Thursday, April 2, 2009

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 206 YANG BERSIARAN PADA 2 APRIL 2009, JUMAAT DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM


JANGAN LUPA UNTUK TERUS MENONTON SINETRON INTAN BERSAMA-SAMA DENGAN SHINYSTAR SETIAP HARI ISNIN HINGGA JUMAAT JAM 11.00 MALAM DI ASTRO PRIMA


POSTER INTAN DAN RADO - CINTA MEREKA YANG TIDAK PERNAH PUDAR
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya design dua poster "SINETRON INTAN" ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 2 April 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 206


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan

* Naysila Mirdad sebagai Intan
* Dude Harlino sebagai Rado
* Glenn Alinskie sebagai Ello
* Ingka Noverita sebagai Lila
* Meriam Bellina sebagai Nadine
* Anwar Fuady sebagai Arman
* Mathias Muchus sebagai Ardi
* Ninok Wiryono sebagai Kasih
* Nani Widjaya sebagai Lastri
* Umar Lubis sebagai Dr. Frans
* Rico Tampatty sebagai Fajar
* Indah Indriana sebagai Rena
* Rama Michael sebagai Romi
* Manfreed sebagai Jemmy
* Nunu Datau sebagai Wina
* Salma Paramitha sebagai Bintang
* Alyssa Tardipa sebagai Tiara
* Kevin Julio sebagai Kevin
* Virgo Brody sebagai Mico
* Ricardo Senzienz sebagai Bobby
*Rio Reifan sebagai Dewa

Review/Sinopsis Episode Akhir Intan:

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula. Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.
Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah. Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung. Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya.

Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.
Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih. Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula. Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.
Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi! Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya. Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!! (review by:saeah85)

Sambungan sinopsis sinetron Intan Episode 206 pada 2 April 2009

Intan tanya kepada Wina adakah dia sakit lagi apabila dia melihat Wina seperti memikirkan sesuatu. Mardan kalah dalam perjudian dan dia terus memeras ugut wang daripada Wina atau dia akan membongkar rahsia mengenai bayi yang telah dia tukarkan kepada Rado dan Intan.

Wina meminta wang sebanyak wang 20 juta rupiah daripada Dr. Ardi. Wina membohongi Dr. Ardi bahawa dia memerlukan wang itu untuk membiayai kos perubatannya. Tanpa mencurigai apa-apa, Dr. Ardi memberinya wang tersebut kerana dia sudah berjanji akan membiayai semua perubatan Wina. Wina memberi Mardan 20 juta rupiah tetapi menurut Mardan kini dia perlukan lagi 20 juta rupiah. Wina menemui Dr. Ardi dan meminta wang tersebut daripada Dr. Ardi. Tetapi sudah tentu Wina tidak dapat menceritakan masalahnya.
Intan dan Rado dapat rasakan Wina ada masalah tetapi Wina menafikannya. Intan memberitahu Romi entah kenapa buat pertama kali dia melihat Bintang dia sudah sayang kepada Bintang. Mungkin nasib yang ditimpanya mengikut Intan lagi.

Jubri ingin memberi pengajaran kepada Rado kerana disebabkannya, ramuan ubatnya tidak laku. Polis tiba di rumah Nadine dan Nadine meminta Rado cepat meninggalkan tempat itu kerana polis ingin menangkapnya. Mereka nak tangkap Rado atas tuduhan mengubat secara haram. Mereka kata Rado cuba racun penduduk suatu tempat dengan pura-pura memberi ubat. Rado ditangkap oleh polis tidak lama selepas itu.

Intan ternampak Jubri sedang membuat ramuan ubat dan dia juga tahu Jubri yang cuba menfitnah Rado. Penduduk membawa Jubri ke balai polis dan Intan juga memberi bukti kepada polis itu dan akhirnya Rado dibebaskan. Rado mengucapkan terima kasih kepada Intan yang telah menolongnya dalam hal ini.
Ibu Surti mengatakan Pelangi adalah anak kandungnya yang telah hilang dan namanya adalah Ani dan bukannya Pelangi. Rado dan Intan berkata anak itu adalah anak mereka dan mereka terus beredar dari situ. Ibu Surti meminta alamat Rado dari pihak polis. Ibu Surti terdengar tangisan Pelangi dan dia begitu yakin Pelangi adalah anaknya. Ibu Surti mohon kepada Intan untuk mendukung Pelangi walaupun sebentar sahaja. Wina marahkan ibu Surti kerana mengaku Pelangi adalah anaknya. Wina menghalau ibu Surti dari rumah mereka. Kisahnya terus bersambung...Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 1


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 2


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 3


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 4


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 5


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 6

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

AMY SEARCH DATANG KE AKADEMI? - DIARI AF7 MINGGU KE-4 HARI KE-4 PADA 2 MAC 200DIARI AF7 MINGGU KEEMPAT HARI KEEMPAT - AMY SEARCH MEMBERI NASIHAT KEPADA PARA PELAJAR AF7 BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT PERSEMBAHAN DENGAN LAGU TUGASAN MEREKA DENGAN LEBIH BAIK

KEDUDUKAN AFUNDI 11 PELAJAR AF7 TERKINI PADA 2 APRIL 2009

1. ISMA : 26%
2. HAFIZ : 12%
3. ARIL : 10%
4. ZIZI : 8%
5. AISHAH : 7%
6. YAZID : 7%
7. SIDI : 6%
8. CLAUDIA : 6%
9. AKIM : 6%
10. RUBISA : 6%
11. QHAUD : 4%


Klip video Diari AF7 Minggu Keempat Hari Keempat - Part 1


Klip video Diari AF7 Minggu Keempat Hari Keempat - Part 2


Klip video Diari AF7 Minggu Keempat Hari Keempat - Part 3


Klip video Diari AF7 Minggu Keempat Hari Keempat - Part 4


Klip video Diari AF7 Minggu Keempat Hari Keempat - Part 5


Klip video Diari AF7 Minggu Keempat Hari Keempat - Part 6


Klip video Diari AF7 Minggu Keempat Hari Keempat - Part 7


Klip video Diari AF7 Minggu Keempat Hari Keempat - Part 8


(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.astro.com.my dan Astro Ria atas sumber maklumat dan gambar AF7)

SAMBUNGAN SINOPSIS DRAMA LAGENDA JULIA JULI EPISODE 19 PADA 2 APRIL 2009 PADA JAM 4.30 PETANG DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMISJANGAN LUPA UNTUK MENGIKUTI SEBUAH LAGI DRAMA BARU BERJUDUL "JULIA JULI" (Jula Juli Bintang Tiga) MELALUI SLOT LAGENDA DI TV3 MULAI 3 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS/TV9 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS JAM 8.30 MALAM - EPISODE 19

Barisan pelakon yang membintangi "Julia Juli" adalah:

Misha Omar sebagai Julu
Sayiddah sebagai Jula
Dynaz sebagai Juli
Zed Zaidi
Danny X-Factor
Abby Abadi
Rahim Jailani
Syawal AF5
Aqasha
Imuda
Irene Tan


Sambungan Sinopsis Drama Lagenda Julia Juli Episode 19 pada 2 April 2009, Khamis:

Adrian diperkenalkan kepada Julia. Adrian berterima kasih kepada Julia kerana memberi dia semangat yang kuat tetapi menurut Julia kakaknya yang beri semangat dia cuma tolong saja. Adrian kata suaranya yang dia dengar. Ju memberitahu rakan Remy bahawa dia akan meninggalkan band mereka. Ju memberitahunya dia sudah tak sehaluan. Sofia memberitahu Diana bahawa perhubungan dia dengan Izwan dah putus tetapi cuma Izwan saja yang belum mengetahuinya lagi. Ayah Remy memberitahu isterinya, semakin hari semakin biadap kelakuan Remy.

Remy pergi ke rumah Julia untuk menemui Ju. Ju tanya Remy kenapa dia cari dia pada waktu yang selewat itu. Ju memberitahu Remy sudah tiba masanya untuk dia mengundur diri dari band mereka. Ju memberitahu Remy dia sudah penat dan tidak mahu dihina dan diburu oleh orang yang cemburu seperti Remy. Remy minta Ju fikir masak-masak sebelum membuat sebarang keputusan tetapi menurut Ju tiada pilihan melainkan putuskan perhubungan mereka. Walaupun Ju berkata Remy adalah seorang lelaki yang baik tetapi itu saja yang dia dapat lakukan untuk kebaikan mereka berdua.

Sofia memberitahu Izwan bahawa dia adalah seorang lelaki yang tidak boleh dipercayai. Sofia kata dia boleh tunjukkan bukti kepadanya sekiranya dia mahu. Sofia ingin berpisah dengan Izwan. Izwan tanya adakah itu satu penghinaan kerana selama ini tiada orang yang pernah menolak cintanya. Sofia menjawab dia akan merupakan orang yang pertama buat begitu.

Remy menemui Hani di club dan marahkannya dan memberi amaran kepada Hani agar tidak menggangu Ju lagi dan beredar dari situ.

Sofia pulang ke rumah dan dapati Ju sedang bersedih. Ju memberitahu Julia dan Sofia bahawa dia telah memutuskan untuk berpisah dengan Remy kerana itu adalah yang terbaik untuk semua orang. Sofia juga berkata dia telah meninggalkan Izwan.

Di pejabat, Connie memberitahu Julia bahawa Arif menelefonnya dan dia tanya tentang Julia. Ju mencari kerja yang lain di sebuah pub, disyorkan oleh Hasnol. Dia dibayar gaji sebanyak RM4,000 sebulan. Sewaktu Ju menyanyi, dia terkenangkan saat-saat dia bersama Remy.

Ayah Remy memarahi Remy dan memintanya jangan berkasar dengan Hani. Remy memberitahu ibunya susah untuknya berbincang dengan ayahnya. Remy tetap menegaskan bahawa walaupun dia akan berkahwin kelak, orang itu pasti bukan Hani. Connie memberitahu Julia dia ada hal penting nak memberitahu Julia tetapi dia harap Julia tidak akan memarahinya. Connie memulangkan rantai sakti (magical necklace) Julia. Julia memakainya dan mengingati siapa dia sebenarnya di kayangan dan dia memeluk Connie dan terus mengucapkan terima kasih kepadanya. Connie hairan dengan sikap Julia.

Julia termenung di pejabat dan Arif ingin mengajaknya makan tetapi menurut Julia dia sedang menunggu pelanggan yang akan ditemuinya. Ayahanda Juli memberitahu isterinya bahawa Putera Adika ingin menjumpai mereka. Julia pulang ke rumah dan terus memeluk Ju kerana dia tahu Ju adalah adiknya. Tetapi Ju tidak tahu kenapa Julia bersikap begitu terhadapnya. Julia berasa gembira dengan kepulangan Sofia dan dia juga memeluk Sofia. Namun begitu, Julia tidak memberitahu mereka berdua bahawa mereka adalah adik-beradik.

Arif pergi ke rumah Julia dan memberinya sejambak bunga dan dia juga menerangkan kepadanya bahawa sebenarnya perempuan dan baby yang ada bersamanya adalah kakaknya. Arif juga memberitahu Julia bahawa dalam perjalanannya untuk bertemu dengan Julia, dia telah memberitahu hal mereka kepada kakaknya dan kakaknya ingin menemui Julia. Julia gembira mendengar hal itu. Kisahnya bersambung. ..


(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3, tv9 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

RESULTS FOR WEEK 4 - DANCING WITH THE STARS SEASON 8: Holly Madison & Dmitry Chaplin and Steve Wozniak & Karina Smirnoff were eliminated


DANCING WITH THE STARS PREMIERED ON MARCH 9, 2009, MONDAY - DWTS SEASON 8 HOSTED BY TOM BERGERON AND SAMANTHA HARRIS AND THE JUDGES ARE LEN GOODMAN, BRUNO TONIOLI AND CARRIE ANN INABA ARE THE JUDGES FOR THIS SEASON.

PERFORMANCE EVERY MONDAY: 8/7c
RESULTS SHOW EVERY TUESDAY: 9/8c
**********************************************************************************


Belinda Carlisle & Jonathan Roberts are the first couple to be eliminated on March 17, 2009 - Belinda Carlisle, the former lead singer of the group the Go-Go's, and dancing partner Jonathan Roberts were eliminated as the lowest-scoring couple, after debuting their salsa performance March 16, 2009

**********************************************************************************


Dancing with the Stars Results for March 24, 2009

Holly Madison and Denise Richards were in the Bottom 2 Dance-Off - Denise Richards and Maksim Chmerkovskiy were eliminated on March 24, 2009

**********************************************************************************


Dancing With The Stars Season 8 Results on March 31, 2009 - Steve Wozniak & Karina Smirnoff were eliminated on March 31, 2009


Dancing With The Stars Season 8 Results on March 31, 2009 - Holly Madison & Dmitry Chaplin were eliminated on March 31, 2009


DANCING WITH THE STARS SEASON 8 - Week 4: Eliminated Couples - Steve Wozniak Karina Smirnoff Holly Dmitri video clips

Remaining 9 couples Dancing With The Stars Season 8 will perform - Paso Doble or Viennese Waltz in Week 5

**********************************************************************************
11 couples who managed to sail through the following week: performed for week 4:


1. David Alan Grier & Kym Johnson - Lindy Hop - "Bandstand Boogie"—Barry Manilow


2. Shawn Johnson & Mark Ballas - Lindy Hop - "Ready Teddy!"—Little Richard


3. Lil' Kim & Derek Hough - Argentine Tango - "Taquito Militar"—Conjunto Tipico Del Tango


4. Holly Madison & Dmitry Chaplin - Argentine Tango - "Libertango"—bond


5. Gilles Marini & Cheryl Burke - Argentine Tango - "Assassin's Tango"—John Powell


6. Ty Murray & Chelsie Hightower - Lindy Hop - "You & Me & the Bottle Makes 3 Tonight (Baby)"—Big Bad Voodoo Daddy


7. Steve-O & Lacey Schwimmer - Lindy Hop - "Dance Little Sister"—The Rolling Stones


8. Melissa Rycroft & Tony Dovolani - Lindy Hop - "Brown Derby Jump"—Cherry Poppin' Daddies


9. Lawrence Taylor & Edyta Śliwińska - Argentine Tango - "Suite Punta Del Este"—Ástor Piazzolla


10. Chuck Wicks & Julianne Hough -


11. Steve Wozniak & Karina Smirnoff - Lindy Hop - "Summertime Blues"—Brian Setzer


(Thank you and credits to http://en.wikipedia.org, http://abc.go.com and all sources for the information and pictures)

AMERICAN IDOL SEASON 8 LATEST RESULTS ON APRIL 1, 2009 - TOP 9 PERFORMED ON MARCH 31, 2009 AT( 8:00-10:00 PM ET live/PT tape-delayed) ON FOX


American Idol judges for The 8th Season of American Idol are Kara DioGuardi, Simon Cowell, Paula Abdul and Randy Jackson and Ryan Seacrest is the host.


**********************************************************************************

TOP 9 AMERICAN IDOL SEASON 8 RESULTS ON APRIL 1, 2009

Kris Allen is safe

Matt Giraud is safe

Megan Joy is in the Bottom 3

Lil Rounds is safe

Allison Iraheta is in the BOTTOM 3!

Adam Lambert is safe

Danny Gokey is safe

Scott MacIintyre is safe

Anoop Desai is in the Bottom 3

Guest of the week: Lady GaGa performs “Poker Face”

Allison Iraheta is safe

Anoop Desai is safe

Megan Joy is eliminated

Next week, Top 8 will perform with another theme song.

**********************************************************************************

Weekly song themes


Top 36 (February 18, February 26, March 4): Billboard Hot 100 hits
Week 1 (March 10): Michael Jackson
Week 2 (March 17): Grand Ole Opry (Randy Travis, mentor)
Week 3 (March 25): Motown (Smokey Robinson, mentor)
Week 4 (March 31): iTunes Top 100

American Idol Season 8 Group song

After the Top 11 program, Justin Guarini, while hosting Idol Wrap on TV Guide channel, made the assertion that the show's group performances were being lip-synced. This was later confirmed by producers.

Top 36/Group 1: "I'm Yours" by Jason Mraz
Top 36/Group 2: "Closer" by Ne-Yo
Top 36/Group 3: "Hot N Cold" by Katy Perry
Top 13: "I Want You Back/ABC Medley" by The Jackson 5
Top 11: "T-R-O-U-B-L-E" by Travis Tritt
Top 10: "Motown" Medley: "You Keep Me Hangin' On" by The Supremes/"You're All I Need to Get By" by Marvin Gaye and Tammi Terrell/"Ain't No Mountain High Enough" by Marvin Gaye and Tammi Terrell

**********************************************************************************


Top 9 Finalists are back on the stage - American Idol Season 8 on March 31, 2009:

Anoop Desai - Caught Up
Megan Corkery - Turn Your Lights Down Low
Danny Gokey - What Hurts The Most
Allison Iraheta - Don't Speak
Scott MacIntyre - Just the Way You Are
Matt Giraud - You Found Me
Lil Rounds - I Surrender
Adam Lambert - Play That Funky Music
Kris Allen - Ain't No Sunshine


1. Matt Giraud sings You Found Me by the Fray


2. Scott MacIntyre sings Just The Way You Are by Bily Joel


3. Allison Iraheta sings Don’t Speak by No Doubt


4. Danny Gokey sings What Hurts The Most by Rascal Flatts


5. Megan Joy sings Turn Your Lights Down Low


6. Anoop Desai sings Caught Up by Usher


7. Adam Lambert sings Play That Funky Music by Wild Cherry


8. Lil Rounds sings Surrender by Celine Dion on


9. Kris Allen sings Ain’t No Sunshine on


**********************************************************************************
Top 9 American Idol Season 8 Profile/Biodata:


1. Danny Gokey, 28 (born April 24, 1980) from Milwaukee, Wisconsin – a praise and worship music director who auditioned in Kansas City, Missouri along with best friend Jamar Rogers. Both made it to the Hollywood rounds, but Rogers was eliminated at week's end. Four weeks before the audition, Gokey's wife, Sophia, diagnosed with a congenital heart disease, passed away. His wife had motivated him to try out before she died.


2. Kris Allen - (born June 21, 1985) is a 23-year-old from Conway, Arkansas, auditioned in Louisville, Kentucky. He's best known for his group performance of "I Want You Back" by The Jackson 5 during Hollywood week.


3. Allison Iraheta - (born April 27, 1992) is a 16-year-old from Los Angeles, California, who auditioned in San Francisco, California. In 2006, she won $50,000 and a recording contract after competing in a Telemundo reality show, Quinceanera.


4. Adam Lambert - (born January 29, 1982) is a 27-year-old stage actor from Los Angeles, California, auditioned in San Francisco, California. Before auditioning for American Idol, he was in the touring cast of Wicked. His version of "Some Kind of Wonderful" and "Believe" made him a judge favorite.


5. Scott MacIntyre - 23 (born June 22, 1985) from Scottsdale, Arizona – a pianist who auditioned in Phoenix, Arizona who is almost blind. MacIntyre plays several instruments including the piano. Classically trained, he has been internationally profiled on various TV affiliates such as CNN, national and local news, radio, and print media as pianist, vocalist, and songwriter.


6. Lil Rounds - 24 (born November 14, 1984) from Memphis, Tennessee – auditioned in Kansas City, Missouri. Her house in Memphis was previously destroyed by a tornado on February 5, 2008.


7. Anoop Desai - 22 (born December 20, 1986) from Chapel Hill, North Carolina – a college student who auditioned in Kansas City, Missouri. He impressed the judges when he auditioned in Kansas City. While at school he was one of the lead singers of the UNC Clef Hangers, a vocal group that covered multiple genres of music. He was the 4th-highest vote getter of group 1, getting only 20,000 less than Michael Sarver.


8. Megan Joy Corkrey - 23 (born August 5, 1985) from Sandy, Utah – a font designer auditioned in Salt Lake City, Utah with the song "Can't Help Lovin' Dat Man."


9. Matt Giraud - 23 (born May 11, 1985) from Kalamazoo, Michigan – a dueling pianist who auditioned in Louisville, Kentucky. For his audition he sang "I Don't Want to Be" by Gavin Degraw. His group version of "I Want You Back" and "Georgia on My Mind" made him a judge favorite.


**********************************************************************************

SCEDULE DATE FROM MARCH 10, 2009 TO AMERICAN IDOL SEASON 8 FINALE IN MAY 2009

AMERICAN IDOL SEASON 8 FINALS:

March 10 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
March 11 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

March 17 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
March 18 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

March 24 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
March 25 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

March 31 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
April 1 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

April 7 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
April 8 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

April 21 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
April 22 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

April 28 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
April 29 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

AMERICAN IDOL SEASON 8 FINALE:

May 5, 2009 - Tuesday, 8:00 EST, 7:00 CST
May 6, 2009 - Wednesday, 8:00 EST, 7:00 CST - Results

There’s no “Idol Gives Back” episode this year in 2009.

(Thank you and credits to http://en.wikipedia.org, http://www.americanidol.com, http://www.pinoylottowinner.com, http://www.tvguide.com, http://slimtainment.com, http://www.rickey.org, http://hitsusa.com, http://www.buddytv.com, http://www.realitytvfans.com, http://www.joesplaceblog.com, http://videos-online-watch.blogspot.com and all sources for the information and pictures)

Online Visitors

Thank you for dropping by