Thursday, July 31, 2008

SAMBUNGAN KISAH SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU YANG TERKINI DALAM EPISOD KE-37 YANG DISIARKAN PADA 31 JULAI 2008, KHAMIS PADA JAM 2.30 PETANG DI TV3


SAMBUNGAN KISAH TERKINI SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU EPISOD KE-37 YANG DISIARKAN PADA 31 JULAI 2008, KHAMIS PADA JAM 2.30 PETANG DI TV3


Video klip lagu tema Anakku Bukan Anakku Alhamdulillah - Opick feat. Amanda
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada syafiq7400 Channel)

Lirik Lagu Alhamdulillah [OST Sinetron Anakku Bukan Anakku

Bersujud kepada Allah
Bersyukur sepanjang waktu
Setiap napasmu seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah

Bersabar taat pada Allah
Menjaga keikhlasan-Nya
Semoga dirimu semoga langkahmu
Diiringi oleh rahmat-Nya

Setiap napasmu seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah

Alhamdulillah wasyukurillah
Bersyukur pada Mu ya Allah
Indah dalam kebersamaan
Hilanglah sebuah perbedaan


Pelakon yang membintangi sinetron Anakku Bukan Anakku setiap hari Isnin hingga Khamis jam 2.30 petang

Roger Danuarta sebagai Rafli
Nabila Syakieb sebagai Tatia
Raya Kohandi sebagai Adel
Dude Harlino sebagai Taufan
Krisna Mukti sebagai Nico
Raslina Rasidin sebagai Vivian
Eeng Saptahadi sebagai Bayu
Vicky Burki sebagai Syaitan
Femmy Permatasari sebagai Luci
Ana Pinem sebagai Rona
Boy Irshandi sebagai Ian
Marini Burhan A.S. sebagai nenek Taufan
Him Damsyik sebagai Pengemis ButaEpisod 37 sinetron Anakku Bukan Anakku yang disiarkan pada jam 2.30 petang, 31 Julai, 2008, Khamis:


Video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod 37 bahagian 1-4


Video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod 37 bahagian 2-4


Video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod 37 bahagian 3-4


Video klip sinetron Anakku Bukan Anakku episod 37 bahagian 4-4

Episod 37

Bersambung daripada kisah semalam di mana Rafli dan rakan-rakannya cuba memanggil nama Tatia dengan sekuat hati. Tetapi kelihatannya Taufan dan Tatia tidak mendengar panggilan tersebut dan terus keluar dari tempat kereta. Mereka terus memanggil lagi dan kali ini Tatia seperti nampak mereka melambai-lambaikan tangan mereka kepada mereka berdua. Oleh sebab Tatia tidak mahu menyebabkan kesesakan lalu lintas dia meminta Taufan teruskan perjalanan pulang sahaja.

Selepas itu Rafli dan rakan-rakannya cuba mendapatkan nombor kereta yang dipandu oleh Taufan dari pondok kupon tempat letak kereta supaya dengan cara ini boleh membantu mereka untuk mendapatkan alamat kediaman Tatia. Mereka gembiran berjaya mendapatkan nombor kereta tersebut dan bercadang untuk mendapatkan alamat dari situ pada hari keesokannya.

Fatimah meminta maaf kepada Vivian dan Nico kerana Bayu telah menghilangkan selera mereka sewaktu makan malam tadi. Nico meminta Fatimah supaya tidak menghiraukan Bayu dan Rona.

Sewaktu Fatimah lap meja makan, dia terdengar bunyi dari tingkat atas. Dengan perasaan ingin tahu dia perti melihat apa yang sedang berlaku. Fatimah ternampak Bayu dan Rona pergi mencari Adel di dalam kamarnya. Selepas itu Fatimah pula dengan beraninya masuk ke dalam kamar di mana Timo telah terkunci dari luar.

Timo ternampak Fatimah dan bertanyakan siapa dia. Fatimah menjelaskan kepada Timo bahawa dia adalah pembantu baru di situ. Dia tertarik dengan kekacakan Timo. Timo meminta pertolongan daripada Fatimah dengan mempergunakannya untuk keluar dari kamar.

Adel dan kedua ibubapanya mengesyaki ada seseorang di luar pintu kamar telah mengintip dan mendengar perbualan mereka. Adel terus pergi bertanya kepada Fatimah di mana Vivian berada tetapi dibertahunya kepada Adel bahawa Vivian masih berada di dalam kamar bersama Nico. Adel kemudiannya kembali ke kamarnya semula dan memanggil Rona dan Bayu keluar dari tempat bersembunyi. Mereka masih hairan dan mengatakan bahawa mereka pasti telah nampak bayang seseorang dari kamar Adel tadi.

Cuma seorang sahaja yang mereka syaki iaitu Timo tetapi menurut mereka tidak mungkin orang itu adalah Timo kerana mereka telah menguncinya dari luar kamar. Akhirnya mereka tidak mengesyaki Timo lagi kerana dia masih berada di kamar sewaktu mereka kembali di situ.

Adel menjelaskan kepada Vivian bahawa dia tidak mahu membancuh teh untuknya tetapi sebaliknya telah berbuat demikian untuk Rona kerana pada saat itu Rona sakit kepala. Sebelum kematian Tatia, selalunya Tatia yang membancuh minuman untuk Rona.

Fatimah ternampak Adel membubuh sesuatu dalam kopi Vivian yang dibancuhnya.(Apakah agaknya yang akan terjadi kepada Vivian setelah dia minum kopi tersebut?) Vivian gembira menerima kopi itu daripada Adel dan memeluknya. Dia terharu Adel masih sayangkannya dan dia telah salah anggap terhadap Adel yang selama ini dia fikirkan bahawa Adel telah dipengaruhi oleh Rona dan Bayu.

Luci terdengar perbualan Rafli memberitahu ayahnya bahawa Tatia masih hidup lagi. Luci mengambil keputusan untuk memberitahu Adel tentang hal ini. Tatia memberitahu Taufan bahawa dia ingin menjadi isterinya dan tidak kisah lagi tentang masa silamnya.

Sewaktu lampu merah trafik, Tatia ternampak seorang pengemis buta melintas jalan. Pada ketika itu dia memberitahu Taufan bahawa dia kenal pengemis tua tersebut. Tanpa berfikir panjang, Tatia terus keluar dari kereta Taufan menuju kepada pengemis tua tersebut.

Lampu trafik bertukar menjadi hijau dan dengan perasaan cemas Taufan cuba melarang Tatia(Nur) daripada keluar dari kereta tetapi dia terlambat. Sebuah kenderaan menuju ke arah Tatia(Nur). Apakah yang akan berlaku kepada Tatia? Adakah dia akan di langgar oleh kenderaan yang sedang menuju ke arahnya?

Jangan lupa untuk terus mengikuti kisah sinetron Anakku Bukan Anakku dalam episod ke-38 pada minggu hadapan hari Isnin, 4 Ogos 2008 pada jam 2.30 petang di TV3.Sekian daripada sapphire blu untuk semua. Sinetron Anakku Bukan Anakku yang pasti akan lebih menceriakan petang anda terdiri daripada 65 episod akan tamat pada pertengahan bulan September 2008.

SAMBUNGAN KISAH SINETRON "SALAH MENCINTA" EPISOD KE-15 & 16 PADA 28 & 29 JULAI 2008 DI ASTRO ARUNA SALURAN 121 PADA JAM 1.00 HINGGA 2.00 PETANG


Episod 15 Sinetron "Salah Mencinta" pada 28Julai 2008 jam 1.00 - 2.00 petang

Dibintangi oleh pelakon:

Nama: Ibnu Jamil
Tarikh Lahir: 30 April 1982
Umur: 26 tahun

Icha Nurbani,
Ichi Nuraini,
Maya Caroline

Lirik lagu Hanya Ingin Kau Tahu - Republik

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo wo wo wo wo wo

Episod 15

Santi menjalinkan hubungan dengan Bayu yang baru sahaja dikenalinya tanpa mengetahui latar belakangnya yang sebenar. Sudah lima hari mereka bersama. Apakah agaknya Santi inginkan daripada Bayu sehingga dia sanggup mengadakan hubungan dengannya. Atau adakah Santi tersilap memilih orang?

Isteri Bayu, Lila curiga apabila tiada sebarang berita Bayu selama lima hari. Nina memberitahu abangnya dia sudah membuat keputusan untuk berkahwin dengan teman lelakinya.

Santi terasa dia tersilap kenal dengan Bayu tetapi dan cuba meninggalkannya. Malangnya dia bertembung dengan Bayu di depan pintu hotel bilik. Dapatkah Santi melepaskan dirinya daripada Bayu?

Setibanya di rumah, Bayu memberitahu isterinya bahawa dia mahu menceraikannya dan menikahi Santi. Apabila isterinya, Lila enggan bercerai dengannya, Bayu menolaknya dari balkoni kamar. Santi berasa takut melihat kelakuan Bayu yang begitu kejam.

Bayu bercadang untuk berkahwin dengan Santi dan mengadakan majlis yang terbesar. Santi menyesal kerana dia telah terperangkap dalam tangan Bayu. Pembantu rumah Bayu meminta Santi agar berjaga-jaga dengan Bayu yang sadis. Dia memberitahu Santi yang dia telah menyesal memberi kenyataan palsu tentang kematian puannya Lila sewaktu membuat laporan polis.

Fahri memberitahu Sinta bahawa ayahnya mengalami krisis kewangan dan hampir muflis.Sinta rasa sukar untuk mempercayainya kerana selama ini mamanya tidak pernah menceritakan keadaan syarikat papanya serta mamanya yang sedang sakit.

Feri meminta maaf kepada Aryo kerana mengkhianatinya dalam syarikat. Dia berjanji untuk menebus kesalahannya. Pembantu Bayu menolong Santi melarikan diri sewaktu Bayu masih nyenyak tidur. Apabila Bayu terjaga dia mendapati Santi sudah hilang. Bayu dan dua orang pengawalnya mencari Santi di sekitar tempat yang berdekatan dengan kediamannya tetapi hampa kerana tidak dapat menemui Santi. Dia berkata bahawa dia tidak akan melepaskan Santi sekiranya dia dijumpai.

Tia memberitahu mamanya dia ingin bertemu dengan Dodi sekali lagi untuk memeberitahu Dodi bahawa dia akan berhenti menemuinya dengan syarat mereka dibenarkan terus tinggal di kediaman mereka. Dalam perjalanan keluar dari rumah, Feri memberi berita baik kepadanya bahawa dia membenarkan Tia dan mamanya terus tinggal di situ dan membayar hutang seperti biasa, secara ansuran. Tetapi syaratnya adalah Tia mesti membuat laporan polis mengenai Dodi yang telah menyebabkannya mengandung dan keguguran.

Episod 16

Aryo ragu-ragu samada Tia dan Mira akan membuat laporan polis seperti yang diminta oleh Feri. Suami Nina, Dika merayu kepada Nina agar Nina meminta wang daripada abangnya untuk membuka perniagaan sendiri. Apabila Nina enggan berbuat demikian, Dika terus mendesaknya.

Santi yang licik itu ingin melepaskan diri daripada Bayu, lalu memberi alamat kediaman mereka kepada Bayu supaya Sinta akan disangkakannya adalah dia. Santi mempunyai rancangan untuk bertukar pengenalan dengan Sinta. Setibanya di depan rumah mamanya, Sinta diculik.

Santi mencari diari Sinta untuk mengetahui apakah kebiasaan yang dilakukannya harian dan akhirnya menjumpai diari tersebut di dalam almari. Santi berkata kepada dirinya bahawa mulai saat itu dia akan menjadi Sinta dan Fahri adalah miliknya.

Dodi pergi berjumpa dengan Tia di rumahnya dan melamar Tia. Tia begitu gembira dengan lamaran tersebut tetapi mamanya, Mira menghalau Dodi dari situ. Walaupun Tia melarang Tia daripada menelefon Dodi untuk menerima lamaran Dodi, tetapi Tia tetap mahu mengahwini Dodi.

Nina terkejut melihat Dika pulang ke rumah dalam keadaan mabuk dan berkelakuan kasar terhadapnya. Nina kecewa dengan sikap suaminya itu. Keesokan harinya, Nina menerima nota daripada Dika menyuruhnya meminta wang daripada abangnya dengan alasan untuk masa depan mereka.

Bayu membawa Sinta ke Jakarta untuk membuktikan bahawa kata-kata Sinta adalah benar atau tidak. Bayu memberi amaran kepada Sinta sekiranya dia ditipu olehnya dia tidak akan melepaskannya. Episod ke-16 berakhir di sini dan akan bersambung dalam episod ke-17.

HEART OF GREED (溏心風暴) A 40 EPISODE CANTONESE DRAMA FROM MONDAY - FRIDAY OVER ASTRO WAH LAI TOI CHANNEL 311 EPISODE 23 TO 25 TILL JULY 30, 2008


HEART OF GREED A 40 EPISODE TVB DRAMA SHOWING OVER ASTRO WAH LAI TOI CHANNEL 311 FROM NOW TO AUGUST 2008

The story tells about Tong Yan Gai (唐仁佳)family abalone business and about his assets after he passed away. His second wife, Wong Sau Kam (王秀琴) said that Tong Chi On (唐至安) does not deserve any of the inheritance property as he is not Tong Yan Gai's (唐仁佳)biological child/son.

The 40 episodes drama "Heart of Greed" shows a lot of the abalone and dried goods business. Ha Yu's who plays the role of Tong Yan Gai (唐仁佳)wealth is valued at HKD600 million, Lee See Kei - Ling Hau (凌巧) plays the rold as Ha Yu's - Tong Yan Gai (唐仁佳) first wife and Kwan Kuk Ying - Wong Sau Kam (王秀琴) as his second wife. The family of Tong Yan Gai (唐仁佳) got along well and have a happy story life in the beginning. After the death of Tong Yan Gai (唐仁佳), there are fights and arguments over the property assets. The story continues...Tong Yan Gai (唐仁佳)children:

Moses Chan - Tong Chi On (唐至安)
Bosco Wong - Gilbert Tong Chi Yat (唐至逸)
Chris Lai Lok Yi - Tong Chi Foon (唐至歡)
Fala Chen - Tong Chi Yan (唐至欣)

Title of Drama: 溏心風暴 Heart Of Greed
Language: Cantonese with Bahasa Malaysia subtitles
Genre: Modern drama about business
Episodes: 40
Broadcast: Over Astro Wah Lai Toi Channel 311 since June 26, 2008

Ha Yu - Tong Yan Gai (唐仁佳)
Louise Lee Sze Kei - Ling Hau (凌巧)
Susanna Kwan - Frances Wong Sau Kam (王秀琴)
Moses Chan - Tong Chi On (唐至安)
Linda Chung - Sheung Joi Sum (常在心)
Raymond Lam - Alfred Ching Leung (程亮)
Michelle Yim - Ling Lei (凌莉)
Louis Yuen - Ling Bo (凌波)
Tavia Yeung - Jackie Cheuk Man Lai (卓文麗)
Bosco Wong - Gilbert Tong Chi Yat (唐至逸)
Chris Lai Lok Yi - Tong Chi Foon (唐至歡)
Fala Chen - Tong Chi Yan (唐至欣)
Yoyo Mung - Shui Ming Ha (水明霞)
Lei Seng Cheung - Sheung Joi Duk (常在德)
Carrie Lam - Cho Bang

Couples of Greed Of Heart:

Ha Yu - Lee Si Kei and Susanna Kwan
Moses Chan and Linda Chung
Raymond Lam and Linda Chung
Bosco Wong and Tavia Yeung
Chris Lai and Natalie Tong
Raymond Lam and Yoyo Mung

故事大纲 THE STORY OF HEART OF GREED:

上环文咸西街「唐记海味舖」在业界享负盛名,由一间小小老舖,发展成坐拥六亿资產及物业之海味生意。坐拥数亿身家的唐仁佳及正室凌巧,一家九口,為名副其实之草根富户,故唐家并无豪门的冷漠疏离,反之一家和谐融洽。而主力维繫家庭温馨的,正是唐家两父子 - 人称「大鲍细鲍」的唐仁佳及唐至安。故事的发展由鲍王家族争产风波透过家庭成员所发生大小事情而增加现实性, 大小契如何斗智斗力? 莉姨和波舅可否在遗产分杯羹?“得得地”和常在心如何爱在心里口难开?想要知道故事的发展如何,可记得观赏由ASTRO华丽台311频道,在六月二十六日起每逢星期一至星期五晚上九点三十分播出的精彩电视连续集。Synopsis of episode 23 on July 28, 2008 - Monday

Jul 28, 2008:《溏心主角部落格》第二十三集 - 常在心:我和Alfred分手了…

我和Alfred分手了…我的欠债哥哥竟然打电话到律师楼找他借钱,今天晚上我们在码头旁又吵架了,他一直说我很苯很蠢,就连我和得得地借钱他都很生气,说我应该跟他在一起!

我真的很伤心,我们在拍拖几个月,就已经吵过很多次架了,跟他说话又很有压力,什么都要想过才可以说出口…

这几天我觉得很free,放学之后,想去吃两串鱼丸也行,来一碗鱼翅混鱼肉也可以…以前Alfred不喜欢吃街边的食物,我跟他在一起之后,很久没吃了…

其实不管是为了什么原因,两个人分开不一定是坏事…水擘擘跟我说过,有一种男人,明明在你身边,但是感觉跟他的距离很远很远…喜欢一个人可是不知道他在想什么,很辛苦的…

其实我真的还很想念他,我上学也没有关电话,我怕他会打电话来,每次电话一响起,我就很希望来电显示是他的名字…我知道他为什么没有找我,他跟大脚八的案件刚刚才打完第三堂,总之一日这单case还没有了结,他都不会想起我。

如果他真的做完一件他认为很重要的事情,可能真的会找我…但是在他的心目中,原则和工作永远都放在第一位,而我的感受,永远都是放在最后… 他送心型贝壳给我的时候,他说过我会“常在他心”的…其实除了工作和原则,他的心根本就放不下我…他始终都是觉得我做错,如果真心喜欢一个人,你是不会整天只是记得他做错的事…Synopsis of episode 24 on July 29, 2008 - Tuesday

Jul 29, 2008:《溏心主角部落格》第二十四集 - 大契:很舍不得大家…

细鲍,我有话要跟你说,下次大契快要昏倒的时候,你记住,你要马上叫所有人回来。徐医生跟我说,我这种病人觉得晕,就差不多是时候走了…我希望自己还有机会,跟他们每一个人说声再见,哎~~ 我真的很舍不得你们…

这些话我都没有办法跟唐仁佳说,我想我还没说完,他就会大哭一场,我不想他哭,我希望他每天都开心,每天都笑。但是这种事,少不免会伤心难过,不过难过少一天算一天,家里最乐观的是你,你辛苦一点,替我照顾这个家,,一定要使他们每一个人都开心,福笑临门。

你是康乐组组长,大契全靠你了!Synopsis of episode 25 on July 30, 2008 - Tuesday

Jul 30, 2008:《溏心主角部落格》第二十五集 - 大契:我任性的媳妇

今天我打电话给Jackie,她和Ronald约在餐厅见面,突然在电话那头大喊肚子痛,结果阿欢和阿欣就马上陪我到医院看她,结果,她的胎儿保不住。 哎,怎么会这样?!

一向以来她都怀得好好的,怎么会突然间流产?医生早前也说她的胎儿怀的好好的,怎么会流产?后来才知道原来是上次她做时装表演,从椅子上摔下来,所以才会流产的。

Jackie,你要任性到什么时候?!我劝你挺着肚子不要去做模特儿,你不听。我三番四次跟你说不可以爬上爬下,你踩上椅子拿衣服,好啦!摔下来啦!我劝你去看医生检查一下,你也不肯去,现在就搞成这样!

你根本不是对不起我,你对不起你自己,对不起阿Gil!现在你后悔也没有用了!我叫你不要去,为什么你坚持要去? 我和你说过很多次!你现在不是一个人住在荒岛,不是自己想做什么就做什么,你要顾及我们大家的感受才行啊!你明知道阿Gil最避忌这种事,他听见Ronald这个名字就不开心,怎么你老是要做一些他不开心的事,我这个儿子才25岁,还是个孩子,他为了你们这段感情付出了很多!当初你坚持留住胎儿,一离婚就嫁来我们家,他求我们大家接受你,你不顾胎儿,一支烟接一支烟,他有说过什么吗?结婚当天一大批记者来拍照,登出来的东西那么丢人现眼,他咬紧牙关承受一切!他有多爱你,他有多疼你,你是知道的!为什么你要这样对他?!

我现在真的很害怕,我怕你们连夫妻都做不成!为什么你这么难教?就算我多想教好你,我也怕自己不够时间了!

(Thank you and credits to www.astro.com.my and all sources for the information and pictures of "Heart Of Greed")

Online Visitors

Thank you for dropping by