Thursday, November 6, 2008

SLOT LAGENDA: SAMBUNGAN TERKINI DRAMA BERSIRI 20 EPISOD CINTA BATU BELAH DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS PADA JAM 4.30 PETANG - EPISOD 16


Cinta Batu Belah adalah sebuah drama baru sebanyak 20 episod. Cinta Batu Belah yang menemui penonton pada 13 Oktober 2008 petang menerusi slot lagenda yang disiarkan di TV3 pada jam 4.30 petang. Lagu Tema: Ada Untukmu - Nubhan: Episod 11- 15


Bermula dari 13 Oktober 2008 drama bersiri sebanyak 20 episod Cinta Batu Belah melalui slot Lagenda bersiaran di TV3 setiap hari Isnin hingga Khamis pada jam 4.30 petang. Kisah drama Cinta Batu Belah adalah diadaptasi dari cerita Hikayat Lagenda iaitu Batu Belah Batu Bertangkup.


GAMBAR PELAKON-PELAKON SLOT LAGENDA: CINTA BATU BELAH YANG KINI DISIARKAN DI TV3 PADA SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS, JAM 4.30 HINGGA 5.30 PETANG

Dibintangi oleh barisan pelakon:


Elly Mazlein sebagai Saffiah

Shahrul Kamaludin sebagai Sufian

Amyza Adnan sebagai Kamariah

Mak Ungku sebagai Naemah

Fezrul Khan sebagai Dr. Azmi


Wan Elyas sebagai Fikran - anak Sufian dan Saffiah setelah dewasa


Linda Hashim sebagai Natrah anak Sufian dan Saffiah setelah dewasa.

Adik Kisnina sebagai Natrah sewaktu kecil dan Adik Haikal sewaktu kecil.


Plot cerita/Sinopsis:

Kisah 20 episode drama yang menyayat hati ini bermula dengan pertemuan antara Saffiah (penuntut universiti) dan Sufian (pemotong rumput). Pertemuan mereka yang berakhirnya memupuk perasaan cinta antara mereka. Seperti yang telah dijangka, percintaan mereka tidak direstui oleh ibu Saffiah, Naemah apabila dia ingin menjodohkan anak gadisnya dengan Nik Hisyam.Walau bagaimanapun, Safiyah yang mencintai Sufian tetap dengan pendiriannya dan bernikah dengan Sufian walaupun dia dibuang oleh keluarganya.Selepas bernikah Sufian dan Suffiah berazam untuk memulakan hidup baru. Saffiah tinggal bersama Sufian dan ibu mertuanya yang sudah uzur di sebuah rumah kecil yang disewa mereka. Sufian bekerja keras menyara keluarga mereka sementara Saffiah pula terpaksa menjaga ibu mertuanya yang semakin tenat.

Kehadiran cahaya mata pertama mereka, Natrah menyerikan rumahtangga mereka. Namun, badai mula melanda apabila Sufian bertemu kembali dengan Kamariah, rakan sekampung yang pernah menyimpan perasaan terhadapnya dan membangkitkan perasaan cemburu di hati Saffiah.

Ketika sedang mengandungkan anaknya yang kedua, Saffiah mengidamkan daging rusa dan demi memenuhi permintaan isterinya itu, Sufian pergi ke hutan untuk memburu rusa. Malangnya, kemalangan telah berlaku dan menyebabkan Sufian terkorban. Tertekan dengan tragedi yang menimpa hidupnya, Saffiah cuba untuk kembali berbaik dengan Naemah namun ibunya tetap tidak mahu menerima mereka anak-beranak. Terpaksalah Safiya mengharungi pelbagai derita dan tohmahan demi menyara kedua anak-anaknya yang masih kecil itu.

Pada suatu hari, Saffiah membeli sate daging rusa yang telah ditempahnya seminggu awal. Dia membawa pulang sate daging rusa tersebut dan menyuruh Natrah menyimpan secucuk untuknya sementara dia pergi bersolat. Selesai bersolat, dia dikejutkan oleh jiran dengan keadaan Opah Uteh yang sesak nafas. Dalam keadaan tergesa-gesa Saffiah meninggalkan rumah dan sempat berpesan kepada anak-anaknya untuk tidak menghabiskan makanan tersebut. Sekembalinya di rumah, Saffiah terduduk lesu apabila dikhabarkan oleh Natrah bahawa Fikran begitu tamak menghabiskan semua sate daging rusa tersebut walaupun telah ditegah. Sayu mengenangkan sikap anak-anaknya, Saffiah terus merajuk dan keluar dari rumah.

Kisah menyayat hati dan penuh dengan pengajaran ini berterusan dengan babak-babak yang meruntun perasaan seterusnya. Kemuncaknya di mana Saffiah akhirnya telah tergelincir dan jatuh ke dalam lombong. Maka tinggallah dua beradik ini dengan penyesalan di atas sikap mereka sehingga menyebabkan ibu yang dicintai terkorban. Bagaimanakah kehidupan mereka setelah menjadi yatim piatu dan sebatang kara tiada tempat untuk bergantung? Mahukan nenek mereka, Naemah memelihara mereka atau masih adakah insan lain yang sanggup menghulurkan pertolongan kepada dua adik beradik malang ini?

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.gua.com.my untuk sinopsis Cinta Batu Belah)

Sambungan seterusnya drama Cinta Batu Belah dalam episod 16 pada 6 November 2008 jam 4.30 petang:

Sambungan kisah Cinta Batu Belah Episod 16 bahagian pertama

Sambungan kisah Cinta Batu Belah Episod 16 bahagian 2

Sambungan kisah Cinta Batu Belah Episod 16 bahagian 3

Sambungan kisah Cinta Batu Belah Episod 16 bahagian 4

Sambungan kisah Cinta Batu Belah Episod 16 bahagian 5

Sambungan kisah Cinta Batu Belah Episod 16 bahagian 6

Cuma tinggal empat episod sahaja sebelum berakhirnya kisah drama Cinta Batu Belah yang akan berakhir dalam episod 20 pada hari Khamis, 13 November 2008.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3)

SLOT SERAM: PUAKA NIYANG RAPIK MENGGANTIKAN DRAMA BERSIRI 13 EPISOD KEKASIHKU SERU MULAI 6 NOVEMBER 2008 DI TV 3 PADA JAM 9.30 MALAM - EPISOD 1 - 3Sebuah drama yang mula disiarkan di TV3 malam ini dalam Slot Seram: Puaka Niyang Rapik yang berunsur mistik dan percintaan pada jam 9.30 malam - Episod 1 hingga 3

Pengarah: Ahmad Idham

Dibintangi oleh:

Ashraff Muslim
Liyana Jasmay
Abu Bakar Juah
Khatijah Tan
Fauzi Nawawi
Riezman Khuzaimi

Sinopsis/Plot cerita:

Drama Puaka Niyang Rapik mengisahkan tentang sebuah perkampungan dinamakan Niyang Rapik di mana penduduknya percaya akan kehadiran kuasa ghaib yang mengerikan setiap kali menjelangnya Tahun Baru.

Mereka percaya setiap kali Tahun Baru seorang penduduk akan mati kerana dipercayai dikurung oleh kuasa ghaib Niyang Sakti. Sehinggalah, kehadiran Ustaz Amirul ke kampung itu mengubah pemikiran penduduk kampung dan menimbulkan kemarahan oleh beberapa penduduk setempat yang amat berpegang teguh kepada kepercayaan karut tersebut. Apakah yang terjadi seterusnya?

Jangan lupa untuk terus mengikuti kisah ini dalam slot seram di TV3 yang akan bersiaran pada jam 9.30 malam nanti:

Episod 1 pada 6 November 2008


Puaka Niyang Rapik Episod 1 Part 1


Puaka Niyang Rapik Episod 1 Part 2


Puaka Niyang Rapik Episod 1 Part 3


Puaka Niyang Rapik Episod 1 Part 4

Sambungan Puaka Niyang Rapik Episod 2 pada 13 November 2008:


Puaka Niyang Rapik Episod 2 Part 1


Puaka Niyang Rapik Episod 2 Part 2


Puaka Niyang Rapik Episod 2 Part 3


Puaka Niyang Rapik Episod 2 Part 4

Sambungan Puaka Niyang Rapik Episod 3 pada 20 November 2008:


Puaka Niyang Rapik Episod 3 Part 1


Puaka Niyang Rapik Episod 3 Part 2


Puaka Niyang Rapik Episod 3 Part 3


Puaka Niyang Rapik Episod 3 Part 4


Episod keempat akan disiarkan di TV3 pada hari Khamis, 27 November 2008 pada jam 9.30 malam. Sekian daripada shinystar. Hingga bertemu lagi dalam kemas kini shinystar yang akan datang.


(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3, http://www.budiey.com/slot-seram-puaka-niyang-rapik-di-tv3 dan semua sumber atas maklumat dan gambar)

SAMBUNGAN KISAH SINETRON SITTI NURBAYA EPISOD 19 YANG DISIARKAN DALAM SLOT SINETRON DI TV3 PADA 6 NOV. 2008, KHAMIS JAM 2.30 PETANG


SINETRON SITTI NURBAYA YANG MENGANDUNGI 26 EPISOD MULA DISIARKAN DI TV3 DALAM SLOT SINETRON DARI 16 OKTOBER, 2008,ISNIN HINGGA KHAMIS PADA JAM 2.30 HINGGA 3.30 PETANG - Episod 19 pada 6 November 2008

Sinopsis/Plot cerita Sitti Nurbaya:

Sinetron Sitti Nurbaya(Cinta yang tidak kesampaian) ini diangkat dari sebuah roman terkenal yang sudah melegenda dalam masyarakat Indonesia yang dibuat dengan pendekatan modern dan bercerita tentang remaja cantik bernama Sitti Nurbaya, yang diam-diam mulai menaruh hati kepada tetangga serta sahabat masa kecilnya yang juga adalah kawan sekelasnya, Samsul Bahri.

Tetapi ternyata Samsul Bahri lebih tertarik kepada Ria, siswi baru di sekolah mereka. Namun akhirnya Sam sadar bahwa cinta sejatinya adalah Siti Nurbaya.

Sementara itu, Datuk Maringgih, seorang bandot tua yang kaya raya dan berpengaruh dan sangat doyan "daun muda", diam-diam sangat mengingingkan Sitti Nurbaya untuk dijadikan isterinya. Datuk Maringgih bersumpah akan melakukan apapun demi untuk mendapatkan Siti Nurbaya.

Samsul pindah ke kota lain untuk melanjutkan pendidikannya. Hal ini memberi kesempatan kepada Datuk Maringgih untuk lebih leluasa dalam mendapatkan Sitti Nurbaya. Dengan cara-cara kotor, Datuk Maringgih berhasil menghancurkan bisnis Sultan Sulaiman, ayah Siti Nurbaya, sehingga usahanya menjadi bangkrut. Datuk Maringgih bahkan mengancam akan menyeret Sutan Sulaiman ke penjara. Demi menyelamatkan ayahnya yang sakit-sakitan akibat shock, Sitti Nurbaya terpaksa tunduk dan dengan tabah menerima perlakukan buas dan kasar Datuk Maringgih, bahkan menikah dengannya…. Semua ini dia rahasiakan dari Samsul, karena dia tidak ingin Samsul merusak masa depannya sendiri.

Samsul yang mendapat kabar bahwa Sitti Nurbaya telah menikah dengan Datuk Maringgih menjadi sangat kecewa dan mengganggap Siti Nurbaya telah mengkhianati cintanya. Tetapi, setelah dia tahu apa yang sesungguhnya terjadi dia merasa iba hingga dia memutuskan kembali ke Jakarta dan berusaha membawa lari Sitti Nurbaya. Namun sayang usahanya sia-sia, dia tertangkap oleh kaki tangan Datuk Maringgih. Samsul pergi dan bersumpah akan menghabisi Datuk Maringgih.

Sutan Sulaiman akhirnya meninggal dunia dalam penderitaan dan kesedihan. Sementara itu, sepeninggal ayahnya, Sitti Nurbaya tidak mampu menahan kesedihan dan penderitaannya lagi, sehingga akhirnya dia memilih untuk bunuh diri.

Begitu mendengar kabar bahwa Sutan Sulaiman telah meninggal dunia, Samsul segera kembali ke Jakarta. Dia pun shock ketika diberi tahu bahwa Sitti Nurbaya pun telah meninggal dunia akibat bunuh diri sebagai bentuk perlawanannya terhadap Datuk Maringgih.

Dendam Samsul Bahri kembali menyala dan dia menantang duel Datuk Maringgih. Datuk Maringgih tewas ditangan Samsul Bahri, tetapi karena luka-lukanya, Samsul Bahri pun meninggal tanpa mendapatkan kembali cintanya yang hilang.

Plot story/Siti Nurbaya synopsis:

26 episode sinetron Sitti Nurbaya is about the story of a pretty young girl who quietly falls in love with her childhood friend and neighbor, Samsul Bahri. In the beginning, Samsul Bahri is only interested in a girl named Ria, but he soon starts to realize that his true feelings are for Sitti Nurbaya.

At the same time, a rich and powerful man called Datuk Maringgih, a lecherous man with a taste for young girls, sets his heart on having Sitti as his wife.

Samsul Bahri moves to another country to finish his education. Datuk Maringgih sees his opportunity, and starts using dirty tricks to get Sitti for himself. He begins by destroying her father's business (Sultan Suliman). Faced with bankruptcy and even jail, he becomes ill. Datuk Maringgih offers to help Suliman with the condition that Sitti becomes his wife. Sitti has no alternative, but to marry him to help her father. She keeps all of this a secret from Samsul Bahri as she doesn't want to ruin his life as well as her own.

Samsul Bahri gets news about the marriage. He thinks that Sitti has betrayed their love. He returns to Jakarta to confront Sitti, and discovers the truth. He tries to escape the city with Sitti, but is stopped by Datuk Maringgih's henchmen. Samsul Bahri flees Jakarta vowing to destroy Datuk Maringgih.

Time passes and eventually Sultan Suliman dies of his illness. Samsul returns to Jakarta because of this. On his return he discovers that Sitti has committed suicide, as she could no longer live her life with Datuk Maringgih.

Samsul Bahri's anger boils over, and he challenges Datuk Maringgih to a duel. Datuk Maringgih is killed in the fight, but because of his wounds, Samsul Bahri also dies without ever getting his lost love back.


Lagu Tema Sinetron Sitti Nurbaya yang disiarkan di TV3 setiap hari Isnin hingga Khamis

Lagu Tema Sinetron Sitti Nurbaya:

Judul lagu: Sitti Nurbaya
Pencipta: Andi Riyanto & Monty Tiwa
Penyanyi: Poy


Dibintangi oleh:

Nia Ramadhani sebagai Sitti Nurbaya
Ser Yozha Reza sebagai Samsul Bahri
Anwar Fuady sebagai Datuk Maringgih

Sinetron Sitti Nurbaya yang mengandungi 26 episode kesemuanya juga dibintangi oleh:

Meidian
Carrisa Puteri
Helsi Herlinda
Ivanka Suwandi
Arinza
Eva Anindita
Terry Colla


Sambungan sinopsis kisah sinetron Sitti Nurbaya dalam episod 19 yang disiarkan pada 5 November 2008:

Dalam episod hari ini jalan cerita Sitti Nurbaya:

Ayah Samsul Bahri masih belum sedar lagi dan

Samsul: Bangun ayah. Beritahu saya apa yang kita boleh jual supaya ayah tak dikeluarkan dari hospital ini.

Irma kemudiannya masuk ke dalam dan memberitahu Samsul bahawa sebagai anak buah ayah kepada Samsul dia mempunyai kewajipan untuk membalas jasa baik ayahnya. Dia menghulurkan sejumlah wang untuk Samsul. Pada mulanya Samsul enggan menerimanya tetapi Ria telah bertemu dengnnya dan memberitahu Samsul:

Ria: Dia hanya nak membuktikan cintanya kepada awak dengan pengorbanan ini dan beredar dari situ.

Samsul mengucapkan terima kasih dan berhutang budi pada Irma.Samsul dan Sitti ingin melarikan diri dengan menaiki teksi tetapi mereka mendapati pemandu teksi tersebut adalah pengikut Datuk Maringgih. Kemalangan jalanraya berlaku dan Sitti tercedera sementara Samsul pula meninggal dunia. Apakah yang akan berlaku seterusnya? Dapatkah Sitti meneruskan hidupnya tanpa Samsul di sisinya?

shiny star menunggu untuk menonton episod 20 yang akan disiarkan pada hari Isnin, 10 November 2008 jam 2.30 petang. Sekian, daripada shiny star. Hingga bertemu lagi dalam kemas kini yang akan datang.


(Terima kasih kepada (Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3, MD Entertainment: http://commercenona.cbn.net.id, http://ms.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar))

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN YANG BERSIARAN DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 SETIAP HARI ISNIN HINGGA JUMAAT JAM 11.00 MALAM - EPISOD 96 - 99


Sinetron Intan disiarkan setiap Isnin - Khamis pada jam 11.00mlm di Astro Prima Saluran 105 - Episode 96 - 99


Sinetron Intan yang mengandungi 263 episod menceritakan kisah mengenai seorang gadis yang bernama Intan yang dibesarkan oleh neneknya setelah ditinggalkan oleh ibunya sejak bayi lagi. Ayahnya meninggal dunia ketika ia bayi, sedangkan ibunya menikah lagi dan meninggalkan Intan dengan neneknya. Kehidupan Intan menjadi lebih perit setelah pelbagai masalah yang menimpa dirinya.

Informai mengenai sinetron Intan:

Sinetron Intan yang banyak menguras air mata dan kini banyak diprotes karena tak kunjung tamat tersebut diakhiri dengan bahagia. Intan yang mengalami kebutaan akibat kecelakaan, dapat melihat kembali. Di episode terakhir ini, Intan juga bertemu dengan Bintang. Putri semata wayangnya yang mengalami amnesia akibat kecelakaan itu kembali mampu mengingat masa lalunya.

Intan dapat melihat kembali tak lepas dari pengorbanan sang ibu, Kasih. Untuk dapat menebus dosa-dosanya karena telah menelantarkan Intan sejak kecil, Kasih rela memberikan kornea matanya kepada Intan. Tapi pengorbanan untuk akhir yang bahagia tak cukup hanya itu. Kasih meninggal dunia demi kebahagiaan putri yang sangat dicintainya.


Video klip Lagu Tema sinetron Intan: Ruang Rindu - Letto dengan lirik lagu (Terima kasih dan kredit diberikan kepada bluesavir Channel)


Video klip Lagu Tema sinetron Intan (Terima kasih dan kredit diberikan kepada gransaze Channel)

Dibintangi oleh:

* Naysila Mirdad sebagai Intan
* Dude Harlino sebagai Rado
* Glenn Alinskie sebagai Ello
* Ingka Noverita sebagai Lila
* Meriam Bellina sebagai Nadine
* Anwar Fuady sebagai Arman
* Mathias Muchus sebagai Ardi
* Ninok Wiryono sebagai Kasih
* Nani Widjaya sebagai Lastri
* Umar Lubis sebagai Dr. Frans
* Rico Tampatty sebagai Fajar
* Indah Indriana sebagai Rena
* Rama Michael sebagai Romi
* Manfreed sebagai Jemmy
* Nunu Datau sebagai Wina
* Salma Paramitha sebagai Bintang
* Alyssa Tardipa sebagai Tiara
* Kevin Julio sebagai Kevin
* Virgo Brody sebagai Mico
* Ricardo Senzienz sebagai Bobby


Sinopsis/Plot cerita Intan:

Kasih adalah puteri dari sebuah keluarga kaya. Kasih jatuh cinta pada Fajar yang berasal dari keluarga miskin. Tapi hubungan mereka tidak direstui kedua belah pihak. Suatu hari, Kasih mengetahui dirinya hamil. Fajar bersedia bertanggung jawab. Fajar dan Kasih menikah. Kasih melahirkan seorang bayi yang diberinya nama Intan. Mereka hidup pas-pasan. Fajar memutuskan berhenti kuliah dan bekerja untuk memenuhi kebutuhan keluarganya. Namun malang menimpa Fajar, sebuah kecelakaan merenggut nyawanya. Suatu hari orang tua Kasih menemukan Kasih. Mereka membawa Kasih dan menikahkannya dengan Dokter Frans. Kasih tak membawa Intan bersamanya (Intan ditinggal bersama Lastri (Ibunya Fajar)). Lastri marah mengetahui pernikahan dan kepergian Kasih. Lastri berfikir, Kasih sudah mengkhianati Fajar, bahkan tega meninggalkan bayinya.

Intan (Naysila Mirdad) sudah dewasa. Dia tumbuh menjadi seorang gadis yang lugu (Agak sedikit Lemot), baik dan sangat menyayangi Lastri (Nani Widjaya), Lastri sangat protektif terhadap Intan karena dia tidak ingin masa depan Intan rusak seperti masa depan Ayahnya, Fajar. Ternyata Lastri kecolongan, Intan Hamil. Lastri lalu meminta pertanggung jawaban Ello (Glenn Alinskie), teman dekat Intan. Awalnya Ello ragu, karena dia masih kuliah.. tapi akhirnya Ello memutuskan untuk menikahi Intan, walaupun Keluarga Ello menentang. Setelah menikah Intan pindah kerumah Ello. Intan yang Lugu memulai kehidupan barunya dengan Pak Jamal, Ibu Nadine(Meriam Bellina) dan dua kakak Ello, Jemmy dan Rommy. Kebahagiaan tidak berlangsung lama untuk Intan.. Beberapa hari setelah pernikahannya, Ello mengalami kecelakaan dan meninggal dunia.. Yana dan Jamal menyalahkan Intan atas kematian Ello.. Intan pun diusir dari rumah Jamal.. Intan emohon pada Jamal untuk menerima dia tinggal dirumah itu, paling tidak sampai anaknya lahir..

Kehidupan Awal Intan dirumah itu tidak mudah, karena Nadine bersikap memusuhi Intan, Tapi Intan tetap menghadapi dia dengan sabar dan sayang.. Intan menganggap Nadine sebagai pengganti Ibunya yang sudah meninggal.. sifat dan Sikap Intan, akhirnya membuat Nadine luluh juga. Intan yang merasa tidak enak karena sudah menumpang dirumah mertuanya.. ingin membiayai hidup anaknya, memilih bekerja sebagai Sales.. karna pekerjaannya ini, Intan bertemu dengan Rado (Dude Harlino). Lalu Intan bekerja disebuah salon yang ternyata adalah milik ibunya Rado , Wina(Nunu Datau). Disalon ini, Intan bertemu dengan Lila dan Fanny, Lila yang juga menyukai Rado Habeahan kesal, dan berusaha memisahkan Intan dan Rado Habeahan.. Sementara itu Kasih yang menderita penyakit Ginjal diharuskan melakukan Transplantasi Ginjal.. Tapi tidak ada satupun donor yang cocok.

Dokter Frans yang tidak mau kehilangan Kasih, akhirnya mencari Intan dengan tujuan meminta Intan mendonorkan ginjalnya untuk kasih.. Lastri sangat marah saat tau hal ini, Intan akhirnya tahu, kalau Kasih adalah ibunya, dan sebenarnya ibunya belum meninggal.. Intan Shock.. Tapi karena kebaikan hatinya, dia bersedia mendonorkan ginjalnya. Tapi keinginannya ini, ditentang oleh Lastri, Rado Habeahan dan Kasih sendiri.. Bagaimanakah kelanjutan kisah ini, apakah Intan berhasil menyelamatkan Kasih? Apakah hubungan Rado Habeahan dan Intan berlangsung dengan mulus? Dan apakah Intan dapat meraih cita-citanya sebagai seorang penata Rambut?

Buat masa sekarang shinystar sedang mengikuti dan mengemaskinikan kisah sinetron Intan dari episod 96 hingga 99 dan akan mengikuti kisah selanjutnya dalam episod 100 dalam "post" shinystar yang berikut.

Sambungan kisah sinetron Intan Episode 96 :

Sambungan Sinetron Intan Episode 96 Part 1

Sambungan Sinetron Intan Episode 96 Part 2

Sambungan Sinetron Intan Episode 96 Part 3

Sambungan Sinetron Intan Episode 96 Part 4

Sambungan Sinetron Intan Episode 96 Part 5

Sambungan Sinetron Intan Episode 96 Part 6

Sambungan kisah sinetron Intan Episode 97:

Sambungan Sinetron Intan Episode 97 Part 1

Sambungan Sinetron Intan Episode 97 Part 2

Sambungan Sinetron Intan Episode 97 Part 3

Sambungan Sinetron Intan Episode 97 Part 4

Sambungan Sinetron Intan Episode 97 Part 5

Sambungan Sinetron Intan Episode 97 Part 6

Sambungan kisah sinetron Intan Episode 98 :

Sambungan sinetron Intan Episod 98 Part 1

Sambungan sinetron Intan Episod 98 Part 2

Sambungan sinetron Intan Episod 98 Part 3

Sambungan sinetron Intan Episod 98 Part 4

Sambungan sinetron Intan Episod 98 Part 5

Sambungan kisah sinetron Intan Episode 99 :

Sambungan sinetron Intan Episod 99 Part 1

Sambungan sinetron Intan Episod 99 Part 2

Sambungan sinetron Intan Episod 99 Part 3

Sambungan sinetron Intan Episod 99 Part 4

Sambungan sinetron Intan Episod 99 Part 5

Kisah sinetron Intan semakin menarik dan shinystar tidak sabar lagi menunggu episod yang seterusnya dalam episod 100. Sekian kemaskini daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

(Terima kaish dan kredit diberikan kepada http://www.sinemart.com, RCTI, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

SAMBUNGAN SINETRON TIARA TERKINI DALAM EPISODE 11- 13 YANG MULA BERSIARAN SEJAK 27 OKTOBER 2008 JAM 20.00 WIB.


Tiara adalah sinetron yang ditayang ulang untuk ketiga kalinya mulai Senin, 27 Oktober 2008 pada jam 20.00 WIB. Dibintangi oleh Choky Andriano, Alenta S. Hombing serta para aktor dan aktris Gentabuana Paramita lain-lain lagi. Episode terkini: Episode 11 hingga 13

Sinopsis:

Kisahnya adalah tentang Tiara (Eva Asmarani) gadis cantik berasal dari keluarga kaya, tapi karena bapaknya Herlambang (Chairil J.M) menikah kembali dengan istri barunya bernama Isti (Lilis Sugandha), maka keluarga Tiara menjadi berantakan. Tiara lebih memilih meninggalkan rumah serta kekayaan yang pernah dimilikinya untuk ikut dengan ibunya, Heni (Denia) tinggal di rumah kontrakan.

Pada suatu malam, Tiara yang berhujan-hujanan pergi untuk menemui bapaknya, Herlambang. Sesampainya di rumah yang dulu pernah ditinggalinya dan yang dulu penuh dengan kekayaan, kali ini ia datang justru untuk meminjam uang dari bapaknya dikarenakan ibu Tiara, Heni sedang sakit dan kontrakan rumah yang selama ini ditempati oleh ibu dan Tiara sudah menunggak 3 bulan dan harus secepatnya dilunasi — kalau tidak mereka akan diusir.

Tapi yang terjadi bukan uang yang didapat malah caci maki dan hinaan yang didapat oleh Tiara, hal tersebut terjadi karena ulah Isti yang memanas-manasi Herlambang bahwa Tiara dan ibunya Heni hanya bisanya meminta dan meminta saja dan hanya menjadi parasit keluarga Herlambang yang baru, Tiara pun naik pitam ketika Isti berbicara seperti itu karena bagi Tiara, dia dan ibunya masih menjadi tanggung jawab dari bapaknya Herlambang dan tanpa berpikir panjang. Tiara mengucapkan bahwa bapaknya sendiri saja tidak becus mengurusinya semasa dia masih sama-sama dan setelah berpisah pun juga.

Herlambang pun menjadi marah dan kemarahannya sangat tak terbendung. Siapa pun yang mencoba melindungi Tiara berarti menentangnya. Herlambang menyuruh Oka (Panji) untuk mengambil pecutan kuda lalu Tiara yang mengetahui bahwa dirinya akan dipecut dengan pecutan kuda — bukannya takut, tapi malah melawan Herlambang. Semakin marah maka Herlambang lalu memecut beberapa kali ke tubuh Tiara. ( Ceritanya sih KABUT CINTA banget!!! Ini nyadur lho, bukan ngejiplak — ah, sama aja!)

Tiara tetap melawan dengan mengucap kata-kata makian kepada bapaknya sehingga membuat Herlambang semakin bernafsu dan semakin mengila dan terus memecut Tiara tanpa menyadari bahwa Tiara adalah darah dagingnya sendiri. Setelah Herlambang selesai karena kelelahan tubuh Tiara pun penuh dengan luka bekas pecutan dan diberikannya dia uang 5 juta rupiah untuk biaya berobat ibunya dan Tiara sendiri serta biaya kontrakan yang menunggak 3 bulan.

Tiara malah menolaknya ini dikarenakan sudah sakit hati atas apa yang terjadi oleh dirinya yang dilakukan oleh bapaknya sendiri. Kekecewaan itu membengkak sehingga dia pun berjanji kepada Herlambang suatu saat nanti dia akan membalas dendam dan memutuskan tali silaturahmi antara ayah dan anak.

Tiara pun berlari keluar rumah yang dimana hujan turun tidak juga berhenti Tiara tetap berlari menuju jalan raya, memang malang nasib Tiara sebuah mobil menyerempetnya hingga jatuh. Wira (Arief Rahman) yang menyerempetnya lalu memberikan bantuan kepada Tiara karena kesalahan yang sudah diperbuatnya dan Tiara pun menerimanya, tetapi setelah diketahui dari mulut Wira sendiri bahwa dia temannya Oka dan Maya, anak dari Herlambang beserta istrinya Isti, Tiara pun kembali pergi meninggalkannya dan kembali berlari sampai di rumahnya.

Ibu Tiara kaget melihat Tiara dengan badan penuh luka pecutan dan Tiara pun memberitahukan kepada ibunya bahwa ini perbuatan bapaknya. Heni pun menangis sedih. Di kemudian hari Tiara mencoba melamar pekerjaan dari satu tempat ke tempat yang lain tapi hanya penolakan yang diterima hingga dia sampai pada satu tempat disebuah kafe dan dia melihat sedang ada sisi latihan vokal dari sang penyanyi kafe.

Di tempat itu pun dia ditolak lalu tapi Tiara berucap kepada sang pemilik kafe bahwa dia bisa menyanyi lebih baik dari sang penyanyi yang sedang latihan. Sang pemilik kafe pun merasa tertantang ingin mencoba kemampuan Tiara. Tiara pun menerimanya dan mencoba menyanyi dan ternyata sambutan dari penonton sangat meriah. Kisahnya bersambung...

Buat sekarang ini shinystar sedang mengikuti sambungan seterusnya sinopsis sinetron Tiara dalam episod 11

Sambungan kisah sinetron Tiara dalam Episode 11 pada 5 November 2008 jam 20.00 WIB di Sinema Utama:

Tiara marah kepada ibunya Heni karena tidak melawan ketika dimaki oleh Isti, kemudian Tiara marah karena dia dituduh pembuat onar oleh Wira. Setelah pertengkaran itu Tiara pergi dari rumah meninggalkan Wira begitu saja. Tak lama kemudian Tiara kembali pulang dam masuk ke kamar untuk menemui Wira, betapa kagetnya melihat wira sedang membaca buku hariannya.

Wira menjadi marah karena ternyata Tiara hanya berpura-pura mencintainya, semua ini diketahuinya melalui tulisan Tiara di buku hariannya. Hal ini membuat mereka berdua menjadi bertengkar lagi. Ibu Heni kelihatan cemas mendengar pertengkaran tersebut. Tiara berusaha menerangkan kepada Wira dan memohon untuk membaca kelanjutan isi buku hariannya tapi Wira tidak mempedulikannya penjelasan Tiara serta pergi meninggalkannya.

Dalam perjalanan pulang Wira ngebut di jalan sepi, mendadak Wira mengerem mobilnya sehingga mobil dan pengendara motor di belakangnya kaget dan marah, tapi Wira justru marah keluar memukuli sopir dan pengendara motor, kemudian terjadi perkelahian yang berakhir dengan Wira jadi babak belur.

Dengan keadaan terluka Wira sampai dirumah masih dengan perasaan marah. Aditiya kaget melihat keadaan Wira yang babak belur, lalu Wira bertambah marah ketika Aditiya menyebut nama Tiara. Aditiya yang melihat keadaan Wira yang kalut dan menyakiti sendirinya dengan memukuli cermin hingga berdarah. Tindakan yang dilakukan membuat dia jatuh pingsan hingga dilarikan ke rumah sakit. Aditiya mencoba menghubungi Tiara agar melihat keadaan Wira tapi Tiara menolaknya.

Oka dan Maya yang datang ke rumah sakit untuk menjenguk Wira menjadi kaget mendengar Wira menyuruhnya pergi, tapi Maya menolak ketika diajak pergi oleh Oka, kemudian setelah Oka pergi tiba-tiba Wira mencium Maya lalu Aditiya masuk tanpa diduga mereka duga melihat kejadian itu Aditiya marah dan memukuli Wira kemudian Aditiya pergi.

Tiara duduk melamun mengingat pertengkarannya dengan Wira lalau akhirnya Tiara menjadi kesal kemudian keluar. Semua kekesalannya ditumpahkan dengan membersihkan seluruh isi rumah di malam hari, hingga membuat ibunya Heni terbangun. Heni marah dan mencegah Tiara untuk melakukan itu. Maya masuk ke kamar rawat dan kaget melihat Wira tidak berada di kamarnya, Maya menghubungi Aditiya tentang hilangnya Wira.

Wira berlari di jalan raya tiba-tiba menabrak beberapa pemuda lalu mereka marah dan memukuli Wira kemudian para pemuda itu kabur melihat Wira terkapar. Maya yang keluar dari kamar rawat tiba-tiba menjadi kaget ketika melihat suster dan dokter mendorong Wira diatas tempat tidur masuk ke dalam kamar dalam keadaan pingsan.

Oka dan Jeny datang ke rumah Tiara untuk menanyakan keadaannya, kedatangan Jeni sendiri untuk membujuk Tiara berbaikan kembali dengan Wira hingga akhirnya Jeny meminjam buku harian Tiara untuk mengetahui penyebab pertengkaran Tiara dengan Wira. Setelah membaca buku harian itu, Oka menjadi menyalahkan Wira.

Yessi meminta Tiara menjauhi Pak Anton lalu Yessi mendengar rencana Tiara yang akan sekolah ke luar negeri supaya bisa menjauhi Wira. Sedangkan Wira berniat ke luar kota untuk tugas kemanusiaan di suatu daerah yang terkena bencana alam. Maya yang kaget mendengar berita itu segera menemui Wira dan menanyakan alasan Wira minta dikirim ke daerah bencana.

Wira datang ke rumah Tiara untuk mengantar surat hasil pemeriksaan kesehatan kepada ibu Heni membuat Tiara kesal ketika mendengar Wira menasehati ibunya hingga terjadi pertengkaran tapi Wira berusaha meredam kemarahan lalu bergegas pergi dari rumah.

Sambungan kisah sinetron Tiara dalam Episode 12 pada 6 November 2008 jam 20.00 WIB di Sinema Utama:

Tiara pulang dari kuliah bersama Leni tiba-tiba muncul dua preman menghadang Tiara dan Leny, untungnya datang Boy menolong mereka kemudian terjadi pertarungan. Tiara sendiri mengajak Leny pergi dari situ tanpa memperdulikan Boy.

Setelah berhasil mengusir para preman tersebut, Boy mencari Tiara hingga menyusul sampai kerumah Tiara. Heni curiga ketika mendengar Boy meminta Tiara mengucapkan terima kasih atas bantuannya.

Pak Herlambang datang ke rumah Heni untuk menanyakan hubungan Tiara dengan Wira sekaligus juga memintanya kembali ke rumah pak Herlambang tapi Heni menolak permintaan itu.

Wira berangkat ke daerah bencana alam untuk membantu masyarakatnya, tanpa sepengetahuannya Maya sendiri sedang mencari-carinya. Istri bertengkar dengan Boy untuk mempertanggung jawabkan nasib anak dari hasil perselingkuhan mereka selama ini dan Isti kaget serta kesal ketika mendengar Boy meminta putus lalu Isti marah mendengar Boy juga berencana mendekati Tiara.

Mengetahui hal tersebut Isti pun menjadi marah dan mendatangi rumah Tiara untuk melabrak Tiara. Heni kaget melihat Isti menyiksa Tiara kemudian Isti pergi ketika Tiara menceritakan kepada ibunya, Heni bahwa Isti marah karena dibuang oleh selingkuhnya.

Suatu ketika Tiara yang akan keluar rumah dan secara sengaja Isti yang telah mengawasinya berusaha menabraknya dengan mobilnya tapi beruntung muncul Boy melompat menyelamatkan Tiara.

Maya bersama dengan Aditya pergi menyusul Wira ke daerah bencana dan sesampainya disana mereka berhasil menemukan keberadaan Wira. Pertemuan ini membuat Wira mengungkapkan perasaan hatinya kepada Maya dan meminta Maya untuk membantunya melupakan Tiara.

Pak Herlambang sangat marah ketika mengetahui Istri mudanya, Isti mengaku bahwa selama ini telah berselingkuh dengan laki-laki lain. Lalu Herlambang mencambuk Isti tiba-tiba masuk Intan melindungi Isti dan Oka muncul mencegah perbuatan pak Herlambang.

Maya dan Wira sesampainya datang di Jakarta memutuskan untuk melangsungkan pertunangan mereka dan maksud mereka ini disampaikan kepada ayah Maya, pak Herlambang. Isti mendengar rencana mereka menolaknya sedangkan pak Herlambang nmenjadi bingung ketika mendengar Maya tetap ingin menikah dengan Wira tapi Maya terus berusaha meyakinkan ayahnya tentang keseriusan rencana mereka untuk melakukan tunangan itu.

Sambungan kisah sinetron Tiara dalam Episode 13 pada 7 November 2008 jam 20.00 WIB di Sinema Utama:

Tiara merasa kehilangan Wira hingga sering membayangkan kehadiran Wira di depan pintu rumahnya, keadaan ini membuat Heni, ibunya cemas. Wira sendiri kelihatan gelisah karena merasa tergesa-tergesa mengambil keputusan bertunangan dengan Maya.

Heni kaget mendegar laporan Herlambang mengenai pertunangan Maya dengan Wira, tiba-tiba muncul Tiara sehingga ibunya, Heni meminta penjelasan kepada Tiara tentang hubungannya dengan Wira.

Kemudian muncul Wira yang datang ke rumah Tiara untuk memberitahukan tentang rencana pertunangannya, tapi yang terjadi justru ungkapan kekesalan hati Tiara yang ditujukan kepada Wira.

Boy datang ke rumah Tiara ditolak oleh Heni tapi muncul Tiara yang mengajak Boy keluar jalan-jalan, lalu Tiara meminta Boy melepaskan Isti maka Tiara bersedia menjadi kekasihnya.

Leni yang mengetahui kesepakatan Tiara yang bersedia menjadi pacar Boy segera menemui Wira dengan membawa buku harian Tiara. Leni, Wira dengan Aditiya hingga akhirnya buku harian tersebut diserahkannya begitu saja pada Wira.

Isti marah ketika Boy memutuskan hubungan lewat SMS, hingga akhirnya datang menggedor pintu rumah Boy dan Isti tambah kesal ketika tidak berhasil menemuinya.

Kedua orang tuan Wira yaitu Toto dan Ami yang datang ke kota sedang berbelanja lalu senang bertemu dengan Anton yang merupakan teman sekolah Toto, pertemuan itu membuat mereka di undang untuk datang ke kafe milik Anton dan di kafe tersebut mereka kaget ketika Anton menyebut nama penyanyinya.

Kemudian muncul Tiara diatas panggung membuat Toto dan Ami tertegun mengingat wajah Tiara sama dengan photo yang dikirim Wira kepada mereka. Wira yang menyambut kedatangan orang tuanya menjadi kaget ketika Toto menceritakan melihat Tiara di menyanyi di kafe.

Isti yang datang ke rumah Heni menjadi marah mendengar pengakuan Tiara bahwa ia yang menyuruh Boy memutuskan hubungannya dengan Isti.

Wira bingung ketika ibunya Tiara, Heni meminta Wira mengembalikan Tiara seperti dulu sekaligus mengatakan kalau sebenarnya Tira masih mencintai Wira.

Keadaan itu membuat Wira menjadi duduk melamun mengingat ucapan Ibu Heni.

Ibu Heni melarang Tiara untuk pergi menghadiri pertunangan Wira tapi ibu Heni akhirnya menyerah setelah mendengar penjelasan Tiara.

Di pesta pertunangan tersebut Tiara datang dengan Boy sehingga membuat Isti menjadi kaget sedangkan orang tua Wira kelihatan bingung karena Wira memperkenalkan Maya sebagai tunangannya.

Tiara memberikan ucapan selamat kepada Wira dan Maya lalu Tiara menyumbangkan sebuah lagu tetapi setelah lagu berakhir tiba-tiba Tiara jatuh lemas ke lantai. Wira dengan spontan menolong Tiara hingga bangun kembali setelah itu Leny mengajak Tiara pulang.

Boy yang menarik tangan Tiara dengan paksa membuat Wira marah sehingga terjadi perkelahian antara Boy dengan Wira yang dibantu Oka dan Aditya. Pak Herlambang yang melihat kejadian tersebut menyuruh Parjo membawa Tiara pulang.

Setelah melihat Tiara sudag pergi maka Boy lari masuk ke mobil mengejar Tiara. Wira yang melihat itu semua segera pergi menyusul meskipun dihalang-halangi oleh Oka dan Aditya.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.indosiar.com)

SLOT LAGENDA: SAMBUNGAN TERKINI DRAMA BERSIRI 20 EPISOD CINTA BATU BELAH DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS PADA JAM 4.30 PETANG - EPISOD 10 - 15


Cinta Batu Belah adalah sebuah drama baru sebanyak 20 episod. Cinta Batu Belah yang menemui penonton pada 13 Oktober 2008 petang menerusi slot lagenda yang disiarkan di TV3 pada jam 4.30 petang. Lagu Tema: Ada Untukmu - Nubhan: Episod 11- 15


Bermula dari 13 Oktober 2008 drama bersiri sebanyak 20 episod Cinta Batu Belah melalui slot Lagenda bersiaran di TV3 setiap hari Isnin hingga Khamis pada jam 4.30 petang. Kisah drama Cinta Batu Belah adalah diadaptasi dari cerita Hikayat Lagenda iaitu Batu Belah Batu Bertangkup.


GAMBAR PELAKON-PELAKON SLOT LAGENDA: CINTA BATU BELAH YANG KINI DISIARKAN DI TV3 PADA SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS, JAM 4.30 HINGGA 5.30 PETANG

Dibintangi oleh barisan pelakon:


Elly Mazlein sebagai Saffiah

Shahrul Kamaludin sebagai Sufian

Amyza Adnan sebagai Kamariah

Mak Ungku sebagai Naemah

Fezrul Khan sebagai Dr. Azmi


Wan Elyas sebagai Fikran - anak Sufian dan Saffiah setelah dewasa


Linda Hashim sebagai Natrah anak Sufian dan Saffiah setelah dewasa.

Adik Kisnina sebagai Natrah sewaktu kecil dan Adik Haikal sewaktu kecil.


Plot cerita/Sinopsis:

Kisah 20 episode drama yang menyayat hati ini bermula dengan pertemuan antara Saffiah (penuntut universiti) dan Sufian (pemotong rumput). Pertemuan mereka yang berakhirnya memupuk perasaan cinta antara mereka. Seperti yang telah dijangka, percintaan mereka tidak direstui oleh ibu Saffiah, Naemah apabila dia ingin menjodohkan anak gadisnya dengan Nik Hisyam.Walau bagaimanapun, Safiyah yang mencintai Sufian tetap dengan pendiriannya dan bernikah dengan Sufian walaupun dia dibuang oleh keluarganya.Selepas bernikah Sufian dan Suffiah berazam untuk memulakan hidup baru. Saffiah tinggal bersama Sufian dan ibu mertuanya yang sudah uzur di sebuah rumah kecil yang disewa mereka. Sufian bekerja keras menyara keluarga mereka sementara Saffiah pula terpaksa menjaga ibu mertuanya yang semakin tenat.

Kehadiran cahaya mata pertama mereka, Natrah menyerikan rumahtangga mereka. Namun, badai mula melanda apabila Sufian bertemu kembali dengan Kamariah, rakan sekampung yang pernah menyimpan perasaan terhadapnya dan membangkitkan perasaan cemburu di hati Saffiah.

Ketika sedang mengandungkan anaknya yang kedua, Saffiah mengidamkan daging rusa dan demi memenuhi permintaan isterinya itu, Sufian pergi ke hutan untuk memburu rusa. Malangnya, kemalangan telah berlaku dan menyebabkan Sufian terkorban. Tertekan dengan tragedi yang menimpa hidupnya, Saffiah cuba untuk kembali berbaik dengan Naemah namun ibunya tetap tidak mahu menerima mereka anak-beranak. Terpaksalah Safiya mengharungi pelbagai derita dan tohmahan demi menyara kedua anak-anaknya yang masih kecil itu.

Pada suatu hari, Saffiah membeli sate daging rusa yang telah ditempahnya seminggu awal. Dia membawa pulang sate daging rusa tersebut dan menyuruh Natrah menyimpan secucuk untuknya sementara dia pergi bersolat. Selesai bersolat, dia dikejutkan oleh jiran dengan keadaan Opah Uteh yang sesak nafas. Dalam keadaan tergesa-gesa Saffiah meninggalkan rumah dan sempat berpesan kepada anak-anaknya untuk tidak menghabiskan makanan tersebut. Sekembalinya di rumah, Saffiah terduduk lesu apabila dikhabarkan oleh Natrah bahawa Fikran begitu tamak menghabiskan semua sate daging rusa tersebut walaupun telah ditegah. Sayu mengenangkan sikap anak-anaknya, Saffiah terus merajuk dan keluar dari rumah.

Kisah menyayat hati dan penuh dengan pengajaran ini berterusan dengan babak-babak yang meruntun perasaan seterusnya. Kemuncaknya di mana Saffiah akhirnya telah tergelincir dan jatuh ke dalam lombong. Maka tinggallah dua beradik ini dengan penyesalan di atas sikap mereka sehingga menyebabkan ibu yang dicintai terkorban. Bagaimanakah kehidupan mereka setelah menjadi yatim piatu dan sebatang kara tiada tempat untuk bergantung? Mahukan nenek mereka, Naemah memelihara mereka atau masih adakah insan lain yang sanggup menghulurkan pertolongan kepada dua adik beradik malang ini?

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.gua.com.my untuk sinopsis Cinta Batu Belah)

Kisah drama Cinta Batu Belah episode 1 hingga 10 dalam Slot Lagenda telahpun shinystar ikuti dan kini shinystar sedang mengikuti sambungan seterusnya dari episode 11 hingga 15

Episod 11

Cinta Batu Belah Episod 11 Part 1

Cinta Batu Belah Episod 11 Part 2

Cinta Batu Belah Episod 11 Part 3

Cinta Batu Belah Episod 11 Part 4

Cinta Batu Belah Episod 11 Part 5

Cinta Batu Belah Episod 11 ParT 6

Episod 12

Cinta Batu Belah Episod 12 Part 1

Cinta Batu Belah Episod 12 Part 2

Cinta Batu Belah Episod 12 Part 3

Cinta Batu Belah Episod 12 Part 5

Cinta Batu Belah Episod 12 Part 4

Episod 13

Cinta Batu Belah Episod 13 Part 1

Cinta Batu Belah Episod 13 Part 2

Cinta Batu Belah Episod 13 Part 3

Cinta Batu Belah Episod 13 Part 4

Cinta Batu Belah Episod 13 Part 5

Episod 14

Cinta Batu Belah Episod 14 Part 1

Cinta Batu Belah Episod 14 Part 2

Cinta Batu Belah Episod 14 Part 3

Cinta Batu Belah Episod 14 Part 4

Cinta Batu Belah Episod 14 Part 5

Cinta Batu Belah Episod 14 Part 6

Sambungan seterusnya sinopsis kisah drama Cinta Batu Belah episod 15 dalam Slot Lagenda

Cinta Batu Belah Episod 15 Part 1

Cinta Batu Belah Episod 15 Part 2

Cinta Batu Belah Episod 15 Part 3

Cinta Batu Belah Episod 15 Part 4

Cinta Batu Belah Episod 15 Part 5

Adakah Fikran akan terus membalas dendam terhadap neneknya kerana disebabkan neneknya, ibu Fikran serta mereka dua adik beradik hidup menderita? shinystar akan terus ikuti sinopsis kisah Cinta Batu Belah yang seterusnya nanti.

(Terima kasih TV3 dan semua sumber atas semua maklumat dan gambar)

SAMBUNGAN SINETRON YASMIN TERKINI DI RCTI PADA JAM 21:30 - DIBINTANGI OLEH NABILA SYAKIEB DAN RAYA KOHANDI PELAKON ANAKKU BUKAN ANAKKU - EPISOD 1-20


Sinetron Yasmin bermula dari 6 Oktober 2008 di RCTI pada jam 21.30. Sambungan sinetron Yasmin episod 1 hingga 20

Sutradara : Noto Bagaskoro
Produser : Leo Sutanto
Desain Produksi : Heru Hendriyarto
Cerita & Skenario : Adra P. Daniel
Produksi : SinemArt (2008)

Dibintangi oleh:

Nabila Syakieb sbg Yasmin
Richard Kevin sbg Alvino
Oka Antara sbg Donnie
Rama Michael sbg Milo
Raya Kohandi sbg Chika
Iszur Muchtar sbg Om Usman
Tetty Liz Indriati sbg Ibu Dolly
Tika Putri sbg Karin


Video klip lagu tema sinetron Yasmin - Diantara Kalian: D'Massive (Terima kasih dan kredit diberikan kepada musicastudios Channel)

Lirik lagu Di Antara Kalian - D'Massive

Artis Band Kumpulan: D'Massive
Judul Lirik Lagu: Di antara Kalian

kuakui ku sangat sangat menginginkanmu
tapi kini ku sadar ku diantara kalian
aku tak mengerti
ini semua harus terjadi

kuakui ku sangat sangat mengharapkanmu
tapi kini ku sadar ku tak akan bisa
aku tak mengerti
ini semua harus terjadi

Reff:
lupakan aku kembali padanya
aku bukan siapa- siapa untukmu
kucintaimu tak berarti bahwa
ku harus memilikimu slamanya

kuakui ku sangat sangat menginginkanmu
tapi kini ku sadar ku diantara kalian
aku tak mengerti
ini semua harus terjadiPlot cerita/Sinopsis:

Alvino adalah pengusaha garmen yang sukses. Kini uang telah menjadi daya tarik teman dan keluarga. Termasuk IBU DOLLY (kerabat jauh Alvino) yang datang menemui Alvino dengan anak gadisnya bernama KARIN, dan mulai tinggal di rumah Alvino.

Alvino merekrut seorang sekertaris bernama WINDY. Seiring dengan berjalannya waktu, Alvino jatuh cinta dan ingin menikahinya. Terkejutnya Alvino saat mendengar Windy memutuskan pacarnya demi menikahi Alvino.

Di pesta pernikahan temannya, OM USMAN, orang yang sudah dianggap orangtua bagi Alvino, bertemu dengan seorang gadis yang sangat lugu, berarti bersih dan bahkan tidak tahu apa arti cinta. Gadis itu adalah YASMIN. Ia tinggal bersama ibu tirinya, IBU HELENA dan kakak tirinya, CHIKA. Ibu tiri dan adik tiri Yasmin adalah perempuan yang culas dan licik.

Om Usman mendatangi Alvino dan menawarkannya sebuah perjanjian, bahwa mereka bisa MENCIPTAKAN CINTA SEJATI dan gadis yang telah dipilihnya adalah Yasmin. Alvino harus membuka suatu perusahaan dimana ia akan bekerja sebagai akuntan sementara Om Usman adalah bertindak sebagai pemiliknya, dan gadis itu akan dijadikan sekretaris pribadinya. Awalnya Alvino tidak setuju dengan rencana ini, tapi Om Usman terus memaksa, dengan syarat jika dalam 1 tahun itu Alvino menemukan Yasmin sama dengan gadis-gadis lain yang selama ini ia temukan, maka Ia boleh tidak menikah seumur hidupnya.

Om Usman pun datang ke rumah Yasmin dan meminta izin ibu tirinya untuk membawa Yasmin bekerja sebagai sekretaris pribadi di perusahaannya. Ibu Helena pun langsung memeras Om Usman dan meminta uang 200 juta untuk mengijinkan anak gadisnya ikut Om Usman. Akhirnya Om Usman setuju dengan satu syarat, bahwa ibu Helena tidak buka mulut dan separuh uangnya akan dibayarkan setelah satu tahun berlangsung.

Yasmin pun setuju. Sekarang sebuah perusahaan tekstil baru dibuka, dan Alvino bekerja sebagai akuntan. Nggak ada seorang karyawannya pun yang tau kalo semua ini rekayasa. Semua karyawan mulai membicarakan hubungan antara Om Usman dengan Yasmin, karena mereka yakin bahwa Yasmin memiliki hubungan yang tidak sewajarnya dengan Om Usman.
Om Usman memutuskan bahwa Yasmin boleh melanjutkan kuliahnya di akademi sekretaris setelah pulang dari kerja. Yasmin mengambil kuliah malam.

DONNIE adalah manajer di perusahaan itu. Donnie adalah seorang yang kurang ajar, bukan hanya melakukan korupsi tetapi juga mengincar Yasmin. Alvino juga mendekati Yasmin dan ia mendapatkankan bahwa Yasmin adalah gadis yang benar-benar tulus, hati baik dan nggak pernah berpikiran jahat. Yasmin juga menyukai Alvino, tapi ia nggak ngerti bahwa perasaannya itu adalah cinta. Ketika Donnie mengetahui Yasmin dekat dengan Alvino, ia langsung patah hati dan berusaha menjatuhkan reputasi Alvino di depan Yasmin.

Di rumah, Alvino mempekerjakan seorang sopir muda ganteng yang merangkap jadi asisten pribadinya yang bernama MILO. Milo adalah seorang yang sangat jenaka. Ketika Milo melihat Karin, dia langsung jatuh cinta.

Waktu berlalu, Yasmin bertemu seorang cowok di halte bus ketika pulang bekerja. Cowok bernama Evan itu kebetulan juga bekerja di kantor sebelah kantor Yasmin. Makin lama Evan dan Yasmin menjadi teman baik. Ketika Evan mengetahui bahwa Yasmin jatuh cinta pada Alvino, Evan jadi patah hati. Ia mencoba meyakinkan Yasmin bahwa ia mencintai Yasmin lebih dari Alvino, dan ia dapat memberikan kehidupan yang lebih baik dari Alvino. Cintanya benar-benar tulus dan sejati. Ia tidak hanya menolak lamaran Evan, tapi karena ia tau Evan jatuh cinta kepadanya, Yasmin meminta Evan tidak menemuinya lagi. Ternyata Evan berkerja untuk Dolly. Mereka datang ke rumah Yasmin dan bertemu Ibu Helena. Ibu Dolly menawarkan sejumlah besar uang jika ia dapat membuat putrinya menikah dengan Evan. Helena pun setuju.

Sementara hubungan Yasmin dan Alvino makin dekat dan mereka memutuskan untuk menikah. Alvino dan Om Usman ingin membuka semua sandiwara yang selama ini mereka jalankan. Sebelum ia sempat menjelaskan semuanya kepada Yasmin, ibu Helena sudah membongkar rahasia itu. Kebenaran itu menghancurkan hati Yasmin. Om Usman dan Alvino mencoba menjelaskan dan memberi pengertian pada Yasmin, tapi Yasmin tetap nggak ingin menikah dengan orang yang sudah membohonginya.

Akhirnya Yasmin meninggalkan Alvino selamanya dengan memutuskan menikah dengan Evan. Alvino menjadi hancur, karena ketika ia sudah menemukan cinta sejatinya, ia tidak bisa mempertahankan itu selamanya. Tetapi ia kini mengetahui bahwa cinta sejati itu tetap ada…
Persiapan pernikahan dimulai. Sementara itu Evan dan Chika, kakak tiri Yasmin semakin dekat. Dalam waktu singkat mereka berdua jatuh cinta.

Oom Usman nggak bisa melihat Alvino kembali sendirian di dalam hidupnya. Akhirnya dia datang menemui Yasmin dan menjelaskan semuanya tentang Alvino. Akhirnya Yasmin mengerti dan merasa bersalah karena menyakiti hati Alvino. Alvino meninggalkan rumahnya untuk selamanya dan semua hartanya diberikan kepada Om Usman. Om Usman dan Yasmin terkejut. Om Usman meminta Yasmin untuk tinggal bersamanya, karena dia sudah kehilangan putra angkatnya (Alvino) dan ia tak mau lagi kehilangan putrinya (Yasmin).

Waktu berjalan, untuk menghilangkan kenangan tentang Alvino, Yasmin kembali berkerja. Om Usman meminta dia untuk memegang perusahaan milik Alvino, tapi Yasmin nggak mau. Dia malah menjadi sekretaris di salah satu kantor. Hari pertama Yasmin bekerja, ia dikejutkan oleh Alvino yang sedang berkerja di kantor yang sama sebagai akuntan. Yasmin langsung datang ke Om Usman dan bilang kalau Alvino kerja di kantor yang sama.

Akankah Yasmin dan Alvino dapat kembali bersama menjalin cinta sejati?..

Walaupun saya berada di seberang laut tetapi saya berasa begitu berterima kasih kerana masih dapat mengikuti sinetron ini sewaktu lapang.

Episode 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 1 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 1 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 1 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 1 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 1 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 1 Part 6

Episode 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 2 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 2 Part 2

Episode 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 3 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 3 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 3 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 3 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 3 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 3 Part 6

Episode 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 4 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 4 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 4 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 4 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 4 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 4 Part 6

Episode 5

Video klip sinetron Yasmin Episod 5 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 5 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 5 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 5 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 5 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 5 Part 6

Episode 6

Sambungan sinetron Yasmin Episod 6 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 6 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 6 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 6 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 6 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 6 Part 6

Episode 7

Sambungan sinetron Yasmin Episod 7 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 7 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 7 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 7 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 7 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 7 Part 6

Episode 8

Sambungan sinetron Yasmin Episod 8 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 8 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 8 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 8 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 8 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 8 Part 6

Episode 9

Sambungan sinetron Yasmin Episod 9 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 9 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 9 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 9 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 9 part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 9 Part 6

Episode 10

Sambungan sinetron Yasmin Episod 10 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 10 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 10 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 10 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 10 Part 5

Episode 11

Sambungan sinetron Yasmin Episod 11 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 11 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 11 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 11 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 11 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 11 Part 6

Episode 12

Sambungan sinetron Yasmin Episod 12 Part 1/1

Sambungan sinetron Yasmin Episod Part 1/2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 12 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 12 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 12 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 12 Part 5

Episode 13

Sambungan sinetron Yasmin Episod 13 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 13 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 13 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 13 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 13 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 13 Part 6

Sambungan sinetron Yasmin Episod 13 Part 7

Episode 14

Sambungan sinetron Yasmin Episod 14 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 14 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 14 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 14 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 14 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 14 Part 6

Sambungan sinetron Yasmin Episod 14 Part 7

Episode 15

Sambungan sinetron Yasmin Episod 15 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 15 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 15 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 15 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod Part 5

Episode 16

Sambungan sinetron Yasmin Episod 16 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 16 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 16 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 16 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 16 Part 5

Episode 17

Sambungan sinetron Yasmin Episode 17 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episode 17 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episode 17 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 17 Part 4

Episode 18

Sambungan sinetron Yasmin Episod 18 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 18 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 18 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 18 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 18 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 18 Part 6

Sambungan sinetron Yasmin Episod 18 Part 7

Sambungan sinetron Yasmin Episod 18 Part 8

Episode 19

Sambungan sinetron Yasmin Episod 19 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 19 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 19 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 19 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episod 19 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episod 19 Part 6

Episod 20

Sambungan sinetron Yasmin Episod 20 Part 1

Sambungan sinetron Yasmin Episod 20 Part 2

Sambungan sinetron Yasmin Episod 20 Part 3

Sambungan sinetron Yasmin Episod 20 Part 4

Sambungan sinetron Yasmin Episode 20 Part 5

Sambungan sinetron Yasmin Episode 20 Part 6

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada miracary Channel)

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.sinemart.com dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Yasmin)

Online Visitors

Thank you for dropping by