Thursday, October 15, 2009

EPISODE 9 - SINETRON SETINGGI BINTANG MULA MENEMUI PENONTON PADA 5 OKTOBER 2009 DI ASTRO ARUNA PUKUL 6.00 PETANG - DIBINTANGI OLEH NIKITA WILLY


Sinetron Setinggi Bintang mulai 5 Oktober 2009 di Astro Aruna pukul 6.00 petang dalam Episode 9

Sinopsis ringkas sinetron Setinggi Bintang:

Ketika cinta, hasrat, kehilangan dan kebahagiaan terangkai dalam satu kisah kehidupan yang dibalut dendam.


Dibintangi oleh:

Dhini Aminarti
Arifin Putra
Nikita Willy
Happy Jansen
Rana Audi Marissa
Syalwa

***********************************************************************
Sambungan kisah sinetron Setinggi Bintang Episode 9


Sambungan kisah sinetron Setinggi Bintang Episode 9 Part 1


Sambungan kisah sinetron Setinggi Bintang Episode 9 Part 2


Sambungan kisah sinetron Setinggi Bintang Episode 9 Part 3


Sambungan kisah sinetron Setinggi Bintang Episode 9 Part 4


Sambungan kisah sinetron Setinggi Bintang Episode 9 Part 5

***********************************************************************
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Aruna, Multivision Plus dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

EPISODE 82 - SAMBUNGAN SINETRON SEKAR PADA 15 OKTOBER 2009 PUKUL 2.00 PETANG DI ASTRO PRIMA SETIAP HARI ISNIN - JUMAAT


Sinetron Sekar mula menemui penonton pada 23 Jun 2009 pukul 2.00 petang dan 11.00 malam setiap hari Isnin hingga Jumaat dan siaran ulangannya pada keesokan hari pada pukul 4.00 petang - Episode 82 dari Isnin hingga Jumaat pukul 2.00 petang dan siaran ulangan pada 11.00 malam

**********************************************************************

Tema Pembukaan Baru Sekar

**********************************************************************Yurika: Sekar, kamu harus keluar dari rumah ini sekarang juga.
Sekar: Keluar dari rumah ini? Kenapa mak cik?
Yurika: Boleh tanya lagi. Brama yang beli rumah ini. Jadi rumah ini bukan milik kamu. Kamu telah membunuh anak saya, Sekar.
Sekar: Tunggu, kita boleh cakap baik-baik.
Yurika: Diam kamu. Saya minta sekarang juga kamu keluar dari rumah ini atau orang suruhan saya akan heret kamu secara paksa.
Di mana agaknya Sekar dan Risma akan menginap malam itu. Sekar minta maaf kepada ibunya kerana harus begini jadinya. Ibunya nasihati Sekar agar jangan salahkan dirinya. akhirnya mereka bersyukur kerana dapat menginap untuk semalam di sebuah rumah kotak walaupun kotor.

Talia menghasut Syifa untuk membenci Sekar dan kata Sekar adalah pembunuh papanya. syifa tidak mengizinkan Sekar simpan gambar papanya kerana katanya papanya meninggal disebabkan oleh Sekar. Hati Talia lega melihat keadaan itu dan Talia juga mengambil foto Brahma, Syifa dan Sekar yang telah diambil bersama seketika dulu dan menyoyak keratan gambar Sekar dan kembalikan kepadanya dan bahagian keratan Brama dan Syifa disimpan mereka. Mereka kemudiannya meninggalkan Sekar sendirian yang berada dalam kesedihan. Dalam perjalanan pulang, Talia memberitahu Syifa apa yang telah dilakukan Syifa terhadap Sekar adalah betul dan Syifa tidak perlu maafkan Sekar.

Sekar diberitahu oleh jiran tetangga Sekar bahawa Sekar dan ibunya telah diusir keluar dari rumah mereka. Rimba cuba pergi ke Biro Jodoh Sekar tetapi pintunya telah dikunci. Talia dan Yurika yang baru tiba di situ berkata Sekar tidak boleh bekerja di situ lagi dan kata Sekar pernah singgah di situ sebentar tetapi telah meninggalkan tempat itu.

Syifa terdengar perbualan Yurika dan Talia tentang dia bukannya anak kandung Brama. Syifa berasa sedih dan tanya neneknya, Yurika adakah benar dia bukannya anak kandung papanya tetapi Yurika menafikannya dan berkata Syifa tersalah dengar. Syifa tidak percaya dia tersilap dengar dua kali kerana pertama kali dia terdengar tentang hal itu adalah sewaktu neneknya berkata demikian kepada papanya dan kini pula kepada mak ciknya Talia. Syifa terus meninggalkan rumah itu. Dia terserempak dengan Rimba. Rimba memujuk Syifa agar tidak sedih dengan cara.....Sinopsis sinetron Sekar Episode 82 setelah Syifa meninggalkan rumah neneknya, Yurika dan setelah dia terserempak dengan Rimba di pertengahan jalan. Kisahnya bersambung...

**********************************************************************

Gambar-gambar dari petikan sinetron Sekar Episode 82(sinopsis sinetron Sekar Episode 82 versei gambar)

**********************************************************************
Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 82


Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 82 Part 1


Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 82 Part 2


Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 82 Part 3


Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 82 Part 4


Sambungan kisah sinetron Sekar Episode 82 Part 5

**********************************************************************
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima, http://www.rcti.tv, Sinemart, http://id.wikipedia.org dan semua pihak atas semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Sekar)

EPISODE 12 - SAMBUNGAN KISAH SINETRON SI CANTIK DAN SI BURUK RUPA PADA 15 OKTOBER 2009 PUKUL 2.30 PETANG DI TV3


SAMBUNGAN KISAH SINETRON SI CANTIK DAN SI BURUK RUPA PADA 8 OKTOBER 2009 PUKUL 2.00 PETANG DI TV3 - Episode 12
***********************************************************************

Gambar-gambar pelakon sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa

Dibintangi oleh:

Adrew White
Dhini Aminarti
Steve Emanuel
Roy Marten
Lidya

***********************************************************************

Pembukaan Tema Si Cantik dan Si Buruk Rupa - Why Do You Love Me

Lagu Tema: Why Do You Love Me
Pencipta: Yok Koeswoyo
Penyanyi: Rio Febrian

Lirik lagu Pembukaan Tema "Si Cantik dan Si Buruk Rupa"

The time has come
That we must be apart
The memory is still in my mind
But you have gone and leave me alone

Why do you love me
So sweet and tenderly
I'll do everything to make you happy
oh...ohh....ohh...

Why do you love me
So sweet and tenderly
I'll do everything to make you happy
oh...ohh....ohh...

ohh...ohhh...

But you have gone and you love me...

Why do you love me why do you love me...


***********************************************************************


Gambar-gambar dari petikan sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 12 pada 15 Oktober 2009(sinopsis sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 12 versi gambar)

Sambungan sinopsis Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 12

Encik Martin suami isteri membuat aduan di balai polis bahawa nyawa anak mereka terancam. Orang-orang suruhan Romy menangkap Arjuna dan Arjuna mangatakan padanya hanya sedikit saja serbuk itu disemburkan ke badannya, Arjuna akan mati. Warti menghalangnya daripada menyembur serbuk itu ke Arjuna dan ia terlepas dari tangan Romy lalu dihanyutkan ke sungai. Romy kemudiannya memberitahu Warti bahawa Arjuna telah membunuh Kendil. Warti tidak mahu percaya anaknya, Kendil telah mati. Arjuna cuba menjelaskan kepada Warti bahawa dia adalah anaknya Kendil. Romy ingin membakar Arjuna hidup-hidup tetapi pada waktu itu polis tiba dan meminta semua orang berhenti sambil melepaskan beberapa kali tembakan ke langit. Arjuna telah larikan diri walaupun dia diminta berhenti.Sinopsis versi dialog penghujung Episode 9 sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa

Enick Martin: Hey, kenapa kamu ada di sini? Pergi jaga di depan.
Arjuna(menyamar sebagai Satpam): Saya sedang buat pemeriksaan. Mungkin Arjuna ada di sini.

Selepas itu Arjuna berjaya masuk ke dalam bilik tidur Tia dan cuba menjelaskan kepada Tia:

Arjuna: Kamu kena dengar penjelasan aku dulu.Tia semalam orang yang serang kita adalah Romy.
Tia: Semalam aku bersama Kendil, bukannya sama kamu.
Arjuna: Akulah Kendil. Semalam adalah hari terakhir hukuman aku jalani hukuman sebagai orang hodoh. Aku sengaja bawa kamu di bawah sinar purnama, biar kamu saksikan perubahan aku seperti sekarang. Aku lakukan semua ini supaya kamu tahu perkara sebenar.
Tia: Tapi aku sama sekali tidak lihat Kendil berubah menjadi kamu. Dari mana aku boleh tahu perkara sebenar?
Arjuna: Romy yang kacau rancangan aku.
Tia: Apa hubungannya semua ini dengan Romy?
Arjuna: Aku tidak tahu bagaimana dia tahu kelemahan aku. Tapi dia sengaja bawa enam ekor anjing buas serang aku dan aku yakin benar dia letak sesuatu dalam minuman kita sampai kamu boleh pengsan waktu aku berubah.
Tia: Mengarut. Mana mungkin Romy akan tahu kamu adalah Kendil. Kamu bohong kamu sengaja nak pisahkan aku daripada Kendil. Kamu memang tak suka sama dia kerana kamu memang benci sama dia. Yakan?
Arjuna: Tia, Bagaimana caranya aku bencikan Kendil kerana Kendil adalah aku. Tia apa yang harus aku lakukan supaya kamu percaya dengan aku?
Tia: Kamu buktikan yang kamu sebenarnya adalah Kendil.
Arjuna: Ok aku akan buktikan yang aku adalah Kendil tapi tolong berikan aku waktu.
Tia: Kalau kamu boleh buktikan aku janji aku akan nikah sama kamu.
Arjuna: Kamu tunggu saja. Aku bisa buat kamu percaya.
Arjuna: Sekarang aku... aku pergi dulu ya.
Sewaktu Arjuna beredar dari bilik tidur Tia, Tia mengambil suatu bahan penyembur dan menyembur ke mata Arjuna. Arjuna terasa kesakitan dan memanggil nama Tia. Romy meminta orang-orang suruhannya bawa Arjuna ke balai polis dan dia akan segera ke sana. Mama Tia mengucapkan terima kasih kepada Romy kerana telah membantu mereka menangkap Arjuna. Romy kata demi Tia dia rela korbankan nyawanya sendiri. Romy kata dia akan ke balai polis untuk membuat aduan dan dia juga akan membereskan Arjuna. Enick Martin kata bagus dan minta Romy singkirkan dia. Encik Martin tidak mahu lihat dia hidup lagi di dunia ini.

Tia meminta izin daripada mama dan papanya untuk pergi ke kubur Kendil. Tetapi mamanya kata adalah lebih baik dia tidak pergi dan tanya adakah dia yakin bahawa dia sudah kuat...Tia beritahu mamanya bahwa dia harus kuat kerana dia hendak hantarkan Kendil ke tempat istirehat terakhirnya. Encik Martin menjelaskan kepada isterinya bahawa mereka tidak boleh larang Tia untuk mencegahnya daripada curiga. Biarkan Tia saja katanya. Tetapi mama Tia tidak mahu Tia rapat dengan Warti. Bagaimana sekiranya Warti itu sama saja dengan anaknya, katanya lagi. Encik Martin kurang faham dan isterinya kata bagaimana sekiranya juga monyet jadian dan mahu sakiti Tia. Encik Martin tergelak dan mintanya jangan fikirkan begitu kerana dia akan uruskan hal itu. Setelah mendengar kata-kata suaminya, barulah dia berasa lega.
Arjuna tidak mempunyai kekuatan untuk membebaskan dirinya dari ikatan orang-orang suruhan Romy. Arjuna diseksa oleh mereka dengan teruk. Bagaimanakah nasib Arjuna selanjutnya. Untuk mengetahui kisah selanjutnya dalam Episode 13, terus bersama shinystar dalam kemas kini yang akan datang.. pada 19 Oktober 2009.

***********************************************************************
Sambungan kisah sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 12


Sambungan kisah sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 12 Part 1


Sambungan kisah sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 12 Part 2


Sambungan kisah sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 12 Part 3


Sambungan kisah sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 12 Part 4

***********************************************************************
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3, http://sinemart.com, dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by