Saturday, August 2, 2008

LATEST RESULTS OF MTV ASIA AWARDS 2008 - MTV AWARDS HELD IN GENTING, MALAYSIA FOR THE FIRST TIME ON AUGUST 2, 2008


For the first time, the MTV Asia Awards show will be held at the Arena of Stars in Genting- City of Entertainment, Malaysia on August 2, 2008

And the winners are : -


Favourite Artist of Korea
Super junior

Best Knock Out Award
Click 5


Favourite Artist of Mainland China
Li Yu Chun


Bring The House Down Award( best stage charisma )
Muse

Style Award
Panic At The Disco

Inspiration Award
Karen Mok


Favourite Artist of Thailand
TOR + Saksit


Favourite Artist of Hong Kong
Leo Ku


Best Hook-up Award
One Republic ft. Timbaland


Favourite Artist of Indonesia
Yovie dan Nuno


Favourite Artist of Taiwan
Show Luo Zhi Xiang


Most Outstanding Video Award
30 Seconds to Mars-> A Beautiful Lie


Favourite Artist of Malaysia


Nicholas Teo


Innovation Award
Radiohead


Breakthrough Artist
Leona Lewis


Favourite Artist of Singapore
Stefanie Sun


Favourite Artist of Philippines
Chicosci


Favourite International Artist of Asia
Linkin Park

That's all for the MTV Asia Awards 2008.

(Thank you and credits to www.mtvasiaawards.com for and pictures of MTV Asia Awards 2008)

SAMBUNGAN KISAH SINETRON "SALAH MENCINTA" EPISOD 17 - 19 PADA 30 JULAI HINGGA 1 OGOS 2008 DI ASTRO ARUNA SALURAN 121 PADA JAM 1.00 HINGGA 2.00 PETANG


Episod 17 hingga 19 Sinetron "Salah Mencinta" pada 30 Julai 2008 hingga 1 Ogos 2008 bersiaran jam 1.00 - 2.00 petang hari Isnin hingga Jumaat setiap minggu.

Dibintangi oleh pelakon:

Nama: Ibnu Jamil
Tarikh Lahir: 30 April 1982
Umur: 26 tahun

Icha Nurbani,
Ichi Nuraini,
Maya Caroline

Lirik lagu Hanya Ingin Kau Tahu - Republik

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo wo wo wo wo wo

Episod 17

Tia memberitahu Dodi bahawa Feri yang menyuruhnya buat laporan polis mengenainya. dodi kemudiannnya meminta Tia untuk berkahwin dengannya. Tia percaya bahawa Dodi ingin mengahwininya bukan kerana untuk melepaskan daripada dipenjarakan tetapi mencintainya.

Mira minta Feri menyelamatkan anaknya daripada perangkap dodi. Nina pula berjumpa dengan Santiyang disanganya adalah Sinta.

Sinta dan Bayu sampai di kediaman Fahri tetapi malangnya Fahri dan mamanya tidak mempercayi kata-kata sinta bahawa dia adalah Sinta yang benar dan Santi pula menyamar sebagainya. Mereka tidak mahu mendengar penjelasan daripada Sinta ataupun mempercayainya lalu menghalaunya keluar dari rumah mereka.

Bayu membawa Sinta pergi dari situ dan dalam perjalanan, kereta yang dinaiki mereka hampir terlanggar sebuah kenderaan lain. Mereka keluar dan memarahi antara satu sama lain. Sinta mencari kesempatan melarikan diri dari situ dengan menairki teksi menuju ke rumah mamanya.

Asti, mama Sinta memintanya bersembunyi dan melarikan diri pada saat yang sesuai. Bayu memberi amaran kepada Asti supaya berjaga-jaga dan melaporkan kepada mereka sekianya ada berita mengenai anaknya.

Santi yang telah menyamar sebagai Sinta sejak Sinta ditangkap oleh Bayu meminta Fahri untuk menolong Nina dengan memberinya modal kepada Dika untuk membuka perniagaan sendiri. Fahri gembira isterinya meminta pertolongan daripadanya demi orang lain dan bukannya untuk kepentingan sendiri.

Sementara waktu, Sinta terpaksa tinggal di rumah pembantunya di kampung untuk mengelakkan daripada ditangkap oleh Bayu lagi. Dika, suami Nina melarikan diri bersama wang berjumlah 1 billion Ruppiah yang telah diberikan oleh isterinya.

Tia meninggalkan rumah untuk mengahwini Dodi. Apabila Feri sampai di rumah mereka, didapatinya Tia telah hilang dari rumah dan ini menyebabkan Feri berasa amat marah dan menghalau Mira dari rumahnya. Ke mana agaknya Mira akan tinggal setelah dia dihalau oleh Feri?

Apabila Nina terjaga dari tidur dia mendapati bahawa Dika telah mengemaskan kesemua barangnya dan meninggalkan Nina. Nina sempat diselamatkan oleh Andre apabila dia cuba membunuh diri akibat terlalu terkejut dan sedih kerana Dika telah meninggalkannya. Dengan hati yang kecewa Nina pulang ke rumah mamanya semula selepas itu.

Dia tidak sangka sama sekali dia akan tertipu oleh suaminya sendiri. Setelah mama Nina bahawa dia dan Fahri tetap menyayanginya, emosi Nina akhirnya beransur pulih dan lama kelamaan dia cuba melupakan Dika yang telah berdusta dengannya dan melarikan dri bersama wang mereka.

Episod 18 pada 31 Julai 2008

Andre mengugut supaya Santi menolongnya ataupun rahsianya menyamar sebagai isteri Fahri, Sinta akan terbongkar. Andre meminta Santi untuk mendapatkannya Nina dan secara balasan Santi pula menyuruh Andre membunuh kembarnya sendiri, Sinta.

Andre mengikut pembantu rumah keluarga Sinta hingga ke rumah kampungnya di mana Sinta tinggal. Setibanya di rumah yang diduduki Sinta, Andre mengetuk pintu dan Sinta membukanya. Dia terkejut melihat Andre muncul di depannya. Dengan perasaan takut, Sinta bertanyakan Andre apa yang hendak dilakukan terhadapnya.

Andre menjelaskan kepada Sinta bahawa dia disuruh oleh Santi untuk membunuhnya kerana mendapat tahu dia sedang mengandung. Andre terus berkata bahawa dia bukannya pembunuh apatah lagi membunuh seorang ibu yang sedang mengandung.

Andre meminta Sinta menyembunyikan dirinya sehingga dia selamat melahirkan ananknya sementara dia menipu Santi bahawa Sinta telah dibunuhnya. Dengan berlinangan airmata, Sinta tidak sangka sama sekali Andre yang dahulunya jahat telah benar-benar berubah menjadi baik.

Sinta mengucapkan terima kasih atas budibaik Andre yang tidak mahu membunuhnya. Andre memikirkan apakah cara yang terbaik untuk meyakinkan Santi bahawa Sinta telah mati. Bersambung dalam episod 19

Episod 19 pada 1 Ogos 2008

Doktor memberitahu Bayu bahawa kakinya cuma boleh sembuh dalam masa lapan bulan. Andre memberitahu Santi dia telah membunuh Sinta. Sebagai bukti dia menunjukkan Sinta kepada Santi di belakang keretanya. Setelah Santi beredar, Sinta dikejutkan oleh Andre dan Sinta amat berterima kasih kepadanya.

Tia sedih kerana Dodi berkelakuan kasar terhadapnya dan mamanya. Mamanya dianggap seperti pembantu rumah di kediaman mereka. Pada suatu malam, Tia mengejutkan suaminya, Dodi dan bertanyakan kepadanya kenapa dia berlaku kasar terhadapnya selepas mereka bernikah. Dengan perasaan marah Dodi menengkingnya dan berkata dia ingin meneruskan tidurnya dan minta supaya dia tidak diganggu.

Pembantu Bayu ingin pulang ke Bandung dan mengajak Bayu pindah ke hospital di Bandung untuk terus dirawat sahaja dan berkata kepadanya tidak berbaloi untuknya terus tinggal di hospital Jakarta hanya kerana gara-gara Santi. Bayu memarahi pembantunya dan memecatnya kerana dia ingin membalas dendam terhadap Santi dan tidak suka dia dinasihati sebegitu oleh pembantunya.

Fahri mendapat tahu daripada dokor puan Sinta(Santi) bahawa dia tidak boleh mengandung. Dia menegur Sinta(yang difikirnya Santi) kerana telah menyembunyikan hal ini daripadanya. Fahri khuatir mamanya sedih setelah mendapat tahu bahawa isterinya tidak boleh melahirkan anak.

Aryo bertanya kepada Sofi kenapa dia tidak gembira. Sofi menjawabnya bahawa dia tidak sanggup hidup bersama lelaki yang menggunakan wang perempuan. Dia meminta Aryo melakukan sesuatu atau dia akan meninggalkannya.

Mama Nina meminta Nina berterus terang sahaja kepadanya samada dia sudah jatuh cinta dengan Andre dan memujuknya cepat berkahwin dengan Andre. Nina terkejut mendapat tahu daripada mamanya bahawa Sinta (sebenarnya Santi) tidak dapat melahirkan anak.

Andre dan Nina akhirnya bernikah. Santi tidak gembira langusng berkenaan dengan hal ini. Kaki Bayu beransur pulih dan dia boleh pulan pada keesokan hari menurut doktornya. Bayu berkata kepada dirinya bahawa setelah dia keluar dari hospital, dia akan terus membalas dendam terhadap Santi yang telah mempermainkannya.

Santi dengaki dengan kebahagiaan Andre dan Nina yang akan menimang cahayamata tidak lama lagi. Asti pergi ke pejabat Fahri sekali lagi dan memintanya untuk bertemu dengan sinta dan bayi lelaki mereka yang baru dilahirkan. Fahri serba salah samada dia harus mempercayai kata-kata Asti kali ini.

Fahri terdengar perbualan Santi berkenaan dengan rahsia dia dan Andre di ruang tamu. Dia juga mendapat tahu bahawa selama ini Santi telah menyamar sebagai Sinta untuk menipunya. Fahri menegur Santi dia telah tahu siapa Santi yang sebenarnya dan terus menghalaunya dari rumah mereka. Bersambung...

Jangan lupa untuk terus mengikuti kisah sinetron Salah Mencinta episod terakhir pada hari Isnin, 4 Ogos 2008 pada jam 1.00 hingga 2.00 petang dan siaran ulangannya pada 11 malam di Astro Aruna Saluran 121.

Sekian daripada sapphire blu untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

LATEST RESULTS OF TOP 6 SO YOU THINK YOU CAN DANCE SEASON 4 ON JULY 31, 2008 - VIDEO CLIPS OF TOP 6 SO YOU THINK YOU CAN DANCE 4 : JULY 30 & 31, 2008


The dancers who make it through tonight will go on to the finale and one of them will be crowned the winner next week. Who will not be in the finale next week?


TOP 4 SO YOU THINK YOU CAN DANCE SEASON 4 HAS BEEN REVEALED

TOP 6 SO YOU THINK YOU CAN DANCE SEASON 4 RESULTS VIDEO CLIPS ON JULY 31, 2008


So You Think You Can Dance video clips - Top 6 Results Part(1/7)


So You Think You Can Dance video clips - Top 6 Results Part(2/7)


So You Think You Can Dance video clips - Top 6 Results Part(3/7)


So You Think You Can Dance video clips - Top 6 Results Part(4/7)


So You Think You Can Dance video clips - Top 6 Results Part(5/7)


So You Think You Can Dance video clips - Top 6 Results Part(6/7)


So You Think You Can Dance video clips - Top 6 Results Part(7/7)

(Thank you and credits to weedsshow2 Channel for the source of Top 6 So You Think You Can Dance Season 4 performance video clips part 1-7)


Chelsie is sent home on July 31, 2008


Mark is eliminated on July 31, 2008

The top 4 who made through to the Grand Finals next week are:


1. Katee


2. Joshua


3. Twitch


4. Courtney

Congratulations to the Top 4 who sail all the way to the Finals during the two-hour finale on Wednesday, August 6, 2008 and the two-hour results show on Thursday, August 7, 2008. Wednesday performance day should be one amazing dance off.

TOP 6 SO YOU THINK YOU CAN DANCE SEASON 4 PERFORMANCE VIDEO CLIPS ON JULY 30, 2008


Top 6 So You Think You Can Dance Season 4 video clips part 1-7


Top 6 So You Think You Can Dance Season 4 video clips part 2-7


Top 6 So You Think You Can Dance Season 4 video clips part 3-7


Top 6 So You Think You Can Dance Season 4 video clips part 4-7


Top 6 So You Think You Can Dance Season 4 video clips part 5-7


Top 6 So You Think You Can Dance Season 4 video clips part 6-7


Top 6 So You Think You Can Dance Season 4 video clips part 7-7

(Thank you and credits to weedsshow2 Channel for the source of Top 6 So You Think You Can Dance Season 4 performance video clips part 1-7)

Online Visitors

Thank you for dropping by