Wednesday, August 20, 2008

BEIJING OLYMPIC 2008 GOLD MEDALISTS HIGHLIGHTS NEWS ON DAY 12, AUGUST 20, 2008 - LATEST MEDAL TALLY STANDINGS FOR THE DAY :


LATEST MEDAL TALLY STANDINGS ON DAY 12, AUGUST 20, 2008 as at 7:00pm


Sahin of Turkey wins Men's Freestyle 66kg Wrestling gold - Ramazan Sahin of Turkey claimed the Men's Freestyle 66kg Wrestling title at the Beijing Olympics on Wednesday, beating Leonid Spiridonov of Ukraine 2-1 in the final.The bronze medals went to Otar Tushishvili from Georgia and Sushil Kumar from India.(Thank you and credits to Li Gang/Xinhua Images)


Russia wins Synchronized Swimming Duet Free - Anastasia Davydova and Anastasia Ermakova compete in the final. (Thank you and credits to Xinhua Images)

Russians Anastasia Davydova and Anastasia Ermakova won the Synchronized Swimming Duet Free gold medal at the Beijing Olympic Games on Wednesday. Spain got the silver and Japan finished third.


August 20, 2008 - World champion Tom Ashley of New Zealand won gold in the Men's RS:X (Windsurfer) with 52 overall points, just one point better than second-place finisher Julien Bontemps of France. Shahar Zubari of Israel finished second in the medal race to grab bronze with 58 points overall and give Israel's its first medal of the Beijing Olympic Games. (Thank you and credits to Clive Mason/Getty Images)


China's Yin Jian was crowned champion of Women's RS:X (Windsurfer Women) at the Olympic Sailing Regatta on Wednesday, winning China's first ever Olympic Sailing gold. Alessandra Sensini from Italy took the silver medal and Bryony Shaw from Great Britain claimed the bronze medal.(Thank you and credits to Xinhua Images)


Ilchenko of Russia takes gold in Women's 10km Marathon Swimming:(Thank you and credits to Liu Dawei/Xinhua Images)

Beijing, August 20, 2008 - Russian open water superstar Larisa Ilchenko took the gold medal in Women's 10km Marathon Swimming in the event's debut Olympic appearance with a time of 1:59:27.7. Keri-Anne Payne of Great Britain won the silver medal, clocking 1:59:29.2. Payne's compatriot Cassandra Patten finished third in 1:59:31.

(Thank you and credits to http://en.beijing2008.cn and all sources for the information and pictures on Beijing Olympic 2008 from August 8, 2008 to August 24, 2008)

SAMBUNGAN KISAH SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU YANG TERKINI DALAM EPISOD KE-48 YANG DISIARKAN PADA 20 OGOS 2008 RABU PADA JAM 2.00 PETANG DI TV3


SAMBUNGAN KISAH TERKINI SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU EPISOD KE-48 YANG DISIARKAN PADA 20 OGOS 2008, RABU PADA JAM 2.00 PETANG DI TV3

Lirik Lagu Alhamdulillah OST Sinetron Anakku Bukan Anakku

Bersujud kepada Allah
Bersyukur sepanjang waktu
Setiap napasmu seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah

Bersabar taat pada Allah
Menjaga keikhlasan-Nya
Semoga dirimu semoga langkahmu
Diiringi oleh rahmat-Nya

Setiap napasmu seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah

Alhamdulillah wasyukurillah
Bersyukur pada Mu ya Allah
Indah dalam kebersamaan
Hilanglah sebuah perbedaan


Pelakon yang membintangi sinetron Anakku Bukan Anakku setiap hari Isnin hingga Khamis jam 2.00 petang

Roger Danuarta sebagai Rafli
Nabila Syakieb sebagai Tatia
Raya Kohandi sebagai Adel
Dude Harlino sebagai Taufan
Krisna Mukti sebagai Nico
Raslina Rasidin sebagai Vivian
Eeng Saptahadi sebagai Bayu
Vicky Burki sebagai Syaitan
Femmy Permatasari sebagai Luci
Ana Pinem sebagai Rona
Boy Irshandi sebagai Ian
Marini Burhan A.S. sebagai nenek Taufan
Him Damsyik sebagai Pengemis ButaEpisod 48 sinetron Anakku Bukan Anakku pada jam 2.00 hingga 3.00 petang.Bayu memberitahu Rona bahawa dia telah merakam semua percakapan Adel dalam pita rakaman. Bayu juga mengatakan bahawa Adel ingin menghancurkan hidup mereka. Rona sudah tidak sabar lagi menunggu suaminya mendapatkan Tatia. Rona bertanyakan kepada Bayu kenapa Tatia tidak datang sahaja menemui mereka sekiranya Tatia masih hidup.

Rona ternampak bayang di pintu kamarnya. Rona membuka pintu kamarnya tetapi dia tidak kelihatan sesiapapun di situ. Rona hairan siapakah yang telah mengintip perbualan mereka tadi. Dia berasa lega apabila dia melihat kucing berlalu di situ dan dia berpendapat bahawa tiada sesiapa yang telah mengintip mereka tadi. Rona memberitahu Bayu bahawa bayang tadi adalah kucing sahaja.

Telefon bimbit Rona berbunyi dan apabila Rona bertanya siapakah pemanggil tersebut, pemanggil itu memberitahu Rona bahawa dia adalah Tatia dan dia masih hidup. Rona berasa takut dan gementar dan pemanggil itu terus berkata bahawa dia sedang berada diluar pintu rumah Nico. Rona seperti percaya apa yang telah didengarnya. Pemanggil itu seterusnya meminta Rona membuka pintu untuknya dan memeluknya. Siapakah agaknya pemanggil itu sebenarnya yang telah menakutkan Rona? Pemanggil itu berkata pintunya dikunci dan dia meminta ibunya membukakannya.
Video klip sinetron Anakku Bukan Anakku Episod 48 bahagian ke-3

Rona membuka pintu kamarnya dan Tatia muncul di depan pintu dengan memegang sebilah pisau. Rona berasa amat takut dan terus menguncikan pintu kamarnya semula. Selepas itu Tatia yang sememangnya benar-benar berada di situ berpakat menakutkan Rona, tersenyum melihat wajah Rona yang takut. Nico yang berada di tingkat bawah juga turut tersenyum mendengar jeritan Rona dan meneruskan kerjanya.


Video klip sinetron Anakku Bukan Anakku Episod 48 bahagian ke-4

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada badaimimpi Channel atas sumber video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod 48 bahagian ke-3 dan ke-4)

Adel pulang ke rumah dengan perasaan gembira dan ingatkan dia telah melaporkan tentang Bayu dan Rona kepada polis tanpa diketahuinya Bayu telah mengenakannya. Pada pendapat Adel, Rona dan Bayu adalah sampah sahaja dimatanya. Bayu muncul dan memberitahunya rumah Nico adalah memang mewah terutama sekali pada bulan purnama tetapi menurut Bayu malangnya rumah itu masih belum dapat dimilikinya sebelum Tatia dibunuhnya.

Bayu dan Adel mendengar Rona melaung-laung dari dalam rumah. Apabila mereka masuk ke dalam, kelihatan Nico sedang mengetuk pintu kamar Rona dan meminta Rona membuka pintu. Nico memberitahu Bayu dan Adel bahawa sewaktu dia sedang membuat kerjanya di tingkat bawah dia terdengar Rona menjerit. Bayu mengesyaki mungkin Nico telah membuat sesuatu terhadap isterinya tetapi sebaliknya ditegur kembali oleh Adel yang kononnya ingin membela papanya, Nico.

Kemudian, Bayu berkata mungkin Rona mendapat mimpi yang buruk dan menyebabkannya berkeaadan sedemikian. Nico meminta Adel menemani Rona di situ. Sewaktu Nico beredar dari situ, dia tersenyum dan berkata seorang diri bahawa ia merupakan satu permainan yang menyeronokkan.

Bayu dan Adel masuk ke kamar Rona dan dengan perasaan marah, Rona berkata Tatia telah kembali ke rumah itu dan dia telah melihatnya di luar pintu. Rona dan Bayu yakin Tatia benar-benar telah kembali. Tetapi Adel hairan kenapa Tatia tidak mahu bertemu dengan Nico sekiranya dia telah kembali.Adel tidak percaya bahawa Tatia berada di rumah mereka dan dia memanggil Nico. Adel menanyakan kepada Nico samada ada ternampak sesiapa di rumah mereka. Nico menjawab bahawa dia tidak melihat sesiapapun yang pergi ke situ malah dia hairan kemana perginya semua orang sebentar tadi.Adel bercakap seorang diri, siapa pula yang berani masuk ke sana dan memberitahu Bayu bahawa Tatia telah menconteng tulisan "Adel I Love You" di cermin kamarnya. Adel mengesyaki semua itu adalah perbuatan Tatia kerana hanya Tatia sahaja yang selalu menulis seperti itu. Adel percaya bahawa kata-kata ibunya adalah benar, Tatia memang berada di situ. Bayu pula berkata Tatia sudah mula menyelinap masuk ke rumah Nico. Adel berpendapat Tatia mahu menghancurkan hidup mereka.

Adel dan Bayu ternampak Tatia dari balkoni kamar dan Tatia terus berjalan tanpa menoleh ke belakang. Bayu dan Adel terus mengejar Tatia. Apabila Bayu berjaya menangkap Tatia(sedang memakai topeng), Rafli (sedang memakai topeng)terus membelanya daripada diancam oleh Bayu.Dia memberitahu Bayu bahawa dia adalah teman lelakinya. Bayu dan Adel mengesyaki sesuatu dan bertanyakan kepada Tatia(sedang memakai topeng) kenapa dia berada di kawasan rumah Nico.Nico sampai dan berkata kepada Bayu dan Adel bahawa Vivian telah meminta Tatia(memakai topeng)untuk tinggal disitu sebagai jururawat peribadi Vivian sendiri. Selepas mereka semua beredar, Tatia memberitahu Rafli bahawa Bayu seperti dapat mengenali suaranya.
Di penghujung episod 48, syaitan muncul dan berkata bahawa Tatia mungkin boleh mengaburi orang lain tetapi bukannya dan dia akan menghancurkan Tatia dengan senjatanya sendiri iaitu topeng yang boleh mengubah wajah seseorang.

Untuk mengetahui kisah selanjutnya jangan lupa untuk mengikuti sinetron Anakku Bukan Anakku dalam episod 49 pada hari esok jam 2.00 petang hingga 3.00 petang.Sekian daripada sapphire blu untuk semua. Sinetron Anakku Bukan Anakku yang pasti akan lebih menceriakan petang anda terdiri daripada 65 episod akan tamat pada pertengahan bulan September 2008

LATEST NEWS HIGHLIGHTS ON BEIJING OLYMPIC 2008 ON DAY 11 - AUGUST 19, 2008 AND SCHEDULE FOR DAY 12 ON WEDNESDAY, AUGUST 20, 2008
LATEST TOP 5 MEDAL TALLY STANDINGS ON AUGUST 20, 2008


Ramzi makes history in Men's 1500m - Rashid Ramzi of Bahrain out-sprinted the pack to win Bahrain's first Olympic medal in the Men's 1500m in 3:32.94. Kiprop won silver in 3:33.11, while Nicholas Willis of New Zealand won New Zealand's second Athletics medal at the Beijing 2008 Olympic Games, outpacing the chasing pack in the last 20m to take the bronze medal in 3:34.16. (Thank you and credits to Xinhua Images)


Anky van Grunsven of the Netherlands scored 78.68 points to get the Olympic dressage gold medal in Hong Kong on August 19. Silver medalist Germany's Isabell Werth scored 76.65 points. Heike Kemmer, who is also of Germany, took the bronze in 74.455.(Thank you and credits to Lui Siu Wai/Xinhua)

Athletics

Christine Ohuruogu wins Great Britain's first ever Olympic gold medal in the women's 400 m, with Jamaica's Shericka Williams taking silver and Sanya Richards of the United States taking bronze.

Red-hot favourite Lolo Jones of the United States clips the second-last hurdle in the women's 100 m hurdles, finishing seventh; however, the US still succeeds in taking gold through Dawn Harper. Australia's Sally McLellan takes the silver medal and Canada's Priscilla Lopes-Schliep takes bronze.

Rashid Ramzi wins Bahrain's first ever Olympic gold medal in the Men's 1500 m.

Cycling

Chris Hoy wins his third gold medal of the Beijing games in the men's sprint event, becoming the first British athlete in 100 years to win three gold medals in a single Olympiad

SCHEDULE FOR GOLD MEDAL MATCHES ON DAY 12, AUGUST 20, 2008:

09:00 Swimming Women's Marathon 10km Scheduled

13:00 Sailing RS:X Men - Medal Race Scheduled

13:00 Sailing RS:X Women - Medal Race Scheduled

15:00 Synchronized Swimming Duet Free Routine - Final Scheduled

17:20 Wrestling Men's FR 66 kg Gold Medal Scheduled

18:15 Wrestling Men's FR 74 kg Gold Medal Scheduled

19:00 Diving

19:20 Athletics Women's Hammer Throw Final Scheduled

20:00 Taekwondo Women -49kg Gold Medal Contest Scheduled

20:15 Taekwondo Men -58kg Gold Medal Contest Scheduled

22:20 Athletics Men's 200m Final Scheduled

(Thank you and credits to http://en.wikipedia.org, http://en.beijing2008.cn and all sources for the pictures and information of Beijing Olympic 2008 games)

Online Visitors

Thank you for dropping by