Sunday, September 5, 2010

Episode 18 - Sinetron Cinta Kirana pada 3 September 2010 di Astro Ria setiap hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 petang


Sinetron Cinta Kirana Setiap Hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 malam - 7.30 malam di Astro Ria

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 1 - 50

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 51 - 78

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 91 - 93 (Episode Akhir)

Pelakon/PemainSynopsis

It begins when Sita met her long separated ex-boyfriend, Rama. The two folks agreed to pass their love that used to fail, onto their grand children. Sita was happy and imagined a better life for Kirana, her granddaughter. So does Rama for his grandson, Galang. Kirana and Galang that used to quarrel ended up falling in love.

Disaster comes when Rama and Galang got into an accident. Rama passed away, while Galang’s body was never found. Kirana became the back-bone of the family. She then met Evandra, a publishing boss that hates women. Evandra changed because of Kirana and grew to like her; meanwhile, Kirana’s love is only for Galang. One day, Galang returned but as Mischa, Galang’s twin. He did this as he could not bear to leave Renata who helped him from the accident.

Galang was happy that Kirana took care of the family, but he was shattered as he couldn’t return his love to Kirana, Kirana was hurt, Galang was hurt even more.

Berawal dari perjumpaan kembali antara Sita dengan mantan kekasihnya, Rama, yang dulu terpisah, pasangan jompo ini sepakat menyambung tali jodoh mereka yang dulu gagal ke cucu masing-masing. Sita bahagia dan membayangkan kehidupan Kirana, cucunya, bakal membaik seperti harapannya. Begitu pula harapan Rama terhadap cucunya, Galang. Kirana dan Galang yang tadinya sering bertengkar, akhirnya saling jatuh cinta.

Musibah datang ketika Rama dan Galang mengalami kecelakaan. Rama meninggal dan mayat Galang tak ditemukan. Akhirnya Kirana menjadi tulang punggung keluarga. Ia kemudian bertemu Evandra, bos penerbitan yang benci perempuan. Karena Kirana, Evandra berubah dan mulai menyukai Kirana, namun cinta Kirana hanya untuk Galang. Suatu hari tiba-tiba Galang muncul lagi, tapi dia mengaku sebagai Mischa, adik kembar Galang. Dia sengaja melakukan hal itu karena tidak tega meninggalkan Renata yang telah menolongnya dari kecelakaan tempo hari.

Galang bahagia Kirana menjaga keluarganya, namun juga hancur karena mustahil mengembalikan cintanya untuk Kirana. Kirana terluka, Galang lebih terluka.
source: http://www.mdentertainment.net/


Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 18 Part 1

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 18 Part 2

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 18 Part 3

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 18 Part 4
Raka gembira melihat kebahagiaan Choky bersama Nadira. Dia terkenangkan Kirana yang telah memberi amaran padanya agar tidak ganggu dia dan keluarganya lagi. Suara hati Raka berkata: Kirana saya tak pernah mencampuri hidupmu. (towards the shinystar)Aku cuma nak bayar kesalahanku.Aku tahu aku bersalah dan aku ingin menolongmu. Meskipun aku tahu itu semua tak cukup untuk membayar semua yang terjadi yang telah menimpa kau dan keluarga kau.


Kirana sedar bahaw Raka memang seorang yang baik, Raka telah mendakwa Riana untuk mengembalikan wang Galang tapi itu semua tidak akan membuat Kirana memaafkan Raka dan pendiriannya tetap sebab pada Kirana apa jua yang dilakukan oleh Raka tidak akan dapat mengembalikan Galang. Kirana menangis kesedihan. (towards the shinystar)

Baim terus menjauhkan dirinya dari Kirana. Apabila ibunya pesan sesuatu ke tempat kerja untuk Kirana, Baim menolak dengan alasan dia terpaksa bekerja di bengkel. Ada kereta yang dia kena uruskan. Kata Baim lagi dia cuma akan menganggu kerja Kirana sekiranya dia ke sana. Surti tanya Baim kenapa dia terus menghindari Kirana. Bukankah Baim telah melamar Kirana. Surti minta anaknya mengejar Kirana. Sekiranya dia gigih pasti Baim akan mendapat cinta Kirana. Tetapi menurut Baim makin sering dia menemui Kirana dia semakin terseksa. Jadi dia berasa senang apabila Kirana telah mendapat kerja paling tidak dia mempunyai alasan untuk menjauhi diri dari Kirana. Baim minta diri daripada ibunya untuk ke bengkel.

Kirana dapat rasakan perubahan sikap Baim terhadapnya namun begitu, dia berusaha untuk tidak mengambil kisah tentang hal itu.
Benny memberitahu Raka dia telah menyiasat di mana Kirana bekerja. Kirana menjadi pengasuh di Daerah Kebayuran.

Benny: Isterinya bernama Sofiah dan suaminya Anuar. Anuar itu adalah seorang lelaki hidung belang. Dan dia sama sekali tidak mempunyai pekerjaan. Mas Raka harus segera memberitahu Kirana. Jangan sampai sesuatu yang tidak diingini berlaku. (towards the shinystar)
Raka: Tolong tetap awasi keluarga itu.
Benny: Baik, mas. Nanti saya akan memberi laporan selanjutnya.


Kirana mendapati kedua orang anak yang dijaganya masih belum sembuh dari batuk dan masih kurang sihat. Mereka memberitahu Kirana bahawa ibu mereka sudah beli ubat untuk mereka tetapi mereka masih belum sembuh. Kirana risaukan keadaan mereka.Widya enggan menerima Choky sebagai calon menantunya. Dia melarang Nadira keluar. Widya tahu Nadira ingin bertemu dengan Choky. Kata Widya Choky tidak sesuai untuk anaknya.

Nadira: Jadi siapa yang sesuai untuk Nadira, Raka? Walaupun dia tidak mencintai saya? Walaupun dia tak pernah ambil berat tentang Nadira.
Nadira terus beredar dari situ.
Widya: Nadira, mama belum habis cakap.


Papa Nadira: Ada apa ini?
Widya: Anak abang itu, masa dia mahu keluar rumah diam-dia. Lagipun saya sangat hairan kenapa dia boleh suka pada Choky. Kita harus secepatnya menemui Linda dan dia harus jelaskan kejadian semalam.
Papa Nadira setuju dengan Widya dan mereka bercadang untuk bertemu dengan Linda untuk penjelasan.Widya: Kami ke sini untuk mendapat jawapan yang jelas atas keputusan dan sikap Raka pada Nadira. Terus terang kami rasa begitu dimalukan. Seandainya Raka tak suka pada Nadira kan dia boleh beritahu kami sebelum ini. Tak perlu buat cara bodoh macam semalam. Ini betul-betul tindakan bodoh yang dilakukan oleh orang paling bodoh di dunia.
Linda: Saya juga tidak tahu harus bicara apa lagi sama kalian. (towards the shinystar)
Widya: Mungkin kamu berfikir bahawa Nadira tidak sesuai untuk Raka. Tapi sekarang kami yang fikir Raka yang tidak sesuai untuk Nadira. Awak memang tak ada fikiran. Awak beritahu anak awak, ya? Jangan pernah dia mempermainkan orang lain. Pasti satu masa nanti dia yang akan dipermainkan.

Widya dan suaminya terus meninggalkan pejabat Linda.

Linda kata pada dirinya semua yang terjadi disebabkan oleh Raka. Sebab Raka, keluarga Nadira berani cakap macam-macam pada dia. Linda berasa marah memikirkan tentang Raka.Linda menelefon Imran, papa Raka dan berkata dia telah merosakkan hidupnya lagi. Imran tanya apa yang dimaksudkannya. Kata Linda bahaawa Imran telah menanamkan idea yang salah dalam kepala Raka, anaknya.

Linda: Awak telah menghasut dia. Awak sedar tak?
Imran: Raka itu tidak mencintai Nadira. Jadi kenapa awak nak paksa? Saya yakin perkara itu akan menyeksa Raka, Linda.
Linda: Awak tidak perlu berlagak tahu.
Imran: Saya tahu, Lin. Sebab saya pernah mengalaminya. Kalau awak memaksa Raka, awak akan kehilangan dia selama-lamanya.
Linda: Kalau saya sampai kehilangan anak saya, semuanya kerana awak, salah awak.Riana dan Sandra pergi menemui Linda dan Sandra memberitahu Linda bahawa anak Linda sudah melaporkan mereka kepada polis dan kini akaun Riana sudah dibekukan. Katanya anaknya sudah lama berpasangan dengan Galang dan wang itu diberikan kepada Riana lama sebelum Galang mengenali sebelum gadis miskin (Kirana) datang dan merosakkan semuanya. Katanya gadis miskin itu telah merebut Galang daripada anaknya, Riana dan kini Raka pula membantu Kirana. Sandra minta Linda bertindak sebelum semuanya terlambat.

Sandra meminta supaya Linda melakukan sesuatu agar anaknya, Raka tidak membuat pengaduan terhadap mereka lagi. Sandra dan Riana fikirkan rancangan mereka akan berjaya.


Kirana membantu Opi daripada terus dipukul oleh penjahat . Opi yang tersentuh dengan kebaikan Kirana, memutuskan untuk menjadi teman Kirana kerana telah menolongnya.

Di rumah, Linda menyuruh anaknya menjauhi Kirana.

Linda: Tadi mama bertemu dengan Riana dan Ibu Sandra. Kamu kenal siapa mereka? Mereka ingatkan mama supaya kau menjauhi gadis bernama Kirana.
Raka, Ma, mama jangan percaya begitu saja pada mereka. Mereka itu bagaikan ular berkepala dua. Mereka rela buat apa saja yang mereka mahu.
Linda: Mama tidak peduli siapa mereka. Mama cuma peduli sama kamu. Mama minta kau jangan campur urusan budak kampung itu.
Raka: Ma... aku cuma bantu Kirana sebab dia dah ditipu oleh mereka.
Linda: Kenapa kau selalu bantah cakap mama?
Linda: Mama minta kamu jangan terlibat dalam masalah ini. Yang penting, kau kena jauhi gadis pembawa malang bernama Kirana itu. Kau faham tak?


Raka pada dirinya: Berani Riana dan mamanya ke sini jumpa mama. Mereka tak akan berhenti sehingga keinginan mereka tercapai. Jadi sekarang mereka mahu lawan aku?


sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.mdentertainment.net/
Astro Ria 104
http://www.indosiar.com/
http://id.wikipedia.org/
sebuahkisah Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Episode 9 - Sinetron Safa dan Marwah di Astro Prima pada 2 September 2010 jam 2.00 petang


Sinetron Safa dan Marwah Episode 9

Mulai 17 Ogos 2010 di Astro Prima

Dibintangi oleh:

Risty Tagor sebagai Safa
Mieke Amalia sebagai Siti
Nikita Willy sebagai Marwah
Umar Lubis sebagai Zainal
Inggrid Kansil sebagai Ratih
Rionaldo Stockhorst sebagai Ilham
Riza Shahab sebagai Adil


Tema Pembukaan Safa dan Marwah - Biarkan Jatuh Cinta: ST12

Lirik Lagu ST 12 - Biarkan Jatuh Cinta (Tema Pembukaan Sinetron Safa dan Marwah)

Mata ini indah melihatmu
Rasa ini rasakan cintamu
Jiwa ini getarkan jiwamu
Jantung ini detakkan jantungmu

Dan biarkan aku padamu
Menyimpan sejuta harapan aku padamu
Rasa ini tulus padamu
Takkan berhenti sampai aku mati

Reff:
Biarkan aku jatuh cinta
Pesona ku pada pandangan saat kita jumpa
Biarkan aku 'kan mencoba
Tak peduli kau berkata 'tuk mau atau tidak

Mata ini indah melihatmu
Rasa ini rasakan cintamu
Jiwa ini getarkan jiwamu
Jantung ini detakkan jantungmu

Back to Reff: 3x

Mata ini indah melihatmu
Rasa ini rasakan cintamu
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://infomusik-board.blogspot.com)

Sinopsis sinetron Safa dan Marwah Episode 9

Siti sangat sedih dan hancur. Safa berusaha menghibur Siti, tanpa mengetahui kalau sebenarnya dia adalah anak kandung Siti.

Siti jadi seperti kehilangan semangat hidup. Safa dan Marwah berusaha menghibur Siti.

Sementara itu, kecurigaan Safa bahwa ternyata dia bukan anak kandung Ratih semakin memuncak.

Sampai akhirnya Ratih menunjukkan bukti USG dan foto saat dia mengandung Safa. Safa jadi merasa tidak enak karena sudah meragukan Ratih selama ini. Safa minta maaf pada ratih dan berjanji mulai sekarang tidak akan berpikiran seperti itu lagi.

Tapi safa tidak tau, di balik foto itu, ternyata bukan nama Safa yang tertulis, tapi nama gadis lain (Sarah). (note: sebenarnya, Sarah adalah nama yang ratih berikan untuk janinnya yang keguguran, dan mengakibatkan rahim Ratih diangkat. Karena hal itu, raith yang mendambakan anak perempuan akhirnya nekat membeli bayi perempuan secara ilegal, yang tak lain adalah safa

Sambungan kisah sinetron Safa dan Marwah Episode 9

Sambungan kisah sinetron Safa dan Marwah Episode 9 Part 1

Sambungan kisah sinetron Safa dan Marwah Episode 9 Part 2

Sambungan kisah sinetron Safa dan Marwah Episode 9 Part 3

Sambungan kisah sinetron Safa dan Marwah Episode 9 Part 4

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.rcti.tv/
Astro Prima
sapphireblu09 Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by