Monday, April 6, 2009

AKIM DIUMUMKAN SEBAGAI PELAJAR CEMERLANG - DIARI AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 MINGGU KE-5 HARI PERTAMA PADA 6 APRIL 2009 DI ASTRO RIA SALURAN 104APAKAH LAGU TUGASAN UNTUK 9 PELAJAR AF7 YANG MASIH KEKAL DI AKADEMI? LAGU APAKAH YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA MEREKA UNTUK MEMBUAT PERSEMBAHAN PADA KONSERT MINGGU KELIMA YANG AKAN DISIARKAN SECARA LANGSUNG PADA 11 APRIL 2009 NANTI?


**********************************************************************************

Kedudukan Afundi Terkini 9 Pelajar AF7 pada 6 April 2009

1. ISMA : 42%
2. YAZID : 21%
3. HAFIZ : 10%
4. AISHAH : 8%
5. ARIL : 5%
6. AKIM : 5%
7. CLAUDIA : 4%
8. SIDI : 3%
9. QHAUD : 3%

**********************************************************************************

BERIKUT ADALAH LAGU TUGASAN YANG TELAH DIBERIKAN KEPADA 9 PELAJAR AF7 YANG MASIH KEKAL UNTUK KONSERT MINGGU KELIMA PADA 11 APRIL 2009:

PELAJAR LELAKI

AKIM – Jika Kau Tiada (Yusry/ Erra Fazira)
QHAUD – Di Bius Cinta (Yusry/ Melly Goeslow)
HAFIZ – Terlanjur Cinta ( Rossa/ Pasha/ Ungu)
ARIL – Aku Dan Dirimu (Ari Lasso/ Bunga Cinta Lestari)
YAZID – Terharu (Jamal Abdillah/ Mawi)
SIDI - Cinta Yang Sempurna (6ixth Sense/ Tirta Feat. Noe Letto)

PELAJAR WANITA

CLAUDIA – Kau Muzik Di Hatiku (Jaclyn Victor/ Vincent Chong)
ISMA – Kau Mawarku (Datuk Siti Nurhaliza/ 2 By 2)
AISHAH – Dua Hati Jadi Satu (Dafi/ Gita Gutawa)

LAGU BONUS
Lucky (Jason Mraz/ Colbie Caillat)

**********************************************************************************


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-5 HARI PERTAMA PART 1


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-5 HARI PERTAMA PART 2


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-5 HARI PERTAMA PART 3


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-5 HARI PERTAMA PART 4


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-5 HARI PERTAMA PART 5


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-5 HARI PERTAMA PART 6KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-5 HARI PERTAMA PART 7


(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.astro.com.my, Astro Ria dan semua pihak atas maklumat dan gambar)

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 208 YANG BERSIARAN PADA 6 APRIL 2009, ISNIN DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM


JANGAN LUPA UNTUK TERUS MENONTON SINETRON INTAN BERSAMA-SAMA DENGAN SHINYSTAR SETIAP HARI ISNIN HINGGA JUMAAT JAM 11.00 MALAM DI ASTRO PRIMA


POSTER INTAN DAN RADO - CINTA MEREKA YANG TIDAK PERNAH PUDAR
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya design dua poster "SINETRON INTAN" ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 6 April 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 208


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan

* Naysila Mirdad sebagai Intan
* Dude Harlino sebagai Rado
* Glenn Alinskie sebagai Ello
* Ingka Noverita sebagai Lila
* Meriam Bellina sebagai Nadine
* Anwar Fuady sebagai Arman
* Mathias Muchus sebagai Ardi
* Ninok Wiryono sebagai Kasih
* Nani Widjaya sebagai Lastri
* Umar Lubis sebagai Dr. Frans
* Rico Tampatty sebagai Fajar
* Indah Indriana sebagai Rena
* Rama Michael sebagai Romi
* Manfreed sebagai Jemmy
* Nunu Datau sebagai Wina
* Salma Paramitha sebagai Bintang
* Alyssa Tardipa sebagai Tiara
* Kevin Julio sebagai Kevin
* Virgo Brody sebagai Mico
* Ricardo Senzienz sebagai Bobby
*Rio Reifan sebagai Dewa

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan Episode 208 pada 6 April 2009 jam 11.00 malam:


Gambar-gambar dari petikan penghujung episode 208 sinetron Intan

Rado mula bekerja semula sebagai doktor tetapi lesen kerja doktor Didi ditarik balik dan kini dia sedang menganggur. Surti memberi bukti gambar Mardan memeras ugut wang daripada Wina. Wina meminta sesiapapun mengenai Pelangi dan dia memberi cadangan Surti menjadi pengasuh "baby sitter" kepada Pelangi. Rado tiderkata ak berapa setuju dengan cadangan Wina tetapi Intan berkata Surti dapat menjaga Pelangi dengan baik. Rado terpaksa mengikut kehendak mereka.

Intan memberi kepastian kepada Rado Surti tidak akan melakukan apa-apa terhadap Pelangi. Rado menjawabnya mudah-mudahan begitu saja. Surti mula menjadi pengasuh Pelangi di rumah Wina. Intan ternampak Surti menangis dan dia memujuknya bahawa dia akan bertemu juga dengan anaknya juga suatu hari nanti. Surti tidak membenarkan Rado membawa Pelangi keluar. Rado merasakan ada sesuatu yang tidak kena pada Surti begitu juga Nadine.

Surti bercadang untuk membawa Pelangi meninggalkan rumah itu tetapi dia mendapat tahu Pelangi tidak sihat. Nadine ternampak Surti yang ingin keluar dengan membawa keluar Pelangi tetapi menurut Surti Pelangi sakit. Pelangi memerlukan darah tetapi doktor memberitahu Intan dan Rado kumpulan darah mereka berbeza dengan kumpulan darah Pelangi. Surti memberitahu mereka kumpulan darahnya sama dengan Pelangi. Surti menderma darahnya kepada Pelangi. Rado dan Intan meminta Surti berterus terang dengan mereka samada dia pasti Pelangi adalah anak kandungnya. Surti menceritakan apa yang telah berlaku kepada anaknya dan semuanya yang telah berlaku. Selepas itu, Intan dan Rado mengetahui perkara yang sebenar. Mereka juga memberitahu Nadine mengenai hal itu. Wina muncul dan Nadine marah Wina dan menyuruhnya bercakap benar di mana cucunya. Rado juga meminta Wina agar tidak berbohong lagi. Wina menjelaskan kepada mereka Mardan, pemandunya telah bertukar anak Intan dan kini dia tidak tahu di mana anak Intan. Intan dan Rado memulangkan Pelangi kepada Surti walaupun mereka telah menganggap Pelangi adalah anak mereka. Adakah Intan akan mendapat tahu Bintang adalah anak kandungnya tidak lama lagi?


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 208 Part 1


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 208 Part 2


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 208 Part 3


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 208 Part 4


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 208 Part 5


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 208 Part 6

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

SAMBUNGAN SINOPSIS DRAMA LAGENDA JULIA JULI EPISODE 20 (EPISODE AKHIR) PADA 6 APRIL 2009 PADA JAM 4.30 PETANG DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMISSINOPSIS EPISODE AKHIR DRAMA LAGENDA: JULIA JULI EPISODE 20 (EPISODE AKHIR) DI TV3 DALAM SLOT LAGENDA. MULAI 7 APRIL 2009 JAM 4.30 PETANG, LAGENDA: MERAH PUTIH AKAN MENGGANTIKAN KISAH LAGENDA: JULIA JULI YANG TELAH TIBA PENGHUJUNG EPISODENYA.

Arif melamar Julia. Setibanya Julia di rumah, dia memberitahu Ju dan Sofia berita baik tersebut. Sofia dan ju tumpang gembira mendengar Julia akan berkahwin tidak lama lagi. Walaupun begitu, Julia memberitahu mereka berdua bahawa ibubagapnya tidak akan merestui perkahwinannya. Julia bercadang untuk membawa Ju dan Sofia pulang ke kayangan bersamanya untuk mendapat restu daripada ibubapanya. Sofia dan Ju tidak tahu Julia ingin membawa mereka ke mana dan mereka ingatkan Julia cuma ingin membawa mereka ke suatu tempat yang menarik sahaja.

Arif memberitahu Julia bahawa Adrian sudah beransur pulih dan ingin berjumpa dengan Julia. Julia sudah bersedia untuk pulang ke kayangan. Dia meminta Ju dan Sofia tukar pakaian dan memakai baju berwarna putih yang lebih kurang sama dengan apa yang dipakainya. Mereka bertiga akhirnya sampai ke kayangan. Jula dan Julu begitu gembira dapat bertemu dengan ibubapa mereka dan mereka ingat semula apa yang telah berlaku dan siapa mereka. Julia meminta maaf kepada ibunya. Jula dan Julu memberitahu ibu mereka kehidupan di bumi agak seronok juga.

Juli memaklumkan kepada ibunya bahawa dia tidak akan berkahwin dengan Putera Adika kerana dia ingin berkahwin dengan Arif. Julia harap ibunya dapat merestuinya. Putera Adika sampai di negeri di mana Juli tinggal untuk menemuinya. Tetapi Juli enggan bertemu dengannya. Juli juga diperintahkan oleh ayahnya untuk memulangkan kalungnya kepada ayahnya. Sewaktu Juli bertemu dengan Putera Adika dia sudah ada lelaki lain dalam hatinya dan dia tidak mahu berkahwin dengan Putera Adika. Juli meminta Putera Adika untuk membatalkan perkahwinan mereka. Menurut Juli lagi, dia telah jatuh cinta dengan orang lain dan lelaki itu bukannya Putera Adika.

Setelah Juli beredar dari situ, Putera Adika berasa dukacita kerana cintanya telah ditolak tetapi setelah dia fikir dengan lebih dalam, dia memberitahu Indera, pembantunya bahawa dia akan tetap berkahwin dengan Juli walau dengan apa cara sekalipun. Putera Adika menculik Juli dan memberitahunya bahawa dia akan memaklumkan kepada semua orang bahawa Juli tidak suci lagi. Juli pula berkata dia masih suci tetapi mengikut kata Putera Adika tidak lama lagi Juli tidak akan suci selepas hari keesokannya. Tuanku diberitahu oleh pengawalnya bahawa Juli telah dilarikan orang dan tuanku dapat mengagak semua itu adalah perbuatan Putera Adika. Putera Adika pula memberitahu Indera dan pembantunya yang lain bahawa dia akan membuat Juli bersujud di depannya walaupun Indera menasihatinya agar melepaskan Juli dan tidak melakukan sesuatu yang tidak diingini terhadap Juli.

Julu dan Jula turun ke bumi dan menjelaskan apa yang telah berlaku kepada Arif. Mereka juga berkata bahawa mereka sebenarnya adalah adik-beradik. Selepas itu, Jula dan Julu membawa Arif ke kayangan bersama mereka. Arif memberi kepastian kepada tuanku bahawa dia akan menyelamatkan Juli dan membawanya pulang. Arif pergi ke tempat di mana Juli disembunyikan dan akhirnya Juli berjaya diselamatkan. Tuanku mengucapkan terima kasih kepada Arif dan dia berjanji akan memberi ganjaran kepada Arif kerana telah menyelamatkan anaknya tetapi dia tidak akan membenarkan mereka berkahwin kerana mengikutnya sekiranya dia berbuat demikian, itu akan melanggar adat di kayangan. Arif fmemberitahu Tuanku dia faham dengan keadaan tersebut. Sebelum pulang ke bumi, Arif meminta Juli untuk menerima hakikat bahawa mereka tidak dapat bersama lagi. Menurut Arif, Juli akan terus kekal dalam hatinya dan Juli akan menjadi penyuluh di hatinya untuk dia meneruskan kehidupannya.

Di penghujung episode menceritakan bahawa Julu pergi berjumpa dengan kakaknya, kalung Juli dikembalikan kepada Juli yang telah dicuri oleh Julu agar Juli dapat turun ke bumi semula. Tuanku mendapat tahu hal ini dan dia memanggil nama JULI dengan nada yang tinggi ............. TAMAT.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3, tv9 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

DRAMA LAGENDA JULIA JULI MENEMUI PENONTON DALAM SLOT LAGENDA TV3 PADA JAM 4.30 PETANG MULAI 3 MAC 2009 - DIBINTANGI OLEH MISHA OMAR - EPISODE 1 - 20


JANGAN LUPA UNTUK MENGIKUTI SEBUAH LAGI DRAMA BARU BERJUDUL "JULIA JULI" (Jula Juli Bintang Tiga) MELALUI SLOT LAGENDA DI TV3 MULAI 3 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS/TV9 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS JAM 8.30 MALAM - Episode terkini: EPISODE 1 HINGGA 20(EPISODE AKHIR)

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SINOPSIS DRAMA LAGENDA JULIA JULI EPISODE 20 (EPISODE AKHIR) PADA 6 APRIL 2009 PADA JAM 4.30 PETANG DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SINOPSIS DRAMA LAGENDA JULIA JULI EPISODE 19 PADA 2 APRIL 2009 PADA JAM 4.30 PETANG DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SINOPSIS DRAMA LAGENDA JULIAJULI EPISODE 18 PADA 1 APRIL 2009 PADA JAM 4.30 PETANG DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SINOPSIS DRAMA LAGENDA JULIAJULI EPISODE 17 PADA 31 MAC 2009 PADA JAM 4.30 PETANG DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS

SILA KLIK DI SINI UNTUK SAMBUNGAN SINOPSIS KISAH DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 26 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 15

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SINOPSIS DRAMA LAGENDA JULIAJULI EPISODE 16 PADA 30 MAC 2009 PADA JAM 4.30 PETANG DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS


Barisan pelakon yang membintangi "Julia Juli" adalah:

Misha Omar
Zed Zaidi
Danny
Abby Abadi
Rahim Jelani
Syawal AF
Aqasha
Imuda

Kisah drama Lagenda: Julia Juli membuka tirai dalam Episode 1:

Ringkasan sinopsis "Julia Juli" melalui gambar yang mengandungi seribu makna


Klip gambar dari sedutan Lagenda: Julia Juli bahagian pertama


Klip gambar dari sedutan Lagenda: Julia Juli bahagian ke-2


Klip gambar dari sedutan Lagenda: Julia Juli bahagian ke-3


Klip gambar dari sedutan Lagenda: Julia Juli bahagian ke-4

LIRIK LAGU PEMBUKAAN TEMA DRAMA LAGENDA: JULIA JULI - CINTA ADAM DAN HAWA

Mana dia kekasih hati
Mana dia pujaan ku yang sejati
Dengarlah bisikan asmaraku...

Cinta Adam dan Hawa
Satu bersama satu terpisah
Buat diriku tertanya-tanya

Kau yang aku puja
Kau yg aku cinta
Oh...
Kasihku di Firdausi...

LIRIK LENGKAP CINTA ADAM DAN HAWA - MISHA OMAR

Cinta Adam dan Hawa,
terbit di syurga terang di jiwa
mengerakkan Nurani,
mencari kasih suci
sehingga kita yang tertinggal saling damba
sentiasa rasa sunyi bersendiri

mana dia... kekasih hati?
mana dia... pujaanku yang sejati
dengarlah bisikan asmaraku

Cinta Adam dan Hawa,
satu bersama,
satu terpisah buat diriku tertanya-tanya
Cinta Adam dan Hawa satu harapan,
satu sandaran, buat diriku rindukan dia.

Mana dia... kekasih hati?
Mana dia....
Pujaanku yang sejati dengarlah bisikan asmaraku,


Cinta Adam dan Hawa,
satu bersama satu terpisah
buat diriku tertanya-tanya

Kau yang aku puja kau yang aku cinta,
kasihku di Firdausi....

Cinta Adam dan Hawa terbit di Syurga
terang di Jiwa menjadi saksi impian murni

Cinta Adam dan Hawa satu bersama satu terpisah
buat diriku tertanya-tanya,

Cinta Adam dan Hawa....

Drama Lagenda Julia Juli bermula dalam Episode 1 yang bersiaran di TV3 dalam slot Lagenda pada jam 4.30 hingga 5.30 petang selama sejam:


UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN KISAH SELANJUTNYA DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 4 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 2 SILA KLIK DI SINI


UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN KISAH SELANJUTNYA DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 5 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 3 SILA KLIK DI SINI


UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN KISAH SELANJUTNYA DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 5 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 4 SILA KLIK DI SINI

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN KISAH SELANJUTNYA DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 10 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 5

UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN KISAH SELANJUTNYA DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 11 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 6 SILA KLIK DI SINI

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN KISAH SELANJUTNYA DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 12 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 7

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SELANJUTNYA KISAH DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 16 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 10

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SELANJUTNYA KISAH DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 19 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 11

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SELANJUTNYA KISAH DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 19 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 12

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SELANJUTNYA KISAH DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 23 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 13

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SELANJUTNYA KISAH DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 25 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 14

Sekian daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi pada hari keesokannya dalam episode seterusnya Drama Lagenda: Julia Juli. Semoga terhibur.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar "Julia Juli")

KAREN SHWARZ, A 24-YEAR OLD PROFESSIONAL MODEL FROM AMASONAS IS THE NEWLY CROWNED MISS PERU UNIVERSE 2009 ON APRIL 4, 2009


LIMA, April 4, 2009Karen Schwarz, a 24-year old professional model who represented Amazonas, was crowned Miss Peru Universe 2009 during an event held in Lima on April 4, 2009. Karen is 1.78 m tall and will represent Peru at the Miss Universe 2009 pageant in the Bahamas next August.

The 1st runner-up was Miss Ayacucho, Jessica Shialer, who will compete in Miss Earth 2009 in the Philippines; and the 2nd runner-up was Miss Ica, Sofia del Pino.

24 women competed in the contest. Courtesy of Peru.com Espectaculos. Photo by Renzo Napa

(Thank you and credits to http://www.globalbeauties.com and all sources for the information and pictures)

23 YEAR-OLD POOJA CHOPRA IS THE NEWLY CROWNED FEMINA MISS INDIA WORLD 2009 HELD ON APRIL 5, 2009


The newly crowned Femina Miss India World 2009, Pooja Chopra will represent the country in Miss World; Chaudhary and Kishiori to Miss Universe and Earth

MUMBAI, April 5th – 23-year old Pooja Chopra won the title of Femina Miss India World during an event held on April 5th and telecast live to the whole country.

She stands 1.71 m tall and received the crown from last year's winner, Parvathy Omanakuttan who was 1st runner-up in Miss World 2008.Pooja Chopra will represent India at the Miss World 2009 contest in Johannesburg, South Africa, next December.

Ekta Chaudhury, 22, was crowned Femina Miss India Universe and will represent the country at the Miss Universe 2009 pageant in the Bahamas. She is 1.77 m tall.

Shriya Kishiore was crowned Femina Miss India Earth. The remaining finalists were Harshita Saxena and Irshita Sarkar. DAIJIWORLD

(Thank you and credits to http://www.globalbeauties.com and all sources for the information and pictures)

Online Visitors

Thank you for dropping by