Monday, February 18, 2013

Sinopsis Episode 51 (8 Februari 2013) - Sinetron Aliya menemui penonton di Slot Sinetron TV3 pada 21 November 2012 jam 2.00 petang setiap Isnin - Khamis

 Pemain Sinetron Aliya

Dea Annisa sebagai Aliya
Irwansyah sebagai Gilang/Galang
Billy Davidson sebagai Faris
Afifa Syahira sebagai Marina
Gege Elisa sebagai Gisha
Marchia Caroline sebagai Bu Mutia
Primus Yustisio sebagai Pak Hendry
Shandy Isabella sebagai Dita
Jihan Fahira sebagai Shinta
Restu Sinaga sebagai Wisnu
Gunawan sebagai Anjar
Natasha Dewanti sebagai Winda
Marini Burhan sebagai Laila

Lagu Tema: Menyambut Janji
Penyanyi: Letto
Cerita & Skenario: Ina Rosamaya
Sutradara: Maruli Ara & Doddy Djanas
Produser: Titin Suryani
Produksi: Verona Pictures © 2011
Tayang: Mulai 21 November 2012
Jadwal Tayang: Setiap hari Isnin - Khamis di Slot Sinetron TV3

Sinopsis Global

ALIYA adalah sosok gadis baik dan jujur yang lahir dari pernikahan Anjar dan Shinta. Sayang, kisah hidup Aliya tidaklah semanis wajahnya. Berbagai konflik selalu menghiasi perjalanan hidup Aliya, termasuk masalah keluarga dan cerita kisah cintanya yang tragis.

Gadis malang itu harus merasakan kehidupan dalam penjara, karena dituduh membunuh Gilang, kekasihnya. Aliya menganggap lika liku kehidupan itu adalah sebuah pengorbanan untuk ibundanya. Di sisi lain, karena Gilang telah tiada, Aliya menganggap tidak ada lagi laki-laki lain yang dia cintai.

Bagaimana kisah selanjutnya? Apakah Aliya akhirnya mengetahui bahwa Shinta adalah ibu kandungnya? Mungkinkah Shinta akan kembali bersatu dengan Anjar? Lantas, kepada siapa Aliya akan melabuhkan cintanya? Fariz yang benar-benar mencintainya atau Galang yang mirip Gilang mantan kekasih Aliya?

Sinopsis ringkas Episode 50


Dita tanya Ruben kenapa dia berada di situ. Jawab Ruben suka hatinya kerana itu adalah hotel dan dia boleh berada di situ bila-bila waktu juga. Ruben masih tidak mahu menyerah kerana cintanya pada Dita masih kukuh. Walaupun Dita cuba larikan diri daripadanya dia bakal mengejar Dita seribu kali dan Dita nggak bisa lari kerana dia selalu menemui Dita. Namun kata Dita memang susah hendak bercakap dengan orang yang sudah tidak berfungsi lagi. Ruben tidak kecil mendengarnya tetapi sebaliknya dia tersenyum dengan kata-kata Dita itu. Dita mahu kamar 201 ditukarkan dengan segera tetapi Dita diberitahu semua kamar penuh.

Sambungan sinopsis ringkas Aliya Episode 51

Anjar masih cemas menunggu keadaan Wisnu. Shinta menelefon anjar tanya di mana Wisnu. Anjar jelaskan pada Shinta bahawa Wisnu dipatuk ular. Terdapat kesukaran untuk Shinta mempercayainya.  Shinta beritahu Gisha bahawa papanya dipatuk ular. Mereka menyusul ke rumah sakit.

Ruben menelefon Dita bahawa dia akan ke rumah Dita. Dita terpaksa menyuap makanan buat Ruben apabila Ruben mengadu tangannya masih sakit. Mahu tidak mahu Dita terpaksa layan kehendak Ruben. Kata Dita dia cuma pengganti tangan kanan Ruben saja tidak lebih dari itu.

Marina sedar kembali dan dia melihat Sandra disampingnya. Marina tanya keadaan bayinya. Apakah bayinya masih selamat. Marina mahu tahu kenapa Sandra diam saja. Marina kesedihan mendengar dia keguguran dan bayinya tidak dapat diselamatkan. Marina stress dan menangis teresak-esak sambil menuduh Mutia penyebabnya. Namun Sandra memberitahu masih ada satu janin dalam kandungannya yang masih lagi selamat. Ternyata Marina mengandungkan kembar dan satu janinnya masih selamat dan Marina harus menjaga baik-baik bayinya. Marina bersyukur dengan berita yang diketahuinya.

Shinta dan Gisha tiba di rumah sakit. Anjar memberitahu Shinta dan Gisha bahawa disebabkan kesesakan lalu lintas, dia terpaksa menggendong Wisnu ke rumah sakit. Aliya tanya bagaimana keadaan Wisnu. Shinta minta Aliya berdoa untuk kesembuhan Wisnu.

Sinetron Aliya Episode 51 pada 18 Februari 2013

Sinetron Aliya Episode 51 Part 1

Sinetron Aliya Episode 51 Part 2

Sinetron Aliya Episode 51 Part 3-3


Terlebih dahulu saya ingin meminta maaf kerana terdapat banyak kesilapan dalam ejaan, struktur ayat dan tatabahasa sewaktu saya menulis sinopsis ini. Terima kasih kepada semua yang telah singgah di sini.

sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.sctv.co.id
http://www.tv3.com.my/
http://id.wikipedia.org/ 
SenCy_TVkoe:  http://www.lautanindonesia.com/
http://clorofilawards.wordpress.com
 http://pangeran229.wordpress.com/
http://niazuramaria.blogspot.com/
Channel
lynnalynn01 Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by