Thursday, July 24, 2008

SAMBUNGAN KISAH SINETRON "SALAH MENCINTA" EPISOD KE-12 & 13 PADA 23 & 24 JULAI 2008 DI ASTRO ARUNA SALURAN 121 PADA JAM 1.00 HINGGA 2.00 PETANG


Episod 12 & 13 Sinetron "Salah Mencinta" pada 23 & 24 Julai 2008 jam 1.00 - 2.00 petang

Dibintangi oleh pelakon:

Nama: Ibnu Jamil
Tarikh Lahir: 30 April 1982
Umur: 26 tahun

Icha Nurbani,
Ichi Nuraini,
Maya Caroline

Lirik lagu Hanya Ingin Kau Tahu - Republik

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo wo wo wo wo wo

Episod 12

Aryo berhasrat untuk mengeluarkan Iwan dari syarikatnya, dengan adanya sahamn Iwan yang cuma ada 20 peratus Aryo boleh mengambil alih syarikat itu. Dalam perjalanan pulang dari pejabat, Aryo dipukul oleh sekumpulan penjahat . Fahri tiba pada waktu yang tepat untuk menyelamatkan Aryo daripada terus dipukul oleh mereka.

Aryo tidak menghargai jasa Fahri yang telah menolongnya sebaliknya mengatakan bahawa itu adalah cuma lakonan Fahri semata-mata . Kata-kata Aryo yang pedas itu ditegur balik oleh Fahri. Fahri berkata sekiranya itu adalah angkaranya bagaimana dia tahu jam berapa Aryo akan pulang ke rumah. Menyedari hal tersebut bukannya daripada Fahri, Aryo menelefon penolongnya untuk menyiapkan dokumen pembelian saham Iwan untuk keluarkannya dari syarikat.

Keesokan harinya di pejabat sebelum Aryo dapat meneruskan tujuannya untuk mengeluarkan Iwan dari syarikat, Iwan mengancam akan menyiarkan rakaman hubungan sulit Aryo dengan Sofi di internet. Aryo risau dan sewaktu tibanya di rumah, dia memberitahu keluarganya bahawa dia akan meneruskan perkahwinan Sinta dengan Dodi dalam masa dua hari lagi.

Untuk menyelesaikan masalah ini dan mengelakkan Sinta daripada mengahwini dengan Dodi, mama Sinta, Asti mempunyai satu cadangan iaitu meminta Sinta pergi ke rumah Fahri untuk menceritakan kesemuanya kepada Fahri. Dengan hati yang sedih, Sinta pergi berjumpa Fahri memberitahunya dia dipaksa oleh papanya untuk berkahwin dengan Dodi dalam masa dua hari.

Setelah mendengar masalah yang dihadapi Sinta, Fahri dan Sinta bercadang untuk bernikah pada hari esok. Santi ternampak mamanya menelefon sewaktu dia ingin naik ke tingkat atas tetapi tidak tahu hal yang sebenar.

Iwan khuatir rancangan perkahwinan Dodi dengan Sinta akan timbul masalah lagi. Fahri dan Sinta sempat bernikah sebelum Aryo, Santi, Dodi dan Iwan berjumpa dengan mereka. Dodi dengan marahnya mengugut bahawa dia tidak akan melepaskan Aryo.

Fahri berasa aneh kerana Aryo masih mahu teruskan perkahwinan anaknya, Sinta dengan Dodi walaupun dia telah tahu perangai sebenar Dodi. Tia pergi berjumpa dengan Dodi dan berharap Dodi akan pulang ke pangkuannya. Tia terhantuk dipintu didepan kediaman dodi dan dia pengsan. Dodi menghantar Tia ke hospital dan dia berasa lega dan gembira setelah mendapat tahu Tia keguguran.

Sofi turut terkejut mendengar berita bahawa Iwan mempunyai rakaman video dia bersama Aryo dalam kamar sewaktu bercuti di puncak(gunung).
Apakah yang akan terjadi dalam episod seterusnya dalam sinetron Salah Mencinta?

Episod 13

Teman lelaki Nina berjaya mengambil komputer riba dari kereta Dodi. Santi seperti naik gila setelah mendapat tahu sinta sudah berkahwin dengan Fahri. Dia berjanji akan menyebabkan sinta menderita walau dengan apa cara sekalipun.

Aryo meminta maaf kepada Fahri dan berterima kasih kepadanya serta merestui perkahwinan Sinta dengan Fahri. Asti begitu gembira melihat anaknya, Sinta dan Fahri menziarahinya . Santi cuba tikam kakanya, sinta tetapi dapat dielakkan oleh Fahri dan Aryo.

Aryo kecewa dengan sikap Sinta yang egois. Aryo menampar Santi yang cuba membunuh Sinta dan dia juga amat terkejut dengan sikapnya dan dia juga seperti tidak kenal lagi dengan Santi yang selama ini dia fikir adalah seorang anak yang baik. Santi menjawab papanya bahawa dia ingatkan mamanya teruk tetapi nampaknya papanya lebih parah dan teruk.

Tia memberitahu mamanya, Mira bahawa suatu hari nanti cintanya yang dalam terhadap Dodi akan memenangi kebencian dodi terhadapnya. Menurutnya lagi Dodi akan membalas cintanya. dodi berjanji kepada Santi dia akan sentiasa berada di pihaknya untuk membalas dendam dan menyebabkan mereka semua berlumuran darah.

iwan memberitahu Ferdi hubungan sulit isterinya, Sofi dan Aryo. Ferdi terkejut menegetahui hal ini. Ferdi mengikut gerak-geri isterinya hingga ke pangsapuri di mana Aryo selalu berjumpa dengan isterinya. Tetapi dia tidak dapat meneka nombor pangsapuri tersebut kerana keselamatan yang ketat.

Feri berjumpa dengan Mira dan menuntuk kembali semua wang yang dipinjam oleh suaminya dahulu. Mira diberi tempoh dua minggu untuk menyelesaikan hutang tersebut ataupun mereka terpaksa pindah ke rumah lain.

Aryo dan sofi bertembung dengan Ferdi yang sedang menunggu mereka di tingkat bawah di lobi pangsapuri dan rahsia hubungan sulit mereka terbongkar. Iwan meminta anaknya terus berjumpa dengan Santi untuk menghasut Santi lebih bencikan Sinta lagi. Santi pura-pura berbaik semula dengan Sinta. Tetapi apabila mama mereka diberitahu tentang hal ini dia teragak-agai adakah benar Santi boleh berubah baik dalam sekelip mata.

Episod ke-14 akan bersambung pada hari esok jam 1.00 hingga 2.00 petang di Astro Aruna Saluran 121 dan siaran ulangannya adalah pada jam 11.00 malam.

Sekian daripada sapphire blu untuk semua. Hingga kita bertemu lagi dalam kemaskini yang lain.

SAMBUNGAN KISAH SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU EPISOD KE-33 YANG DISIARKAN PADA 24 JULAI 2008, KHAMIS PADA JAM 2.30 PETANG DI TV3


SAMBUNGAN KISAH SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU EPISOD KE-33 YANG DISIARKAN PADA 24 JULAI 2008, KHAMIS PADA JAM 2.30 PETANG DI TV3

Lirik Lagu Alhamdulillah [OST Sinetron Anakku Bukan Anakku

Bersujud kepada Allah
Bersyukur sepanjang waktu
Setiap napasmu seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah

Bersabar taat pada Allah
Menjaga keikhlasan-Nya
Semoga dirimu semoga langkahmu
Diiringi oleh rahmat-Nya

Setiap napasmu seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah

Alhamdulillah wasyukurillah
Bersyukur pada Mu ya Allah
Indah dalam kebersamaan
Hilanglah sebuah perbedaan


Pelakon yang membintangi sinetron Anakku Bukan Anakku setiap hari Isnin hingga Khamis jam 2.30 petang

Roger Danuarta sebagai Rafli
Nabila Syakieb sebagai Tatia
Raya Kohandi sebagai Adel
Gambar Dude Harlino sebagai Taufan
Gambar Krisna Mukti sebagai Nico
Raslina Rasidin sebagai Vivian
Eeng Saptahadi sebagai Bayu
Vicky Burki sebagai Syaitan
Femmy Permatasari sebagai Luci
Ana Pinem sebagai Rona
Boy Irshandi sebagai Ian
Marini Burhan A.S. sebagai nenek Taufan
Him Damsyik sebagai Pengemis ButaEpisod 33

Nenek Taufan gembira melihat kepulangan Taufan dan Tatia(Nur). Tatia terus menceritakan suasana betapa gembiranya mereka ketika di restoran sewaktu dia keluar bersama Taufan.

Di kediaman mereka, Vivian mengintip secara senyap tentang apa yang dilakukan oleh Rona dan Bayu untuk mengetahui lebih lanjut mengenai hubungan Adel dengan mereka. Sewaktu Adel sedang bercakap tentang Timo bersama ibubapa kandungnya, Rona dan Bayu dia ternampak seperti ada bayang di luar pintu dan mereka mengesyaki ada orang yang cuba dengar perbualan mereka.

Vivian memberitahu Nico bahawa dia ingin merempuh masuk sahaja ke dalam kamar Adel tetapi di larang oleh Nico daripada berbuat demikian kerana menurutnya semua hal ini bermula daripada Adel, anak mereka sendiri.

Adel, Rona dan Bayu mengesyaki Vivian cuba mendengar perbualan mereka dan bercadang untuk membuat sesuatu untuk mengusir Vivian dan Nico keluar. Vivian yang masih tertanya-tanya sebab Adel begitu memihak kepada Bayu dan Rona memngadu kepada suaminya mungkin Adel satu-satunya anak mereka telah dipengaruhi oleh kedua Rona dan Bayu.

Nico menjelaskan kepada Vivian bahawa Adel adalah penyebab bermulanya kekecohan keluarga mereka bermula daripada dia meminta Nico memberi separuh daripada hartanya kepada Bayu dan Rona. Oleh sebab mereka fikirkan bahawa Adel adalah anak kandung mereka, mereka terpaksa bersabar dan tidak dapat berbuat apa-apa.

Mereka hampa kerana Adel sanggup berlaku sedemikan terhadap mereka setelah diberikan kasih sayang sepenuhnya. Nico dan Vivian juga tambah hairan kenapa anak daripada darah daging sendiri mempunyai sikap sebegitu.

Vivian terkenangkan masa silam sewaktu dia mengandung. Vivian begitu sedih dengan apa yang telah terjadi kepada Adel walaupun mereka telah memberi yang terbaik kapadanya sejak bayi lagi. Mereka terpaksa terus bersabar kerana mengikut mereka Adel adalah satu-satunya anak tunggal mereka.

Di rumah Taufan, Tatia menceritakan kepada nenek Taufan, sewaktu di restoran seorang pemain biola telah menyalah faham mereka adalah sepasang suami isteri. Tatia mengatakah bahawa dia tidak keberatan sekiranya Taufan menjadi suaminya. Edo masih belum putus asa dan memikirkan cara bagaimana untuk mendekati Tatia yang berada di kamarnya.

Taufan mengatakan hasratnya untuk bernikah dengan Tatia(Nur)kerana dia amat mencintainya. Kembali semula keadaan di halaman rumah Taufan. Bisikan syaitan mengatakan bahawa Edo adalah seorang makhluk yang buas dan liar. Tatia ternampak ada seseorang di balkoni kamarnya tetapi lari setelah Tatia ternampaknya. Tatia menjerit sekuat hati ketakutan dan dia khuatir sekiranya dia terus tinggal di situ, nyawa mereka akan terancam.

Edo berjaya memelarikan diri setelah mendengar jeritan Tatia. Pada waktu yang sama Badai juga berada di halaman rumah Taufan. Apabila Taufan berjaya menangkap Badai, Badai berkata buruk tentang Tatia tetapi Taufan tidak mempercayinya. Dia beredar meninggalkan tempat itu.

Taufan melamar Tatia dan Tatia menerimanya dengan hati terbuka. Nenek Taufan bersyukur dengan lamaran tersebut.

Vivian mengigatkan suaminya untuk menghubungi peguam mereka untuk temu janji. Mereka bercadang untuk mengusir Rona dan Bayu meninggalkan kediaman mereka. Tetapi yang lebih mengejutkan adalah Bayu telah bersiap sedia (pendapat sapphire tentang pakaian Bayu: Pakaian aneh dengan mamakai topi seperti "cowboy") untuk pergi ke pejabat bersama Nico.

Apabila ditanya oleh Vivian seiapa yang meminta Bayu untuk pergi ke pejabat, sudah tentu dia adalah Adel yang muncul pada waktu itu dan mengatakan keputusan ini adalah kehendaknya.

Kisah sinetron Anakku Bukan Anakku episod 34 akan bersambung pada minggu hadapan, Isnin, 28 Julai, 2008 pada waktu yang sama. Jangan lupa untuk terus mengikuti sinetron ini yang telah tiba ke episod 33 hari pada hari ini. Kisah suka duka yang penuh dengan babak mencemaskan kisah sinetron Anakku Bukan Anakku pasti akan lebih menceriakan petang anda.Sekian daripada sapphire blu untuk semua. Sinetron Anakku Bukan Anakku yang pasti akan lebih menceriakan petang anda terdiri daripada 65 episod akan tamat pada pertengahan bulan September 2008

DramaRia Selasa: SAMBUNGAN KISAH DRAMA GADIS DARI BINTANG EPISOD 3 PADA 22 JULAI 2008 YANG DISIARKAN DI ASTRO RIA PADA SETIAP SELASA JAM 6.30 PETANG


DramaRia Selasa "GADIS DARI BINTANG" YANG DISIARKAN DI ASTRO RIA SALURAN 104 SETIAP HARI SELADA JAM 6.30 PETANG DAN SIARAN ULANGANNYA PADA KEESOKAN HARI PADA HARI RABU JAM 4.30 PAGI

Mempersembahkan drama "Gadis Dari Bintang"
Video klip tema drama Gadis Dari Bintang "Aku Lebih Tahu" - Mila AF5

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada joezainal atas sumber video klip Gadis Dari Bintang - Aku Lebih Tahu oleh Mila AF5)

Lirik lagu Tema Gadis Dari Bintang - Aku Lebih Tahu oleh Mila AF5

Ku tahu
Kau bukan lawan untukku
Sampai aku harus cemburu
Fikirkan dirimu
Bukan mahu
Cuba dabik dada denganmu
Siapa dia kasihku
Aku lebih tahu
Luar dan dalam
Tiada rahsia
Lafaz dan diam
Dah pun ku bacanya
Langkah dan ragam
Hanya mencinta bahagia

Dalam cinta harus saling percaya
Dalam cinta harus berani pasrah
Dalam cinta harus janganlah goyah
Dalam cinta harus sejiwa
Dalam cinta harus saling percaya
Dalam cinta harus berani pasrah
Dalam cinta harus janganlah goyah
Dalam cinta harus sejiwa
Saling percaya
Ku tahu
Kau bukan lawan untukku
Sampai aku harus cemburu
Fikirkan dirimu
Bukan mahu
Cuba dabik dada dgnmu
Siapa dia kasihku
Aku lebih tahu

Turut menjayakan drama ini adalah:


Gambar Raja Farah sebagai Nur dalam drama Gadis Dari Bintang

Raja Farah
Qazem Nor
Leyla Bakar
Shafiq Mustapha
Illya Buang
Dilla Ahmad
Meor M. Fauzi Alqadry
Noratikah Zulkifli
Intan Zalina
Daling Robyna
Muzawira
Ilyas Ismail
Ariffin Yusoff
Adli Bakri Shaary

Sinopsis drama Gadis Dari Bintang

DramaRIA Selasa yang disiarkan setiap hari Selasa pada jam 6.40 petang dan siaran ulangan pada hari Rabu jam 4.30 pagi mempersembahkan Gadis Dari Bintang mengenai kisah 'seorang' Alien yang tercampak ke Bumi lakonan Raja Farah.

Sambungan kisah drama drama Gadis Dari Bintang episod ke-3 yang disiarkan pada 8 Julai 2008, Selasa jam 6.30 petang:


Video klip drama Gadis Dari Bintang episod 3 bahagian pertama


Video klip drama Gadis Dari Bintang episod 3 bahagian ke-2


Video klip drama Gadis Dari Bintang episod 3 bahagian ke-3


Video klip drama Gadis Dari Bintang episod 4 bahagian ke-4


Video klip drama Gadis Dari Bintang episod 4 bahagian ke-5

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada sharimie Channel untuk video klip drama Gadis Dari Bintang)

Jangan lupa untuk terus mengikuti drama Gadis Dari Bintang pada 29 Julai 2008 waktu yang sama di Astro Ria Saluran 104. Gadis Dari Bintang merupakan sebuah drama daripada:


Mariana Hashim Production

Cerita: Mariana Hashim

Sekian daripada sapphire blu untuk semua.

Online Visitors

Thank you for dropping by