Monday, August 23, 2010

Episode 9 - Sinetron Cinta Kirana pada 23 Ogos 2010 di Astro Ria setiap hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 petang


Sinetron Cinta Kirana Setiap Hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 malam - 7.30 malam di Astro Ria

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 1 - 50

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 51 - 78

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 91 - 93 (Episode Akhir)

Pelakon

* Nia Ramadhani sebagai Kirana
* Randy Pangalila sebagai Galang
* Tsania Marwa sebagai Riana
* Kiki Farrel sebagai Baim
* Arthur Tobing sebagai Rama
* Yatti Surachman sebagai Sita
* Erly Ashy sebagai Aida
* Emma Waroka sebagai Sandra
* Revand Narya sebagai Evandra
* Mama Dahlia sebagai Dahlia
* Unang sebagai Tejo
* Indah Ayu Putri sebagai Joana
Synopsis

It begins when Sita met her long separated ex-boyfriend, Rama. The two folks agreed to pass their love that used to fail, onto their grand children. Sita was happy and imagined a better life for Kirana, her granddaughter. So does Rama for his grandson, Galang. Kirana and Galang that used to quarrel ended up falling in love.

Disaster comes when Rama and Galang got into an accident. Rama passed away, while Galang’s body was never found. Kirana became the back-bone of the family. She then met Evandra, a publishing boss that hates women. Evandra changed because of Kirana and grew to like her; meanwhile, Kirana’s love is only for Galang. One day, Galang returned but as Mischa, Galang’s twin. He did this as he could not bear to leave Renata who helped him from the accident.

Galang was happy that Kirana took care of the family, but he was shattered as he couldn’t return his love to Kirana, Kirana was hurt, Galang was hurt even more.

Berawal dari perjumpaan kembali antara Sita dengan mantan kekasihnya, Rama, yang dulu terpisah, pasangan jompo ini sepakat menyambung tali jodoh mereka yang dulu gagal ke cucu masing-masing. Sita bahagia dan membayangkan kehidupan Kirana, cucunya, bakal membaik seperti harapannya. Begitu pula harapan Rama terhadap cucunya, Galang. Kirana dan Galang yang tadinya sering bertengkar, akhirnya saling jatuh cinta.

Musibah datang ketika Rama dan Galang mengalami kecelakaan. Rama meninggal dan mayat Galang tak ditemukan. Akhirnya Kirana menjadi tulang punggung keluarga. Ia kemudian bertemu Evandra, bos penerbitan yang benci perempuan. Karena Kirana, Evandra berubah dan mulai menyukai Kirana, namun cinta Kirana hanya untuk Galang. Suatu hari tiba-tiba Galang muncul lagi, tapi dia mengaku sebagai Mischa, adik kembar Galang. Dia sengaja melakukan hal itu karena tidak tega meninggalkan Renata yang telah menolongnya dari kecelakaan tempo hari.

Galang bahagia Kirana menjaga keluarganya, namun juga hancur karena mustahil mengembalikan cintanya untuk Kirana. Kirana terluka, Galang lebih terluka.
source: http://www.mdentertainment.net/Sinopsis Cinta Kirana Episode 9 pada 23 Ogos 2010 di Astro Ria

Kisah hari ini bermula dengan:


Part 1:

Galang membawa air minuman oren untuk melegakan rasa mabuk Kirana. Kirana tidak ingat lagi bahawa dia telah mabuk semalam. Galang lap bibir Kirana dan Riana ternampak apa yang berlaku dan dia berkata bahawa Galang telah menyakiti hatinya. Dia berasa cemburu. Riana minta Galang jangan lupa yang dia telah melamarnya sebelum ini dan menyarungkan cincin ke jarinya. Riana mengeluarkan cincin tersebut dan dibalingkan ke katil lalu beredar dari situ. Galang mengejar Riana. Riana tanya Galang apa lagi alasannya begitu baik dengan Kirana. Hati Galang sudah mulai jatuh cinta kepada Kirana dan dia tidak sanggup untuk memberitahu Riana. Riana tanya kenapa Galang tidak menjawab pertanyaannya. Riana kemudiannya memeluk nenek Galang dan mengadu kepada neneknya. Kata Riana itu semua tidak adil padanya. Nenek Galang minta Galang tanggungjawab dengan apa yang telah dilakukannya.

Kirana meminta izin untuk pergi dari situ. Pak Rama ingin minta pemandu mereka saja yang hantar Kirana tetapi Kirana enggan dan mengucapkan terima kasih atas segalanya pada Pak Rama.

Galang mengetuk pintu Kirana tanpa mengetahui Kirana telah tinggalkan kediaman mereka. Galang hairan ke mana Kirana telah pergi. Galang mencari Kirana tetapi tidak menjumpainya. Bibi kata pada Galang bahawa dia telah pulang ke rumahnya sendiri tanpa membawa pakaian lain cuma baju yang pertama kalinya dia pakai ke rumah mereka.


Part 2:

Kirana sampai di rumahnya dan dia terus memeluk neneknya dan memberitahu neneknya bahawa dia amat merinduinya. Kirana memberitahu Ibu Surti adakah dia keberatan sekiranya dia tinggal di situ. Ibu Surti gembira dengan kepulangan Kirana. Nenek Kirana tanya adakah Kirana mempunyai masalah. Tetapi menurut Kirana dia cuma mahu memberi kejutan pada mereka dengan kepulangannya.
Ibu Surti: Apa khabar Kirana ya, puan?
Kirana: Nenek...saya rindu sangat pada nenek (mereka berpelukan)
Sita: Nenek juga rindukan kau.
Ibu Surti: Kau ke sini tak cakap pun, nak.
Kirana: Bagaimana nak cakap. Telefon pun tak ada. Takkan nak tulis surat.
Ibu Surti: Kau dah bawa barang-barang kau?
Kirana: Dah semuanya dah saya bawa.
Kirana: Nenek kan dah keluar dari rumah sakit. Jadi aku juga harus keluar dari rumah atuk Rama. Saya nak jaga nenek. Makcik Surti tak keberatan kalau saya dan nenek tinggal di sini dulu?
Ibu Surti: Tiada masalah, nak, Kirana janganlah cakap begitu.

Rakan sekerja nampak Kirana telah pulang ke rumahnya dan dia ingin memberitahu Baim tentang hal itu.


Ibu Aida: Sepertinya kita harus cari pemandu baru ya.. Kita juga harus cari tukang kebun untuk gantikan untuk Encik Meon.


Galang melihat kerusi kosong yang biasa Kirana duduk sewaktu makan bersama mereka.

Ibu Aida: Apa kata kita jadikan Encik Dahlan sebagai pemandu keluarga kita?
Galang: Saya pergi dulu ya, tuk, nenek.
Pak Rama: Saya pun nak keluar.


Ibu Aida pada dirinya: Kenapa semuanya aneh macam ini?

Baim tanya apakah masalah Kirana. Kirana kata memang tiada apa yang berlaku dan sekiranya tentang Galang, sememangnya Galang tidak mencari masalah dengannya. Kirana cuma memberitahu Baim bahawa sekiranya dia terus tinggal di rumah Pak Rama cuma akan menyebabkannya jadi manja saja.

Dalam hati Kirana minta maaf pada Baim kerana dia tidak boleh berterus terang dengannya bahawa dia telah jatuh cinta dengan Galang.

Galang meminta izin daripada Riana untuk pergi ke pejabat dan meninggalkan Riana sewaktu pertemuan mereka. Dalam hati Galang ternyata dia rindukan Kirana. Kirana pergi ke tempat Baim bekerja tetapi dia cuma mengelamun di situ. Kirana beritahu Baim bahawa dia tidak enak badan dan ingin pulang ke rumah istirehat. Rakan sekerja Baim kata mungkin Kirana dah biasa tinggal di rumah mewah dan dia tidak akan biasa berada di bengkel.

Kirana menangis mengenangkan waktu pertama kali dia bertemu dengan Galang. Di pejabat, Galang juga terkenangkan tentang Kirana. Galang tidak dapat tumpukan perhatiannya dalam pekerjaan.


Part 3:


Ibu Surti kata dia tahu apa masalah Kirana. Adakah kerana masalah cinta. Apabila Kirana ungkit hal Pak Tejo hilang mood Ibu Surti.

Ibu Surti: Mak cik tahu kau ada masalah cinta kan?
Kirana: Tahu-tahu saja mak cik ni.
Ibu Surti: Boleh lihat dari air muka kau. Muka yang ada masalah cinta kan?
Kirana: Bukankah Mak Cik Surti yang ada masalah cinta dengan Pak Cik Tejo?
Ibu Surti: Sedapnya bercakap, mak cik tak ada perasaan cinta dengan Tejo tu.
Kirana: Betul kah? Nanti kalau Pak Cik Tejo kehilangan mak cik kebingungan.
Ibu Surti: Sudahlah mak cik nak nasihatkan kau. Kau cakap macam-macam pula. Mak cik nak masuk dulu.Dibengkel:
Pak Tejo: Daripada termenung, lebih baik kau ungkapkan perasaan kau pada Kirana.
Baim: Memang sampai sekarang, encik tu pernahkan encik ungkapkan perasaan encik pada Mak Surti? Tak pernah kan?
Pak Tejo: Itu sebab saya tak tahu macam mana nak ungkapkan dengan bahasa yang baik dan betul. Memang kau tahu bagaimana caranya?
Baim: Kalau seseorang mahu ungkpakan perasaannya pada orang lain, dia beri barang. Bunga atau coklat misalnya.
Pak Tejo: Macam itu ya? Okey esok saya akan jumpa Surti dan ungkapkan perasaan saya dengan cara yang awak cakapkan tadi. Jangan lupa kuncikan pintu pagar.


Baim kata pada dirinya alangkah baiknya sekiranya dia macam Pak Tejo. Bersikap budiman.Sita: Kirana, nenek perhatikan sikap kau berbeza. Kau agak pendiam. Ada masalah ke? Apa, kau nak ceritakan pada nenek? Mungkin sebab Nenek Aida?
Kirana: Tidak, tidak ada apa-apa nek. Saya senang duduk di rumah Atuk Rama. Mereka semua baik pada saya. Nenek, saya nak tahu sangat. macam mana nenek dan Atuk Rama berjumpa dulu? (Kirana minta neneknya ceritakan hal Pak Rama dengannya sewaktu mereka muda dulu).
Nenek Sita: Itu kan cerita zaman dulu. Nanti kau bosan mendengarnya.

Tetapi Kirana kata dia tidak akan bosan mendengarnya. Saya nak tahu sangat. Ceritakanlah nek.


Aida tanya suaminya kenapa dengan Galang dari kemarin dia murung saja. Pak Rama tidak menjawab pertanyaannya.

Kirana membawa hadiah daripada Pak Tejo sebiji labu. Ibu Surti mahu buangkan labu itu saja. Kirana cadangkan agar Ibu Surti buat kueh daripada labu tersebut saja. Ibu Surti terus buatkan Pak Tejo kueh seperti yang dicadangkan oleh Kirana.

Riana mengadu pada mamanya bahawa Galang terus mengelamun seperti ada masalah saja. Mama Riana minta Riana buat sesuatu untuk Galang saja. Riana membuat keputusan untuk memberi kek pada Galang.

Kueh yang dibuat oleh Ibu Surti sudah siap. Dia minta Baim berikan saja pada Pak Tejo.

Di pejabat Galang, Riana memberi Galang biskut kepadanya tetapi apabila Galang membuka bekas tersebut, dia terkenangkan tentang Kirana. Galang minta izin untuk keluar kerana ada urusan. Riana hairan dengan sikap Galang.


Part 4:

Baim membawa kueh kiriman dari ibunya. Pak Tejo gembira dan kata itu adalah kueh Cinta.
Pak Tejo kemudian memberi sedikit wang kepada Baim. Pak Tejo berkata itu adalah kueh Bahulu Berlada. Kueh itu amat pedas sekali.

Galang hairan bagaimana dia boleh tiba di kampung tempat Kirana tinggal. Galang ternampak Kirana tetapi dia terus berdar dari situ dan kata pada dirinya dia tidak boleh lupakan Riana begitu saja. Kirana terus memanggil Galang apabila ternampak keretanya. Kirana menangis sendirian dan berkata pada dirinya bahawa dia tidak boleh mempunyai sebarang perasaan terhadap Galang kerana Galang sudah memiliki Riana. KIrana lap airmatnya dan kata dia harus kuat dan tidak boleh nangis atau bersedih. Kirana harus lupakan Galang.

Riana menelefon ibunya Galang meninggalkannya begitu saja. Riana diminta ibunya pergi ke rumah Galang saja. Tiba di rumah Galang buka pintu kamar Kirana dan memegang baju yang pernah pernah dipakai Kirana. Galang tanya pada dirinya kenapa dia begitu sukar sekali untuk lupakan Kirana. Galang duduk di katil Kirana (mendekatkan baju itu ke mukanya) Galang rindukan Kirana.


Part 5:

Riana menziarahi Galang di rumahnya. Dia ternampak Galang tertidur di kamar Kirana. Dia hairan kenapa Galang tidur di situ. riana memanggil Galang dan dia cuba bangunkan Galang. Tetapi Riana terdengar Galang memanggil nama Kirana minta Kirana jangan pergi. Riana sedih dan kata "Tak Mungkin" Dia berlinangan air mata dan pergi dari situ walaupun Ibu Aida memanggilnya dia terus meninggalkan rumah itu saja. Ibu Aida marah melihat Galang tidur di kamar Kirana. Pak Rama ingin memberitahu Sita agar memujuk Kirana kembali ke rumah mereka kembali kerana dia tahu Galang terasa kehilangan Kirana.

Riana tidak puas hati tentang Galang yang rindukan Kirana. Riana kata pada ibunya dia tidak dapat terima semua itu dan tahu apa yang harus dilakukannya. Galang bangun dan dia juga hairan bagaimana dia boleh tertidur di kamar Kirana.


Pak Rama beritahu dia akan ke suatu tempat untuk hilangkan rasa sedih Galang. Pak Rama menziarahi Sita. Pak Rama kata kedatangannya ke sana adalah .... Sebelum dia melanjutkan apa apa mereka ternampak suatu berita di tv iaitu:

Rama: Sita, kedatangan saya sebenarnya ingin membicarakan masalah tentang Kirana. Aku ingin kamu meminta Kirana untuk....


Wartawan: Saya dengar filem kamu dihentikan kerana kekurangan dana.
Riana: Bukan dihentikan tetapi saya keluar dari projek itu. Saya nak rehat dari dunia lakonan kerana sekarang saya sedang buat persediaan untuk pertunangan saya.
Wartawan: Oh jadi Cik Riana nak bertunang? Dengan siapa Cik? - Artis, ahli perniagaan?
Ibu Riana: Bakal tunang anak saya bukan dari kalangan artis tapi dia berasal dari kalangan usahawan terkenal. Namanya Galang Pangalila.Episode 9 - 1
Episode 9 - 2
Episode 9 - 3

sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.mdentertainment.net/
Astro Ria,
http://www.indosiar.com/
http://id.wikipedia.org/
sebuah kisah Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Episode 44 - Sinetron Alisa (124 Episode) pada 23 Ogos 2010 setiap hari Isnin - Khamis pukul 2.00 petang di TV3


Sinetron Alisa mula menemui penonton di TV3 pada 8 Jun 2010 setiap hari Isnin - Khamis pada pukul 2.00 petang

Sila klik di sini untuk mengikuti kisah sinetron Alisa mulai Episode 1

Pemain

* Alyssa Soebandono
* Christian Sugiono
* Nia Ramadhani
* Ali Syakieb
* Marcel Chandrawinata
* Didi Riyadi
* Farish
* Hanna Hasyim
* Riyanto RA.
* Frans Tumbuan
* Shinta Muin
* Ana Pinem
* Ivanka Suwandhi
* Donna Harun
* Cindy Fatika Sari
* Adjie Pangestu
* Rima Melati
* Leuvenia Fernanda


Sinopsis sinetron Alisa

Alisa (ALYSSA SOEBANDONO) dan Evan (CHRISTIAN SUGIONO) bertemu dalam situasi yang tidak menyenangkan. Alisa yang bekerja sebagai SPG minuman menabrak Evan hingga jatuh saat mengejar pencuri dagangannya. Evan marah besar karena jasnya menjadi kotor, padahal saat itu ia sedang bergegas menemui klien incarannya.

Namun takdir mempertemukan mereka kembali. Ternyata Alisa kemudian menjadi salah satu mahasiswa bimbingan Evan. Karena kesan awal yang sudah menyimpan amarah satu sama lain, maka mereka selalu bertengkar dan berdebat sengit. Alisa tidak suka dengan sikap Evan yang angkuh, sok playboy, mengajar malas-malasan, kasar dan meremehkan orang miskin. Sementara Evan tidak suka sikap Alisa yang sok pintar, sok punya harga diri, membangkang, tidak menghormatinya dan sering mempermalukannya di kelas.

Alisa adalah gadis sederhana yang harus bekerja macam-macam untuk membiayai hidup sehari-hari juga pengobatan ayahnya. Salah satunya, Alisa bekerja menjadi tukang cuci bajunya Natasha (NIA RAMADANI), yang ternyata adalah pacar nomor satu Evan diantara sekian banyak wanita yang mengelilingi Evan.

Setelah melalui lika-liku permusuhan yang panjang, Evan dan Alisa akhirnya sama-sama tak bisa mengingkari suara hati mereka yang paling dalam, dimana sebenarnya mereka saling menyukai satu sama lain. Mereka pun menjalin hubungan hingga akhirnya bersiap menuju ke pelaminan.

Tapi kemudian pernikahan mereka digagalkan oleh kenyataan bahwa keduanya adalah bersaudara. Alisa ternyata adalah putri dari perselingkuhan Henri, ayah Evan. Mereka berdua pun sama-sama terpukul menerima kenyataan ini.

Bagaimana kelanjutan kisah cinta mereka?.. akankan Alisa dan Evan bersatu?.. atau apakah mereka akan kembali pada kehidupan dan pasangannya masing-masing?

Sambungan sinopsis sinetron Alisa Episode 44

Evan akhirnya bersedia menikah dengan Natasya setelah mamanya mengancam ingin bunuh diri kalau Evan tidak menikahi Natasya.

Alisa yang sekarang menjadi gembel bertemu dengan Jay dan Tante Riska di jalan. Jay menangkap Alisa tapi Riska dan Alisa berhasil kabur dengan berlawanan arah, Jay akhirnya memilih mengejar Riska tetapi di tengah jalan Evan menyelamatkan tante Riska dan mengajaknya tinggal di rumah.

Riska kaget mendengar Evan akan menikah dengan Natasya tetapi Riska berpura-pura bahagia.

Produser Natasya tidak mengizinkan kalau Natasya menikah lebih cepat karena Natasya masih punya kontrak 8 bulan lagi. Natasya bersikeras ingin menikah minggu depan. Natasya akhirnya kena denda 50 millyar untuk ganti rugi sang produser dan Natasya rela menjual semua harta yang dimilikinya asal dia bisa menikah dengan Evan.

Alisa bertemu dengan seorang mucikari di jalan dan dia dijual kepada lelaki hidung belang. Apa yang terjadi selanjutnya pada Alisa..?

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 44

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 44 Part 1

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 44 Part 2

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 44 Part 3

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 44 Part 4

sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.sinemart.com/
http://www.rcti.tv/
TV3
Msyiwenn Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by