Friday, October 9, 2009

Sinopsis Sinema Malam Cinta Bukan Pilihan pada 9 October 2009 pukul 23.30 WIB di Indosiar


Sinopsis Sinema Malam Cinta Bukan Pilihan
Tayang: 9-Oct-2009 23:30 WIB

Retno adalah anak seorang pembantu rumah tangga dari pak Mansyur yang juga adalah paman dari Rendi. Rendi sendiri sering berlibur di rumah pamannya kalau sedang ada waktu. Itu semua dilakukan hanya untuk melihat Retno tapi Rendi terkadang bingung untuk mengambil hati dari Retno sehingga tidak jarang kalau Rendi sering membuat Retno marah dan jengkel.

Hingga suatu hari, Rendi mampu mengutarakan isi hatinya kepada Retno dan itu membuat Retno sangat kaget hingga bingung, tapi ternyata Retno juga sudah menyimpan simpati juga terhadap Rendi dan mereka pun saling memadu kasih hingga tanpa sadar Rendi menghamili Retno.

Rendi pun berjanji kelak ia akan menikahinya, sepulang dari Jakarta nanti ia akan memberitahukan kepada orang tuanya. Dan sampai beberapa waktu lamanya Rendi pun belum datang juga untuk menikahi Retno dan penantian Retno pun menjadi sia-sia karena penduduk kampung pun mulai tahu kalau ia sedang hamil di luar nikah sehingga Retno pun diusir dari kampungnya.

Ia berangkat ke Jakarta untuk mencari Rendi dan ketika ia bertemu dengan Rendi, Rendi pun mulai memperkenalkannya kepada ibunya tapi ibu Rendi tidak setuju dan kedua orang tua Rendi malah menjodohkan Rendi dengan anak seorang relasi kerja dari ayahnya yang telah menanam saham besar di perusahaan ayah Rendi.

Tapi Rendi tidak mau, dia tetap mencintai Retno sedangkan Retno hatinya sangat terpukul, ia sudah tidak memiliki apa-apa lagi dan tanpa dia sadari dia pun sudah terjerumus ke dalam kehidupan malam untuk menjadi wanita penghibur.

(Thank you and credits to http://www.indosiar.com)

EPISODE 5 - SINETRON SETINGGI BINTANG MULA MENEMUI PENONTON PADA 5 OKTOBER 2009 DI ASTRO ARUNA PUKUL 6.00 PETANG - DIBINTANGI OLEH NIKITA WILLY


Sinetron Setinggi Bintang mulai 5 Oktober 2009 di Astro Aruna pukul 6.00 petang dalam Episode 5

Sinopsis ringkas sinetron Setinggi Bintang:

Ketika cinta, hasrat, kehilangan dan kebahagiaan terangkai dalam satu kisah kehidupan yang dibalut dendam.


Dibintangi oleh:

Dhini Aminarti
Arifin Putra
Nikita Willy
Happy Jansen
Rana Audi Marissa
Syalwa

***********************************************************************


Gambar-gambar Happy Jansen dan Nikita Willy dalam petikian sinetron Setinggi Bintang di permulaan Episode 5***********************************************************************

Pembukaan Tema sinetron Setinggi Bintang - Bersamamu: Putih

Lirik Lagu Bersamamu - Putih (Tema sinetron Setinggi Bintang)

Bersamamu
Aku merasakan seperti orang yang paling istimewa
Bersamamu
Aku seperti bintang-bintang yang selalu bersinar
Aku bahagia...
Aku bahagia...

Bersamamu
Aku merasakan kedamaian yang tiada terkira
Bersamamu
Aku seperti matahari yang selalu menyinari
Aku bahagia...
Aku bahagia...

**
Bagiku hanya kau yang terindah
Di antara bunga-bunga itu
Bagiku hanya kau yang terindah
Di antara bunga-bunga itu
Bagiku kaulah segalanya

Bersamamu
Aku bagai langit yang selalu menaungi hatimu
Bersamamu
Aku seperti pelangi yang menghiasi duniamu
Aku bahagia...
Aku bahagia...

Bersamamu
Aku merasa bahagia yang sesungguhnya
Bersamamu di sisa hidupku

ohh.. Di antara bunga-bunga itu
Bagiku hanya kau yang terindah
Di antara bunga-bunga itu
Bagiku kaulah segalanya..

Kau yang terindah
Kaulah segalanya...

***********************************************************************


Sinopsis sinetron Setinggi Bintang Episode 5 versi gambar***********************************************************************

Sambungan sinetron Setinggi Bintang Episode 5 Part 1


Sambungan sinetron Setinggi Bintang Episode 5 Part 2


Sambungan sinetron Setinggi Bintang Episode 5 Part 3


Sambungan sinetron Setinggi Bintang Episode 5 Part 4


Sambungan sinetron Setinggi Bintang Episode 5 Part 5


Sambungan sinetron Setinggi Bintang Episode 5 Part 6

***********************************************************************
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Aruna, Multivision Plus dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

LAGENDA: KISAH DONGENG KUCING BERSEPATU BOT YANG DISIARKAN DI TV3 PADA 9 OKTOBER 2008, KHAMIS JAM 3.00 HINGGA 5.00 PETANG


Satu kisah menarik Lagenda cerita dongeng disiarkan di TV3 pada 9 Oktober 2008, Khamis pada jam 3.00 petang kali ini mengisahkan cerita dongeng bertajuk Kucing Bersepatu Bot

Video klip Lagenda cerita dongeng Kucing Bersepatu Bot:


Video klip kisah Kucing Bersepatu Bot Part 1


Video klip kisah Kucing Bersepatu Bot Part 2


Video klip kisah Kucing Bersepatu Bot Part 3


Video klip kisah Kucing Bersepatu Bot Part 4


Video klip kisah Kucing Bersepatu Bot Part 5


Video klip kisah Kucing Bersepatu Bot Part 6


Video klip kisah Kucing Bersepatu Bot Part 7


Video klip kisah Kucing Bersepatu Bot Part 8

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3, kyazid85pc2 Channel, kyazid85pc Channel dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

EPISODE 78 - SAMBUNGAN SINETRON SEKAR PADA 9 OKTOBER 2009 PUKUL 2.00 PETANG DI ASTRO PRIMA SETIAP HARI ISNIN - JUMAAT


Sinetron Sekar mula menemui penonton pada 23 Jun 2009 pukul 2.00 petang dan 11.00 malam setiap hari Isnin hingga Jumaat dan siaran ulangannya pada keesokan hari pada pukul 4.00 petang - Episode 78 dari Isnin hingga Jumaat pukul 2.00 petang dan siaran ulangan pada 11.00 malam

**********************************************************************

Tema Pembukaan Baru Sekar

**********************************************************************

Profile/Biodata pelakon(pemain) sinetron Sekar
**********************************************************************
Sambungan sinopsis sinetron Sekar Episode 78 pada 9 Oktober 2009 yang telah disiarkan di Astro Prima pada pukul 3.00 petang.
Sinopsis sinetron Sekar Episode 78 versi gambar(Gambar-gambar dari petikan "Sekar" Episode 78

Rimba tidak mahu sesiapapun membuat Sekar menangis. Apabila Sekar kata pada Rimba semua telah terlambat dan juga buat masa ini Rendra sudah bersama Talia. Sekar mengaku dia masih lagi mencintai bekas suaminya. Dengan nada yang tinggi, Talia tanya Rendra kenapa dia harus pergi mencari Sekar sedangkan mereka sudah bercerai. Rimba dengan sengaja menyentuh tangan Sekar sewaktu menolongnya memunggah kotak yang berat di Biro Jodoh Sekar.

Rendra jalan sendirian di pasar mengenangkan saat-saat gembira dia bersama Sekar. Rendra rasa sukar untuk melupai Sekar. Pada masa itu juga, Risma terserempak dengan Rendra di pasar dan dia begitu gembira melihat keadaan Rendra yang sudah kembali sihat seperti biasa. Rendra tanya Risma adakah dia masih ada tempat di hati Sekar dan samada Sekar masih lagi cintakannya. Risma serba salah untuk menjawab soalan itu kerana menurutnya, dia tidak dapat jawab soalan itu kerana perkara itu terlalu penting tetapi apa yang boleh dikatakannya cuma satu sahaja iaitu sebenarnya jawapannya ada dalam hati Rendra. Risma minta Rendra ingat kembali bagaimana pandangan Sekar dan tatapannya terhadap Rendra apabila dia bercakap dengan Sekar. Oleh itu Rendrapun fikirkan semula dan ternyata dia telah mendapat jawapannya. Sewaktu Talia menemui Rendra di taman, Rendra memberitahu Talia hubungannya dengan Talia harus ditamatkan dan pertunangan mereka putus.


Gambar Talia sedang menulis surat kepada Rendra sebelum dia cuba membunuh diri: Selamat tinggal Rendra. Tak ada gunanya aku hidup kalau tak boleh bersama kau. Semoga kau berbahagia bersama Sekar. Selamat tinggal.

Rendra dan Sekar kemudiannya bersatu kembali tetapi untuk seketika sahaja kerana Talia ingin membunuh diri. Dia makan ubat tidur yang begitu banyak hingga dimasukkan ke hospital. Sekar pergi ke hospital setelah menerima panggilan daripada Yurika. Yurika kata Sekar tidak menepati janjinya setelah Talia menolong pembiayaan perubatan ibunya dan Rendra. Sekar berjanji dengan Yurika dan berkata Rendra pasti akan bersama Talia semula. Sekar pergi berjumpa dengan Rendra di pejabat dan memohon kepadanya agar kembali ke pangkuan Talia kerana selama Rendra koma, Talia adalah orang yang sentiasa berada di sisinya. Akhirnya Rendra berjanji untuk bernikah dengan Talia walaupun dalam hatinya dia cuma cintakan Sekar saja. Apakah yang akan berlaku selepas ini? Semuanya akan terjawab dalam Episode 78 sinetron Sekar.

**********************************************************************

Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 78 Part 1


Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 78 Part 2


Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 78 Part 3


Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 78 Part 4


Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 78 Part 5

**********************************************************************
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima, http://www.rcti.tv, Sinemart, http://id.wikipedia.org dan semua pihak atas semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Sekar)

Online Visitors

Thank you for dropping by