Tuesday, March 31, 2009

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 204 YANG BERSIARAN PADA 31 MAC 2009, JUMAAT DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM


JANGAN LUPA UNTUK TERUS MENONTON SINETRON INTAN BERSAMA-SAMA DENGAN SHINYSTAR SETIAP HARI ISNIN HINGGA JUMAAT JAM 11.00 MALAM DI ASTRO PRIMA


POSTER INTAN DAN RADO - CINTA MEREKA YANG TIDAK PERNAH PUDAR
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya design dua poster "SINETRON INTAN" ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 23 Mac 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 204


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan
Sambungan kisah sinetron Intan Episode 204 pada 31 Mac 2009: Apakah nasib Rado apabila dia terpaksa menjadi buruh binaan sahaja?

Nadine ingin memberitahu Intan bahawa Rado sudah dipecat dari menjadi seorang doktor. Nadine melawat Intan di salon. Nadine memberitahu Intan bahawa Rado sedang menganggur dan telah dipecat dari hospital. Kini Rado kerja sebagai buruh binaan. Nadine rasa sedih bagi pihak Intan. Intan berasa sungguh sedih mendengar apa yang telah dikatakan oleh Nadine kepadanya.Rado menerima panggilan dari Intan. Intan ingin menemui Rado di tempat biasa. Intan sampai dan terus menampar Rado. Intan berkata kenapa Rado sembunyikan semua masalahnya daripadanya. Rado kata sekarang dia bukan doktor lagi. Adakah Intan kecewa dengannya kerana dia bukannya doktor lagi. Intan terus kata Rado jahat sama dengannya. Intan juga kata Rado sangat keterlaluan. Intan kata dia marah dan kecewa kerana dia tidak jujur dengannya. Rado tanya adakah Intan kecewa dan marah kepadanya. Intan berkata dia tidak peduli dia bukannya doktor lagi. Intan kata dia cuma mahu Rado berada disampingnya dan Pelangi. Itu saja. Rado meminta maaf kepada Intan.
Nadine memberitahu suaminya tentang Rado bahawa dia kini cuma seorang buruh binaan dan lesen praktiknya telah ditarik balik. Arman berkata biarkan Intan dan Rado menyelesaikan masalah mereka sendiri kerana mereka sudah bernikah. Intan akhirnya tahu disebabkan Didi, Rado harus tanggung segala kesalahan Didi. Rado berkata untuk mendapat pekerjaan sekarang memang susah dan dia terpaksa bekerja sebagai buruh binaan saja. Intan minta Rado tidak perlu kerja sebagai buruh binaan lagi kerana dengan gajinya di salon sudah mencukupi untuk membiayai kehidupan mereka tetapi Rado tetap dengan pendiriannya bahawa sebagai seorang suami adalah wajib dia memberi nafkah kepada keluarganya. Intan kata mereka sama-sama kerja keras demi keluarga mereka. Intan rasakan dirinya adalah seorang wanita yang paling bahagia di dunia ini. Rado juga dia amat beruntung mendapat isteri seperti Intan. Nadine ke hospital untuk menuntut keadilan bagi pihak Dr. Rado katanya kepada pihak atasan di hospital. Bagaimana nasib Rado apabila dia terpaksa meneruskan kerjanya sebagai buruh binaan?


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 204 Part 1


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 204 Part 2


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 204 Part 3


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 204 Part 4


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 204 Part 5

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

DIARI AF7 MINGGU KE - 4 HARI KE- 2 PADA 31 MAC 2009 - LUAHAN HAFIZ: APA YANG TERPENDAM DALAM HATI HAFIZ SELAMA INI?


DIARI AF7 MINGGU KEEMPAT HARI KE-2 DITERUSKAN. APAKAH KISAH 11 PELAJAR KALI NI?

Kedudukan Afundi terkini pada 31 Mac 2009:

1. ISMA : 29%
2. ARIL : 12%
3. HAFIZ : 12%
4. AISHAH : 7%
5. YAZID : 7%
6. RUBISA : 6%
7. ZIZI : 6%
8. CLAUDIA : 6%
9. SIDI : 6%
10. AKIM : 5%
11. QHAUD : 4%Gambar-gambar 11 pelajar AF7 pada minggu keempat hari kedua pada 31 Mac 2009

Di bawah yang berikut adalah klip video Diari Minggu Keempat Hari kedua pada 31 Mac 2009:(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.astro.com.my dan Astro Ria atas sumber maklumat dan gambar AF7)

SAMBUNGAN SINOPSIS DRAMA LAGENDA JULIAJULI EPISODE 17 PADA 31 MAC 2009 PADA JAM 4.30 PETANG DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMISJANGAN LUPA UNTUK MENGIKUTI SEBUAH LAGI DRAMA BARU BERJUDUL "JULIA JULI" (Jula Juli Bintang Tiga) MELALUI SLOT LAGENDA DI TV3 MULAI 3 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS/TV9 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS JAM 8.30 MALAM - EPISODE 17

Barisan pelakon yang membintangi "Julia Juli" adalah:

Misha Omar sebagai Julu
Sayiddah sebagai Jula
Dynaz sebagai Juli
Zed Zaidi
Danny X-Factor
Abby Abadi
Rahim Jailani
Syawal AF5
Aqasha
Imuda
Irene Tan

Sambungan sinopsis Drama Lagenda: Julia Juli Episode 17 pada 31 Mac 2009, Selasa:

Kisah Lagenda Julia Juli Episode 17 menceritakan Julia mendapati Arif tiada di pejabat lalu Julia tanya kepada rakannya kenapa Arif masih belum sampai ke pejabat. Selepas itu Connie berkata sudah menjadi kebiasaan seorang playboy seperti Arif tiada di pejabat.

Dino terus awasi apa yang berlaku pada Julia, Ju dan Sofia. Remy ke rumah Ju menjemputnya. Mereka saling rindukan satu sama lain. Ju membuat panggilan kepada ibu Remy untuk bertanyakan khabarnya. Izwan ingin hantar Sofia balik ke rumah tetapi Sofia tanya kenapa tak ajak dia keluar. Menurut Izwan dia mempunyai hal lain pada hari itu. Sofia kata kalau Izwan nak cepat lebih baik dia balik bersama PM. Lepas itu, Izwan dengan perasaan gembira kata "okay ke"?

Julia ternampak Connie mendapat kesulitan untuk menghidupkan injin keretanya. Connie memberitahu Julia bahawa adiknya terlibat dalam kemalangan jalan raya. Julia menghulurkan bantuan kepada Connie dan berkata dia saja yang hantar Connie ke hospital. Connie amat risaukan keadaan adiknya yang cedera parah. Julia minta Connie berdoa sahaja untuk Adrian agar dia cepat sembuh. Connie amat berterima kasih kepada Julia kerana berada disampingnya sewaktu dia berada dalam kesusahan walaupun selama ini apa yang telah dia lakukan kepada Julia. Ju tidak yakin dengan kebahagiaannya kerana Hani tidak akan membiarkan Remy dan dia hidup bahagia. Ju kata dia cuma dapat pegang pada janji yang diberikan oleh Remy dan Remy yakinkan Ju tentang hal ini.

Julia memberitahu Sofia kenapa dia pulang lewat. Sofia kata dia seorang yang baik. Arif menelefon Julia tetapi Julia enggan menjawab panggilan tersebut. Remy rasa berat hati untuk melepaskan Ju apabila dia hantar dia pulang. Ju dan Remy saling meluahkan perasaan mereka. Connie terus risaukan keadaan adiknya yang masih belum sedar dan masih dalam keadaan koma akibat kemalangan jalan raya. Julia cuba yakinkan Connie bahawa Adrian akan selamat, cuma kena tunggu masanya saja.

Sofia tanya Ju adakah dia dengan Remy serious dengan hubungan mereka. Menurut Ju memanglah serious perhubungan mereka tetapi ayah Remy yang bantah perhubungan mereka. Dino memberi laporan kepada ibubapa Juli bahawa ketiga-tiga puteri mereka berada dalam keadaan yang baik.

Arif tanya Julia adakah dia mempunyai masalah kerana tidak menjawab panggilannya. Julia memberi alasan dia menemani Connie kerana adiknya terlibat dalam kemalangan. Arif meminta Julia jangan layan dia seperti itu. Julia terus memberi alsan di luar ada customer yang sedang menunggunya. Arif membuat temu janji untuk berjumpa dengan Julia. Adakah Julia akan menemui Arif pada malam itu?

Di kayangan, ayah Juli memberitahu isterinya bahawa teman-teman lelaki anak mereka nampak saja baik tetapi semuanya hidung belang. Hani melawat ayah Remy dan mengajaknya makan bersama-sama. Hani merungut kerana selalu tidak dapat berjumpa dengan Remy.Gambar-gambar dari petikan Lagenda Julia Juli Episode 17 - Adakah Adrian akan sedar dari koma dengan sentuhan ajaib Julia?

Julia ingin pergi ke hospital bersama-sama denggan Connie ke hospital untuk melawat Adrian. (mungkinkah Julia cuba mengelakkan daripada bertemu dengan Arif?) Di hospital Julia memperkenalkan dirinya kepada Adrian yang masih koma. Julia menyentuh Adrian. Adakah Adrian akan sedar selepas ini?

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3, tv9 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

SAMBUNGAN SINOPSIS SINETRON RAFIKA EPISODE 1 - 62 YANG DITAYANGKAN SETIAP HARI DIRCTI SEJAK 12 JANUARI 2009 PADA PUKUL 21.30 WIB


Sambungan kisah selanjutnya sinetron Rafika Episode 1 hingga 62


VIDEO KLIP (OST)TEMA RAFIKA DENGAN LIRIK & SINOPSIS - LUBANG DI HATI: LETTO

Lirik Lagu OST Rafika: - Lubang Di Hati: Letto

Ku buka mata dan ku lihat dunia
‘tlah ku terima anugerah cintanya
Tak pernah aku menyesali yang ku punya
Tapi ku sadari ada lubang dalam hati

Ku cari sesuatu yang mampu mengisi lubang ini
Ku menanti jawaban apa yang dikatakan oleh hati

Apakah itu kamu apakah itu dia
Selama ini ku cari tanpa henti
Apakah itu cinta apakah itu cita
Yang mampu melengkapi lubang di dalam hati

Ku mengira hanya dialah obatnya
Tapi ku sadari bukan itu yang kucari
Ku teruskan perjalanan panjang yang begitu melelahkan
Dan ku yakin kau tak ingin aku berhenti

Apakah itu kamu apakah itu dia
Selama ini ku cari tanpa henti
Apakah itu cinta apakah itu cita
Yang mampu melengkapi lubang di dalam hati

Apakah itu kamu apakah itu dia
Selama ini ku cari tanpa henti
Apakah itu cinta apakah itu cita
Yang ’kan mengisi lubang dalam hati

Hari Tayang : Setiap Hari
Jam : 21.30 WIB

Profile/Biodata pelakon/pemain yang membintangi sinetron RAFIKA:

sinopsis RAfika

Ini adalah kisah kehidupan dan perjuangan seorang gadis yang berhati mulia, yang selalu meletakkan kebahagiaan orang lain di atas kebahagiannya.

RAFIKA [Carissa Puteri] adalah seorang gadis yang sangat cantik, lemah lembut, dan baik hati. Selulus SMA, dia bekerja sebagai resepsionis di PT Surya Abadi milik PAK ABADI [drg. Fadly]. Rafika tak pernah menyadari bahwa diam-diam Pak Abadi selalu mengamati dirinya. Rupanya, Pak Abadi sedang mencari calon istri untuk putra pertamanya, RUBY [Wingky Wiryawan], seorang duda beranak satu yang dingin, gila kerja, yang baru saja patah hati karena ditinggalkan begitu saja oleh istrinya. Pak Abadi ingin Ruby melupakan masa lalunya dengan segera menikah lagi. Dan baginya Rafika adalah calon yang sangat cocok.

Kesempatan itu dating ketika ibu Rafika, ANDARI [Debby Sahertian], terlibat hutang. Pak Abadi melamar Rafika sekaligus menawarkan akan melunasi hutangnya. Rafika Elangnya menolak rencana tersebut, karena ia sudah memiliki kekasih yang sangat ia sayangi, ELANG [Aditya Herpavi]. Dan Elang pun berjanji akan datang menjemput Rafika.

Tapi ternyata Elang tidak memenuhi janjinya. Rafika pun pulang ke rumahnya dengan hati hancur. Ia menganggap Elang memang tak serius menanggapi rencana pernikahan yang diatur oleh Pak Abadi itu. Tanpa sepengetahuan Rafika, ternyata kepulangan Elang terhambat karena PakAbadi mengaturnya. Ia tidak ingin kehilangan calon mantunya yang sempurna itu.

Rafika pun akhirnya menyetujui pernikahan tersebut tanpa ia mengenal Ruby terlebih dahulu. Semuanya terpaksa ia lakukan karena patah hati, juga tak tega melihat keluarganya menderita karena disiksa oleh penagih hutang.

Di lain pihak, Ruby juga tidak tahu rencana ayahnya yang ingin menikahkannya dengan Safira. Karena ayahnya memaksa, akhirnya ia pun menyetujuinya.

Safira dan Ruby pun kemudian menikah tanpa ada cinta sama sekali di antara keduanya, bahkan nyaris tanpa saling mengenal. Hati Rafika benar-benar hancur. tapi dia bertekad untuk menjadi istri yang baik demi orangtuanya, dan sebagai konsekuensi dari persetujuannya sendiri terhadap pernikahan itu. Sayang, tidak demikian dengan Ruby. Ruby sama sekali tak menghargai Rafika, dan dia menganggap Rafika tak lebih dari cewek matre yang tergiur pada kekayaan keluarganya.

Bagaimanakah kelanjutan perjuangan hidup Rafika?

UNTUK MENGIKUTI EPISODE AWAL SINETRON RAFIKA - EPISODE 1 HINGGA 29 SILA KLIK DI SINI

UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SINOPSIS SINETRON RAFIKA EPISODE 31 - 40 SILA KLIK DI SINI


SILA KLIK DI SINI UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SINOPSIS SINETRON RAFIKA EPISODE 43 - 50 YANG DITAYANGKAN SETIAP HARI DIRCTI SEJAK 12 JANUARI 2009 PADA PUKUL 21.30 WIB

Video klip sambungan kisah sinetron Rafika Episode 51

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 51 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 51 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 51 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 51 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 51 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 51 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 51 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 52

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 52 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 52 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 52 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 52 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 52 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 52 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 53

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 53 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 53 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 53 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 53 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 53 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 53 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 53 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 54

Sambungan kisah sinetron Rafika Episoe 54 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episoe 54 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episoe 54 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episoe 54 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episoe 54 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episoe 54 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 54 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 55

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 55 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 55 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 55 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 55 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 55 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 55 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 55 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 56

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 56 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 56 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 56 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 56 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 56 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 56 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 57

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 57 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 57 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 57 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 57 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 57 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 57 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 58

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 58 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 58 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 58 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 58 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 58 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 58 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 59

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 59 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 59 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 59 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 59 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 59 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 59 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 59 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 60

Sambungan kisah sinetron RAfika Episode 60 Part 1

Sambungan kisah sinetron RAfika Episode 60 Part 2

Sambungan kisah sinetron RAfika Episode 60 Part 3

Sambungan kisah sinetron RAfika Episode 60 Part 4

Sambungan kisah sinetron RAfika Episode 60 Part 5

Sambungan kisah sinetron RAfika Episode 60 Part 6

Sambungan kisah sinetron RAfika Episode 60 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 61

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 61 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 61 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 61 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 61 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 61 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 61 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 62

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 62 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 62 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 62 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 62 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 62 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 62 Part 6


(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.sinemart.com, http://www.rcti.tv/, http://id.wikipedia.org, http://www.imeem.com dan semua pihak untuk maklumat, gambar dan sinopsis)

Online Visitors

Thank you for dropping by