Thursday, March 5, 2009

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 186 YANG BERSIARAN PADA 5 MAC 2009,KHAMIS DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM(Gambar pelakon-pelakon yang membintangi sinetron Intan pada setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 11.00 malam di Astro Prima Saluran 105 - Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya buat poster ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 5 Februari 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 185


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan
Review/Sinopsis Episode Akhir Intan:

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula.

Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.

Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah.

Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung.

Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya. Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.

Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih.

Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula.

Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.

Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi!

Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya.

Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!! (review by:saeah85)


Video Klip Pembukaan Tema Baru Untuk Sinetron Intan

Pusi Rado Kepada Intan

Orang di Utara bilang gunung itu indah, aku diam
Orang di Selatan bilang laut itu indah, aku diam
Orang di Timur bilang bintang itu indah, aku diam
Orang di Barat bilang permata itu indah, aku diam
Orang di Utara, Selatan, Timur, Barat diam,
Aku bilang Intan yang indah.

Sambungan sinopsis/Review Episode 186 pada 5 Mac 2009, Khamis yang bersiaran pada jam 110.00 malam di Astro Prima Saluran 105:


Klip gambar dari sambungan sinetron Intan Episode 186 Part 1

Rado memberitahu mamanya memang benar dia ingin mempunyai anak tetapi dia tidak mahu "Kahwin Kontrak". Rado mengajak Intan pergi bersiar-siar, ke mana saja pun boleh. Rado menerima panggilan daripada mamanya tetapi Rado dimatikan hpnya kerana dia masih marahkan mamanya. Rado yakinkan Intan bahawa walaupun apa yang berlaku dia akan terus dan tetap menjaga Intan dan dia meminta Intan usah bersedih lagi dan inginkan dia bahagia.

Intan berkata itu adalah tangisan kebahagiaan, Rado ingin Intan sentiasa bersama-sama samada mereka mempunyai anak atau tidak. Wina bertanyakan kepada Rado kenapa handfonenya tidak diaktifkan (apakah agaknya jawapan Rado? Semuanya terjawab video Episode 186 Part 2)


Klip gambar dari sambungan sinetron Intan Episode 186 Part 2

Rena yang sedang mengandung teringin makan sushi dan dia meinta Romi mendapatkannya. Rado masih marahkan mamanya. Wina menemui Rado di pejabatnya. Dia meminta Rado berbincang dengan Intan mengenai "Kahwin Kontrak" dan dia pasti Intan akan bersetuju tetapi Rado enggan berbuat demikian kerana cintanya cuma untuk Intan dan dia inginkan anak dari rahim Intan dan bukannya dari perempuan lain. Intan terdengar perbualan Wina dan kawannya. Intan bertanyakan kepada Rado adakah benar Rado dikehendaki kahwin kontrak. Intan tidak rela tentang cadangan Wina. Rado memberi kepastian kepada Intan bahawa dia adalah satu-satunya isteri yang amat dicintainya dan dia tidak akan menurut kehendak mamanya. Intan.

Rado menyesal mamanya memaksanya Kahwin Kontrak dan katanya kepada papanya bahawa Intan semakin sedih memikirkan hal itu. Wina tetap berdegil dengan cadangan Kahwin Kontrak walaupun dinasihati oleh Dr. Ardi. Dr. Ardi memberitahunya Rado cuma mahu anak yang lahirkan oleh Intan.


Klip gambar dari sambungan sinetron Intan Episode 186 Part 3

Rena mengadu kepada Intan kenapa dia harus rasa mual dan mengidam. Intan berkata dia harus bersyukur kerana boleh mengandung. Intan menziarahi pusara Rangga. Wina berjumpa dengan Intan dan dia memberitahu Intan yang dia amat harapkan keturunan dalam keluarganya. Wina mohon supaya Intan setuju dengan "Kahwin Kontrak" yang telah dicadangkannya. Intan berkata dia tidak dapat memenuhi hasrat ibu mertuanya kerana dia juga adalah perempuan juga. Wina berasa marah dan menyesal kerana Intan enggan mendengar nasihatnya untuk membenarkan Rado berbuat demikian dan dia terus beredar dari restoran itu.

Klip gambar dari sambungan sinetron Intan Episode 186 Part 4

Intan terkenangkan semula apa yang ibu mertua katakan kepadanya sebentar tadi di restoran dan dia terus menangis kesedihan. Intan menangis dalam pelukan Nadine. Nadine terkejut mendengar apa yang telah dicadangkan oleh Wina dan dia pergi berjumpa dengan Wina. Apabila dia berjumpa dengan Wina dia menamparnaya dan seterusnya mereka bergaduh kerana hal itu.

Nadine kesal dengan sikap Wina dan dia memberitahu Arman dan Arman turut terkejut mendengar hal itu. Nia, Rena dan Romi turut mengetahui hal itu dan mereka semua kasihankan Intan. Kasih menyalahkan dirinya lagi apabila Nia memberitahunya tentang hasrat Wina. Mereka memikirkan cara semoga Wina dapat membatalkan cadangannya itu.


Klip gambar dari sambungan sinetron Intan Episode 186 Part 5

Intan menerima panggilan bahawa mamanya jatuh. Intan pergi ke hospital bersama bersama Rado dan setibanya mereka di sana, mereka mendapat tahu Wina telah menderma darahnya kepada Kasih. Intan amat berterima kasih kepada Wina dan bertanyakan kepada Wina, ibu mertuanya apa yang harus dilakukannya untuk membalas budinya.


Gambar Wina dan Intan sewaktu di hospital. Adakah Intan akan bersetuju?

Wina inginkan persetujuan daripada Intan untuk mengizinkan anaknya Rado teruskan dengan cadangannya bagaimana keluarganya boleh mendapat keturunan lagi. Adakah Intan akan menurut kehendak Wina? Kisahnya bersambung dalam episode 187 yang akan bersiaran di Astro Prima pada hari esok, waktu yang sama.


Klip video sambungan kisah sinetron Intan Episode 186 Part 1


Klip video sambungan kisah sinetron Intan Episode 186 Part 2


Klip video sambungan kisah sinetron Intan Episode 186 Part 3


Klip video sambungan kisah sinetron Intan Episode 186 Part 4


Klip video Sambungan kisah sinetron Intan Episode 186 Part 5

Episode demi episode yang ditonton shinystar dalam sinetron Intan semakin mencemaskan dan menyayat hati. Shinystar tidak sabar lagi menunggu episode yang seterusnya dalam Episode 186 yang akan disiarkan pada hari Jumaat, 6 Mac 2009 pada jam 11.00 malam. Sekian kemas kini ringkas dari sambungan sinetron Intan Episode 185 daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

SAMBUNGAN KISAH SELANJUTNYA DRAMA LAGENDA : JULIA JULI YANG BERSIARAN PADA 5 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG DI TV3 DALAM EPISODE 3


JANGAN LUPA UNTUK MENGIKUTI SEBUAH LAGI DRAMA BARU BERJUDUL "JULIA JULI" (Jula Juli Bintang Tiga) MELALUI SLOT LAGENDA DI TV3 MULAI 3 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS/TV9 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS JAM 8.30 MALAM - EPISODE 3

Barisan pelakon yang membintangi "Julia Juli" adalah:

Misha Omar sebagai Julu
Sayiddah sebagai Jula
Dynaz sebagai Juli
Zed Zaidi
Danny X-Factor
Abby Abadi
Rahim Jailani
Syawal AF5
Aqasha
Imuda
Irene Tan

Kisah drama Lagenda: Julia Juli bersambung dalam Episode 3 pada 5 Mac 2009 jam 4.30 petang di TV3:

Ringkasan sinopsis Drama Lagenda: "Julia Juli" melalui gambar-gambar dari sedutan kisah hari ini dalam Episode 3 yang mengandungi seribu makna:


Sekian daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi pada hari Isnin, 9 Mac 2009 dalam Episode 4 Drama Lagenda: Julia Juli. Semoga terhibur.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar "Julia Juli")

AMERICAN IDOL SEASON 8 RESULTS WHO ARE THE TOP 13 ON MARCH 5, 2009 - WILD CARD ROUND PERFORMANCE AND RESULTS ON MARCH 5, 2009 AT 8:00 EST, 7:00 CSTTOP 13 AMERICAN IDOL SEASON 8 PICTURES

Latest American Idol Season 8 results on March 5, 2009 - Who are the finalists to join Alexis Grace, Michael Sarver, Danny Gokey, Allison Iraheta, Adam Lambert and Kris Allen, Jorge Nuñez , Scott MacIntyre and Lil Rounds in Top 13 American Idol Season 8?

Wild Card Round Results:

Anoop Desai
Megan Joy Corkrey
Jasmine Murray
Matt Giraud

American Idol judges for The 8th Season of American Idol are Kara DioGuardi, Simon Cowell, Paula Abdul and Randy Jackson and Ryan Seacrest is the host


First 3 Contestants Who Sailed Through To The Finals Top 12 are:

Alexis Grace


Alexis Grace, 21 (born June 9, 1987), from Memphis, Tennessee – auditioned in Louisville, Kentucky. Has a young daughter and is engaged to marry the child's father.

Song Title: "I Never Loved a Man (The Way I Love You)" (Aretha Franklin)

Michael Sarver

Michael Sarver, 28 (born February 9, 1981), from Jasper, Texas – an oil rig roughneck worker who auditioned in Phoenix, Arizona. Is married, and has two children.

Song Title: "I Don't Want to Be" (Gavin DeGraw)

Danny Gokey

Danny Gokey, 28 (born April 24, 1980) from Milwaukee, Wisconsin – a praise and worship music director who auditioned in Kansas City, Missouri along with best friend Jamar Rogers. Both made it to the Hollywood rounds, but Rogers was eliminated at week's end. Four weeks before the audition, Gokey's wife, Sophia, diagnosed with a congenital heart disease, passed away. His wife had motivated him to try out before she died.

Song Title: "Hero" (Mariah Carey)


2nd Group - 3 More Contestants Who Sailed Through To The Finals Top 12 are:

Kris Allen - (born June 24, 1985) is a 23-year-old from Conway, Arkansas, auditioned in Louisville, Kentucky. He's best known for his group performance of "I Want You Back" by The Jackson 5 during Hollywood week.
Song Title: "Man in the Mirror" (Michael Jackson)

Allison Iraheta
- (born April 27, 1992) is a 16-year-old from Los Angeles, California, who auditioned in San Francisco, California. In 2006, she won $50,000 and a recording contract after competing in a Telemundo reality show, Quinceanera.

Song Title: "Alone" (Heart)

American Idol Season 8 - Adam Lambert - Rolling Stones - Satisfaction Video Clips on February 25, 2009 (Thank you and credits to 5J4R6B9 Channel)

Adam Lambert - (born January 29, 1982) is a 27-year-old stage actor from Los Angeles, California, auditioned in San Francisco, California. Before auditioning for American Idol, he was in the touring cast of Wicked. His version of "Some Kind of Wonderful" and "Believe" made him a judge favorite.

Song Title: "(I Can't Get No) Satisfaction" (The Rolling Stones)

The results has been announced by host, Ryan Seacrest and here are the results of the 3rd Group Contestants on March 4, 2009:


3rd Group - 3 More Contestants Who Who Managed To Be In The Finals Top 12 American Idol Season 8 are:

Jorge Nuñez - 20 (born May 12, 1988) from Cidra, Puerto Rico – auditioned in San Juan, Puerto Rico. He is fluent in English, French, and Spanish, and is one of only two Puerto Ricans who made the top 36. His idol is Luis Fonsi.

Song title: "Don't Let the Sun Go Down on Me" (Elton John)

Scott MacIntyre - 23 (born June 22, 1985) from Scottsdale, Arizona – a pianist who auditioned in Phoenix, Arizona who is almost blind. MacIntyre plays several instruments including the piano. Classically trained, he has been internationally profiled on various TV affiliates such as CNN, national and local news, radio, and print media as pianist, vocalist, and songwriter.

Song title: "Mandolin Rain" (Bruce Hornsby and the Range)

Lil Rounds - 24 (born November 14, 1984) from Memphis, Tennessee – auditioned in Kansas City, Missouri. Her house in Memphis was previously destroyed by a tornado on February 5, 2008.

Song title: "Be Without You" (Mary J. Blige)

Results on March 5, 2009 for Wild Card Round

1. Von Smith
2. Jasmine Murray - Top 13 Finalist of American Idol Season 8
3. Ricky Braddy
4. Megan Corkrey - Top 13 Finalist of American Idol Season 8
5. Tatiana Del Toro
6. Matt Giraud - Top 13 Finalist of American Idol Season 8
7. Jesse Langseth
8. Anoop Desai - Top 12 Finalist of American Idol Season 8Anoop Desai - 22 (born December 20, 1986) from Chapel Hill, North Carolina – a college student who auditioned in Kansas City, Missouri. He impressed the judges when he auditioned in Kansas City.[17] While at school he was one of the lead singers of the UNC Clef Hangers, a vocal group that covered multiple genres of music. He was the 4th-highest vote getter of group 1, getting only 20,000 less than Michael Sarver.

Song title:
1. "Angel of Mine" (Monica)
2. "My Prerogative" (Bobby Brown)

Megan Joy Corkrey - 23 (born August 5, 1985) from Sandy, Utah – a font designer auditioned in Salt Lake City, Utah with the song "Can't Help Lovin' Dat Man."

Song title:
1. "Put Your Records On" (Corinne Bailey Rae)
2. "Black Horse and the Cherry Tree" (KT Tunstall)

Jasmine Murray -16 (born March 14, 1992) from Starkville, Mississippi – a high school student who auditioned in Jacksonville, Florida with the song "Big Girls Don't Cry" by Fergie. Murray is the second former Miss America's Outstanding Teen contestant to be a semi-finalist on this season of American Idol. She was Miss Mississippi's Outstanding Teen 2007.

Song title:
1. "Love Song" (Sara Bareilles)
2. "Reflection" (Christina Aguilera)

Matt Giraud - 23 (born May 11, 1985) from Kalamazoo, Michigan – a dueling pianist who auditioned in Louisville, Kentucky. For his audition he sang "I Don't Want to Be" by Gavin Degraw. His group version of "I Want You Back" and "Georgia on My Mind" made him a judge favorite.

Song title:
1. "Viva la Vida" (Coldplay)
2. "Who's Lovin' You" (Jackson 5)

3rd. Group Performance on March 4, 2009


Ju'Not Joyner, 26 (born November 6, 1982) from Bowie, Maryland – auditioned in New York. He previously auditioned in Philadelphia for Season 7 and made it to Hollywood Week, but he was cut in the second round.

Song title: "It's Yours" (J. Holiday)


Scott MacIntyre, 23 (born June 22, 1985) from Scottsdale, Arizona – a pianist who auditioned in Phoenix, Arizona who is almost blind. MacIntyre plays several instruments including the piano. Classically trained, he has been internationally profiled on various TV affiliates such as CNN, national and local news, radio, and print media as pianist, vocalist, and songwriter

Song title: "Lost" - ColdplayNathaniel Marshall, 19 (born September 19, 1989) from Malone, New York – auditioned in New York. He grew up with various family members in New York because his mother was in jail for most of his life. He is probably best known for his emotional outbursts during Hollywood Week.

Song title: Disturbia" - Rihanna


Jorge Nuñez, 20 (born May 12, 1988) from Cidra, Puerto Rico – auditioned in San Juan, Puerto Rico. He is fluent in English, French, and Spanish, and is one of only two Puerto Ricans who made the top 36. His idol is Luis Fonsi.

Song title: "No Me Doy Por Vencido" - Luis Fonsi


Von Smith, 22 (born June 15, 1986) from Kansas City, Missouri – auditioned in Kansas City, Missouri. He gained some success via his YouTube videos that garnered him a national attention, leading to an appearance on The View in 2007. Soon thereafter he was offered, and eventually signed, a recording contract with Kon Live Distribution.

Song title: "Circus" - Britney Spears


Alexander “Alex” Wagner Thugman, 19 (born June 4, 1989) from Studio City, California – a sophomore at the University of Miami who auditioned in Phoenix, Arizona. At his audition, he mentioned he had previously sung in his closet so he wouldn't disturb his family but was forced to stop because an infection caused by the mold inside.

Song title: "I Love College - Asher Roth


Arianna Afsar, 17 (born October 22, 1991) from San Diego, California – auditioned in Phoenix, Arizona, singing "Put Your Records On" by Corinne Bailey Rae. When she was 12 years old, she founded a program called "Adopt A Grand-Friend," where teenagers visit nursing homes to spend time with the elderly and perform for them. Afsar is a former Miss California's Outstanding Teen and placed first runner-up at the 2006 Miss America's Outstanding Teen pageant. She is half Bangladeshi and half European American.

Song title: "Love, Save the Empty" (Erin McCarley)

Felicia Barton, 26 (born March 6, 1982) from Virginia Beach, Virginia – auditioned in Louisville, Kentucky, singing "Put Your Records On" by Corinne Bailey Rae. She made it to the Top 54 and was eliminated, but was brought back to replace Joanna Pacitti, who was disqualified.

Song title: "No One" (Alicia Keys)


Kendall Beard, 24 (born October 18, 1984) from Austin, Texas – auditioned in San Juan, Puerto Rico, singing "The Ashes" by Martina McBride. She is dyslexic and had previously wanted to audition for the show but decided to wait until she finished college.

Song title: "Last Name" (Carrie Underwood)


Kristen McNamara, 23 (born August 5, 1985) from Napa Valley, California – auditioned in Louisville, Kentucky. She was a sixth place finalist on the fourth season of Nashville Star, and also previously competed on Star Search.

Song title: "It's All Coming Back to Me" (Celine Dion)


Lil Rounds, 24 (born November 14, 1984) from Memphis, Tennessee – auditioned in Kansas City, Missouri. Her house in Memphis was previously destroyed by a tornado.

Song title: Be Without You" (Mary J. Blige)


Taylor Vaifanua, 17 (born January 12, 1992) from Hurricane, Utah – auditioned in Salt Lake City, Utah. Her family is from Samoa.

Song title: "When I Grow Up" (Pussycat Dolls)

(Thank you and credits to http://en.wikipedia.org, http://www.americanidol.com, http://slimtainment.com, http://www.rickey.org, http://hitsusa.com, http://www.realitytvfans.com, http://www.joesplaceblog.com, http://videos-online-watch.blogspot.com and all sources for the information and pictures)

Online Visitors

Thank you for dropping by