Monday, March 9, 2009

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 188 YANG BERSIARAN PADA 9 MAC 2009, ISNIN DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM(Gambar pelakon-pelakon yang membintangi sinetron Intan pada setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 11.00 malam di Astro Prima Saluran 105 - Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya buat poster ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 9 Mac 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 188


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan
Sambungan sinopsis dan video klip kisah sinetron Intan Episode 188 pada 9 Mac 2009 jam 11.00 malam:


Gambar dari petikan sambungan sinetron Intan Episode 188 Part 1

Part 1 - Wina memilih calon isteri untuk Rado, dan akhirnya Wina memilih Lila. Wina memberitahu siapa yang ingin dia "kahwinkan kontrak" dengan Rado. Intan sedih mendengar Wina memberitahunya bahawa gadis itu adalah Lila. Wina menelefon Lila.. Lila menjawab panggilan dan Wina membuat temu janji dengan Lila.Lila memberitahu Kasih, mamanya bahawa menurut Wina ia adalah temu janji penting.


Gambar dari petikan sambungan sinetron Intan Episode 188 Part 2

Part 2 - Intan nyanyi untuk menghilangkan rasa sedihnya kerana Wina membuat temu janji dengan Lila untuk makan malam bersama Rado. Nadine bertanyakan kepada Intan kenapa dia menyanyi berteriak-teriak dan menanyakannya lagi kenapa dia berbohong kepada Rado dia ada temu janji dengan Rena. Nadine memintanya untuk menceritakan hal yang sebenarnya tetapi Intan memberitahunya tiada apa yang berlaku. Nadine masih mencurigai dengan sikap Intan yang bukan seperti biasa.

Apabila Rado dan Lila mendapat tahu tentang cadangan Wina, mereka tidak bersetuju dan Wina berkata Intan telah bersetuju. Mereka terkejut mendengar apa yang telah dikatakan oleh Wina.


Gambar dari petikan sambungan sinetron Intan Episode 188 Part 3

Part 3 - Rado begitu marahkan Intan kenapa dia sanggup membiarkan suaminya bernikah dengan perempuan lain. Setelah mendengar Intan menjelaskan bahawa dia terpaksa berbuat begitu demi Wina yang sedang sakit tenat. Intan juga menjelaskan dia tidak relah berbuat demikian tetapi dia terpaksa berbuat begitu. Rado juga memarahi mamanya yang terlalu mendesaknya bernikah dengan perempuan lain sementara mamanya tahu bahawa dia hanya mencintai Intan. Rado berasa begitu sedih sekali.

Lila memberitahu hal itu kepada papanya Dr. Frans dan mamanya.. dan yang paling menghairankan ialah Intan juga bersetuju. kasih menyalahkan dirinya yang menyebabkan Intan begitu. Nadine mundar-mandir tidak dapat tidur. Arman mengagak adakah dia sangat cemas menantikan kelahiran cucu mereka.. tetapi Nadine berkata bahawa dia sedang memikirkan tentang Intan. Nadine kesal kerana dulu buat pertama kali Intan berada di rumah mereka dia tidak menyukai Intan. Menurutnya lagi bahawa dia akan tetap membela Intan kerana menurutnya dia telah menganggap Intan seperti anak kandungnya sendiri.


Gambar dari petikan sambungan sinetron Intan Episode 188 Part 4

Part 4 - Kasih meminta Wina supaya tidak terus memaksa Intan lagi kerana sejak kecil lagi Intan telah hidup menderita. Dia sanggup nyawanya diambil oleh Wina sahaja tetapi Wina tetap dengan keputusannya dengan "Kahwin Kontrak". Nadine tiba di situ dan dia juga tidak bersetuju dengan tindakan dan sikap Wina itu. Wina berkata dia sibuk dan tidak ada waktu untuknya dan meminta dia keluar dari rumahnya. Nadine enggan keluar dari rumahnya. Mereka bertengkar. Rado cuba memberhentikan pertengkaran itu. Nadine menanya Rado adakah dia rela bernikah dengan perempuan lain. Rado menjawab "tidak" dan Nadine menyuruh Wina batalkan cadangannya. tetapi Wina tetap enggan. Nadine pulang dengan keadaan kesal dan marah. Hatinya terguris dan memberitahu Arman mengenai hal itu. Kasih faham apa yang dilakukan Intan bukan kehendaknya dan Intan juga berkata dia tidak ada pilihan lain lagi.


Gambar dari petikan sambungan sinetron Intan Episode 188 Part 5

Part 5 - Nia juga kasihankan Intan yang terpaksa bersetuju untuk membenarkan Rado bernikah dengan perempuan lain. Dia turut sedih dengan nasib Intan. Intan memberitahu Lila dia tidak mempunyai pilihan lain tetapi Lila memintanya untuk berfikir yang sebaiknya dan memperjuangkan demi cintanya kepada Rado. Katanya lagi pernikahan yang sempurna lebih penting dari segalanya. Kata Lila, dia cuma memberi cadangan dan semua keputusan di tangan Intan. Dia berharap Intan akan memikirkan tentang hal itu baik-baik semula.


Bersambung...


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 188 Part 1


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 188 Part 2


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 188 Part 3


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 188 Part 4


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 188 Part 5


Episode demi episode yang ditonton shinystar dalam sinetron Intan semakin mencemaskan dan menyayat hati. Shinystar tidak sabar lagi menunggu episode yang seterusnya dalam Episode 189 yang akan disiarkan pada hari Selasa, 10 Mac 2009 pada jam 11.00 malam. Sekian kemas kini ringkas dari sambungan sinetron Intan Episode 187 daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

SINETRON KASIH DAN AMARA YANG DITAYANGKAN SETIAP HARI PUKUL 17.00 WIB MULAI 20 NOVEMBER 2008 DI INDOSIAR - EPISODE 101 - 110


SINETRON KASIH DAN AMARA - SINOPSIS EPISODE 101 hingga 110 PADA 28 FEBRUARI 2009 HINGGA 9 MAR 2009

Pemain:

Galih Ginanjar sebagai Marik
Sonya Fatmala sebagai Kasih
Tiara Westlake sebagai Amara
Rendy Septino sebagai Randy
Krisna Mukti sebagai Irwan
Kinaryosih sebagai Aisyah
Maya Caroline sebagai Nelly

UNTUK MENGIKUTI SINOPSIS AWAL EPISODE AWAL KASIH DAN AMARA SILA KLIK DI SINI: EPISODE 61 HINGGA 80

Sinopsis Umum sinetron Kasih Dan Amara - Tayang: 20-Nov-2008 17:00 WIB

Kisah Kasih Dan Amara adalah tentang Kasih Pertiwi (16 th), adalah seorang gadis belia yang tumbuh dan besar di keluarga kaya. Awalnya Kasih hidup bahagia bersama Aisyah (35 th), mamanya, dan Irwan (40an th), papanya. Sampai kemudian datang Nelly (35 th) dan anaknya Amara (16 th), yang di anggap sebagai tetangga terdekat oleh keluarga Kasih.

Kasih sangat tidak menyangka, bahwa Nelly dan Amara yang selama ini di kira baik, sebenarnya sangatlah jahat. Mereka sangat terobsesi dengan kekayaan yang di miliki keluarga Kasih hingga suatu saat dengan kejamnya mereka membunuh mama Kasih dan berpura-pura baik di depan Irwan sehingga Irwan meminta Nelly untuk menjadi istri keduanya untuk menjaga Kasih.

Semenjak Amara dan Nelly pindah ke rumah Kasih, mereka selalu membawa penderitaan bagi Kasih. Di depan Irwan, mereka berpura-pura menjadi ibu dan anak yang sangat baik hati dan penyayang. Namun saat Irwan pergi, Amara dan Nelly selalu menyiksa Kasih hingga kadang di luar batas kemanusiaan.

Tak hanya di rumah, di sekolahpun Kasih kerap di siksa oleh Amara dan teman-temannya. Dan yang lebih malang lagi, seseorang bernama Randy (16 th), yang di anggap Kasih sebagai kekasih paling perhatian itu, ternyata adalah bajingan yang bekerja sama dengan Amara untuk menghancurkan Kasih, hanya demi uang jajan saja. Beruntung ada seseorang yang selalu siap membantu Kasih. Dialah Marik (16 th), yang sejak awal diam-diam memperhatikan kebusukan Randy dan Amara terhadap Kasih, itulah yang mendorong Marik untuk menolong Kasih.

Dan suatu hari, Irwan akhirnya mengetahui tindakan Nelly dan Amara yang di luar batas kemanusiaan itu terhadap Kasih. Irwan sangat marah kepada kedua ibu dan anak itu. Dalam keadaan Kasih yang akan disakiti oneh Amara dan Nelly Irawan yang berlari untuk membantu Kasih malah mengalami kecelakaan. Irwan lalu mengalami stroke dan tidak dapat berbicara lagi.

Lalu apakah yang akan terjadi selanjutnya kepada Kasih? Akankah penderitaan Kasih bisa berakhir? Lalu bagaimana Kasih bisa lepas dari siksaan Nelly dan Amara? Dan satu pertanyaan lagi, akankah rahasia Randy dan Amara akan terbongkar juga oleh kasih? Apakah Kasih da Marik akan bersatu

Sinopsis sinetron Kasih Dan Amara Episode 101 - Tayang: 28-Feb-2009 17:00 WIB

IRWAN tidak berdaya saat semua lokasi persembunyiannya telah di kepung oleh POLISI. KASIH histeris sedih melihat papanya akhirnya tertangkap juga oleh POLISI. KASIH meminta AISYAH melakukan sesuatu namun AISYAH hanya bisa menghiburnya saja. IRWAN sudah di bawa ke kantor polisi.

BARI marah mengetahui ide NELLY yang melapor kepada POLISI untuk menjebak IRWAN dan terkesan menjebaknya juga. BARI mendatangi NELLY dan marah-marah padanya, NELLY ketakutan saat BARI mengancam akan membuat NELLY tertangkap sebelum NELLY melakukan itu kepadanya.

VINO sangat miris melihat nasib KASIH dan papanya yang sesungguhnya tidak bersalah. VINO berencana untuk mencari LAKI-LAKI dan mobil yang telah menabrak lari BEJO. KASIH dan IRWAN berharap rencana ini bisa berhasil. Sementara itu KASIH bertekad untuk melawan NELLY dengan tangannya sendiri dan menghentikan sikap NELLY yang sudah keterlaluan. Namun ketika KASIH berusaha memberanikan diri melawan NELLY, NELLY malah balik marah dan mengancam akan mengulangi hal yang sama seperti yang di lakukannya saat di rutan SALEMBA kemarin. KASIH akhirnya tidak berdaya karena tidak ingin terjadi apa-apa kepada papanya.

NELLY lalu berencana untuk menyingkirkan BARI yang selalu mengganggu kehidupannya, dan dia juga berencana untuk menghabisi IRWAN dengan cara meniru usaha BARI untuk meracuni BEJO di dalam penjara. BOBY mendengar rencana itu dan dia langsung memberitahu KASIH. Namun sebelum itu ia mengerjai NELLY, AMARA dan LILY dengan kejahilannya yang khas.

AISYAH membantu VINO dalam mencari orang yang menabrak lari BEJO. Dan mereka pun menemukannya. Sopir itu bernama ADNAN. Setelah sempat berusaha kabur dari VINO, namun akhirnya ADNAN tertangkap dan dia akhirnya mau mengakui semua perbuatannya pada POLISI. POLISI menginterogasinya dan menanyakan padanya tentang orang yang mendorong BEJO sebelum dia tertabrak. ADNAN pun memberikan statement yang menguntungkan bagi IRWAN hingga akhirnya IRWAN di nyatakan bebas.

NELLY shock mendapat telepon yang memberitahukan tentang kebebasan IRWAN. Dan pada saat itu juga IRWAN sudah sampai di rumahnya. NELLY makin tegang melihat IRWAN ada di hadapannya sekarang. Dan IRWAN tampak sangat marah menatap NELLY, Ia lalu menyeret NELLY ke tangga atas dan berencana ingin mendorong NELLY seperti yang pernah NELLY lakukan padanya dan membuatnya lumpuh. NELLY shock mendengarnya.

Sinopsis sinetron Kasih Dan Amara Episode 102 - Tayang: 1-Mar-2009 17:00 WIB

Irwan hendak mendorong Nelly dari lantai dua. Nelly yang nampak ketakutan memohon dengan mengatas namakan bayi yang sedang ia kandung. Lily melihat semua itu di bawah dan ia pun menyuruh Bari menculik Kasih di sekolah. Lily mengancam Irwan akan menyakiti Kasih kalau ia tidak melepaskan Nelly. Saat itu, Vino datang dan menyuruh Irwan agar tidak melakukan itu karena itu hanya akan membuatnya kembali masuk ke dalam penjara. Irwan pun mengurungkan niatnya.

Di sekolah, Amara mengambil spaghetti yang Boby bawa untuk Kasih. Spaghetti itu sudah diberikan sesuati oleh Boby. Saat Amara memakannya, rasanya sangat lezat, tapi setelah memakannya nafas Amara pun manjadi tidak sedap. Amara dipermalukan di Lia karena nafasnya yang sangat bau. Amara pun pun sangat malu.

Di sekolah, Bari menculik Kasih dan Boby yang melihat penculikan itu mencoba mengejarnya. Boby mengalami kesulitan karena ia tidak sempat melihat siapa yang menculik Kasih. Radar Boby tidak berfungsi. Boby meminta bantuan pada tikus (CICIT) untuk menemukan Kasih. Akhirnya Boby dapat menemukan Kasih di rumah kosong, tapi ia tidak dapat membawanya pergi dari sana karena Kasih pingsan. Boby pergi untuk meminta tolong pada Marik.

Marik pergi menyelamatkan Kasih dan Lia diam-diam mengikutinya. La kesal karena lagi-lagi Marik rela melakukan apa pun demi Kasih. Ia mengadukan hal ini pada Puri dan Puri pun langsung berniat untuk menemui Kasih dan memintanya untuk menjauhi Marik.

Saat Kasih pulang kerumah, ia nampak senang melihat Irwan sudah kembali bersamanya lagi di rumah. Saat mereka merayakan kemberiaan bersama-sama, tiba-tiba Irwan mendapat telfon dari Rudolf yang menyuruhnya pergi ke kantor polisi karena ada perbedaan berkas sidik jari Irwan. Irwan dikiran bukan Irwan yang asli. Semua itu adalah rencana Nelly dan Lily yang ingin kembali menjebloskan Irwan ke dalam penjara.

Mereka pun pergi ke kantor polisi. Di sana, Irwan dipaksa mengakui bahwa dirinya bukanlah Irwan yang asli. Irwan terancam akan kembali masuk ke dalam penjara atas tuduhan penipuan. Irwan, Kasih dan Vino pun syok mendengarnya.

Sinopsis sinetron Kasih Dan Amara Episode 103 - Tayang: 1-Mar-2009 17:00 WIB

IRWAN, KASIH dan VINO shock mendengar Polisi akan menahan IRWAN lagi atas kasus penipuan. KASIH dan VINO langsung panik dan VINO berdiskusi dengan RUDOLF untuk menyelamatkan IRWAN dari kasus ini. RUDOLF pun bersedia memberikan jaminan untuk IRWAN kepada POLISI. Akhirnya POLISI membebaskan IRWAN. Dan mereka berencana untuk mengadakan tes DNA untuk IRWAN dan KASIH.

NELLY, AMARA dan LILY di buat sibuk oleh BOBY di rumah, hingga IRWAN dan KASIH kembali. NELLY dkk sangat shock ketika melihat IRWAN dapat bebas. Padahal dia bekerja sama dengan BARI dan seorang teman di kantor polisi bagian pencatatan sipil, untuk memalsukan berkas-berkas IRWAN. Namun IRWAN, KASIH maupun VINO tidak memberitahukan apapun kepada NELLY dkk.

Di tempat lain, BARI dan RANDY mendapatkan telepon dari teman mereka, orang dalam kantor polisi, orang itu mengabarkan tentang IRWAN yang tidak jadi di tahan oleh POLISI, dan mereka akan membuktikan kebenaran IRWAN adalah papa kandung KASIH dengan melakukan tes DNA besok. BARI dan RANDY terkejut, mereka segera memberitahu NELLY. Mereka langsung kelimpungan dan berfikir keras untuk menggagalkan rencana tes DNA tersebut.

Sementara MARIK terus berharap dirinya akan kembali bersatu dengan KASIH, sementara tanpa di ketahuinya, keluarga MARIK sendiri sedang mengupayakan untuk mencegah KASIH untuk mendekati MARIK lagi. MARIK tegang ketika paginya, ia tidak melihat KASIH datang ke sekolah. AMARA memberitahukan pada MARIK bahwa KASIH pergi bersama VINO dan papanya pagi ini ke rumah sakit.

LILY mempunyai rencana cemerlang yang langsung dia diskusikan kepada NELLY dan BARI, untuk menggagalkan IRWAN dan KASIH sampai di rumah sakit itu. Tanpa mereka sadar, BOBY mendengar semuanya dan BOBY langsung mengadu pada KASIH, IRWAN dan AISYAH. Semua langsung tegang. KASIH dan IRWAN ketakutan menghadapi ini. Mereka lalu memberitahukan semuanya kepada VINO. VINO menenangkan mereka dan berkata bahwa semuanya akan baik-baik saja.

KASIH akhirnya pergi bersama IRWAN, BOBY, VINO dan AISYAH menuju ke rumah sakit. Dan di perjalanan, BARI diam-diam sudah menunggu kedatangan mereka. Ketika mobil rombongan KASIH melintas di jalan ini, mereka di hentikan oleh sebuah mobil yang mogok. Dan saat ini juga seorang LAKI-LAKI MISTERIUS yang menyembunyikan wajahnya di balik topi muncul dan hendak membunuh IRWAN. NAMUN rencana VINO untuk menggagalkan rencana NELLY dan BARI berhasil. LAKI-LAKI itu tertangkap tangan oleh POLISI.

Sementara BARI yang sembunyi di sekitar tempat itu langsung shock melihat rencananya berubah menjadi ancaman baginya. BARI ketakutan saat laki-laki itu ketakutan dan menjanjikan akan mengatakan siapa orang-orang yang telah menyuruhnya.

Sinopsis sinetron Kasih Dan Amara Episode 104 - Tayang: 3-Mar-2009 17:00 WIB

Polisi menahan orang suruhan Bari dan memaksanya mengakui siapa yang menyuruhnya hendak memecahkan kaca mobil Vino. Laki-laki itu awalnya tidak mau mengakuinya, akhirnya pun ia berkata kalau dia orang yang dibayar oleh Bari. Bari sekarang menjadi buronan polisi.

Bari sendiri tegang karena ia takut laki-laki yang tertangkap itu membeberkan semuanya pada polisi. Ia pergi menemui Randy untuk dan menceritakan semuanya. Randy merasa keselamatan hidupnya terancam dan ia pun memutuskan untuk kembali ke rumahnya dan mengakhiri semua ini.

Karena kasus ini, polisi meminta Irwan menunda tes DNA-nya dan mulai saat itu polisi akan mencari Bari dan memberikan penjagaan ketat di rumah Irwan. Kasih dan Irwan kembali ke rumah dan membuat Nelly dan Lily kesal, karena Irwan dan Kasih semakin bersikap tidak menyenangkan padanya. Nelly pun kembali mengatur rencana untuk menyingkirkan Kasih dan Irwan besok. Nelly dan Lily harus lebih berhati-hati karena polisi menjaga rumahnya dengan ketat.

Di sekolah, Marik mengkhawatirkan Kasih yang hari ini tidak masuk sekolah. Ia pun memutuskan untuk pergi ke rumah Kasih. Lia yang melihat Marik hendak pergi memaksa untuk ikut. Marik pun tidak berdaya dan mengajaknya ke rumah Kasih. Sesampainya di sana, Marik dan Lia tidak dapat masuk karena rumah Kasih dijaga ketat oleh polisi. Semua yang hendak masuk diinterogasi dan diperiksa. Lia kesal dan kembali memanas-manasi Kasih. Marik juga merasa sedikit kesal karena ia tidak dapat masuk menemui Kasih. Di dalam rumah Kasih melihat semua ini dan ia sedih. Kesedihannya bertambah saat ia melihat Marik datang bersama dengan Lia.

Nelly, Lily dan Amara merencanakan sesuatu untuk menyingkirkan Irwan dan Kasih besok dan menghentikan mereka melakukan tes DNA. Nelly dan Lily menemui Bari dan mereka meminta tolong pada Bari untuk terakhir kalinya dan menjanjikan padanya untuk memberi banyak uang supaya Bari dapat pergi jauh dari sana. Bari pun menyetujuinya.

Di rumah, Boby sibuk mengerjai Amara dengan menakut-nakutinya menggunakan kura-kura yang cangkangnya diletekan sebuah lilin menyala. Amara berteriak ketakutan saat melihat ada api yang berjalan di tengah kegelapan kamarnya. Badannya gemetaran dan ia bersembunyi di balik selimut. Boby pun tertawa geli melihat semua ini.

Saat Vino, Kasih dan Irwan dalam perjalanan menuju rumah sakit polisi, tiba-tiba sebuah mobil melaju dengan kencang ke arahnya. Jalanan tempat mereka sangat sempit dan berada di tepi jurang. Mobil itu menabrak bagian depan mobil Vino dan mendorongnya ke arah jurang. Mobil Vino jatuh ke dalam jurang bersama Vino, Irwan dan Kasih di dalamnya. Bari melompat turun dari dalam mobil sebelum mobilnya ikut jatuh. Ia melihat semua itu dan tertawa dengan penuh kemenangan.

Sinopsis sinetron Kasih Dan Amara Episode 105 - Tayang: 4-Mar-2009 17:00 WIB

KASIH, IRWAN dan VINO panik saat mobilnya terus terperosok ke bawah. Untungnya AISYAH dan BOBY datang lalu membuat mobil itu berhenti di tengah-tengah. KASIH, VINO dan IRWAN selamat. Sementara BARI di kepung oleh POLISI yang tiba-tiba datang. BARI sangat terkejut dan panik. Ia mencoba menyandera KASIH saat KASIH sudah kembali ke jalan. Namun BOBY membuatnya sibuk dengan lebah-lebah yang tiba-tiba datang mengerubunginya. BARI akhirnya mengambil jalan kabur. POLISI ingin melumpuhkan kakinya namun beruntung BARI dapat lolos dari kejaran POLISI.

BARI menelepon NELLY yang sedang tegang menunggu kabar. NELLY shock saat tau bahwa rencana mereka tidak berhasil lagi dan KASIH serta yang lainnya selamat. BARI marah pada NELLY karena tidak memberitahukannya tentang keberadaan POLISI. NELLY gugup dan membujuk BARI. BARI yang panik belingsatan lalu menemui RANDY dan marah-marah juga padanya. RANDY akhirnya memberikan satu alamat yang aman untuk BARI.

Sementara itu, tes DNA berhasil di lakukan dan hasilnya DNA Kasih dan papanya cocok. IRWAN bebas dari segala tuntutan, dan IRWAN merencanakan sesuatu untuk NELLY dan keluarga NELLY. IRWAN menyuruh pengacaranya RUDOLF untuk melimpahkan surat gugatan cerai ke pengadilan agama. VINO lega melihat semuanya. Ia berharap semua masalah bisa selesai. IRWAN mengharapkan yang sama.

Namun di rumah, LILY mempunyai rencana yang harus di jalankan dengan cepat sebelum IRWAN dan VINO kembali ke rumah. AMARA, LILY dan NELLY bekerjasama untuk menculik KASIH, dan AMARA mendapat tugas untuk mengatasi BOBY. Ketika BOBY di buat sibuk oleh AMARA, saat itu juga dalam waktu yang singkat NELLY dan LILY membius KASIH dan membawa KASIH pergi dari rumah itu.

NELLY membawa KASIH ke jalanan yang sepi dan membuang KASIH ke tengah jalanan dengan melumpuhkan kakinya terlebih dahulu saat KASIH sedang pingsan. BOBY sangat menyesal ketika AISYAH menyadarkannya dari tipu daya AMARA, BOBY tidak menemukan KASIH lagi di kamarnya. KASIH sudah berada di tengah jalan sendirian dan butuh pertolongan. Tiba-tiba dari kejauhan datang sebuah truk yang mengebut ke arah KASIH. KASIH panik namun ia tidak bisa berdiri ataupun pergi dari tempatnya. Di saat yang sama, MARIK kebetulan lewat di jalan itu dan melihat hidup KASIH dalam bahaya. MARIK pun segera menolong KASIH dari truk tersebut.

Namun malangnya, saat keduanya berguling di pinggir jalanan, kepala MARIK tiba-tiba terantuk sebuah batu besar di pinggir jalan itu. MARIK langsung pingsan dan kepalanya bocor. KASIH panik melihat MARIK langsung tidak sadarkan diri. Ia mencoba membangunkannya namun tidak berhasil. Datang LIA yang menyaksikan kejadian itu dan LIA malah menuduh KASIH yang telah menyebabkan MARIK seperti itu. LIA mengancam jika MARIK tidak selamat, maka KASIH adalah pembunuhnya. KASIH shock.

Sinopsis sinetron Kasih Dan Amara Episode 106 - Tayang: 5-Mar-2009 17:00 WIB

Marik menyelamatkan Kasih dari truk yang ingin menabraknya. Akhirnya Marik yang mengalami kecelakaan, kepalanya terbentur trotoar hingga mengeluarkan banyak darah dan membuat Marik tak sadarkan diri. Lia yang memang mengikuti Marik melihat semua ini. Ia menyalahkan Kasih atas kecelakaan yang menerima Marik. Lia menelfon ambulans untuk segera membawa Marik ke rumah sakit.

Marik mengalami gegar otak dan belum sadarkan diri. Aisyah membantu Marik agar cepat siuman. Saat Marik sadar ia tidak dapat mengingat Kasih dan kejadian-kejadian yang menimpanya. Marik mengalami sedikit hilang ingatan. Lia dan Puri merasa lega saat mereka tahu Marik kini tidak dapat mengingat Kasih kembali. Kasih merasa syok karena Marik tidak mengenali dirinya, ia sangat sakit hati. Lia menyuruh Kasih pergi karena ia tidak lagi berguna bagi Marik.

Kasih yang tadinya sudah pasrah lama-lama tidak dapat menerima kenyataan kalau Marik harus melupakannya. Ia kembali kepada Marik dan memohon pada Marik untuk bisa mengingatnya kembali. Tapi usaha Kasih sia-sia, Marik tidak juga dapat mengingatnya. Kasih semakin sakit dan Vino pun mencoba memberinya pengertian.

Saat Kasih, Vino dan Irwan hendak pulang dari rumah sakit, Irwan mendapat telfon dari kepolisian yang memberitahukan bahwa Bari sudah menyerahkan diri. Mereka sangat senang dan bergegas pergi ke kantor polisi.

Di rumah, Boby sibuk mengerjai Nelly dan lainnya. Ia memasukan tikus-tikus ke dalam rumah dan menyiram Nelly dengan air. Saat itu, Nelly tak sengaja menginjak remote TV. TV menyala dan kebetuan sedang menyiarkan berita Bari yang menyerahkan diri. Nelly, Amara dan Lily syok dan tegang mengetahui hal itu. Mereka merasa dalam bahaya dan sangat ketakutan. Tiba-tiba Lily mendapatkan ide dan membisikkannya kepada Nelly. Nelly sangat senang mendengar itu.

Di kantor polisi, Bari sedang menjalankan proses interogasi setelah ia menyerahkan diri. Bari menyerahkan diri karena ia mendengar suara Aisyah yang mempengaruhinya yang mengatakan kalau Nelly dan lainnya sedang merencanakan untuk menyingkirkannya. Ia merasa dendam dengan Nelly. Saat ia Bari hendak menyatakan semuanya di depan polisi, tiba-tiba seorang anak kecil datang dan langsung memeluknya sambil menyebutnya Papa. Bari syok dan saat ia berbalik melihat ke luar jendela, ia melihat Lily berdiri di luar jendela bersama seorang wanita (istri Bari). Bari sangat syok melihatnya.

Sinopsis sinetron Kasih Dan Amara Episode 107 - Tayang: 6-Mar-2009 17:00 WIB

BARI shock melihat anaknya datang dan dia mengetahui keluarganya ada di tangan Nelly sekarang. BARI tidak berdaya dan dia memutuskan untuk tidak mengakui apa-apa tentang NELLY CS. NELLY tersenyum dan senang karena rencananya berhasil. Bahkan selain istri dan anak Bari, NELLY juga mencari Ibu Bari yang sakit-sakitan. Agar BARI tidak bisa berkutik lagi.

Di rumah, BOBY dan AISYAH menjebak AMARA dan NELLY di dalam gudang. Dan ketika IRWAN sampai di rumahnya, ia pun segera mengeluarkan NELLY dan AMARA lalu mengusir mereka ke jalanan hingga waktu perceraian mereka. NELLY dan AMARA shock dan kesal dengan perlakuan IRWAN padanya. Namun mau tidak mau mereka harus menerima semuanya.

NELLY dan AMARA pergi ke rumah LILY dan mereka melihat INDAH dan DIO (Istri dan Anak Bari) ada di sana. LILY terkejut melihat NELLY dan AMARA datang ke rumahnya. NELLY dan AMARA dengan kesal menceritakan tentang pengusiran dirinya oleh IRWAN. LILY pun mencari cara untuk membuat NELLY dan AMARA kembali ke rumah itu.

Keesokkan harinya, KASIH sedih tidak melihat MARIK datang ke sekolah. Dan dia terus di ejek oleh LIA, AMARA dan teman-teman AMARA yang lainnya mengenai MARIK yang tidak mau kenal dirinya lagi. Sementara di rumah, MARIK merasa bosan terus berbaring di atas tempat tidurnya, ketika dia mencoba untuk membaca bukunya, tiba-tiba foto KASIH muncul dari dalam selipan halaman buku itu. Dan MARIK terkejut melihat foto KASIH ada padanya.

NELLY cemas melihat LILY akan menjalankan rencananya kepada IRWAN. Nelly takut rencana itu tidak berhasil. LILY menenangkan NELLY, dan dia pun pergi menemui IRWAN di kantor IRWAN. LILY menghipnotis IRWAN dan membuat IRWAN mengikuti semua yang ia perintahkan. LILY menyuruh IRWAN menjemput NELLY di rumahnya dan membawanya kembali ke rumah IRWAN. IRWAN pun melakukannya. Dan saat KASIH pulang sekolah, NELLY dengan penuh bangga membukakan pintu rumah untuk KASIH. KASIH shock melihat NELLY kembali lagi ke rumahnya.

Sinopsis sinetron Kasih Dan Amara Episode 108 - Tayang: 7-Mar-2009 17:00 WIB

Nelly, Amara dan Lily dapat kembali ke rumah Irwan karena Lily menghipnotisnya. Saat Kasih sampai di rumah, ia kaget melihat Nelly dan yang lainnya bisa kembali ke sana lagi. Aisyah pun menyadari ada sesuatu yang tidak beres. Aisyah pergi menemui Irwan yang masih dalam keadaan terhipnotis dan Aisyah menyadarkannya. Irwan sangat marah kepada Nelly dan lainnya, saat ia hendak mengusir Nelly, Nelly mengeluarkan dokumen-dokumen yang tanpa Irwan sadarin sudah ia tanda tangani yang berisi perjanjian pra nikah. Dokumen itu betuliskan perjanjian Nelly akan mendapatkan setengah kekayaan Irwan apabila Irwan menceraikannya. Irwan pun tidak dapat berbuat apa-apa.

Boby memainkan kaca mata Amara dan diam-diam ia memantrai kacamata itu. Saat Amara memakainya, kaca mata itu tidak dapat dilepaskan dari matanya dan saat ia meminta tolong pada Lily dengan mudah Lily dapat melepasnya. Lily tidak percaya dengan apa yang dialami Amara dan ia memakai kacamata itu. Alhasil,kaca mata itu pun tidak dapat dilepaskan oleh Lily dan membuat Lily tidak dapat melihat masa depannya.

Irwan memberitahukan masalah dokumen itu pada Vino dan Vino pun menyadari kalau satu-satunya kunci yang dapat membebaskan keluarga Irwan dari Nelly dan lainnya adalah dengan mencari Indah dan TITAH (4 thn, anak perempuan Bari). Kasih dan Vino pergi menemui Bari di penjara dan meminta Bari memberikan foto Indah dan Titah. Mereka mengatakan pada Bari akan membantunya mencari istri dan anaknya. Bari merasa terharu dan ia pun mengatakan pada Kasih akan membantunya dari Nelly dan Amara.

Marik dipengaruhi Lia untuk membenci Kasih. Ia membakar semua foto Kasih dan sangat membenci Kasih. Saat mereka bertemu di sekolah, Marik pun meminta Kasih menjauhinya. Kasih sangat sakit menerima perlakuan kasar dari Marik. Randy melihatnya dan berniat membantu Marik agar dapat mengingat Kasih lagi karena ia berfikir kalau ia melakukan itu, Kasih tidak akan menyerahkannya pada Bari.

Vino menyewa detektif untuk mencari Indah dan Titah. Setelah mereka selesai bertemu, Vino pergi menjemput Kasih. Di sekolah, Amara memanas-manasi Vino dengan Kasih yang sedang berusaha membuat Marik ingat akan dirinya kembali. Vino tidak percaya dan saat ia masuk ke dalam untuk menemui Kasih, ia melihat Kasih dan Lia sedang bersitegang dan Kasih menantang Lia untuk membuktikan cinta siapa yang lebih besar kepada Marik antara dirinya dengan Lia. Vino merasa sedih dan sakit mendengarnya.

Sinopsis sinetron Kasih Dan Amara Episode 109 - Tayang: 8-Mar-2009 17:00 WIB

VINO sedih melihat KASIH begitu gencar untuk menantang LIA demi MARIK. VINO pun terpaksa menelan pil pahit itu sendirian dan meskipun KASIH mengetahui kesedihan VINO, namun KASIH tidak bisa melakukan apa-apa pada VINO selain minta maaf. VINO berusaha menyembunyikan kesedihan hatinya di depan KASIH dan bersikap seolah-olah tidak terjadi apa-apa di hatinya. Bahkan VINO yang sangat mencintai KASIH malah ingin membantu KASIH untuk menyembuhkan ingatan MARIK. VINO menggandeng temannya FAHRI seorang psikolog yang bisa menangani masalah MARIK.

MARIK pingsan di sekolahnya karena usahanya yang terlalu keras untuk mengingat masa lalunya. LIA panik dan membawa MARIK pulang ke rumahnya. LIA menjelek-jelekkan KASIH di depan ibunda MARIK dan mengkambinghitamkan KASIH sebagai penyebab MARIK pingsan di sekolah. PURI tambah benci kepada KASIH. Namun ketika MARIK sudah sadar, yang ada di pikiran MARIK malah KASIH. MARIK sangat bingung tentang perasaannya kepada KASIH. Namun ketika VINO dan temannya datang untuk membantu menyembuhkan ingatan MARIK, PURI malah mengusirnya.

Sementara di rumah IRWAN, BOBY terus menerus berbuat jahil pada LILY, sehingga akhirnya LILY memutuskan untuk tinggal di rumahnya saja bersama sandera mereka, keluarganya BARI yang merupakan keluarga mereka juga.

Di kantor, IRWAN terus gelisah mencari cara untuk menemukan keluarga BARI. AISYAH datang dan menenangkan hatinya bahwa ia akan membantu IRWAN mencari keluarga BARI dengan kekuatannya. Malamnya, Aisyah pun berhasil menemukan rumah tempat penyanderaan keluarga BARI. AISYAH langsung memberitahukan KASIH dan IRWAN. KASIH dan papanya sangat senang dan mereka segera menghubungi VINO untuk membuat rencana. Keesokan paginya, KASIH, IRWAN, VINO, AISYAH dan BOBY pun menjalankan rencana itu dengan menyelinap masuk ke rumah LILY.

Mereka berhasil menemukan INDAH dan RIA, istri dan anak BARI. Namun tidak menemukan ibunda BARI karena LILY sudah mengirimnya ke rumah sakit. Dan ketika VINO, KASIH dan AISYAH membawa istri dan anak BARI keluar dari rumah LILY, tiba-tiba mereka melihat mobil NELLY datang dengan mengebut ke arah mereka.

Sinopsis sinetron Kasih Dan Amara Episode 110 - Tayang: 9-Mar-2009 17:00 WIB

Irwan, Kasih dan Vino berhasil membawa Indah dan Ria pergi dari rumah Lily, tapi mereka tidak membawa serta Widya karena mereka sudah terlanjur panik saat mengetahui Nelly datang ke rumah Lily. Irwan mengajak Indah dan Ria tinggal dirumahnya karena Nelly atau siapa pun itu tidak akan pernah bisa mengusirnya. Karena Widya tidak sempat mereka bawa, Bari pun belum dapat mengatakan yang sejujurnya kepada polisi tentang keterlibatan Nelly, Amara dan Lily. Bari takut Nelly akan melakukan sesuatu pada Widya.

Kasih mendengar Nelly dan Irwan sedang bersitegang karena Irwan menanyakan dimana Nelly menyembunyikan Widya. Nelly pun tidak akan pernah memberitahukannya karena ia menganggap itu sama saja dengan bunuh diri. Irwan mengancam akan mengusir Nelly, tapi Nelly memilikin senjata untuk melawan Irwan, yaitu surat perjanjian pra nikahnya. Mendengar itu, Kasih pun memiliki pikiran untuk menyuruh Irwan memberikan apa saja yang Nelly mau asal ia dan keluarganya dapat hidup dengan tenang, tapi Irwan tidak menyetujui ide Kasih. Mereka pun bertengkar. Tidak sengaja, Nelly mendengar pertengkaran mereka dan ia berniat menggunakan kesempatan itu untuk memanas-manasi Irwan dan Kasih agar mau memberikan semua yang ia inginkan.

Aisyah menyadari niat jahat Nelly, ia pun pergi mengingatkan Irwan agar jangan bertengakar dengan Kasih karena Nelly akan menggunakan kesempatan itu. Irwan pun pergi menemui Kasih yang saat itu sedang merasa sedih akibat perkataan Nelly yang memanas-manasinya dengan mengatakan kalau Irwan lebih peduli dengan harta dibandingkan dengan anaknya sendiri. Irwan meminta maaf pada Kasih dan mereka berjanji tidak akan bertengkar lagi.

Vino dan Joni memiliki rencana untuk menyelamatkan Irwan dari Nelly yang ingin mengusai hartanya. Vino menyarankan pada Irwan untuk menjual rumahnya sementara pada Vino supaya Nelly, Amara dan Lily mau tidak mau harus meninggalkan rumah itu. Dan setelah mereka pergi, Vino akan menjual kembali rumah itu pada Irwan. Irwan pun setuju dengan rencana itu. Tanpa sengaja, Nelly mendengar pembicaraan ini dan ia pun syok saat menyadari bahwa dirinya dan Amara harus pergi dari rumah itu karena rumah itu akan dijual.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.indosiar.com)

AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 MULA MENEMUI PENONTON SEKALI LAGI SEJAK 7 MAC 2009 - KONSERT MINGGU PERTAMA PADA 14 MAC 2009


Akademi Fantasia Musim Ke-7 2009 memperkenalkan dua program baru iaitu Diari EXT AF7 dan Diari INT AF7. PENGACARA AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 - AC Mizal dan Sarimah Ibrahim - Akademi Fantasia musim ke-7 telah mula menemui penonton pada 7 Mac 2009 pukul 9.00 malam dengan Tirai Akademi Fantasia 7. Diari bermula 9 Mac 2009 manakala konsert pertama pada 14 Mac 2009.

UNTUK MENGIKUTI VIDEO KLIP KONSERT MINGGU PERTAMA AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 SECARA LANGSUNG DARI DEWAN SRI PUTRA, BUKIT JALIL - 14 MAC 2009 MELALUI ASTRO RIA JAM 9.00 MALAM SILA KLIK DI SINI

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI ULASAN KONSERT MINGGU PERTAMA AF7 YANG TELAH BERLANSUNG DI DEWAN SRI PUTRA, BUKIT JALIL PADA 14 MAC 2009 - GAMBAR &VIDEO KLIP KONSERT PERTAMA AF7

SILA KLIK DI SINI UNTUK MELIHAT POST - MEMPERKENALKAN 14 PELAJAR AF7 DAN LAGU TUGASAN UNTUK KONSERT MINGGU PERTAMA DISIARKAN SECARA LANGSUNG DI ASTRO RIA PADA 14 MAC 2009 JAM 9.00 MALAM


Diari minggu pertama hari pertama untuk 14 pelajar Akademi Fantasia Musim Ke-7

Pengetua Akademi Fantasia Musim Ke-7: Datin Seri Tiara Jaquelina telah diumumkan sebagai pengetua AF7 dalam Diari AF7 sebentar tadi pada 8 Mac 2009.

Datin Seri Tiara Jaquelina dikenali sebagai pelakon, penyanyi, produser dan usahawan. Beliau mula aktif dalam lakonan sejak 1980-an lagi. Kemuncak pencapaian beliau ada berlakon dan menerbitkan filem serta teater muzikal Puteri Gunung Ledang. Selain itu beliau juga menerbitkan teater Muzikal P Ramlee.


Klip video Diari AF7 Minggu Pertama - Hari Pertama: Memperkenalkan pengetua AF& kepada para pelajar.


Video klip lagu tugasan 14 pelajar Akademi Fantasia Musim Ke-7 untuk konsert minggu pertama yang akan diadakan pada 14 Mac 2009, Sabtu

***********************************************************************
Lagu tugasan untuk 14 pelajar Akademi Fantasia Musim Ke-7 yang telah diumumkan melalui Astro Ria Saluran 104 dalam Diari Minggu Pertama pada hari pertama sebentar tadi - 8 Mac 2009: Semoga mereka akan membuat persembahan yang sebaiknya dalam konsert minggu pertama nanti.

Pelajar Lelaki

AKIM - Hatiku Kau Luka (Alleycats)
ARIL - Rahasia Perempuan (Ari Lasso)
HAFIZ - Lagu Kita (Aizat)
OBRI - Jeritan Batinku (P.Ramlee)
QHAUD - Phoenix Bangkit (M.Nasir)
SIDI - Terima Kasih Cinta (Afgan)
YAZID - Penghujung Rindu (Jamal Abdillah)

Pelajar Wanita


ADILA - Di Bawah Pohon Asmara (Jaclyn Victor)
AISHAH - Dan Sebenarnya (Yuna)
CLAUDIA - Sempurna (Andra & The Backbone)
ISMA - Sepi (Yuni Shara)
RINI - Elegi Sepi (Azharina)
RUBISA - Matahariku (Agnes Monica)
ZIZI - Molek (Elyana)

***********************************************************************


Daripada 20 calon pelajar Akademi Fantasia Musim Ke-7 - 14 telah layak menjadi pelajar musim ini dan mereka adalah:


14 Pelajar Akademi Fantasia Musim Ke-7

Senarai nama dan profile/biodata 14 pelajar yang layak masuk ke Akademi Fantasia Musim ke-7


Gambar/foto 14 pelajar Akademi Fantasia Musim Ke-7 sewaktu keputusan diumumkan.


3. AKIM

Nama Penuh: Afiq Hakim bin Ahmad
Umur: 18
Asal: Johor Bahru, Johor
Tarikh Lahir: 18 Jan 1991
Status: Bujang
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Lepasan SPM


4. OBRI

Nama Penuh: Ahmad Sobri bin Hasmuni
Umur: 24
Asal: Johor Bahru, Johor
Tarikh Lahir: 8 Mei 1985
Status: Bujang
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Pegawai Kanan Bank


6. ARIL

Nama Penuh: Khairil Azam bin Pilus
Umur: 24
Asal: Kuala Lumpur
Tarikh Lahir: 5 Nov 1985
Status: Bujang
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Pereka Grafik


7. HAFIZ

Nama Penuh: Mohd. Hafiz bin Mohd Suip
Umur: 19
Asal: Kuching, Sarawak
Tarikh Lahir: 27 Feb 1990
Status: Bujang
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Pelajar


8. QHAUD

Nama Penuh: Mohd Qhauhd bin Abdul Rashid
Umur: 25
Asal: Selangor
Tarikh Lahir: 7 Nov 1984
Status: Bujang
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Ahli Perniagaan


9. SIDI

Nama Penuh: Mohd. Rashidi bin Mohamad Isa
Umur: 27
Asal: Ipoh, Perak
Tarikh Lahir: 23 Sep 1982
Status: Berkahwin
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Ejen Perkapalan10. YAZID

Nama Penuh: Mohd. Yazid bin Ibrahim
Umur: 22
Asal: Johor Bahru, Johor
Tarikh Lahir: 12 Feb 1987
Status: Bujang
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Juruteknik


3. CLAUDIA

Nama Penuh: Claudia Fay Geres
Umur: 24
Asal: Kuching, Sarawak
Tarikh Lahir: 5 Nov 1985
Status: Berkahwin
Bangsa: Bidayuh
Agama: Kristian
Profession: Pelukis Pelan


4. ISMA

Nama Penuh: Ismaliza binti Ismail
Umur: 30
Asal: Kuala Lumpur
Tarikh Lahir: 21 Mei 1979
Status: Berkahwin
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Penyanyi


6. ADILA

Nama Penuh: Nas Adila binti Mohd Dan
Umur: 23
Asal: Johor Bahru, Johor
Tarikh Lahir: 20 Sep 1986
Status: Bujang
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Penyanyi


7. ZIZI

Nama Penuh: Nur Fazelah @ Zizie binti Mohd Tahil
Umur: 24
Asal: Semporna, Sabah
Tarikh Lahir: 23 Jan 1985
Status: Bujang
Bangsa: Bajau
Agama: Islam
Profession: Penyanyi


8. RUBISA

Nama Penuh: Rubisa binti Tiasin
Umur: 23
Asal: Kota Marudu, Sabah
Tarikh Lahir: 18 Jul 1986
Status: Berkahwin
Bangsa: Bajau & Banjar
Agama: Islam
Profession: Pelajar


9. AISHAH

Nama Penuh: Siti Aishah binti Bujang
Umur: 18
Asal: Kuching, Sarawak
Tarikh Lahir: 14 Jan 1991
Status: Bujang
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Lepasan SPM10. RINI

Nama Penuh: Zuzafrini binti Zulkifli
Umur: 26
Asal: Kajang, Selangor
Tarikh Lahir: 11 Jun 1984
Status: Bujang
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
Profession: Eksekutif Pemasaran

***********************************************************************

1. AKIM (Afiq Hakim bin Ahmad, 18, Johor Bahru, Johor)
2. OBRI (Ahmad Sobri bin Hasmuni, 24, Johor Bahru, Johor)
3. ARIL (Khairil Azam bin Pilus, 24, Kuala Lumpur)
4.HAFIZ (Mohd. Hafiz bin Mohd Suip, 19, Kuching, Sarawak)
5. QHAUD (Mohd Qhauhd bin Abdul Rashid, 25, Selangor)
6. SIDI (Mohd. Rashidi bin Mohamad Isa, 27, Ipoh, Perak)
7. YAZID (Mohd. Yazid bin Ibrahim, 22, Johor Bahru, Johor)
8. CLAUDIA (Claudia Fay Geres, 24, Kuching, Sarawak)
9. ISMA (Ismaliza binti Ismail, 30, Kuala Lumpur)
10.ADILA (Nas Adila binti Mohd Dan, 23, Johor Bahru, Johor)
11. ZIZI (Nur Fazelah @ Zizie binti Mohd Tahil, Sabah)
12. RUBISA (Rubisa binti Tiasin; 23, Kota Marudu, Sabah)
13. AISHAH (Siti Aishah binti Bujang, 18, Kuching, Sarawak)
14. RINI (Zuzafrini binti Zulkifli, 26, Kajang, Selangor)

Hingga ke hari ini, cuma tenaga pengajar yang telah diumumkan. Bagaimana pula dengan pengetua. Siapakah agaknya yang akan menjadi PENGETUA AF7? Soalan ini sering kali bermain di fikiran shinystar. Adakah beliau seorang lelaki atau perempuan? Jawapannya pasti akan diketahui juga pada hari Isnin, 9 Mac 2009 melalui Diari Pertama Akademi Fantasia Musim Ke-7 pada jam 9 malam.

UNTUK VIDEO KLIP TIRAI AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 PADA 8 MAC 2009 SILA KLIK DI BAWAH INI:


P1/6 TIRAI AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 - 8/3/09

P2/6 TIRAI AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 - 8/3/09

P3/6 TIRAI AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 - 8/3/09

P4/6 TIRAI AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 - 8/3/09

P5/6 TIRAI AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 - 8/3/09

P6/6 TIRAI AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 - 8/3/09

UNTUK MENGIKUTI KETERANGAN LANJUT MENGENAI 20 CALON PELAJAR TELAH DIPILIH UNTUK AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 SILA KLIK DI SINI

***********************************************************************


Gambar Hos/Pengacara Konsert Mingguan AF7 - AC Mizal
Gambar Hos/Pengacara Diari - Sarimah Ibrahim


Gambar Tenaga Pengajar Akademi Fantasia Musim Ke-7

Tenaga Pengajar:

Guru Vokal Persembahan: Siti Hajar Ismail
Guru Vokal Teknikal: Cikgu Shafi (Shafizawati Sharif )
Guru Motivasi dan Bahasa Inggeris: Fatimah Abu Bakar

Tenaga Pengajar Baru Untuk AF7:

Hashridz Murshim Hassim (Acis) sebagai Pengarah Muzik
Ida Nerina (Guru Seni Persembahan dan Lakonan)
A. Aris A. Kadir sebagai Guru Koreografi

***********************************************************************

APA KATA HOS/PENGACARA DAN TENAGA PENGAJAR AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7

AC Mizal

"Saya sedar tentang spekulasi yang mengatakan Aznil mungkin kembali sebagai hos program ini. Malah, saya dan Aznil ada menghubungi antara satu sama lain dan bercakap tentang perkara ini dulu. Sejujurnya, saya tidak begitu risau dengan spekulasi yang timbul. Bagi saya, tidak kiralah Aznil atau pun saya kerana masing-masing ada cara tersendiri.

"Aznil memang tidak boleh lari dari sejarah AF lagi, tetapi peluang yang saya dapat sekali lagi ini akan saya gunakan untuk terus berkongsi pengalaman dengan pelajar-pelajar AF7 seperti saya lakukan tahun lalu. Tidak kiralah siapapun pengacara kerana apa yang penting dalam AF ialah pelajar-pelajarnya."

Sarimah Ibrahim

"Saya rasa tanggungjawab saya memang semakin besar. Bersesuaian dengan tagline, saya sebagai hos juga perlu membuat transformasi untuk musim baru ini."

Syafizawati Sharif

"Sebelum saya sediakan 'syllabus', saya kena lihat dulu tahap pelajar-pelajar itu nanti. Buat masa ini, saya tidak tahu lagi siapa pelajar-pelajar yang terlibat, jadi sukar untuk saya bercakap tentang persediaan saya. Tetapi, seperti musim terdahulu, saya berharap mampu berikan yang terbaik buat mereka.

Fatimah Abu Bakar

"Saya tidak sabar untuk melihat pelajar-pelajar tahun ini. 'I'm looking forward to have fun with them'. Saya perlu melihat tahap tenaga mereka dan mengukur tahap kebolehan Bahasa Inggeris masing-masing."

Ida Nerina

"Ini adalah kali pertama saya terlibat di belakang tabir dalam program realiti. Saya memang cukup teruja untuk mencari bakat-bakat baru. Mungkin ketika saya terlibat pada 'preliminary session' sejaka beberapa tahun lalu, pihak Astro nampak yang saya memang berminat dengan usaha mencari bakat baru dan sebab itu mereka tawarkan jawatan ini kepada saya.

"Sejujurnya, saya melihat AF sebagai satu platform yang baik untuk mereka yang 'lapar', maksudnya mereka yang mempunyai bakat tetapi tidak ada medium untuk tonjolkan bakat mereka."

Acis

"Saya memang gementar sebenarnya apatah lagi inilah pembabitan pertama saya dalam program seperti ini. Sebagai pengarah muzik, saya akan cuba buat susunan lagu nanti mengikut kesesuaian pelajar-pelajar tersebut. Dan sepanjang berlangsung konsert mingguan itu, kita akan gunakan 'live band' yang mana seramai lima pemuzik akan terlibat."

A.Aris Kadir

"Saya sedar mungkin ada yang akan membuat perbandingan antara saya dan Linda Jasmine. Kami mempunyai pendekatan yang berbeza. Saya akui, ini adalah pendedahan pertama saya di dalam program seperti ini. Sebelum ini, saya lebih banyak terlibat dengan produksi teater.

"Tetapi sebagai orang baru, saya akan cuba berbincang dengan tenaga pengajar yang lain meskipun kami berbeza tugas."

Siti Hajar Ismail

"Saya sebenarnya berdebar untuk buat persediaan bagi 'transformasi' yang pihak penerbitan mahukan. Seperti biasa, saya akan cuba berkongsi ilmu dengan mereka sebaik mungkin."

***********************************************************************

Berikut ialah senarai program-program yang bakal menghiasi sepanjang musim Akademi Fantasia:

Tirai Akademi Fantasia 7 (Bahagian Pertama/Part 1) pada Sabtu, 7 Mac 2009 jam 9.00 malam

Tirai Akademi Fantasia 7 Bahagian Awal memperkenalkan barisan bakal pelajar yang terpilih untuk ke peringkat seterusnya dalam usaha untuk melayakkan diri sebagai pelajar Akademi Fantasia musim yang ke-7.

Tirai Akademi Fantasia 7 (Bahagian Kedua/Part 2) pada hari Ahad, 8 Mac 2009 jam 9.00 malam

Tirai Akademi Fantasia 7 Bahagian Akhir mengumumkan barisan pelajar yang berjaya menyertai Akademi Fantasia musim yang ke-7.

Diari Akademi Fantasia mulai 9 Mac 2009 pada hari Isnin hingga Jumaat jam 9.00 malam

Diari Akademi Fantasia Musim Ke-7 akan memaparkan perkembangan pembelajaran pelajar-pelajar Akademi Fantasia untuk musim yang ke-7 di bawah bimbingan tenaga-tenaga pengajar mereka dan juga jadual kehidupan seharian mereka sepanjang hari di Akademi.

Diari EXT AF7 mulai 13 Mac 2009 pada setiap hari Jumaat jam 10.00 malam

Rancangan ini mengupas perkembangan carta undian terkini dan mencerna pelbagai isu hangat dan gosip panas di dalam Akademi. Juga menghangatkan lagi spekulasi siapa yang mungkin tersingkir pada minggu ini.

Konsert Akademi Fantasia Musim Ke-7 akan disiarkan secara langsung pada setiap hari Sabtu jam 9.00 malam mulai 14 Mac 2009

Siaran Langsung Konsert Akademi Fantasia menampilkan persembahan pelajar-pelajar Akademi Fantasia musim yang ke-7 dalam usaha untuk kekal ke minggu yang seterusnya. Debaran menanti di penghujung konsert untuk mengetahui siapa yang bakal tersingkir pada minggu ini? Inilah waktu kemuncak untuk aktifkan undian buat pelajar pilihan sebelum undian ditutup.

Diari INT AF7 mulai 15 Mac 2009 pada setiap hari Ahad jam 9.00 malam

Rancangan ini merangkumkan segala perkembangan dan pencapaian pelajar-pelajar Akademi Fantasia sepanjang minggu ini di samping mengupas isu hangat dan gosip panas yang mungkin tercetus di Akademi. Sedikit ulasan dan pendedahan tentang apa yang berlaku di sebalik tabir Konsert Akademi Fantasia pada malam sebelumnya.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.astro.com.my, Astro Ria, http://www.murai.com.my,http://romizunaidi.blogspot.com, http://photoselebriti.com, http://www1.mstar.com.my dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

SAMBUNGAN KISAH SELANJUTNYA DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 5 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 4


JANGAN LUPA UNTUK MENGIKUTI SEBUAH LAGI DRAMA BARU BERJUDUL "JULIA JULI" (Jula Juli Bintang Tiga) MELALUI SLOT LAGENDA DI TV3 MULAI 3 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS/TV9 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS JAM 8.30 MALAM - EPISODE 4

Barisan pelakon yang membintangi "Julia Juli" adalah:

Misha Omar sebagai Julu
Sayiddah sebagai Jula
Dynaz sebagai Juli
Zed Zaidi
Danny X-Factor
Abby Abadi
Rahim Jailani
Syawal AF5
Aqasha
Imuda
Irene Tan

Ringkasan sinopsis Drama Lagenda: "Julia Juli" melalui gambar-gambar dari sedutan kisah hari ini dalam Episode 4 yang bersiaran di TV3 pada 9 Mac 2009 yang mengandungi seribu makna:


Sekian daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi pada hari Selasa, 10 Mac 2009 dalam Episode 5 Drama Lagenda: Julia Juli. Semoga terhibur.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar "Julia Juli")

SOFIA RUDIEVA IS THE NEWLY CROWNED MISS RUSSIA 2009 WHICH WAS HELD AT THE MANEZH CENTRAL EXHIBITION HALL IN MOSCOWPICTURES OF MISS RUSSIA 2009, SOFIA RUDIEVA


Stepkankovskaya (1st runner-up), Sofia Rudieva (Winner) and Shepilova (2nd runner-up)

MOSCOW, March 7, 2009 - Sofia Rudieva, a 18-year old model from St. Petersburg, was crowned "Miss Russia 2009" during a ceremony held at the Manezh Central Exhibition Hall in Moscow.


Miss World 2008 Ksenia Sukhinova (L) and Miss Universe 2008 Dayana Mendoza (R) - Sofia Rudieva is crowned by Miss World Ksenia Sukhinova and Miss Universe Dayana Mendoza

The event was honored by the presence of the Top two beauties of 2008: Miss World Ksenia Sukhinova from Russia, and Miss Universe Dayana Mendoza of Venezuela.

Rudieva stands 1.78 m tall and will represent Russia at the Miss World 2009 contest to take place in Johannesburg, South Africa, next December. In addition to that, she wins $100 thousand dollars, a set of jewelry, a trip to Sweden, among many other prizes.

The runner-ups or "Vice-miss" were Svetlana Stepankovskaya, a 1.83 m model from Krasnodar; and Ksenia Shepilova, a student from Kohma city. They won scholarships to study in the institution of their choice.

One of them is expected to represent Russia at the Miss Universe 2009 contest in The Bahamas.

The event was hosted by Ivan Urgant and Vera Krasova, 2nd Vice-Miss of Miss russia 2008, and 3rd runner-up at the Miss Universe 2008 pageant. Congratulations to all the winners.


MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 1


MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 2 - MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 2


MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 3 - MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 3


MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 4 - MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 4


MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 5 - MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 5


MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 6 - MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 6


MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 7 - MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 7


MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 8 - MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 8


MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 9 - MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 9


MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 10 - MISS RUSSIA 2009 VIDEO CLIPS PART 10

(Thank you and credits to BREAXTI Channel for the video clips of Miss Russia 2009)

(Thank you and credits to http://www.globalbeauties.com, http://curiousphotos.blogspot.com and all sources for the information and pictures)

SINETRON BARU NIKITA MULA MENEMUI PENONTON DI RCTI MULAI 9 MAC 2009 PUKUL 18.00 WIB - DIBINTANGI OLEH PELAKON DUDE HARLINO DAN NIKITA WILLY


NIKITA BEGITULAH TAJUK SINETRON BARU TELAH MULA TAYANG DI RCTI SEJAK 9 MAC 2009 - JANGAN LUPA UNTUK MENONTON "NIKITA" YANG YANG DIBINTANGI OLEH DUDE HARLINO DAN NIKITA WILLY - Episode 1

DIBINTANGI OLEH PELAKON DUDE HARLINO SALAH SEORANG PELAKON YANG DIGEMARI SHINYSTAR. TURUT MEMBINTANGI SINETRON INI ADALAH NIKITA WILLY - PERSAMAAN NAMA DENGAN SINETRON INI

Pelakon:

Nikita Willy
Dude Harlino
Jonas Rivanno

Lirik Lagu ST12 - Saat Terakhir (OST Sinetron Nikita)

Tak pernah terpikir olehku
Tak sedikitpun ku bayangkan
Kau akan pergi tinggalkan kusendiri

Begitu sulit kubayangkan
Begitu sakit ku rasakan
Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

Dibawah batu nisan kini
Kau tlah sandarkan
Kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup
Ini terjadi karna ku sangat cinta

Inilah saat terakhirku melihat kamu
Jatuh air mataku menangis pilu
Hanya mampu ucapkan
Selamat jalan kasih

Satu jam saja
kutelah bisa cintai kamu kamu kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
Satu jam saja
kutelah bisa sayangi kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
di hatiku

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://lyricsalls.blogspot.com untuk lirik OST sinetron baru Nikita)Video klip sedutan sinetron Nikita (Terima kasih dan kredit diberikan kepada siboykece Channel)


Sinopsis Nikita yang mula bersiaran di RCTI mulai 9 Mac 2009 setiap hari pukul 18.00 WIB

NIKITA (Nikita Willy) adalah seorang gadis yatim piatu yang tegar dan pantang menyerah. Malang bagi Nikita, sebuah kecelakaan menimpanya beberapa tahun yang lalu, sehingga matanya buta. Nikita berkali-kali ke rumah sakit, mencari donor kornea. Namun 7 tahun berlalu, ia belum mendapatkannya. Akhirnya Nikita mendapatkan donor mata dari Dr. PRITA (Cathy Sharon), setelah ia meninggal akibat kecelakan bersama ARVEN (Dirly Idol).

Di satu sisi Nikita bahagia karena akhirnya telah mendaptkan donor mata, tapi di sisi lain keluarga Prita merasa sangat menderita atas kehilangan tersebut. Padahal beberapa tahun silam, anak bungsu mereka dinyatakan meninggal karena terbawa arus sungai. Sekarang mereka harus menerima sebuah kenyataan yang pahit sekali lagi. Kini, hanya tinggal Vano (Jonas Revanno) anak mereka yang tersisa. Ibu Prita, DIANA (Lidya Kandau) mengigau terus memanggil-manggil nama Prita. Sedangkan ayahnya, TEGAR (Anwar Fuadi) hanya dapat memandang istrinya dengan sedih.

DONNY (Dude Harlino) baru saja kembali dari Amerika, setelah menyelesaikan studi S2-nya. Tujuan lain ia balik ke Jakarta adalah karena ia ingin menyatakan cintanya pada Prita. Padahal orang tuanya yang merupakan pengusaha kaya raya telah menjodohkan Donny dengan BELINDA (Raya Kohandi), yang merupakan anak seorang walikota. Tapi Donny menolaknya, tanpa ia tahu bahwa Prita telah meninggal.

Nikita yang sudah bisa melihat, berusaha keras mencari tahu siapa orang yang sudah mendonorkan mata padanya. Setelah tahu, Nikita pun datang ke rumah keluarga Prita, tepat pada 40 hari meninggalnya Prita. Tetapi sesampainya di sana, Arven pun tiba-tiba mengatakan ke semua orang yang hadir kalau Nikita lah yang menyebabkan Prita meninggal. Nikita pun dimaki-maki oleh seluruh keluarga Prita, tanpa mereka pernah tahu kalau Nikita adalah anak mereka yang hilang terbawa arus sungai. Nikita sangat shock mendengarnya, ia tidak menyangka kalau dirinya penyebab kecelakaan yang menimpa Prita.

Sampai suatu hari Nikita harus menggantikan Belinda menemui seseorang untuk menebus kesalahan. Betapa kagetnya Nikita ternyata pria tersebut adalah Donny. Donny pun tak kalah kaget, karena ia tak menyangka kalau gadis yang beberapa kali bertemu dengannya tanpa sengaja itu adalah anak walikota. Nikita dan Donny pun menjadi dekat. Tapi kedekatan itu membuat Nikita tidak tahan hidup dalam kebohongan. Sebelum Nikita memberitahukan kebenaran pada Donny, Donny terlanjur mengetahuinya dari Belinda. Donny pun marah pada Nikita dan meninggalkannya karena kecewa.

Di lain pihak, Nikita pun mulai sering bertemu dengan Vano. Awalnya Vano sangat membenci Nikita karena kematian Prita, namun lambat laun kebencian itu berubah menjadi cinta. Vano pun berusaha mendapatkan Nikita, tanpa tahu kalau Nikita adalah adik kandungnya.

Bagaimanakah kehidupan Nikita selanjutnya?.. Akankah ia dan Donny akan kembali bersatu?.. Akankah ia akan mengetahui kenyataan sebenarnya bahwa keluarga Prita adalah keluarga kandungnya?..


Opening (Pembukaan) sinetron Nikita pada 9 Mac 2009

Kisah sinetron Nikita bermula dalam Episode 1:


Sinetron Nikita Episode 1 Part 1


Sinetron Nikita Episode 2 Part 2


Sinetron Nikita Episode 1 Part 3


Sinetron Nikita Episode 1 Part 4


Sinetron Nikita Episode 1 Part 5


Sinetron Nikita Episode 1 Part 6

Sambungan kisah sinetron Nikita Episode 2

Sambungan kisah sinetron Nikita Episode 2 Part 1

Sambungan kisah sinetron Nikita Episode 2 Part 2

Sambungan kisah sinetron Nikita Episode 2 Part 3

Sambungan kisah sinetron Nikita Episode 2 Part 4

Sambungan kisah sinetron Nikita Episode 2 Part 5

Sambungan kisah sinetron Nikita Episode 2 Part 7

(Terima kasih kepada http://www.rcti.tv, miracary Channel dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar sinetron Nikita)

Online Visitors

Thank you for dropping by