Friday, January 30, 2009

MANBELON TERSINGKIR DALAM "GELANGGANG RAJA LAWAK" MUSIM KE-3 BERSIARAN SECARA LANGSUNG PADA 30 JANUARI 2009 DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 JAM 9.00 MALAM


Jangan lupa untuk terus menyaksikan gelagat dan karenah peserta-peserta yang masih kekal dalam Ceritera Raja Lawak setiap hari Rabu dan Khamis pada jam 9.00 malam dan jangan ketinggalan pula untuk menonton Gelanggang Raja Lawak setiap hari Jumaat jam 9.00 malam di Astro Prima Saluran 105 secara langsung.


6. Sutarmin bin Tukichan
MANBELON - TERSINGKIR PADA 30 JANUARI 2009 DALAM "GELANGGANG RAJA LAWAK" YANG TELAH DISIARKAN DI ASTRO PRIMA SALURAN 105
Umur: 35 tahun

Profile/Biodata/Gambar 7 Peserta "Raja Lawak Musim Ke-3"


1. Mohammad Amirullah bin Azmi
AMIR
Umur: 20 tahun


2. Aman Shah bin Asri
AM
Umur: 24 tahun


3. Shamira bin Muhamad
Mohd Nadzri bin Zainal Abidin
Mohd. Noor bin Murad
SEPAH
Umur: 24 tahun
23 tahun
23 tahun


4. Nuur Jihan binti Musa
JIHAN
Umur: 25


5. Afzan Saffuan bin Ahmad
Wasn Sharizon bin Rahim
LNJ
Umur: 22 tahun
27 tahun


6. Hazmeer bin Hassan (Amer)
Muhd Shaiful bin Bakri (Epul)
CHOT
Umur: 18 tahun
19 tahun

Maklumat/Information "Raja Lawak Musim Ke-3"

Semua peserta finalis akan ditempatkan di sebuah akademi di mana mereka akan diberi latihan serta bimbingan profesional oleh para pengkriktik jemputan pada setiap minggu
untuk persiapan dalam persembahan tugasan mereka yang akan diadakan pada setiap hari Jumaat dalam "Gelanggang Raja Lawak" di hadapan penonton yang juga akan disiarkan di Astro Prima secara langsung. Di setiap penghujung rancangan, penguguman penyingkiran akan dilakukan sepertimana kebanyakan program realiti yang lain.


Tiga orang pengkritik tetap telah dipertanggungjawabkan bagi menilai persembahan para peserta berdasarkan kriteria yang telah ditetapkan. Mereka akan menilai para peserta berdasarkan kelucuan dan elemen jenaka dalam sesebuah persembahan; keaslian persembahan dan kreativiti; bakat dan kemahiran lakonan serta sama ada para peserta berpotensi diketengahkan sebagai pelawak terkenal. Tiga orang pengkritik ini juga turut terlibat secara langsung semasa sessi ujibakat dan pusingan kelayakan.

Pengkritik tetap:

Pelawak dan pelakon terkenal:
Zaibo

Pelakon wanita yang berpengalaman:
Fauziah Nawi

Pengacara serta Pelawak terkenal:
Shamsul

Selain itu, semua peserta Raja Lawak akan ditentukan sepenuhnya dengan sistem pemarkahan 100% undian penonton melalui sistem pesanan ringkas (SMS) dan talian tetap. Peserta yang mendapat markah paling rendah pada setiap minggu akan tersingir.

Untuk mengundi secara SMS, taip LAWAK atau LAWAK <3/5/10> untuk undian secara pukal 3; 5 atau 10 ke 32999. Bagi mengundi ke talian tetap pula, sila dail 13701/ 13703/ 13705/ 13710 untuk undian pukal 1; 3; 5; atau 10 undian dan ikut arahan yang disertakan.

Pemenang tempat kedua dan ketiga; Raja Lawak Astro musim pertama – Johan dan Zizan sekali lagi akan menggalas tugas bagi mengacarakan program ini buat kali kedua dan memperlihatkan cabaran kesemua peserta dalam merebut gelaran Raja Lawak Astro.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.budiey.com)

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.astro.com.my/rajalawak/, Astro Prima Saluran 105 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

SAMBUNGAN TERKINI SINETRON INTAN EPISODE 162 YANG BERSIARAN DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA 30 JANUARI 2009 JAM 11.00 MALAMSambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 30 Januari 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Episode 162

Biodata/Profile Dude Harlino:

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan
Review/Sinopsis Episode Akhir Intan:

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula.

Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.

Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah.

Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung.

Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya. Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.

Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih.

Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula.

Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.

Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi!

Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya.

Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!! (review by:saeah85)

Sambungan seterusnya sinetron Intan Episode 162


Sambungan sinetron Intan Episode 162 Part 1

Sambungan sinetron Intan Episode 162 Part 2

Sambungan sinetron Intan Episode 162 Part 3

Sambungan sinetron Intan Episode 162 Part 4

Sambungan sinetron Intan Episode 162 Part 5


Kisah sinetron Intan semakin mencemaskan dan menyayat hati. Shinystar tidak sabar lagi menunggu episode yang seterusnya dalam Episode 163 yang akan disiarkan pada hari Isnin, 2 Februari 2009 pada jam 11.00 malam. Sekian kemaskini daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

Online Visitors

Thank you for dropping by