Wednesday, February 11, 2009

SAMBUNGAN TERKINI SINETRON INTAN EPISODE 170 YANG BERSIARAN DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA 11 FEBRUARI 2009 JAM 11.00 MALAMSambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 5 Februari 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Video klip Intan Episode 169

Biodata/Profile Dude Harlino:

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan
Review/Sinopsis Episode Akhir Intan:

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula.

Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.

Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah.

Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung.

Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya. Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.

Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih.

Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula.

Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.

Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi!

Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya.

Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!! (review by:saeah85)

Video klip Intan - Pembukaan Tema Baru


Sambungan sinopsis sinetron Intan Episode 170

Sinetron Intan Episode 170 menceritakan kisah bahawa Arman meminta Nadine supaya tidak mendesak Intan untuk mencintai Dewa majikan kepada Intan sepertimana yang dia telah lakukan terhadap Intan dan Romi sebelum ini. Namun begitu, Nadine memberitahu Arman bahawa apa yang telah dia lakukan adalah demi kebaikan Intan.

Aditya memberitahu Rosa bahawa dia akan cuba makan makanan yang tidak digemarinya atas pengaruh baik daripada Intan. Aditya juga terus mengatakan tentang kebaikan Intan tetapi setelah Rosa mendengarnya, dia mendapat serangan jantung dan pengsan. Aditya membawanya ke hospital dan menurut doktor penyakit Rosa kali ini kelihatan lebih parah daripada apa yang telah dialaminya sebelum ini. Aditya menyesal atas sikapnya yang tidak memahai persaaan Rosa dan dia berasa bersalah dalam perkara ini. Aditya berjanji kepada Rosa bahawa dia tidak akan mendekati Intan lagi. Rosa gembira dan berasa lega tentang hal ini.

Rosa berjumpa dengan Dewa di pejabatnya dan memberi seutas kalung untuk diberikan kepada Intan. Dewa bertanyakan kepada Rosa kenapa dia harus berbuat demikian. Rosa pula menjelaskan kepada Dewa bahawa Dewa dan Intan adalah pasangan yang serasi. Kisah sinetron Intan bersambung...


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 170 Part 1


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 170 Part 2


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 170 Part 3


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 170 Part 4

Episode demi episode yang ditonton shinystar dalam sinetron Intan semakin mencemaskan dan menyayat hati. Shinystar tidak sabar lagi menunggu episode yang seterusnya dalam Episode 171 yang akan disiarkan pada hari Selasa, 12 Februari 2009 pada jam 11.00 malam. Sekian kemas kini sambungan sinetron Intan Episode 170 daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

SAMBUNGAN SINETRON WULAN YANG TERIKINI EPISODE 161 - 170 DI SLOT SUTERA @ 2 PADA JAM 6 PETANG SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS


Slot Sutera @ 2 menampilkan sambungan drama bersiri hebat Indonesia iaitu Wulan yang mula menemui penonton semula pada 13 Januari 2009 jam 6.00 petang. Jika sebelum ini, siri tontonan ramai ini dapat diikuti dalam Slot Arca di RTM1 sebaliknya kini sambungan suka duka kehidupan wanita bernama Wulan disiarkan di TV2 pula - Episode 161 hingga 170


Video klip Pembukaan Wulan - Sandaran Hati (OST WULAN)

Lirik lagu Sandaran Hati - Letto

Yakinkah ku berdiri
Di hampa tanpa tepi
Bolehkah aku
MendengarMu

Terkubur dalam emosi
Tanpa bisa bersembunyi
Aku dan nafasku
MerindukanMu

Terpuruk ku di sini
Teraniaya sepi
Dan ku tahu pasti
Kau menemani

Dalam hidupku
Kesendirianku

Teringat ku teringat
Pada janjiMu ku terikat
Hanya sekejap ku berdiri
Kulakukan sepenuh hati
Peduli ku peduli
Siang dan malam yang berganti
Sedihku ini tak ada arti
Jika Kaulah sandaran hati
Kaulah sandaran hati
Sandaran hati

Inikah yang Kau mau
Benarkah ini jalanMu
Hanyalah Engkau yang ku tuju
Pegang erat tanganku
Bimbing langkah kakiku
Aku hilang arah
Tanpa hadirMu
Dalam gelapnya
Malam harikuSinetron dari Indonesia: Wulan

Lagu Tema: Sandaran Hati Oleh Letto

Sutradara: Noto Bagaskoro

Penulis: Kitta Utara

Dibintangi oleh pelakon:

Dhini Aminarti - Wulan
Giovani L.Tobing - Budi
Alice Norin - Aline
Kinaryosih
Asmirandah - Baby
Rio Reifan - Nugroho
Shireen Sungkar - Shinta
Chacha Frederica - Donna
Aditya Herpavi Rachman - Awan
Uci Bing Slamet - Asih
Nanny Somanagara Mbah Tati
Rima Melati Nenek Dira
Yadi Timo
Hengky Sulaiman
Ana Pinem

Profile/Biodata pelakon sinetron Wulan yang sedang bersiaran di TV2 setiap hari Isnin hingga Khamis jam 6.00 petang hingga 7.00 malam:


Plot cerita/Sinopsis Wulan:

Sinetron ini menceritakan kisah WULAN yang sudah menjalin hubungan dengan BUDI selama 9 tahun harus menghadapi kenyataan kehilangan cinta sejatinya tersebut. Hal ini berawal semenjak Budi naik pangkat menjadi penolong peribadi, ALINE, 28 tahun yang masih muda dan cantik seorang Direktor Perusahaan Group Hotel ALAM KENCANA.

Oleh sebab mereka sering menghabiskan waktu bersama akhirnya Aline mula jatuh cinta pada Budi. Aline yang mempunyai perwatakan agresif dan tegas dengan begitu sahaja memutuskan bahawa mereka menjadi kekasih tanpa memberi masa untuk Budi memikirkan hal tersebut. Ini menyebabkan Budi serba salah kerana demi untuk kerjayanya dia terpaksa memuaskan hati Aline dan pada waktu yang sama dia mempunyai hubungan rapat dengan keluarga Wulan.

Budi yang terlalu taksub dengan kekayaan mengikut naluri hati dengan kesempatan ini dan terus berdamping dengan Aline. Apabila Aline meluahkan perasaan ingin bersama dengan Budi, ini menjadi lebih sukar lagi untuk Budi memutuskan hubungannya dengan Wulan terutama sekali apabila ibu Wulan, Asih terpaksa menjalani pembedahan jantung.

Sebagai anak sulung dalam keluarga, Wulan terpaksa menggantikan tempat bapanya dalam menguruskan keluarga setelah bapanya meninggal dunia . Wulan mempunyai seorang adik, Nugroho atau dengan panggilan Nunu dan adik bongsu yang bernama Shinta. Ibu mertua Asih juga tinggal bersama-sama mereka. Walaupun Nunu telah mula bekerja, namun gajinya tidak mencukupi untuk membantu Wulan untuk menampung hidup keluarga mereka.

Dona merupakan kawan kepada Nunu sejak kecil lagi. Dia adalah anak tunggal keluarga Jayadi seorang pemilik perusaahan dimana tempat Nunu bekerja. Donna menganggap Nunu adalah kekasihnya padahal Nunu tidak pernah menaruh hati pada Donna yang cuma dianggapnya tidak lebih daripada kawan sahaja.

Baby sering marah dan protes melihat bagaimana Aline memperlakukan Mama mereka maupun sebaliknya. Namun karena Aline menganggap bahwa ia punya kekuasaan, sebagai pengganti ayah mereka, Aline juga jadi sewenang-wenang memperlakukan anggota keluarganya seperti karyawan kantornya. Makanya Baby jadi lebih sering membangkang.

Pada suatu hari Nunu telah berkenalan dengan Baby dalam satu kemalangan sewaktu Baby telah melanggar Nunu.

Wulan tidak tahu bahwa Baby adalah adik dari perempuan yang merebut Budi dari sisinya. Wulan juga tidak memberitahu ibunya bahwa ia sudah tidak lagi menjalin hubungan cinta dengan Budi.

Namun Budi memang telah berubah. Budi menjadi kasar dan dingin. Tapi sikap Budi yang demikian itu tidak hanya terhadap Wulan, tapi juga terhadap Aline. Aline berusaha melunakkan hati Budi dengan cara mendekatkan diri pada Wahyu, tapi malah membuat Budi jadi semakin mengasarinya, tapi malah membuat Aline semakin tergi.la-gi.la pada Budi.

Sedangkan Wulan semakin tersiksa karena masih belum bisa menerima kenyataan harus melepaskan kenangan indah 9 tahun bersama Budi dan menghadapi situasi bahwa Budi sudah tidak mencintainya dan akan menikah dengan Aline.

Akankah Wulan bisa merebut hati Budi kembali? Dan Bagaimana pula dengan Nunu siapakah yang akan dia pili Dona ataukah Baby? Semuanya akan terjawab dalam serial WULAN yang sangat menarik ini!

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 161 yang bersiaran pada 27 Januari 2009 di TV2 jam 7.30 malam

Sambungan sinetron Wulan Episode 161 Part 1

Sambungan sinetron Wulan Episode 161 Part 2

Sambungan sinetron Wulan Episode 161 Part 3

Sambungan sinetron Wulan Episode 161 Part 4

Sambungan sinetron Wulan Episode 161 Part 5

Sambungan sinetron Wulan Episode 161 Part 6

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 162 yang bersiaran pada 28 Januari 2009 di TV2 jam 7.30 malam

Sambungan sinetron Wulan Episode 162 Part 1

Sambungan sinetron Wulan Episode 162 Part 2

Sambungan sinetron Wulan Episode 162 Part 3

Sambungan sinetron Wulan Episode 162 Part 4

Sambungan sinetron Wulan Episode 162 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 163 yang bersiaran pada 29 Januari 2009 di TV2 jam 7.30 malam

Sambungan sinetron Wulan Episode 163 Part 1

Sambungan sinetron Wulan Episode 163 Part 2

Sambungan sinetron Wulan Episode 163 Part 3

Sambungan sinetron Wulan Episode 163 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 164

Sambungan sinetron Wulan Episode 163 Part 1

Sambungan sinetron Wulan Episode 163 Part 2

Sambungan sinetron Wulan Episode 163 Part 3

Sambungan sinetron Wulan Episode 163 Part 4

Sambungan sinetron Wulan Episode 163 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 164

Sambungan sinetron Wulan Episode 164 Part 1

Sambungan sinetron Wulan Episode 164 Part 2

Sambungan sinetron Wulan Episode 164 Part 3

Sambungan sinetron Wulan Episode 164 Part 4

Sambungan sinetron Wulan Episode 164 Part 5

Sambungan seterusnya kisah sinetron Wulan Episode 165

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 165 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 165 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 165 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 165 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 165 Part 5

Sambungan seterusnya kisah sinetron Wulan Episode 166

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 166 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 166 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 166 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 166 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 167

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 167 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 167 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 167 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 167 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 167 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 168

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 168 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 168 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 168 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 168 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 168 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 169

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 169 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 169 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 169 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 169 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 169 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 170

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 170 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 170 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 170 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 170 Part 4


(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV2, http://wapedia.mobi/id/Wulan, mforum.cari.com.my dan semua sumber atas maklumat sinetron Wulan)

LATEST NEWS ON AMERICAN IDOL SEASON 8 - SCEDULE DATE FROM JANUARY TO AMERICAN IDOL SEASON 8 FINALE IN MAY 2009 - RESULTS FOR 1ST & 2ND GROUP RESULTS


As read on news of the new season American Idol 2009 or American Idol Season 8,they will introduce a New American Idol judge Kara DioGuardi. Other than that, Simon Cowell, Paula Abdul, and Randy Jackson will still be the judges and the show.

Ryan Seacrest is the host of American Idol Season 8.

DO CLICK HERE TO VIEW AMERICAN IDOL SEASON 8 LATEST RESULTS ON MAY 20, 2009 : TOP 2 PERFORMED ON MAY 19, 2009 (AMERICAN IDOL SEASON 8 FINALE)

DO CLICK HERE TO VIEW AMERICAN IDOL SEASON 8 LATEST RESULTS ON MARCH 11, 2009 - TOP 11 PERFORMED ON MARCH 18, 2009 AT( 8:00-10:00 PM ET live/PT tape-delayed) ON FOX.

DO CLICK HERE TO VIEW AMERICAN IDOL SEASON 8 RESULTS ON FEBRUARY 26, 2009 - 2ND GROUP SEMI FINALISTS WHO PERFORMED ON FEBRUARY 25, 2009 - WEDNESDAY AT 8:00 EST, 7:00 CST

PLEASE CLICK HERE TO VIEW AMERICAN IDOL SEASON 8 RESULTS ON FEBRUARY 18, 2009 - 1ST GROUP SEMI FINALISTS PERFORMED ON FEBRUARY 17, 2009 - TUESDAY AT 8:00 EST, 7:00 CST & RESULTS ON FEBRUARY 18, 2009

American Idol Season 8 Schedule, Auditions, and Hollywood week:

The American Idol 8 schedules air date is from January through March 2009. All episodes will be aired every Tuesday-Wednesday. There will be 3 weeks of auditions and 2 weeks of Hollywood rounds wherein 36 contestants will be chosen. There will be a wild card week and 12 contestants will move to the Finals.

The following is American Idol 8 TV broadcast schedule:

American Idol Season 8 Schedule

AMERICAN IDOL AUDITIONS:

January 13 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
January 14 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST

January 20 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
January 21 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST

January 27 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
January 28 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST
January 29 - Thursday, 8:00 EST, 7:00 CST

The lucky auditioners who get the judges’ approval then move on to the “Hollywood Round” where contestants vie for a semifinalist position during the next phase of Idol Season 8.

HOLLYWOOD ROUND:

February 3 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
February 4 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST

February 10 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
February 11 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST

After Simon, Randy, Paula and new judge Kara DioGuardi announce the Top 36 semifinalists on February 11th, it will then be up to viewers to decide who moves forward in the competition during the three weeks of semifinals.

12 different semifinalists will perform each night in the hopes of moving on to the Top 12.

SEASON 8 SEMIFINALS:


February 17 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Top 3 of 12 advance
February 18 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

February 25 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Top 3 of 12 advance
February 26 - Thursday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

March 3 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Top 3 of 12 advance
March 4 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

Each week during the live results shows airing Wednesdays, the three finalists with the highest number of America’s votes — one male, one female and the next top vote getter — will secure coveted spots in the Top 12.

WILD CARD ROUND:

March 5 - Thursday, 8:00 EST, 7:00 CST - Final chance for 3 to advance

New for Season 8, American Idol presents a special “Wild Card” episode featuring the judges’ favorite remaining contestants.

After each of the contestants performs, the judges will select the three final contestants who will round out the Top 12.

AMERICAN IDOL SEASON 8 FINALS:

March 10 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
March 11 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results - 2 eliminated

March 17 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
March 18 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results - 2 eliminated

March 24 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
March 25 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

March 31 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
April 1 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

April 7 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
April 8 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

April 21 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
April 22 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

April 28 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
April 29 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

AMERICAN IDOL SEASON 8 FINALE:

May 5, 2009 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
May 6, 2009 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

There’s no “Idol Gives Back” episode this year in 2009.

AMERICAN IDOL is created and executive-produced by Simon Fuller, founder of 19 Entertainment; and executive-produced by Cecile Frot-Coutaz, CEO, FremantleMedia North America; and Ken Warwick, Executive Producer, FremantleMedia North America.

(Thank you and credits to http://hitsusa.com)

(Thank you and credits to http://www.realitytvfans.com)

(Thank you and credits to http://en.wikipedia.org, http://www.americanidol.com, http://www.rickey.org, http://hitsusa.com, http://www.realitytvfans.com, http://www.joesplaceblog.com, http://videos-online-watch.blogspot.com and all sources for the information and pictures)

Online Visitors

Thank you for dropping by