Monday, July 14, 2008

VIDEO KLIP RANCANGAN AKU STACY DI MINGGU YANG KE-5 (EPISOD 5) PADA 13 JULAI 2008


"Aku Stacy" Minggu Ke-5 - Dalam episod ke-5 ini menceritakan lebih banyak kisah tentang Stacy buat masa ini.Kepada peminat Stacy terus mengikuti "Aku Stacy". Rancangan ini terus menemui anda di Astro Ria Saluran 104 pada jam 5.30 petang dan 10.30malam setiap hari Ahad. Kepada peminat Stacy yang ingin mengikuti perkembangan Stacy, jangan lupa untuk terus menonton rancangan menarik "Aku Stacy.


Video klip rancangan "Aku Stacy" episod ke-5 bahagian 1-3


Video klip rancangan "Aku Stacy" episod ke-5 bahagian 2-3


Video klip rancangan "Aku Stacy" episod ke-5 bahagian 3-3

Terima kasih dan kredit diberikan kepada lurvenez Channel untuk video klip rancangan Aku Stacy Minggu Ke-5 dalam Episod ke-5 bahagian 1 hingga 3)

SAMBUNGAN KISAH SINETRON "SALAH MENCINTA" EPISOD KE-5 PADA 14 JULAI 2008 DI ASTRO ARUNA SALURAN 121 PADA JAM 1.00 HINGGA 2.00 PETANG


Episod ke-4 Sinetron "Salah Mencinta" pada 14 Julai 2008 jam 1.00 - 2.00 petang

Dibintangi oleh pelakon:


Nama: Ibnu Jamil
Tarikh Lahir: 30 April 1982
Umur: 26 tahun

Icha Nurbani,
Ichi Nuraini,
Maya Caroline

Lirik lagu Hanya Ingin Kau Tahu - Republik

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo wo wo wo wo wo

Episod 5

Santi memikirkan satu rancangan bagaimana untuk mencegah Sinta dan Fahri daripada terus berhubung. Sinta mencuri telefon bimbit Sinta dan apabila ibunya nampak dia keluar dari bilik Sinta dia membohongi ibunya bahawa dia berasa bersalah terhadap Sinta dan ingin meminta maaf daripadanya tetapi mendapati Sinta telah tidur.

Ibu Tia menasihati Tia agar dia tidak jatuh ke dalam perangkap Dodi tetapi Tia tidak mengendahkan kata nasihat ibunya sebaliknya dia membuat janji temu. Santi menelefon Fahri lewat malam berkenaan dengan hasratnya ingin bertemu dengan Fahri.

Keesokan harinya, Sinta mencari telefon bimbitnya yang telah hilang. Dia baru sedar akan kehilangan telefon bimbitnya apabila dia tidak mendapat sebarang berita daripada Fahri.

Apabila Sinta ingin mengambil balik telefon bimbitnya daripada Santi, Santi tidak mengaku dan sebaliknya menghalaunya dari kamarnya.

Aryo mengajak Sofi untuk pergi bercuti bersamanya di puncak. Sofi terpaksa memberi alasan agar Ferdi, suaminya tidak mencurigainya.

Tia dan Dodi keluar bersama tetapi Dodi tidak menaruh hati kepada Tia dan cuma ingin mempergunakannya sebagai kekasih sampingan.

Sementara waktu pula, Fahri terkejut dan seakan tidak percaya kerana Sinta(Santi yang menyamar sebagai kakak kembarnya, Sinta) telah bertukar menjadi seorang yang berperwatakan lain daripada Sinta yang dikenalinya selama ini.


Kisah sinetron Salah Mencinta degan sarikata Bahasa Malaysia akan bersambung dalam episod ke-6 pada 15 Julai 2008 pada jam 1.00 - 2.00 petang di Astro Aruna Saluran 121. Kepada sesiapa yang tidak dapat mengikuti kisah ini pada waktu petang, siaran ulangannya adalah pada jam 11.00 malam.

SAMBUNGAN KISAH SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU EPISOD KE-26 YANG DISIARKAN PADA 14 JULAI 2008,PADA JAM 2.30 PETANG ISNIN G DI TV3

<
SAMBUNGAN KISAH SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU EPISOD KE-26 YANG DISIARKAN PADA 14 JULAI 2008, ISNIN PADA JAM 2.30 PETANG DI TV3


GAMBAR PELAKON SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU


Gambar Roger Danuarta sebagai Rafli


Gambar Nabila Syakieb sebagai Tatia


Gambar Raya Kohandi - Adel

Dibintangi oleh:

Roger Danuarta sebagai Rafli
Nabila Syakieb sebagai Tatia
Raya Kohandi - Adel
Krisna Mukti - Nico
Raslina Rasidin - Vivian
Eeng Saptahadi - Bayu
Vicky Burki - Syaitan
Femmy Permatasari - Luci
Him Damsyik - Pengemis Buta
Ana Pinem - Rona
Boy Irshandi - Ian

Episod 26


Video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod ke-25, 7 minit sebelum sambungan episod ke-26 pada 14 Julai 2008

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada badaimimpi Channel untuk video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod ke-25 bahagian ke-5)


Video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod ke-26 bahagian pertama


Video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod ke-26 bahagian ke-2


Video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod ke-26 bahagian ke-3

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada badaimimpi Channel untuk video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod ke-26)

Taufan membuat laporan polis mengenai penemuan Tatia dan keadaan Tatia kepada mereka. Menurut polis, gambar Tatia akan disebarkan di kesemua tempat supaya dia dapat ditemui kembali oleh sesiapa yang kenal dengan Tatia.

Rafli berasa sedih dan rindukan Tatia sejak kehilangannya. Dia amat khuartir apakah Tatia benar-benar telah meninggal dunia. Dia tidak mempunyai selera untuk makan walaupun dipujuk oleh mamanya, Luci.

Timo pula asyik memikirkan tentang hal kedua orang tuanya. Diimbas kembali mengenai kejadian hal adakah kematian Tatia mempunyai hubungan dengan mereka. Akhirnya Timo dapat mengagak kenapa ayahnya, Bayu membantahnya menyukai Adel tetapi dia harus tetap menyiasat.

Rakan-rakan Rafli pergi menjenguk Rafli yang masih sedih dan tidak dapat melupakan Tatia begitu sahaja. Sewaktu lawatan mereka, Rafli diingatkan untuk menghadiri Majlis Doa Selamat Tatia di sekolah pada hari keesokannya.

Vivian dan Nico berharap agar trauma Bayu dan Rona akan berkurangan dan akan menjadi lebih tenang. Adel membertahu mamanhya, Vivian kedua Rona dan Bayu tidak pernah keluar dari bilik mereka akibat kesedihan dan Rona asyik menangis tanpa berhendi. Vivian dan Nico serba salah melihat keadaan mereka. Bayu dan Rona diminta oleh Adel supaya mereka terus berlakon untuk Tatia dikembalikan.

Setelah Nico dan Vivian meninggalkan luar bilik mereka, Adel menelefon ayahnya, Bayu untuk berhenti lakonan mereka. Setelah Tatia telah sedarkan diri, dia pergi berjumpa dengan Taufan dan neneknhya di ruang tamu. Setelah beberapa ketika Tatia diminta polis untuk mengikut mereka untuk siasatan lanjut supaya dia dapat bertemu semula dengan keluarganya. Sebelum beredar, Tatia mengucapkan terima kasih kepada Taufan yang telah menyelamatkannya.

Bayu dan Rona ke ruang tamu untuk mengucapkan selamat tinggal kepada Vivian dan Nico dengan berpura-pura berhasrat untuk meninggalkan rumah tuan mereka untuk selamanya. Menurut mereka, tanpa Tatia di dunia ini tidak ada maknanya mereka terus tinggal di situ. Vivian yang berhati lembut memanggil Bayu dan Rona dan mengaku bahawa dialah yang bertanggung jawab atas kematian Tatia. Selepas itu pula Adel terus mengumumkan kepada mereka bahawa mereka berhak menuntut 50 peratus daripada harta Vivian dan Nico.

Kisah sinetron Anakku Bukan Anakku akan bersambung dalam episod seterusnya pada hari esok, Selasa pada 15 Julai 2008 pada waktu yang sama.


"Berbahagialah Mereka yang Memiliki Kekayaan Hati dan Nurani"

Sekian daripada sapphire blu untuk semua. Sinetron Anakku Bukan Anakku yang pasti akan lebih menceriakan petang anda terdiri daripada 65 episod akan tamat pada pertengahan bulan September 2008.

LATEST NEWS ON THE 57TH ANNUAL MISS UNIVERSE 2008 - NEWLY CROWNED MISS UNIVERSE 2008 IS DAYANA MENDOZA


THE LATEST RESULTS OF THE 57TH ANNUAL MISS UNIVERSE BEAUTY PAGEANT LIVE FROM CROWN CONVENTION CENTER, DIAMOND BAY RESORT & SPA, NHA TRANG, VIETNAM TODAY ON JULY 14, 2008 FROM 9.00 AM. IT WILL ALSO BE AIRED LIVE OVER ASTRO HALLMARK CHANNEL 702 IN MALAYSIA. THE SHOW STARTS AT 9.00PM U.S. EASTERN TIME.
The 80 contestants of Miss Universe 2008. The live telecast on July 14, 2008. All the activities already held successively in Ho Chi Minh City, Ha Noi, Da Nang, Hoi An, Ha Long and finally now inNha Trang, Vietnam.


Picture of the hosts of Miss Universe 2008 on July 14, 2008


Picture of Dayana Mendoza, Miss Venezuela, waves after she was crowned as the new Miss Universe 2008 during the 57th Annual Miss Universe 2008 beauty pageant broadcast live in Nha Trang, Vietnam, Monday, July 14, 2008


The host of NBC’s hit summer show, "America’s Got Talent", Jerry Springer and actress/singer Mel B will host the 2008 Miss Universe Pageant live on NBC (simulcast on Telemundo) from the Crown Convention Center in Nha Trang, Khanh Hoa, Vietnam on Sunday, July 13th at 9:00 p.m. ET (delayed PT)

Judges for Miss Universe 2008:- Jennifer Hawkins - Miss Universe 2004
- Nadine Velazquez
- Donald Trump, Jr.
- Roberto Cavalli
- Louis Licari
- John Nguyen

Miss Universe 2008 Top 15 on July 14, 2008 broadcast live:


Picture of Dayana Mendoza, Miss Venezuela during her swimsuit competition of the Miss Universe 2008 beauty pageant broadcast live in Nha Trang,Vietnam, Monday, July 14, 2008.

1. Miss Venezuela
2. Miss Kosovo
3. Miss Mixico
4. Miss Vietnam
5. Miss South Africa
6. Miss Australia
7. Miss Japan
8. Miss Dominican Republic
9. Miss Italy
10. Miss Colombia
11. Miss Russia
12. Miss Hungary
13. Miss Czech Republic
14. Miss USA
15. Miss Spain

Top 10 Miss Universe 2008 has been announced: Who are they?


Picture of the top 10 finalists

TOP 10 MISS UNIVERSE 2008 ARE:

1. Miss Kosovo
Name: Zana Krasniqi
Age: 18
Height: 171 5'7"
Hometown: Pristina

2. Miss Australia
Name: Laura Dundovic
Age: 21
Weight and Height: 180 5'11"
Hometown: Sydney

3. Miss Spain
Name: Claudia Moro
Age: 22
Height: 180 5'11"
Hometown: Madrid

4. Miss Mexico
Name: Elisa Nájera
Age: 21
Height; 184 6'1"
Hometown: Celaya

5. Miss Colombia
Name: Taliana Vargas
Age: 20
Height: 175 5'9"
Hometown: Santa Marta

6. Miss USA
Crystle Stewart
Age: 26
Height: 175 5'9"
Hometown: Missouri City

7. Miss Dominican Republic
Name: Marianne Cruz
AgeL: 23
Height: 181 5'11"
Hometown: Salcedo

8. Miss Russia
Name: Vera Krasova
Age: 20
Height: 176 5'9"
Hometown: Moscow

9. Miss Italy
Name: Claudia Ferraris
Age19
Height: 175 5'9"
Hometown: Bergamo

10. Miss Venezuela
Name: Dayana Mendoza
Age: 22
176 5'9"
Hometown: Caracas

Latest resutls of Top 5 Miss Universe 2008:
1, Miss Colombia
Name: Taliana Vargas
Age: 20
Height: 175 5'9"
Hometown: Santa Marta

2. Miss Venezuela
Name: Dayana Mendoza
Age: 22
176 5'9"
Hometown: Caracas

3. Dominican Republic
Name: Marianne Cruz
AgeL: 23
Height: 181 5'11"
Hometown: Salcedo

4. Miss Mexico
Name: Elisa Nájera
Age: 21
Height; 184 6'1"
Hometown: Celaya

5. Miss Russia
Name: Vera Krasova
Age: 20
Height: 176 5'9"
Hometown: Moscow

Miss Congeniality 2008 is:


Miss El Salvado
Name: Rebeca Moreno
Age: 22
Height: 160 5'3"
Hometown: San Salvador

Best National Costume is:


Miss Thailand
Name: Kawintra Phothichak
Age: 22
Weight and Height: 176 5'9"
Hometown: Chonburi

TOP 5 MISS UNIVERSE 2008 HAS BEEN REVEALED. THEY ARE:


Video clips of the Miss Universe 2008 results on July 14, 2008 (Thank you and credits to: noiteaforavideos Channel)


From Left, Tailana Vargas, Miss Colombia, Dayana Mendoza, Miss Venezuela, Marianne Cruz Gonzalez, Miss Dominican Republic, Elisa Najera, Miss Mexico, Vera Krasova, Miss Russia are named into top five during the Miss Universe 2008 beauty pageant in Nha Trang,Vietnam, Monday, July 14, 2008.


4TH RUNNER-UP: MISS MEXICO
3RD RUNNER-UP: MISS RUSSIA


2ND RUNNER-UP - MISS DOMINICAN REPUBLIC
Name: Marianne Cruz
AgeL: 23
Height: 181 5'11"
Hometown: Salcedo


Picture of Taliana Vargas, Miss Colombia 2008


Picture of Miss Colombia, Taliana Vargas 1st runner-up and Dayana Mendoza, Miss Venezuela is the new Miss Universe 2008

1ST RUNNER-UP - MISS COLOMBIA
Name: Taliana Vargas
Age: 20
Height: 175 5'9"
Hometown: Santa Marta


PictureS of the newly crowned Miss Universe 2008, DayaNA Mendoza

THE WINNER AND THE NEWLY CROWNED MISS UNIVERSE 2008 IS MISS VENEZUELA, Dayana Mendoza.

Name: Dayana Mendoza
Age: 22
176 5'9"
Hometown: CaracasThe newly crowned Miss Universe 2008 is Miss Venezuela, Dayana Mendoza. Congratulations to all the winners of Miss Universe 2008Miss USA, Crystle Stewart of Texas, tripped during her turn as she made her entrance.

It happened once too, last year during the Miss Universe 2007 beauty pageant contest in Mexico City, Miss USA Rachel Smith also had the same experience during the evening gown competition.


Picture of the newly crowned Miss Universe 2008 Dayana Mendoza, 22, Miss Venezuela, while answering journalists' questions during a press conference held after the finale of the 57th Miss Universe beauty pageant contest which was held live on July 14, 2008 at the central coastal resort city of Nha Trang, Vietnam. Miss Venezuela Dayana Mendoza, 22, is the newly crowned Miss Universe 2008.

(Thank you and credits to all sources for the information and pictures of Miss Universe 2008)

LATEST NEWS ON MISS UNIVERSE 2008 ON JULY 14, 2008 - TODAY IS THE DAY. WHO WILL BE CROWNED AS THE NEW MISS UNIVERSE 2008?


THE LATEST RESULTS OF THE 57TH ANNUAL MISS UNIVERSE BEAUTY PAGEANT LIVE FROM CROWN CONVENTION CENTER, DIAMOND BAY RESORT & SPA, NHA TRANG, VIETNAM TODAY ON JULY 14, 2008 FROM 9.00 AM. IT WILL ALSO BE AIRED LIVE OVER ASTRO HALLMARK CHANNEL 702 IN MALAYSIA. THE SHOW STARTS AT 9.00PM U.S. EASTERN TIME.
The 80 contestants of Miss Universe 2008. The live telecast on July 14, 2008. All the activities already held successively in Ho Chi Minh City, Ha Noi, Da Nang, Hoi An, Ha Long and finally now inNha Trang, Vietnam.


The host of NBC’s hit summer show, "America’s Got Talent", Jerry Springer and actress/singer Mel B will host the 2008 Miss Universe Pageant live on NBC (simulcast on Telemundo) from the Crown Convention Center in Nha Trang, Khanh Hoa, Vietnam on Sunday, July 13th at 9:00 p.m. ET (delayed PT).


Judges for Miss Universe 2008:

- Jennifer Hawkins - Miss Universe 2004
- Nadine Velazquez
- Donald Trump, Jr.
- Roberto Cavalli
- Louis Licari
- John Nguyen

In less than 3 hours the newly crowned Miss Universe 2008 will soon be announced. Who do you think will be the new Miss Universe 2008?


Final Dress Rehearsal Miss Universe 2008 - Top 15


Video clips of Miss Universe 2008 Final Dress Rehearsal Opening on July 13, 2008

ss
Video clips of Miss Universe 2008 Final Dress Rehearsals - Top 15

(Thank you and credits to OPMBworldwide Channel for the video clips final dress rehearsal opening on July 13, 2008)

Miss Universe 2008 Top 15 on July 14, 2008 broadcast live:

1. Miss Venezuela
2. Miss Kosovo
3. Miss Mixico
4. Miss Vietnam
5. Miss South Africa
6. Miss Australia
7. Miss Japan
8. Miss Dominican Republic
9. Miss Italy
10. Miss Colombia
11. Miss Russia
12. Miss Hungary
13. Miss Czech Republic
14. Miss USA
15. Miss Spain

Top 10 Miss Universe 2008 has been announced: Who are they?TOP 10 MISS UNIVERSE 2008 ARE:

1. Miss Kosovo
Name: Zana Krasniqi
Age: 18
Height: 171 5'7"
Hometown: Pristina

2. Miss Australia
Name: Laura Dundovic
Age: 21
Weight and Height: 180 5'11"
Hometown: Sydney

3. Miss Spain
Name: Claudia Moro
Age: 22
Height: 180 5'11"
Hometown: Madrid

4. Miss Mexico
Name: Elisa Nájera
Age: 21
Height; 184 6'1"
Hometown: Celaya

5. Miss Colombia
Name: Taliana Vargas
Age: 20
Height: 175 5'9"
Hometown: Santa Marta

6. Miss USA
Crystle Stewart
Age: 26
Height: 175 5'9"
Hometown: Missouri City

7. Miss Dominican Republic
Name: Marianne Cruz
AgeL: 23
Height: 181 5'11"
Hometown: Salcedo

8. Miss Russia
Name: Vera Krasova
Age: 20
Height: 176 5'9"
Hometown: Moscow

9. Miss Italy
Name: Claudia Ferraris
Age19
Height: 175 5'9"
Hometown: Bergamo

10. Miss Venezuela
Name: Dayana Mendoza
Age: 22
176 5'9"
Hometown: Caracas

Latest resutls of Top 5 Miss Universe 2008:
1, Miss Colombia
Name: Taliana Vargas
Age: 20
Height: 175 5'9"
Hometown: Santa Marta


2. Miss Venezuela
Name: Dayana Mendoza
Age: 22
176 5'9"
Hometown: Caracas


3. Dominican Republic
Name: Marianne Cruz
AgeL: 23
Height: 181 5'11"
Hometown: Salcedo


4. Miss Mexico
Name: Elisa Nájera
Age: 21
Height; 184 6'1"
Hometown: Celaya


5. Miss Russia
Name: Vera Krasova
Age: 20
Height: 176 5'9"
Hometown: Moscow

Miss Congeniality 2008 is:


Miss El Salvado
Name: Rebeca Moreno
Age: 22
Height: 160 5'3"
Hometown: San Salvador

Best National Costume is:Miss Thailand
Name: Kawintra Phothichak
Age: 22
Weight and Height: 176 5'9"
Hometown: Chonburi

TOP 5 MISS UNIVERSE 2008 HAS BEEN REVEALED. THEY ARE:


From Left, Tailana Vargas, Miss Colombia, Dayana Mendoza, Miss Venezuela, Marianne Cruz Gonzalez, Miss Dominican Republic, Elisa Najera, Miss Mexico, Vera Krasova, Miss Russia are named into top five during the Miss Universe 2008 beauty pageant in Nha Trang,Vietnam, Monday, July 14, 2008.


4TH RUNNER-UP: MISS MEXICO
3RD RUNNER-UP: MISS RUSSIA


2ND RUNNER-UP - MISS DOMINICAN REPUBLIC
Name: Marianne Cruz
AgeL: 23
Height: 181 5'11"
Hometown: Salcedo


1ST RUNNER-UP - MISS COLOMBIA
Name: Taliana Vargas
Age: 20
Height: 175 5'9"
Hometown: Santa Marta
WINNER OF MISS UNIVERSE 2008 IS MISS VENEZUELA
Name: Dayana Mendoza
Age: 22
176 5'9"
Hometown: CaracasThe newly crowned Miss Universe 2008 is Miss Venezuela, Dayana Mendoza. Congratulations to all the winners of Miss Universe 2008.

(Thank you and credits to all the sources for the information and pictures of Miss Universe 2008 held on July 14, 2008)

Online Visitors

Thank you for dropping by