Wednesday, January 28, 2009

TALAM TERSINGKIR DALAM "GELANGGANG RAJA LAWAK" MUSIM KE-3 BERSIARAN SECARA LANGSUNG PADA 23 JANUARI 2009 DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 JAM 9.00 MALAM


Jangan lupa untuk terus menyaksikan gelagat dan karenah peserta-peserta yang masih kekal dalam Ceritera Raja Lawak setiap hari Rabu dan Khamis pada jam 9.00 malam dan jangan ketinggalan pula untuk menonton Gelanggang Raja Lawak setiap hari Jumaat jam 9.00 malam di Astro Prima Saluran 105 secara langsung.


Ahmad Faidz bin Ahmad Yusoff tersingkir pada 23 Januari 2009 dalam "Gelanggang Raja Lawak Musim Ke-3" yang disiarkan secara langsung di Astro Prima Saluran 105

TALAM
Umur: 23 tahunVIDEO KLIP TALAM TERSINGKIR PADA 23/1/09 - "GELANGGANG RAJA LAWAK MUSIM KE-3"

Profile/Biodata/Gambar 8 Peserta "Raja Lawak Musim Ke-3"


1. Mohammad Amirullah bin Azmi
AMIR
Umur: 20 tahun


2. Aman Shah bin Asri
AM
Umur: 24 tahun


3. Shamira bin Muhamad
Mohd Nadzri bin Zainal Abidin
Mohd. Noor bin Murad
SEPAH
Umur: 24 tahun
23 tahun
23 tahun


4. Nuur Jihan binti Musa
JIHAN
Umur: 25


5. Rafizzan binti Yaacob
YANN
Umur: 32 tahun


6. Sutarmin bin Tukichan
MANBELON
Umur: 35 tahun


7. Afzan Saffuan bin Ahmad
Wasn Sharizon bin Rahim
LNJ
Umur: 22 tahun
27 tahun


8 Hazmeer bin Hassan (Amer)
Muhd Shaiful bin Bakri (Epul)
CHOT
Umur: 18 tahun
19 tahun

Maklumat/Information "Raja Lawak Musim Ke-3"

Semua peserta finalis akan ditempatkan di sebuah akademi di mana mereka akan diberi latihan serta bimbingan profesional oleh para pengkriktik jemputan pada setiap minggu
untuk persiapan dalam persembahan tugasan mereka yang akan diadakan pada setiap hari Jumaat dalam "Gelanggang Raja Lawak" di hadapan penonton yang juga akan disiarkan di Astro Prima secara langsung. Di setiap penghujung rancangan, penguguman penyingkiran akan dilakukan sepertimana kebanyakan program realiti yang lain.


Tiga orang pengkritik tetap telah dipertanggungjawabkan bagi menilai persembahan para peserta berdasarkan kriteria yang telah ditetapkan. Mereka akan menilai para peserta berdasarkan kelucuan dan elemen jenaka dalam sesebuah persembahan; keaslian persembahan dan kreativiti; bakat dan kemahiran lakonan serta sama ada para peserta berpotensi diketengahkan sebagai pelawak terkenal. Tiga orang pengkritik ini juga turut terlibat secara langsung semasa sessi ujibakat dan pusingan kelayakan.

Pengkritik tetap:

Pelawak dan pelakon terkenal:
Zaibo

Pelakon wanita yang berpengalaman:
Fauziah Nawi

Pengacara serta Pelawak terkenal:
Shamsul

Selain itu, semua peserta Raja Lawak akan ditentukan sepenuhnya dengan sistem pemarkahan 100% undian penonton melalui sistem pesanan ringkas (SMS) dan talian tetap. Peserta yang mendapat markah paling rendah pada setiap minggu akan tersingir.

Untuk mengundi secara SMS, taip LAWAK atau LAWAK <3/5/10> untuk undian secara pukal 3; 5 atau 10 ke 32999. Bagi mengundi ke talian tetap pula, sila dail 13701/ 13703/ 13705/ 13710 untuk undian pukal 1; 3; 5; atau 10 undian dan ikut arahan yang disertakan.

Pemenang tempat kedua dan ketiga; Raja Lawak Astro musim pertama – Johan dan Zizan sekali lagi akan menggalas tugas bagi mengacarakan program ini buat kali kedua dan memperlihatkan cabaran kesemua peserta dalam merebut gelaran Raja Lawak Astro.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.budiey.com)

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.astro.com.my/rajalawak/, Astro Prima Saluran 105 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

SAMBUNGAN TERKINI SINETRON INTAN EPISODE 160 DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA 28 JANUARI 2009 JAM 11.00 MALAM SETIAP HARI ISNIN - JUMAATSambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 31 Disember 2008 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Episode 160

Biodata/Profile Dude Harlino:

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan
Review/Sinopsis Episode Akhir Intan:

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula.

Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.

Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah.

Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung.

Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya. Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.

Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih.

Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula.

Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.

Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi!

Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya.

Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!! (review by:saeah85)

Sambungan seterusnya sinetron Intan Episode 160

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan Episode 160


Sambungan sinetron Intan Episode 160 Part 1

Sambungan sinetron Intan Episode 160 Part 2

Sambungan sinetron Intan Episode 160 Part 3

Sambungan sinetron Intan Episode 160 Part 4

Sambungan sinetron Intan Episode 160 Part 5

Sambungan sinetron Intan Episode 160 Part 6

Kisah sinetron Intan semakin mencemaskan dan menyayat hati. Shinystar tidak sabar lagi menunggu episode yang seterusnya dalam Episode 161 yang akan disiarkan pada hari Isnin, 29 Januari 2009 pada jam 11.00 malam. Sekian kemaskini daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

SAMBUNGAN SINETRON WULAN YANG TERIKINI EPISODE 156 - 160 DI SLOT SUTERA @ 2 PADA JAM 6 PETANG SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS PADA 15 JANUARI 2009


Slot Sutera @ 2 menampilkan sambungan drama bersiri hebat Indonesia iaitu Wulan yang mula menemui penonton semula pada 13 Januari 2009 jam 6.00 petang. Jika sebelum ini, siri tontonan ramai ini dapat diikuti dalam Slot Arca di RTM1 sebaliknya kini sambungan suka duka kehidupan wanita bernama Wulan disiarkan di TV2 pula - Episode 156 hingga 160


Video klip Pembukaan Wulan - Sandaran Hati (OST WULAN)

Lirik lagu Sandaran Hati - Letto

Yakinkah ku berdiri
Di hampa tanpa tepi
Bolehkah aku
MendengarMu

Terkubur dalam emosi
Tanpa bisa bersembunyi
Aku dan nafasku
MerindukanMu

Terpuruk ku di sini
Teraniaya sepi
Dan ku tahu pasti
Kau menemani

Dalam hidupku
Kesendirianku

Teringat ku teringat
Pada janjiMu ku terikat
Hanya sekejap ku berdiri
Kulakukan sepenuh hati
Peduli ku peduli
Siang dan malam yang berganti
Sedihku ini tak ada arti
Jika Kaulah sandaran hati
Kaulah sandaran hati
Sandaran hati

Inikah yang Kau mau
Benarkah ini jalanMu
Hanyalah Engkau yang ku tuju
Pegang erat tanganku
Bimbing langkah kakiku
Aku hilang arah
Tanpa hadirMu
Dalam gelapnya
Malam harikuSinetron dari Indonesia: Wulan

Lagu Tema: Sandaran Hati Oleh Letto

Sutradara: Noto Bagaskoro

Penulis: Kitta Utara

Dibintangi oleh pelakon:

Dhini Aminarti - Wulan
Giovani L.Tobing - Budi
Alice Norin - Aline
Kinaryosih
Asmirandah - Baby
Rio Reifan - Nugroho
Shireen Sungkar - Shinta
Chacha Frederica - Donna
Aditya Herpavi Rachman - Awan
Uci Bing Slamet - Asih
Nanny Somanagara Mbah Tati
Rima Melati Nenek Dira
Yadi Timo
Hengky Sulaiman
Ana Pinem


Plot cerita/Sinopsis Wulan:

Sinetron ini menceritakan kisah WULAN yang sudah menjalin hubungan dengan BUDI selama 9 tahun harus menghadapi kenyataan kehilangan cinta sejatinya tersebut. Hal ini berawal semenjak Budi naik pangkat menjadi penolong peribadi, ALINE, 28 tahun yang masih muda dan cantik seorang Direktor Perusahaan Group Hotel ALAM KENCANA.

Oleh sebab mereka sering menghabiskan waktu bersama akhirnya Aline mula jatuh cinta pada Budi. Aline yang mempunyai perwatakan agresif dan tegas dengan begitu sahaja memutuskan bahawa mereka menjadi kekasih tanpa memberi masa untuk Budi memikirkan hal tersebut. Ini menyebabkan Budi serba salah kerana demi untuk kerjayanya dia terpaksa memuaskan hati Aline dan pada waktu yang sama dia mempunyai hubungan rapat dengan keluarga Wulan.

Budi yang terlalu taksub dengan kekayaan mengikut naluri hati dengan kesempatan ini dan terus berdamping dengan Aline. Apabila Aline meluahkan perasaan ingin bersama dengan Budi, ini menjadi lebih sukar lagi untuk Budi memutuskan hubungannya dengan Wulan terutama sekali apabila ibu Wulan, Asih terpaksa menjalani pembedahan jantung.

Sebagai anak sulung dalam keluarga, Wulan terpaksa menggantikan tempat bapanya dalam menguruskan keluarga setelah bapanya meninggal dunia . Wulan mempunyai seorang adik, Nugroho atau dengan panggilan Nunu dan adik bongsu yang bernama Shinta. Ibu mertua Asih juga tinggal bersama-sama mereka. Walaupun Nunu telah mula bekerja, namun gajinya tidak mencukupi untuk membantu Wulan untuk menampung hidup keluarga mereka.

Dona merupakan kawan kepada Nunu sejak kecil lagi. Dia adalah anak tunggal keluarga Jayadi seorang pemilik perusaahan dimana tempat Nunu bekerja. Donna menganggap Nunu adalah kekasihnya padahal Nunu tidak pernah menaruh hati pada Donna yang cuma dianggapnya tidak lebih daripada kawan sahaja.

Baby sering marah dan protes melihat bagaimana Aline memperlakukan Mama mereka maupun sebaliknya. Namun karena Aline menganggap bahwa ia punya kekuasaan, sebagai pengganti ayah mereka, Aline juga jadi sewenang-wenang memperlakukan anggota keluarganya seperti karyawan kantornya. Makanya Baby jadi lebih sering membangkang.

Pada suatu hari Nunu telah berkenalan dengan Baby dalam satu kemalangan sewaktu Baby telah melanggar Nunu.

Wulan tidak tahu bahwa Baby adalah adik dari perempuan yang merebut Budi dari sisinya. Wulan juga tidak memberitahu ibunya bahwa ia sudah tidak lagi menjalin hubungan cinta dengan Budi.

Namun Budi memang telah berubah. Budi menjadi kasar dan dingin. Tapi sikap Budi yang demikian itu tidak hanya terhadap Wulan, tapi juga terhadap Aline. Aline berusaha melunakkan hati Budi dengan cara mendekatkan diri pada Wahyu, tapi malah membuat Budi jadi semakin mengasarinya, tapi malah membuat Aline semakin tergi.la-gi.la pada Budi.

Sedangkan Wulan semakin tersiksa karena masih belum bisa menerima kenyataan harus melepaskan kenangan indah 9 tahun bersama Budi dan menghadapi situasi bahwa Budi sudah tidak mencintainya dan akan menikah dengan Aline.

Akankah Wulan bisa merebut hati Budi kembali? Dan Bagaimana pula dengan Nunu siapakah yang akan dia pili Dona ataukah Baby? Semuanya akan terjawab dalam serial WULAN yang sangat menarik ini!

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 156 yang bersiaran pada 19 Januari 2009 di TV2 jam 7.30 malam

Sambungan sinetron Wulan Episode 156 Part 1

Sambungan sinetron Wulan Episode 156 Part 2

Sambungan sinetron Wulan Episode 156 Part 3

Sambungan sinetron Wulan Episode 156 Part 4

Sambungan sinetron Wulan Episode 156 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 157 yang bersiaran pada 20 Januari 2009 di TV2 jam 7.30 malam

Sambungan sinetron Wulan Episode 157 Part 1

Sambungan sinetron Wulan Episode 157 Part 2

Sambungan sinetron Wulan Episode 157 Part 3

Sambungan sinetron Wulan Episode 157 Part 4

Sambungan sinetron Wulan Episode 157 Part 5

Sambungan sinetron Wulan Episode 157 Part 6

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 158 yang bersiaran pada 21 Januari 2009 di TV2 jam 7.30 malam

Sambungan sinetron Wulan Episode 158 Part 1

Sambungan sinetron Wulan Episode 158 Part 2

Sambungan sinetron Wulan Episode 158 Part 3

Sambungan sinetron Wulan yang seterusnya dalam Episode 159

Sambungan sinetron Wulan Episode 159 Part 1

Sambungan sinetron Wulan Episode 159 Part 2

Sambungan sinetron Wulan Episode 159 Part 3

Sambungan sinetron Wulan Episode 159 Part 4

Sambungan sinetron Wulan Episode 159 Part 5

Sambungan seterusnya sinetron Wulan Episode 160

Sambungan sinetron Wulan Episode 160 Part 1

Sambungan sinetron Wulan Episode 160 Part 2

Sambungan sinetron Wulan Episode 160 Part 3

Sambungan sinetron Wulan Episode 160 Part 4

Sambungan sinetron Wulan Episode 160 Part 5

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV2, mforum.cari.com.my dan semua sumber atas maklumat sinetron Wulan)

GAMBAR DAN PROFILE INGKA NOVERITA YANG BERLAKON SEBAGAI LILA DALAM SINETRON INTAN YANG KINI BERSIARAN DI ASTRO PRIMA SETIAP HARI ISNIN - JUMAAT


Gambar/Photo Ingka Noverita yang berlakon sebagai Lila dalam sinetron Intan bersiaran di Astro Prima setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 11 malam dan siaran ulangannya pada keesokan jam 4.00 petang


Gambar/Photo Ingka Noverita

Biodata/Profile Ingka Noverita

Tarikh Lahir: 14 November 1985 (umur 22)
Tempat Lahir: Indonesia
Pekerjaan: aktris, model
Tahun aktif: 2001 - sekarang


Gambar/Photo Ingka Noverita

Ingka Noverita (lahir 14 November 1985; umur 22 tahun) adalah model dan aktris Indonesia. Ia memulai karir dengan menjadi Finalis GADIS Sampul yang kemudian dilanjutkan dengan terjun ke dunia seni peran dengan bermain dalam beberapa judul sinetron.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://id.wikipedia.org, http://forum.wgaul.com dan semua pihak untuk maklumat dan gambar)

VIVIAN NORONHA CIA OF BRAZIL: THE NEW HISPANIC -AMERICAN QUEEN 2008 ON JANUARY 27, 2009 IN BOLIVIA TAKING OVER THE TITLE WON BY MEXICO'S LAURA ZUNIGA


Picture of Vivian Noronha who is the new Hispanic-American Queen 2008 taking over the title won by Mexico's Laura Zuñiga - She was crowned this Tuesday in Santa Cruz, Bolivia.

January 27, 2009, Tuesday - Brazilian beauty queen was crowned this Tuesday in Bolivia.

Santa Cruz, BOLIVIA - Vivian Noronha Cia received today crown and sash of Hispanic-American Queen 2008. She took over the title which was won by Mexico's Laura Zuñiga, last October 30. Laura made worldwide headlines after being spotted in a group of people in possession of guns and a considerable amount of money. She was dethroned as Hispanic-American 2008, and as Miss Mexico International 2009.

Brazil's Vivian Noronha, the new queen, participated in a press conference earlier today, when she received the sash and crown of Hispanic-American Queen 2008. She also signed a contract with Opal to participate at Fexpo 2009, and received an Aerosur travel card which will allow her to travel for free to all Aerosur's destinations during 1 year.

Vivian was welcomed by Gloria and Tatiana Limpias, from Promociones Gloria, and by several Bolivian journalists from all major newspapers in the country.

Vivian Noronha Cia, a 25-year-old model and dentist from Umuarama, Paraná, was the 1st runner-up at Miss World Brazil 2008. She will represent her country at Miss Tourism Queen International 2009, to be held in China.

(Thank you and credits to http://www.globalbeauties.com)

Online Visitors

Thank you for dropping by