Monday, March 16, 2009

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 193 YANG BERSIARAN PADA16 MAC 2009, ISNIN DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM(Gambar pelakon-pelakon yang membintangi sinetron Intan pada setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 11.00 malam di Astro Prima Saluran 105 - Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya buat poster ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 13 Mac 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 192


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron IntanSinopsis sambungan sinetron Intan Episode 193 pada 16 Mac 2009 yang bersiaran di Astro Prima Saluran 105 pada jam 11.00 malam

Wina memberitahu Dr. Ardi bahawa Nita telah hamil tetapi Dr. Ardi tidak percaya bahawa bayi yang dikandung oleh Nita adalah bayi Rado. Nita ingin keluar sebentar tetapi Wina tidak membenarkannya keluar ke mana-mana kerana menurutnya dia telah membayar Nita untuk melahirkan cucu Wina dengan selamat.

Nadine sedih melihat Intan yang masih demam. Nadine memberitahu Intan bahawa cinta telah membuat Intan buta tetapi Intan tahu bahawa Rado tidak pernah menyentuh Nita. Nita keluar dan bertanya kepada jiran Benny adakah mereka bersua dengan Benny tetapi tiada sesiapapun yang tahu di mana perginya Benny. Nita meminta Rado memaafkannya keana dia tidak tahu hendak mencari Benny ke mana lagi dan dia khuatir kerana dia sedang mengandungkan bayi Benny. Nita berjanji akan menjelaskan semuanya kepada mama Rado tetapi dia meminta Rado memberinya waktu untuk berbuat demikian.

Rado memberitahu Intan bahawa adalah lebih baik mereka sahaja yang menjelaskan perkara yang sebenarnya kepada Wina. Rado meminta Wina usah khuatirkan kandungan Nita kerana bayi yang dikandung Nita bukan anaknya. Doktor meminta Dr. Ardi menjaga Wina dengan baik kerana keadaannya semakin tenat.

Intan melarang Rado Wina perkara yang sebenarnya kerana keadaan Wina yang tidak dapat menerima tamparan pada waktu begini. Dr. Ardi berkata Rado tidak akan berlaku apapun terhadap Nita kerana dia amat mencintai Intan, malah nak melawan kata Winapun Rado tidak berani. Tetapi Wina tetap menegaskan bahawa hakikatnya Nita telah mengandung.

Rado tidak tahan lagi dengan sikap Nadine yang sentiasa tidak mempercayainya. Nadine terkejut apabila dia mendapat tahu bahawa Nita telah mengandung. Nadine kemudian, pulang ke rumah memberitahu suaminya, Arman tentang perkara itu dan Arman kata bayi siapa yang dikandung Nita. Nadine menjawab sudah tentu kepunyaan Rado, dan bukannya "kambing".


Gambar-gambar dari petikan sambungan sinetron Intan di mana Nadine menghalau Rado dari rumahnya. Apabila Rado enggan pergi dari situ, Nadine cuma membiarkannya tidur di ruang tamu dan meminta Rado "awas" sekiranya dia berani naik ke atas.

Nadine menghalau Rado dari rumahnya dan menamparnya. Menurutnya lagi, sekiranya bukan kerana dia, Rangga masih hidup lagi dan Intan tidak akan hidup menderita seperti sekarang. Walaupun Intan dan Rado cuba menerangkan perkara yang sebenarnya kepada Nadine, Romi dan Arman tetapi mereka tidak mempercayainya. Nadine berkata sekiranya Rado mahu dia boleh tinggal dan tidur di ruang tamu sahaja. Kisahnya bersambung...


VIDEO KLIP SAMBUNGAN SINETRON INTAN EP193 P1


VIDEO KLIP SAMBUNGAN SINETRON INTAN EP193 P2


VIDEO KLIP SAMBUNGAN SINETRON INTAN EP193 P3


VIDEO KLIP SAMBUNGAN SINETRON INTAN EP193 P4


VIDEO KLIP SAMBUNGAN SINETRON INTAN EP193 P5

Episode demi episode yang ditonton shinystar dalam sinetron Intan semakin mencemaskan dan menyayat hati. Shinystar tidak sabar lagi menunggu episode yang seterusnya dalam Episode 194 yang akan disiarkan pada hari Isnin, 17 Mac 2009 pada jam 11.00 malam. Sekian kemas kini ringkas dari sambungan sinetron Intan Episode 193 daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

TUGASAN BARU 14 PELAJAR - DIARI AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7 MINGGU KE-2 HARI PERTAMA YANG BERSIARAN DI ASTRO RIA PADA 16 MAC 2009 JAM 9.00 MALAMApakah agaknya lagu tugasan yang diberikan kepada 14 pelajar AF7 untuk Konsert Minggu Kedua kali ini?

KEDUDUKAN AFUNDI TERKINI 14 PELAJAR AF7

HAFIZ : 10%
ARIL : 10%
ISMA : 9%
YAZID : 8%
RUBISA : 8%
ZIZI : 8%
AISHAH : 7%
CLAUDIA : 7%
AKIM : 6%
OBRI : 6%
QHAUD : 6%
RINI : 5%
ADILA : 4%
SIDI : 4%

Bersama-sama ini adalah lagu tugasan mereka:


Klip gambar dari petikan Diari Minggu Kedua Hari Pertama Akademi Fantasia Musim ke-2

Lagu tugasan 14 pelajar Akademi Fantasia - Minggu Kedua

PELAJAR LELAKI

YAZID – Lelaki Ini (Anuar Zain) + Fikirlah (Aizat)
ARIL – Benar-Benar (Adam) + Robot (Adam)
QHAUD – Bila Nak Saksi (Spider) + Lagu Untukmu (Meet Uncle Hussein)
SIDI – Selamat Ulang Tahun Sayang (Imran Ajmain) + Kukoo (Ferhad)
OBRI – Akan Tiba (Aliff) + Ada Untukmu (Nubhan)
HAFIZ – Cinta Ini Membunuhku (D-Masiv) + Toyol (Aznil)
AKIM – Satu (Dewa 19) + Buronan Cinta (The Lima)

PELAJAR WANITA

RUBISA – Dingin (Ziana Zain) + Gagap (Stacy)
CLAUDIA – Kumahu (Siti Nurhaliza) + Wanita (Siti Nurhaliza)
ADILA – Merawat Cinta Terpendam (Liza Hanim) + Asyik (Amelina)
AISHAH – Coba (Faizal Tahir) + Gila (Mila)
ZIZI – Sembilu (Ella) + Wonder Women (Mulan Jameela)
RINI – Aku Sindarela (Amylea) + Kiblatku (Hazami)
ISMA – Jat Da Da Da (Dia Fadilla) + Hello (Farah Asyikin)

Hafiz diumumkan sebahgai pelajar cemerlang pilihan Principal Tiara berdasarkan konsert minggu pertama yang baru saja berlalu pada hari Sabtu, 14 Mac 2009 dan ini telah melayakkannya mendapat imbuhan keluar dari Akademi. Kemanakah agaknya Hafiz akan dibawa dan Hafiz telah memilih Sidi untuk keluar bersamanya:


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI PERTAMA P1- 16/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI PERTAMA P2 - 16/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE- 2 HARI PERTAMA P3 - 16/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI PERTAMA P4 - 16/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI PERTAMA P5 - 16/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 HARI PERTAMA P6 - 15/3/09


KLIP VIDEO DIARI AF7 MINGGU KE-2 MINGGU PERTAMA - 16/3/09

Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Ria, www.astro.com.my dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

SAMBUNGAN SINOPSIS SINETRON RAFIKA EPISODE 43 - 50 YANG DITAYANGKAN SETIAP HARI DIRCTI SEJAK 12 JANUARI 2009 PADA PUKUL 21.30 WIB


Sambungan kisah selanjutnya sinetron Rafika Episode 43 hingga 50


VIDEO KLIP (OST)TEMA RAFIKA DENGAN LIRIK & SINOPSIS - LUBANG DI HATI: LETTO

Lirik Lagu OST Rafika: - Lubang Di Hati: Letto

Ku buka mata dan ku lihat dunia
‘tlah ku terima anugerah cintanya
Tak pernah aku menyesali yang ku punya
Tapi ku sadari ada lubang dalam hati

Ku cari sesuatu yang mampu mengisi lubang ini
Ku menanti jawaban apa yang dikatakan oleh hati

Apakah itu kamu apakah itu dia
Selama ini ku cari tanpa henti
Apakah itu cinta apakah itu cita
Yang mampu melengkapi lubang di dalam hati

Ku mengira hanya dialah obatnya
Tapi ku sadari bukan itu yang kucari
Ku teruskan perjalanan panjang yang begitu melelahkan
Dan ku yakin kau tak ingin aku berhenti

Apakah itu kamu apakah itu dia
Selama ini ku cari tanpa henti
Apakah itu cinta apakah itu cita
Yang mampu melengkapi lubang di dalam hati

Apakah itu kamu apakah itu dia
Selama ini ku cari tanpa henti
Apakah itu cinta apakah itu cita
Yang ’kan mengisi lubang dalam hati

Hari Tayang : Setiap Hari
Jam : 21.30 WIB

Profile/Biodata pelakon/pemain yang membintangi sinetron RAFIKA:

sinopsis RAfika

Ini adalah kisah kehidupan dan perjuangan seorang gadis yang berhati mulia, yang selalu meletakkan kebahagiaan orang lain di atas kebahagiannya.

RAFIKA [Carissa Puteri] adalah seorang gadis yang sangat cantik, lemah lembut, dan baik hati. Selulus SMA, dia bekerja sebagai resepsionis di PT Surya Abadi milik PAK ABADI [drg. Fadly]. Rafika tak pernah menyadari bahwa diam-diam Pak Abadi selalu mengamati dirinya. Rupanya, Pak Abadi sedang mencari calon istri untuk putra pertamanya, RUBY [Wingky Wiryawan], seorang duda beranak satu yang dingin, gila kerja, yang baru saja patah hati karena ditinggalkan begitu saja oleh istrinya. Pak Abadi ingin Ruby melupakan masa lalunya dengan segera menikah lagi. Dan baginya Rafika adalah calon yang sangat cocok.

Kesempatan itu dating ketika ibu Rafika, ANDARI [Debby Sahertian], terlibat hutang. Pak Abadi melamar Rafika sekaligus menawarkan akan melunasi hutangnya. Rafika Elangnya menolak rencana tersebut, karena ia sudah memiliki kekasih yang sangat ia sayangi, ELANG [Aditya Herpavi]. Dan Elang pun berjanji akan datang menjemput Rafika.

Tapi ternyata Elang tidak memenuhi janjinya. Rafika pun pulang ke rumahnya dengan hati hancur. Ia menganggap Elang memang tak serius menanggapi rencana pernikahan yang diatur oleh Pak Abadi itu. Tanpa sepengetahuan Rafika, ternyata kepulangan Elang terhambat karena PakAbadi mengaturnya. Ia tidak ingin kehilangan calon mantunya yang sempurna itu.

Rafika pun akhirnya menyetujui pernikahan tersebut tanpa ia mengenal Ruby terlebih dahulu. Semuanya terpaksa ia lakukan karena patah hati, juga tak tega melihat keluarganya menderita karena disiksa oleh penagih hutang.

Di lain pihak, Ruby juga tidak tahu rencana ayahnya yang ingin menikahkannya dengan Safira. Karena ayahnya memaksa, akhirnya ia pun menyetujuinya.

Safira dan Ruby pun kemudian menikah tanpa ada cinta sama sekali di antara keduanya, bahkan nyaris tanpa saling mengenal. Hati Rafika benar-benar hancur. tapi dia bertekad untuk menjadi istri yang baik demi orangtuanya, dan sebagai konsekuensi dari persetujuannya sendiri terhadap pernikahan itu. Sayang, tidak demikian dengan Ruby. Ruby sama sekali tak menghargai Rafika, dan dia menganggap Rafika tak lebih dari cewek matre yang tergiur pada kekayaan keluarganya.

Bagaimanakah kelanjutan perjuangan hidup Rafika?

UNTUK MENGIKUTI EPISODE AWAL SINETRON RAFIKA - EPISODE 1 HINGGA 29 SILA KLIK DI SINI

UNTUK MENGIKUTI SAMBUNGAN SINOPSIS SINETRON RAFIKA EPISODE 31 - 40 SILA KLIK DI SINI


Video klip sambungan kisah sinetron Rafika Episode 43

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 43 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 43 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 43 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 43 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 43 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 43 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafkika Episode 43 Part 7

Puspita menyuruh Ruby untuk merebut perusahan milik Gunawan. Untuk melakukan upaya tersebut, Tama secara diam-diam masuk ke dalam ruangan kerja Rafika untuk mencuri berkas-berkas rahasia perusahaan Gunawan. Upaya Tama gagal kerena ia dipergoki oleh Elang.

Elang memberi kotak perhiasaan kepada Rafika yang berisi cincin kenangan sewaktu mereka berpacaran dulu. Meskipun Rafika sedang mengandung anak orang lain, namun ia rela menunggu sampai anak itu lahir kemudian menikahi Rafika. Apakah Rafika bersedia menerima kembali pernyataan cinta Elang?

Sambungan sinopsis kisah sinetron Rafika Episode 44 - Tanggal Tayang: 5 March 2009:

Gunawan mengusir Putra, Rafika berusaha memohon agar Putra bisa tinggal di rumah Rafika tapi Gunawan tidak mau..

Akhirnya Rafika pergi dari rumah bersama Putra...

Ruby tidak sengaja mendengar Elang dan Gunawan sedang membicarakan Putra dan Rafika...

Ruby langsung memberitahu Feby dan Puspita kalo Putra ada bersama Rafika, mereka pun kesal dan marah pada Rafika dan melaporkan Rafika ke polisi dengan tuduhan penculikan anak...

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 44 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 44 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 44 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 44 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 44 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 44 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafkia Episode 45

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 45 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 45 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 45 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 45 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 45 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 45 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 45 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 46

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 46 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 46 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 46 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 46 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 46 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 47

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 47 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 47 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 47 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 47 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 47 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 47 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 48

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 48 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 48 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 48 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 48 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 48 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 48 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 48 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 49

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 49 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 49 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 49 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 49 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 49 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 49 Part 6

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 49 Part 7

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 50

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 50 Part 1

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 50 Part 2

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 50 Part 3

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 50 Part 4

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 50 Part 5

Sambungan kisah sinetron Rafika Episode 50 Part 6

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.sinemart.com, http://www.rcti.tv/, http://id.wikipedia.org, http://www.imeem.com dan semua pihak untuk maklumat, gambar dan sinopsis)

HAFIZ PELAJAR CEMERLANG - DIARI INT AF7 MINGGU PERTAMA PADA 15/3/2009


Pengetua AF7 - Principal Tiara mengumumkan bahawa Pelajar Cemerlang adalah Hafiz sebentar tadi dalam Diari Int yang telah disiarkan di Astro Ria Saluran 104 pada 15 Mac 2009P1/4 DIARI INT AF7 - 15/3/09


P2/4 DIARI INT AF7 - 15/3/09


P3/4 DIARI INT AF7 - 15/3/09


P3/4 DIARI INT AF7 - 15/3/09


P4/4 DIARI INT AF7 - PELAJAR CEMERLANG: HAFIZ - 15/3/09

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Ria dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by