Monday, March 2, 2009

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 183 YANG BERSIARAN PADA 2 MAC 2009, ISNIN DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM(Gambar pelakon-pelakon yang membintangi sinetron Intan pada setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 11.00 malam di Astro Prima Saluran 105 - Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya buat poster ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 5 Februari 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 182


Gambar-gambar Dude Harlino sebagai Aditya dalam sinetron Intan


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)


(Gambar Dude Harlino: Terima kasih dan kredit diberikan kepada Sarah untuk poster Dude Harlino yang berlakon sebagai Rado/Aditya dalam sinetron kegemaran shinystar: INTAN )

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan
Review/Sinopsis Episode Akhir Intan:

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula.

Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.

Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah.

Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung.

Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya. Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.

Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih.

Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula.

Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.

Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi!

Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya.

Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!! (review by:saeah85)

Video klip Intan - Pembukaan Tema Baru

Sambungan sinopsis sinetron Intan Episode 183 bersiaran pada 2 Mac 2009 jam 11.00 malam

Pusi Rado Kepada Intan

Orang di Utara bilang gunung itu indah, aku diam
Orang di Selatan bilang laut itu indah, aku diam
Orang di Timur bilang bintang itu indah, aku diam
Orang di Barat bilang permata itu indah, aku diam
Orang di Utara, Selatan, Timur, Barat diam,
Aku bilang Intan yang indah.

Sinopsis sambungan Episode 183 pada 2 Mac 2009:

Intan meletakkan jawan sebagai ofis girl di pejabat Dewa dan dia tidak akan lupa bahawa dia pernah bekerja di sana. Dewa mengucapkan selamat tinggal kepada Intan dan berdoa semoga Intan akan berbahagia selalu.

Nia bertanyakan kepada Rado mengenai Rosa dan berkata bahawa Rosa itu kelihatan baik di luar sahaja tetapi ternyata dia tidak sebaik yang disangkakan tetapi Intan memberitahu Nia bahawa Rosa telah meninggal dunia dan Nia juga diberitahu bahawa adalah tidak baik mengatakan orang yang sudah tiada lagi.

Rado bekerja sebagai doktor semula dan dia menelefon Intan dan mereka membuat temu janji untuk makan bersama. Rado rasa gembira dengan keadaan yang sudah pulih seperti biasa. Kakak Rosa melawat Rado di pejabatnya. Kakak Rosa berkata bahawa Rosa sangat beruntung kerana dapat bertemu dengan Rado.

Wina mahu Intan dan Rado tinggal bersamanya tetapi menurut Nadine Intan dan Rado mesti tinggal bersamanya selama setahun. Mereka bergaduh berkenaan dengan hal ini. Adakah masalah ini dapat diselesaikanNadine bersetuju dan merestui pernikahan Intan dengan Rado dan Intan begitu terharu sekali.


Gambar Romi bertemu dengan Rena. Adakah mereka akan bersama kelak?Gambar pernikahan Rado dan Intan dalam sinetron Intan yang bersiaran pada 2 Mac 2009

Sally memberitahu mamanya, Intan bahawa dia pasti akan hadir pada hari pernikahan Intan dan Rado. Akhirnya Rado dan Intan bernikah. Pada keesokan hari Intan memberitahu Rado bahawa dia mempunyai mimpi yang indah mengenai Rangga.

Wina menasihati Intan supaya membuat pemeriksaan badan dan mesti makan makanan yang berkhasiat. Wina tidak sabar untuk menimang cucu lagi. Doktor menjelaskan kepada Intan bahawa kemungkinan Intan tidak dapat mengandung lagi kerana dia pernah mejalani pembedahan pemindahan ginjal. Ini telah menjejaskan rahimnya yang menyebabkan Intan tidak dapat mengandung. Rado dan Intan amat sedih mendengar hal itu.
Intan mendapat kesukaran untuk menerima kenyataan itu.

Rado cuba memujuk Intan dan menurutnya setelah Intan menjadi isterinya, hidupnya sudah lengkap. Rado dan Intan tidak tahu bagaimana hendak menerangkan kepada Wina bahawa Intan tidak dapat mengandung lagi. Intan meminta maaf kepada ibu mertuanya dan berkata dia tidak dapat memberi keturunan kepadanya lagi. Wina ingatkan Intan sedang bergurau dengannya. Wina terpaksa percaya apa yang telah dikatakan oleh Intan setelah Rado menjelaskannya kepada mamanya bahawa doktor memberitahu mereka bahawa memang benar Intan tidak dapat melahirkan anak lagi. Wina tidak mahu menerima kenyataan itu dan beredar meninggalkan Rado dan Intan pada waktu itu.

Rado meminta mamanya tidak bersikap marah kepada Intan sekiranya dia sayangkannya. Wina menyalahkan Intan yang tidak dapat memberi keturunan kepada mereka. Nadine terkejut mendengar Wina menyatakan bahawa Intan telah mandul kerana rahimnya telah rosak akibat pemindahan ginjal dan juga gagal ginjal pada suatu ketika yang lalu. Apakah yang akan berlaku kepada Intan selepas ini? Kisahnya bersambung pada hari esok, 3 Mac 2009, Selasa pada waktu yang sama.


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 183 Part 1


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 183 Part 2


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 183 Part 3


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 183 Part 4


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 183 Part 5


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 183 Part 6

Episode demi episode yang ditonton shinystar dalam sinetron Intan semakin mencemaskan dan menyayat hati. Shinystar tidak sabar lagi menunggu episode yang seterusnya dalam Episode 184 yang akan disiarkan pada hari Selasa, 3 Mac 2009 pada jam 11.00 malam. Sekian kemas kini ringkas dari sambungan sinetron Intan Episode 183 daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

SAMBUNGAN SINOPSIS SINETRON RAFIKA EPISODE 31 - 40 YANG DITAYANGKAN SETIAP HARI DIRCTI SEJAK 12 JANUARI 2009 PADA PUKUL 21.30 WIB


Sambungan kisah selanjutnya sinetron Rafika Episode 31 hingga 40


VIDEO KLIP (OST)TEMA RAFIKA DENGAN LIRIK & SINOPSIS - LUBANG DI HATI: LETTO

Lirik Lagu OST Rafika: - Lubang Di Hati: Letto

Ku buka mata dan ku lihat dunia
‘tlah ku terima anugerah cintanya
Tak pernah aku menyesali yang ku punya
Tapi ku sadari ada lubang dalam hati

Ku cari sesuatu yang mampu mengisi lubang ini
Ku menanti jawaban apa yang dikatakan oleh hati

Apakah itu kamu apakah itu dia
Selama ini ku cari tanpa henti
Apakah itu cinta apakah itu cita
Yang mampu melengkapi lubang di dalam hati

Ku mengira hanya dialah obatnya
Tapi ku sadari bukan itu yang kucari
Ku teruskan perjalanan panjang yang begitu melelahkan
Dan ku yakin kau tak ingin aku berhenti

Apakah itu kamu apakah itu dia
Selama ini ku cari tanpa henti
Apakah itu cinta apakah itu cita
Yang mampu melengkapi lubang di dalam hati

Apakah itu kamu apakah itu dia
Selama ini ku cari tanpa henti
Apakah itu cinta apakah itu cita
Yang ’kan mengisi lubang dalam hati

Hari Tayang : Setiap Hari
Jam : 21.30 WIB

Profile/Biodata pelakon/pemain yang membintangi sinetron RAFIKA:

sinopsis RAfika

Ini adalah kisah kehidupan dan perjuangan seorang gadis yang berhati mulia, yang selalu meletakkan kebahagiaan orang lain di atas kebahagiannya.

RAFIKA [Carissa Puteri] adalah seorang gadis yang sangat cantik, lemah lembut, dan baik hati. Selulus SMA, dia bekerja sebagai resepsionis di PT Surya Abadi milik PAK ABADI [drg. Fadly]. Rafika tak pernah menyadari bahwa diam-diam Pak Abadi selalu mengamati dirinya. Rupanya, Pak Abadi sedang mencari calon istri untuk putra pertamanya, RUBY [Wingky Wiryawan], seorang duda beranak satu yang dingin, gila kerja, yang baru saja patah hati karena ditinggalkan begitu saja oleh istrinya. Pak Abadi ingin Ruby melupakan masa lalunya dengan segera menikah lagi. Dan baginya Rafika adalah calon yang sangat cocok.

Kesempatan itu dating ketika ibu Rafika, ANDARI [Debby Sahertian], terlibat hutang. Pak Abadi melamar Rafika sekaligus menawarkan akan melunasi hutangnya. Rafika Elangnya menolak rencana tersebut, karena ia sudah memiliki kekasih yang sangat ia sayangi, ELANG [Aditya Herpavi]. Dan Elang pun berjanji akan datang menjemput Rafika.

Tapi ternyata Elang tidak memenuhi janjinya. Rafika pun pulang ke rumahnya dengan hati hancur. Ia menganggap Elang memang tak serius menanggapi rencana pernikahan yang diatur oleh Pak Abadi itu. Tanpa sepengetahuan Rafika, ternyata kepulangan Elang terhambat karena PakAbadi mengaturnya. Ia tidak ingin kehilangan calon mantunya yang sempurna itu.

Rafika pun akhirnya menyetujui pernikahan tersebut tanpa ia mengenal Ruby terlebih dahulu. Semuanya terpaksa ia lakukan karena patah hati, juga tak tega melihat keluarganya menderita karena disiksa oleh penagih hutang.

Di lain pihak, Ruby juga tidak tahu rencana ayahnya yang ingin menikahkannya dengan Safira. Karena ayahnya memaksa, akhirnya ia pun menyetujuinya.

Safira dan Ruby pun kemudian menikah tanpa ada cinta sama sekali di antara keduanya, bahkan nyaris tanpa saling mengenal. Hati Rafika benar-benar hancur. tapi dia bertekad untuk menjadi istri yang baik demi orangtuanya, dan sebagai konsekuensi dari persetujuannya sendiri terhadap pernikahan itu. Sayang, tidak demikian dengan Ruby. Ruby sama sekali tak menghargai Rafika, dan dia menganggap Rafika tak lebih dari cewek matre yang tergiur pada kekayaan keluarganya.

Bagaimanakah kelanjutan perjuangan hidup Rafika?

UNTUK MENGIKUTI EPISODE AWAL SINETRON RAFIKA - EPISODE 1 HINGGA 29 SILA KLIK DI SINI

Video klip sambungan kisah sinetron Rafika Episode 31

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 31 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 31 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 31 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 31 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 31 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 31 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 31 Part 7

Sinopsis sambungan sinetron Rafika Episode 32

Rafika dan Ruby sangat sedih karena Putra belum berhasil ditemukan. Akhirnya, Gunawan yang berhasil menemukan Putra. Gunawan lalu membawa Putra ke rumah kontrakan Ruby dan Rafika. Alangkah bahagianya Ruby dan Rafika dapat berkumpul dengan Putra lagi. Suatu ketika Gunawan menemukan sebuah foto. Putra Ruby dan Abadi. Rahasia terbongkar, karena ternyata Ruby adalah anak Abadi.

Sinopsis sambungan sinetron Rafika Episode 33

Rafika memohon-mohon kepada Gunawan untuk tidak memisahkanya dari Ruby. Gunawan malah marah dan mengunci Rafika dalam kamar.

Ruby yang berusaha mempertahankan hubungannya dengan Rafika sampai rela menunggu di luar rumah walau dalam keadaan sakit. Gunawan berencana menjauhkan Rafika dari Ruby dengan membawanya ke Jakarta.

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 33 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 33 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 33 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 33 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 33 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 33 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 34

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 34 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 34 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 34 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 34 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 34 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 34 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 34 Part 7

Sinopsis sambungan sinetron Rafika Episode 35 - Tanggal Tayang: 20 Februari 2009

Rafika bersikeras untuk menceraikan Ruby dalam waktu dekat. Hal itu ia lakukan untuk menghindari ancaman bunuh diri yang akan dilakukan Gunawan jika Rafika tidak segera bercerai. Polisi berhasil menangkap Abadi berdasarkan bukti-bukti kejahatan yang dimuat di artikel koran milik Elang. Penangkapan Abadi membuat Puspita dan Saras menjadi syok dan histeris.

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 35 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 35 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 35 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 35 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 35 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 35 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 36

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 36 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 36 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 36 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 36 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 36 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 36 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 36 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 37

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 37 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 37 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 37 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 37 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 37 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 37 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 37 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 38

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 38 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 38 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 38 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 38 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 38 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 38 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 39

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 39 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 39 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 39 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 39 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 39 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 40

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 40 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 40 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 40 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 40 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 40 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 40 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 40 Part 7

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.sinemart.com, http://www.rcti.tv/, http://id.wikipedia.org, http://www.imeem.com dan semua pihak untuk maklumat, gambar dan sinopsis)

SAMBUNGAN SINETRON WULAN YANG TERIKINI EPISODE 171 - 180 DI SLOT SUTERA @ 2 PADA JAM 6 PETANG SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS


Slot Sutera @ 2 menampilkan sambungan drama bersiri hebat Indonesia iaitu Wulan yang mula menemui penonton semula pada 13 Januari 2009 jam 6.00 petang. Jika sebelum ini, siri tontonan ramai ini dapat diikuti dalam Slot Arca di RTM1 sebaliknya kini sambungan suka duka kehidupan wanita bernama Wulan disiarkan di TV2 pula - Episode 171 hingga 180

UNTUK MENGIKUTI KISAH SELANJUTNYA SAMBUNGAN SINETRON WULAN EPISODE AWAL: EPISODE 161 HINGGA 170 SILA KLIK DI SINI.


Video klip Pembukaan Baru Tema Wulan - Sandaran Hati (OST WULAN)

Lirik lagu Sandaran Hati - Letto

Yakinkah ku berdiri
Di hampa tanpa tepi
Bolehkah aku
MendengarMu

Terkubur dalam emosi
Tanpa bisa bersembunyi
Aku dan nafasku
MerindukanMu

Terpuruk ku di sini
Teraniaya sepi
Dan ku tahu pasti
Kau menemani

Dalam hidupku
Kesendirianku

Teringat ku teringat
Pada janjiMu ku terikat
Hanya sekejap ku berdiri
Kulakukan sepenuh hati
Peduli ku peduli
Siang dan malam yang berganti
Sedihku ini tak ada arti
Jika Kaulah sandaran hati
Kaulah sandaran hati
Sandaran hati

Inikah yang Kau mau
Benarkah ini jalanMu
Hanyalah Engkau yang ku tuju
Pegang erat tanganku
Bimbing langkah kakiku
Aku hilang arah
Tanpa hadirMu
Dalam gelapnya
Malam harikuSinetron dari Indonesia: Wulan

Lagu Tema: Sandaran Hati Oleh Letto

Sutradara: Noto Bagaskoro

Penulis: Kitta Utara

Dibintangi oleh pelakon:

Dhini Aminarti - Wulan
Giovani L.Tobing - Budi
Alice Norin - Aline
Kinaryosih
Asmirandah - Baby
Rio Reifan - Nugroho
Shireen Sungkar - Shinta
Chacha Frederica - Donna
Aditya Herpavi Rachman - Awan
Uci Bing Slamet - Asih
Nanny Somanagara Mbah Tati
Rima Melati Nenek Dira
Yadi Timo
Hengky Sulaiman
Ana Pinem

Profile/Biodata pelakon sinetron Wulan yang sedang bersiaran di TV2 setiap hari Isnin hingga Khamis jam 6.00 petang hingga 7.00 malam:


Plot cerita/Sinopsis Wulan:

Sinetron ini menceritakan kisah WULAN yang sudah menjalin hubungan dengan BUDI selama 9 tahun harus menghadapi kenyataan kehilangan cinta sejatinya tersebut. Hal ini berawal semenjak Budi naik pangkat menjadi penolong peribadi, ALINE, 28 tahun yang masih muda dan cantik seorang Direktor Perusahaan Group Hotel ALAM KENCANA.

Oleh sebab mereka sering menghabiskan waktu bersama akhirnya Aline mula jatuh cinta pada Budi. Aline yang mempunyai perwatakan agresif dan tegas dengan begitu sahaja memutuskan bahawa mereka menjadi kekasih tanpa memberi masa untuk Budi memikirkan hal tersebut. Ini menyebabkan Budi serba salah kerana demi untuk kerjayanya dia terpaksa memuaskan hati Aline dan pada waktu yang sama dia mempunyai hubungan rapat dengan keluarga Wulan.

Budi yang terlalu taksub dengan kekayaan mengikut naluri hati dengan kesempatan ini dan terus berdamping dengan Aline. Apabila Aline meluahkan perasaan ingin bersama dengan Budi, ini menjadi lebih sukar lagi untuk Budi memutuskan hubungannya dengan Wulan terutama sekali apabila ibu Wulan, Asih terpaksa menjalani pembedahan jantung.

Sebagai anak sulung dalam keluarga, Wulan terpaksa menggantikan tempat bapanya dalam menguruskan keluarga setelah bapanya meninggal dunia . Wulan mempunyai seorang adik, Nugroho atau dengan panggilan Nunu dan adik bongsu yang bernama Shinta. Ibu mertua Asih juga tinggal bersama-sama mereka. Walaupun Nunu telah mula bekerja, namun gajinya tidak mencukupi untuk membantu Wulan untuk menampung hidup keluarga mereka.

Dona merupakan kawan kepada Nunu sejak kecil lagi. Dia adalah anak tunggal keluarga Jayadi seorang pemilik perusaahan dimana tempat Nunu bekerja. Donna menganggap Nunu adalah kekasihnya padahal Nunu tidak pernah menaruh hati pada Donna yang cuma dianggapnya tidak lebih daripada kawan sahaja.

Baby sering marah dan protes melihat bagaimana Aline memperlakukan Mama mereka maupun sebaliknya. Namun karena Aline menganggap bahwa ia punya kekuasaan, sebagai pengganti ayah mereka, Aline juga jadi sewenang-wenang memperlakukan anggota keluarganya seperti karyawan kantornya. Makanya Baby jadi lebih sering membangkang.

Pada suatu hari Nunu telah berkenalan dengan Baby dalam satu kemalangan sewaktu Baby telah melanggar Nunu.

Wulan tidak tahu bahwa Baby adalah adik dari perempuan yang merebut Budi dari sisinya. Wulan juga tidak memberitahu ibunya bahwa ia sudah tidak lagi menjalin hubungan cinta dengan Budi.

Namun Budi memang telah berubah. Budi menjadi kasar dan dingin. Tapi sikap Budi yang demikian itu tidak hanya terhadap Wulan, tapi juga terhadap Aline. Aline berusaha melunakkan hati Budi dengan cara mendekatkan diri pada Wahyu, tapi malah membuat Budi jadi semakin mengasarinya, tapi malah membuat Aline semakin tergi.la-gi.la pada Budi.

Sedangkan Wulan semakin tersiksa karena masih belum bisa menerima kenyataan harus melepaskan kenangan indah 9 tahun bersama Budi dan menghadapi situasi bahwa Budi sudah tidak mencintainya dan akan menikah dengan Aline.

Akankah Wulan bisa merebut hati Budi kembali? Dan Bagaimana pula dengan Nunu siapakah yang akan dia pili Dona ataukah Baby? Semuanya akan terjawab dalam serial WULAN yang sangat menarik ini!

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 171 yang bersiaran pada 12 Februari 2009 di TV2 jam 7.30 malam

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 171 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 171 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 171 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 171 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 171 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 172 yang bersiaran di TV2 pada jam 6.00 petang pada 16 Februari 2009

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 172 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 172 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 172 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 172 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 172 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 172 Part 6

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 173

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 173 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 173 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 173 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 173 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 173 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 174 yang bersiaran di TV2 pada 18 Februari 2009 jam 6.00 petang:

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 174 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 174 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 174 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 174 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 174 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 175 yang bersiaran di TV2 pada 19 Februari 2009 jam 6.00 petang

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 175 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 175 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 175 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 175 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 175 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 175 Part 6

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 176 yang bersiaran di TV2 pada 23 Februari 2009 jam 6.00 petang

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 176 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 176 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 176 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 176 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 176 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 177

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 177 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 177 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 177 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 177 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 177 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 178

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 178 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 178 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 178 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 178 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 178 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 179

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 179 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 179 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 179 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 179 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 179 Part 5

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 180

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 180 Part 1

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 180 Part 2

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 180 Part 3

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 180 Part 4

Sambungan kisah sinetron Wulan Episode 180 Part 5

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV2, http://wapedia.mobi/id/Wulan, mforum.cari.com.my dan semua sumber atas maklumat sinetron Wulan)

TOP 11 ONE IN A MILLION SEASON 3 PERFORMED OVER 8TV CHANNEL ON FEBRUARY 27, 2009 - WHO WILL BE ELIMINATED NEXT WEEK AFTHER AYU?


TOP 11 FINALISTS ONE IN A MILLION SEASON 3 LIVE OVER 8TV CHANNEL ON FEBRUARY 27, 2009 - WHO DO YOU THINK WILL BE SENT HOME AFTER AYU NEXT WEEK? WHO IS YOUR FAVOURITE FINALISTS AND WHO WILL WIN THE ONE MILLION RINGGIT? TO KNOW FURTHER CONTINUE WATCHING THIS REALITY SHOW, THE SHOW I HAVE ALWAYS BEEN WAITING TO WATCH.

KINI CUMA TINGGAL 11 FINALIS DI ONE IN A MILLION MUSIM KE-3 SETELAH SUKI DAN AYU MENJADI JUARA PADA DUA MUSIM YANG LALU. SIAPAKAH AGAKNYA AKAN DINOBATKAN SEBAGAI PEMENANG RM1 JUTA UNTUK MUSIM KE-3 INI. JANGAN LUPA UNTUK TERUS MENGUNDI FINALIS KEGEMARAN ANDA SUPYA MEREKA AKAN TERUS KEKAL. - AYU MERUPAKAN PESERTA FINALIS PERTAMA YANG TERSINGKIR PADA 27 FEBRUARI 2009

To view the video clips of Top 11 One In A Million Season 3 performance which has been aired on February 27, 2009 do click here:

Untuk mengikuti persembahan Top 11 One In A Million Musim Ke-3 sila klik di bawah ini:

VIDEO KLIP PENYINGKIRAN - ONE IN A MILLION SEASON 3 - AYU TERSINGKIR 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN AYU - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN ESTHER - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN HAN - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN NINE - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN TOMOK - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN AMYLEA - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN RIZU - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN ANITH - ONE IN AMILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN PIJA - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN AWEERA - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN FIFY - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN SIMON - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

VIDEO KLIP PERSEMBAHAN AMYLEA PEMENANG IMMUNITY - ONE IN A MILLION SEASON 3 - 27/2/09

Top 11 One In A Million Season 3 Profile/Biodata


AMYLEA BINTI AZIZAN @ AMYLEA
Age :22
Occupation : Singer, song writer
Genre of Music : RnB, Country & Pop Rock


ZULQARNAIN BIN JAAFAR @ NINE
Age :27
Occupation : Musician
Genre of Music : Rock


NASHARUL AWEERA BIN NORIYISSHAM @ WEERA
Age : 18
Occupation : Singer
Genre of Music : Rock


ANITH AQILAH BINTI SULAIMAN LIM @ ANITH
Age :17
Occupation : SPM Leaver
Genre of Music : Pop & Ballad


LIZABETH APPLUNIUS CHIN @ ESTHER
Age :21
Occupation : Singer
Genre of Music : Modern blues, RnB, Soul, Jazz Fusion


REHANA BINTI MOHD YUNUS @ HAN
Age :22
Occupation : Freelance Singer
Genre of Music : Ballad


SHAH INDRAWAN BIN ISMAIL @ TOMOK
Age :24
Occupation : Singer
Genre of Music : Pop Rock & rock


SIMON CHRISTOPHER @ SIMON
Age :25
Occupation : Singer
Genre of Music : Pop Rock & Rock


MUHAMMAD RIDZUAN BIN SHARIFUDDIN @ RIZU
Age :19
Occupation : Singer
Genre of Music : Pop & RnB


FIFY EMIELIA SHAZLIN BINTI AHMAD MURSHAIDI @ FIFY
Age :19
Occupation : Freelance Singer
Genre of Music : Pop Rock


NORAFIZAH BINTI MOHD YASIN @ PIJA
Age : 20
Occupation : Singer
Genre of Music : Pop Rock


(Thank you and credits to http://ms.wikipedia.org, 8TV: http://www.8tv.com.my dan semua pihak untuk sumber maklumat dan gambar)

SIARAN SECARA LANGSUNG RAJA LAWAK MUSIM KE-3 DARI DEWAN SIVIK, PETALING JAYA PADA 6 MAC 2009, JUMAAT DI ASTRO PRIMA SALURAN 105


SIAPAKAH DI ANTARA FINALIS INI YANG AKAN BERGELAR DAN DINOBATKAN SEBAGAI JUARA DI GELANGGANG RAJA LAWAK FINAL MUSIM KE-3 YANG AKAN DIADAKAN MINGGU INI SECARA LANGSUNG DARI DEWAN SIVIK, PETALING JAYA PADA 6 MAC 2009, JUMAAT DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 ?

ADAKAH PEMENANGNYA ADALAH SEPAH, JIHAN ATAU AMAIR? JANGAN LUPA UNTUK TERUS MENGUNDI MEREKA UNTK MENGETAHUI JAWAPANNYA NANTI.

Pada minggu yang lalu, kumpulan LNJ telah diumumkan sebagai peserta yang tersingkir pada peringkat Separuh Akhir pada 27 Februari 2009 di Astro Prima Saluran 105 oleh juri tetap, Fauziah Nawi, Zaibo dan juri undangan iaitu Radhi Khalid(Shamsul Ghau Ghau tidak hadir)

PROFILE/BIODATA PERSERTA FINALIS RAJA LAWAK MUSIM KE-3


3. Shamira bin Muhamad
Mohd Nadzri bin Zainal Abidin
Mohd. Noor bin Murad
SEPAH
Umur: 24 tahun
23 tahun
23 tahun


4. Nuur Jihan binti Musa
JIHAN
Umur: 25


1. Mohammad Amirullah bin Azmi
AMIR
Umur: 20 tahun

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.budiey.com)

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.astro.com.my/rajalawak/, Astro Prima Saluran 105 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by