV3 pada 10 Mac 2009 jam 2.30 petang.

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 47 Part 1

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 47 Part 2

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 47 Part 3

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 47 Part 4

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 47 Part 5


Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 48

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 48 Part 1

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 48 Part 2

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 48 Part 3

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 48 Part 4Gambar yang diambil dari petikan sinetron Jelita Episode 49

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 49

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 49 Part 1


Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 49 Part 2


Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 49 Part 3

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 49 Part 4

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 49 Part 5

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 50

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 50 Part 1

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 50 Part 2

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 50 Part 3

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 50 Part 4

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 50 Part 5

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 50 Part 6

Sambungan kisah sinetron Jelita Episode 50 Part 7


(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.sinemart.com, TV3 dan semua pihak untuk sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by