Sunday, November 1, 2009

Sinopsis FTV Drama Putri Shinta dan Kupu-Kupu Ajaib pada 3 November 2009 pukul 9.30 WIB di Indosiar

Sinopsis FTV Drama Putri Shinta dan Kupu-Kupu Ajaib
Tayang: 3-Nov-2009 09:30 WIB

Alkisah di sebuah tempat, Pangeran Ngriman dan Ratu Ratri mempunyai tiga orang putri : Lara Ayu, Lara Laras, dan Lara Sita. Sayang hubungan ketiganya tidak akur, Lara Ayu dan Lara Laras tidak menyukai Lara Sita.

Rasa iri mereka disebabkan akibat perhatian ayah dan ibu mereka yang begitu besar pada si adik bungsu, sampai akhirnya Lara Ayu dan Lara Laras membenci Lara Sita sampai sedemikian besarnya dan memutuskan untuk menyingkirkan sang adik.

Setelah ketiga putri Pangeran Ngriman itu tumbuh menjadi gadis-gadis cantik, kerukunan antara Lara Sita dan kedua kakaknya tetap tidak terjalin namun malah semakin parah. Puncaknya terjadi saat seorang pemuda gagah yang dikenal dengan nama Pangeran Domas muncul.

Tidak ingin pangeran idaman jatuh kedalam pelukan Lara Sita, Lara Ayu dan Lara Laras nekat mengambil jalan pintas : mereka meminta bantuan seorang penyihir bernama Ki Sempyok untuk mengubah sang adik menjadi seekor kupu-kupu.

Kejahatan tersebut tidak berlangsung lama. Karena cinta Pangeran Domas yang begitu suci ditambah hati Lara Sita yang bersih, maka kutukan tersebut malah hilang dengan sendirinya. Sementara itu, Lara Ayu dan Lara Raras akhirnya mati karena malu dengan ulah mereka sendiri.

Sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.indosiar.com)

MALAM SEHATI BERDANSA MUSIM KE-3 MINGGU 1 & 2 DI ASTRO RIA PADA PUKUL 9.00 MALAM - DEBARAN SEHATI BERDANSA 3 PADA 25/10/09 & 1/11/09


Malam Sehati Berdansa pada 23 Oktober 2009 - Tema: Malam YO - Juri: Michael
Yong, Cat Farish dan Joseph Gonzales

Malam Sehati Berdansa pada 31 October 2009 - Tema: Demam Disko


Gambar-gambar pasangan Anita & Ismadi pada Debaran Sehati Berdansa Minggu 2: 1 November 2009

Keputusan Debaran Sehati Berdansa 3 telah diumumkan dan pasangan Anita dan Ismadi merupakan pesangan yang meninggalkan pentas tari. Mereka tidak akan bersama 8 pasangan yang lain mulai minggu depan.

**********************************************************************
Ulasan Debaran Sehati Berdansa 3 pada 1 November 2009
(sumber: http://www.astro.com.my)

Keputusan Yang Mengemparkan - Debaran Sehati Berdansa Minggu 2 pada 1 November 2009

Setelah dua minggu beraksi di lantai tari Sehati Berdansa musim ketiga, akhirnya perjuangan pasangan Anita dan Ismadi terpaksa berhenti di sini. Begitulah pengumuman yang telah disampaikan oleh Awal Ashaari dalam Debaran Sehati Berdansa yang telah disiarkan secara langsung dari Studio Satu, Bukit Jalil menerusi Astro Ria (saluran 104) sebentar tadi.

Walaupun berjaya memberikan persembahan yang mengagumkan dalam Malam Sehati Berdansa semalam namun nasib tidak menyebelahi mereka. Tarian yang dipersembahkan menerusi lagu Pilihlah Aku nyanyian Latiff Ibrahim ternyata gagal menarik perhatian pengundi sms.

Dengan penyingkiran yang diumumkan, ini bermakna pasangan Anita dan Ismadi telah berjaya mengumpul wang sebanyak RM2000. Sumbangan tersebut telah disampaikan kepada wakil Persatuan SLE Malaysia, Cik Chee Chew Lian.

Berikut adalah peratusan markah yang diperolehi oleh kesemua pasangan selebriti sebelum dan selepas undian ditutup:

Sebelum undian ditutup:

Sazzy 52.96
Dira 50.12
Didi 50.05
Isma 48.34
Sein 48.32
Mirna 42.58
Enot 42.53
Oshin 42.11
Anita 41.64

Selepas undian ditutup:

Sazzy 53.02
Didie 50.03
Dira 49.82
Isma 48.32
Sein 47.97
Enot 43.13
Mirna 42.56
Oshin 42.07
Anita 41.74
- Pasangan Anita dan Ismadi tersingkir pada minggu ke-2

**********************************************************************

Video Klip Debaran Sehati Berdansa 3 pada 1 Part 1 November 2009


Video Klip Debaran Sehati Berdansa 3 Part 2 pada 1 November 2009


Video Klip Debaran Sehati Berdansa 3 Part 3 pada 1 November 2009

**********************************************************************Kedudukan peratusan 9 pasangan Sehati Berdansa 3 di penghujung rancangan Malam Sehati Berdansa 3 yang telah berlangsung pada 24 Oktober 2009.
Kedudukan peratusan 9 pasangan Sehati Berdansa 3 di penghujung rancangan Malam Sehati Berdansa 3 Minggu 2 yang telah berlangsung pada 31 Oktober 2009.

**********************************************************************

Berikut adalah markah yang telah diberikan oleh juri-juri professional:

Sazzy - 87.67
Dira - 78.33
Mirna – 76.67
Anita – 77.73
Oshin – 77
Didie – 87.33
Sein – 87.33
Isma – 92.33
Enot – 84.67

Minggu Pertama: Malam Yo

Sebentar tadi telah berakhirnya Malam Sehati Berdansa yang telah disiarkan menerusi Astro Ria (Saluran 104). Kemeriahan dan kehangatan di Studio Satu Bukit Jalil masih lagi terasa. Buat pertama kalinya kesemua pasangan selebriti telah mempersembahkan gerak tari mereka.

Bertemakan Malam Yo kesemua pasangan selebriti berjaya memberikan persembahan yang cukup menarik dan rata-rata mendapat komen-komen positif daripada ketiga-tiga juri yang hadir iaitu Micheal Yong, Cat Farish dan juga Joseph Gonzales.

Persembahan pembukaan oleh pasangan Sazzy dan Nazril cukup menghiburkan. Lagu Impak Maksima nyanyian KRU benar-benar menghangatkan suasana. Kesemua juri memberi komen yang positif antaranya keserasian di antara kedua-dua mereka cukup baik, langkah baru yang mantap serta adanya kualiti dan perubahan yang luar biasa kerana pergerakan tarian yang agak sukar.

Persembahan yang kedua Dira dan Ash juga adalah antara persembahan yang cukup bertenaga walaupun terdapat sedikit kesalahan. Mereka dikatakan mampu mengunakan ruang pentas dengan baik. Namun Cat mengatakan Ash perlu banyak belajar dari Dira kerana Dira lebih bertenaga daripadanya namun bagi Joseph masih ada ruang yang perlu diperbaiki oleh pasangan Dira dan Ash ini.

Persembahan pasangan Mirna dan Norah juga dilihat antara persembahan yang menarik. Ternyata jaguh sukan ini tidak tewas di pentas tarian. Teguran daripada ketiga-tiga juri sememangnya membuktikan bahawa mereka berjaya memberikan persembahan yang bermutu. Interaksi yang baik dengan penonton adalah antara kekuatan mereka.

Berbeza dengan pasangan Anita dan Ismadi. Mereka mendapat kritikan yang kurang memuaskan. Kurang keyakinan di dalam persembahan mereka menjadi punca utama kepada kegagalan mereka malam tadi. Namun pergerakan Anita tetap mendapat pujian daripada juri-juri yang hadir.

Bagi persembahan pasangan Oshin dan Firdaus, tarian mereka dipuji oleh juri. Mereka dikatakan menari dengan baik dan cantik, penggunaan pentas yang bagus dan harus lebih enjoy lagi apabila menari. Pergerakkan mereka juga harus diperbaiki sedikit kerana kata pihak juri persembahan tarian mereka ada cerita disebaliknya dan lakonan mereka didalam persembahan seolah-olah dibuat-buat.

Bagi pasangan Sein dan Nana pula, pujian juga diberikan kerana mereka mempunyai keselarasan muzik dan interaksi yang baik. Rentak tarian mereka sangat bagus. Namun pergerakan Nana haruslah diperbaiki. Berbeza degan si isteri, Sein dipuji hebat oleh juri kerana Sein merupakan penari lelaki yang sangat bagus dan baik.

Kehangatan malam ini diperhebatkan lagi dengan tiga pasangan yang mantap dan mendapat sorakan yang paling kuat. Pasangan Didie dan Sham, Isma dan Zul, serta Enot dan Zairul. Ketiga-tiga pasangan ini memberikan rentak dan persembahan yang sangat cantik dan bertenaga dan mendapat komen yang positif daripada ketiga-tiga juri yang hadir.

Juri memberi komen pada pasangan Didie dan Sham citarasa lagu dan tarian yang bagus. Mereka mengambil risiko dengan melakukan aksi yang hebat, konfiden yang tinggi. Persembahan Didie sangat menonjol pada malam itu. Isma dan Zul pula merupakan pasangan yang seimbang kerana mereka mengekalkan tema dari awal higga akhir persembahan. Mereka juga berani mengambil risiko dan mereka memberikan tarian dan mempunyai tenaga yang sangat bagus. Rentak tarian bagi pasangan Enot dan Zairul pula dikatakan sedikit perlahan pada awalnya tetapi selepas itu dibaiki dengan tarian Enot yang mantap. Mereka merupakan pasagan yang menarik dan comel. (sumber/source: http://www.astro.com.my)

**********************************************************************
Debaran Sehati Berdansa Minggu Pertama pada 25 Oktober 2009


Debaran Sehati Berdansa Minggu Pertama pada 25 Oktober 2009 Part 1


Debaran Sehati Berdansa Minggu Pertama pada 25 Oktober 2009 Part 2


Debaran Sehati Berdansa Minggu Pertama pada 25 Oktober 2009 Part 3

**********************************************************************


Mirna Tersingkir?

Mirna tersingkir di minggu pertama. Begitulah pengumuman yang telah disampaikan oleh Awal Ashaari dalam Debaran Sehati Berdansa yang telah disiarkan secara langsung dari Studio Satu, Bukit Jalil menerusi Astro Ria (saluran 104) sebentar tadi.

Seakan tidak percaya, seperti mati hidup semula pasangan Mirna yang telah diumumkan tersingkir kemudiannya diumumkan kembali beraksi di lantai tari Sehati Berdansa. Begitulah gimik yang telah dilakukan oleh Awal Ashaari sebentar tadi. Tiada penyingkiran di minggu pertama.

Kesemua peserta bersorak kegembiraan setelah mendengar pengumuman tersebut. Masing-masing kelihatan puas selepas segala penat lelah mereka selama seminggu terbayar dengan pengekalan mereka di dalam Sehati Berdansa.

Dengan tiada penyingkiran yang diumumkan ini bermakna kesemua pasangan selebriti telah berjaya mengumpul sebanyak RM1000 untuk badan kebajikan yang diwakili masing-masing.

Berikut adalah peratusan markah yang diperolehi oleh kesemua pasangan selebriti sebelum dan selepas undian ditutup:

Sebelum undian ditutup:

Isma 54.77
Dira 54.39
Sein 50.85
Sazzy 47.80
Didie 45.60
Oshin 45.19
Enot 43.91
Anita 43.64
Mirna 40.69

Selepas undian ditutup:

Isma 54.59
Dira 53.55
Sein 50.51
Sazzy 47.73
Didie 45.56
Oshin 44.84
Enot 44.76
Anita 44.49
Mirna 40.71

Sumber/source: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.astro.com.my)

**********************************************************************

Detik Sehati Berdansa pada 19 Oktober 2009 - Tema: YO!

**********************************************************************
Ulasan Malam Sehati Berdansa 3 untuk Minggu 2 : Demam Disko

Sebentar tadi telah berakhirnya Malam Sehati Berdansa yang telah disiarkan menerusi Astro Ria (Saluran 104). Bertemakan Demam Disko kehangatan dan kemeriahannya dapat dirasai oleh kesemua penonton yang hadir di Studio Satu, Bukit Jalil.

Persembahan daripada kesemua pasangan selebriti amat membanggakan dan sememangnya layak mendapat pujian daripada sesiapa sahaja yang menontonnya. Kesemua peserta tampil dengan gaya dan konsep persembahan yang berbeza-beza. Minggu ini kesemua persembahan diadili oleh tiga juri yang hadir iaitu Peter Ong, Anita Sarawak dan Joseph Gonzales.

Persembahan pembukaan oleh pasangan Isma dan Zul cukup menghiburkan. Berlatarkan lagu Separuh Masa nyanyian De Lima keserasian Isma dan Zul begitu terselah. Kesemua juri memberi komen yang positif antaranya mereka kelihatan comel dengan kostum dan watak yang dibawa. Namun mereka diingatkan supaya lebih berhati-hati agar tidak terperangkap di dalam mana-mana watak yang dibawakan.

Persembahan kedua oleh Sein dan Nana juga adalah antara persembahan yang cukup bertenaga walaupun terdapat sedikit kesalahan. Nana dikatakan terlalu lemah lembut dan tidak sesuai dengan tema dan konsep tarian yang dipersembahkan. Namun tidak dinafikan terdapat peningkatan berbanding persembahan mereka minggu lalu.

Persembahan pasangan Anita dan Oshin juga dilihat antara persembahan yang menarik malam ini. Anita dan Oshin kelihatan sangat comel. Namun Ismadi masih mempunyai tahap keyakinan yang rendah walaupun terdapat peningkatan berbanding minggu sebelumnya. Bagi pasangan Oshin mereka dikehendaki berhati-hati dengan tempo yang menjadi kelemahan utama mereka.

Berbeza dengan pasangan Dira dan Ash lagu Let’s Dance Together kurang menarik perhatian. Sesekali Ash lupa dengan step tarian yang telah ditetapkan dan pergerakkan mereka kelihatan sedikit perlahan. Namun kedua-dua mereka tampak gembira ketika membuat persembahan dan menyebabkan mereka tampak hebat malam ini.

Pasangan Mirna dan Norah mendapat pujian daripada Peter Ong. Peter kelihatan sangat teruja dengan persembahan mereka. Pasangan Mirna dan Norah dikatakan sangat berani kerana menampilkan pelbagai aksi-aksi yang boleh dikatakan agak membahayakan.

Pasangan Enot dan Zainul adalah antara pasangan yang mendapat sorakan gemuruh malam tadi. Walaupun mengalami kecederaan di pergelangan kaki kanannya, Enot tetap tampil memberikan persembahan yang terbaik. Kesemua juri sangat mengagumi semangat dan kesungguhan Enot meneruskan persembahannya malam tadi.

Seperti biasa Didie dan Sazzy merupakan dua pasangan yang tampil dengan persembahan yang paling menarik. Keserasian diantara pasangan masing-masing begitu mengagumkan. Kedua-kedua mereka mendapat pujian daripada kesemua juri sekaligus menempatkan mereka dua pasangan yang memperolehi markah juri yang paling tinggi.

Berikut adalah markah yang telah diberikan oleh juri-juri professional:

Sazzy – 97.67
Dira – 79.33
Mirna – 78.33
Anita – 75.33
Oshin – 74.00
Didie – 92.67
Sein – 76.67
Isma – 83.33
Enot – 80.00

(sumber dari: http://www.astro.com.my)

**********************************************************************
Video klip Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 pada 31 Oktober 2009 pada pukul 9.00 malam:


Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 MInggu 2 pada 31 Oktober 2009 Part 1


Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 MInggu 2 pada 31 Oktober 2009 Part 2


Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 MInggu 2 pada 31 Oktober 2009 Part 3


Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 MInggu 2 pada 31 Oktober 2009 Part 4


Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 MInggu 2 pada 31 Oktober 2009 Part 5

**********************************************************************
Berikut adalah senarai lagu tugasan 9 pasangan Sehati Berdansa Musim Ke-3 untuk minggu ke-2:


Isma & Zul – Separuh Masa (De Lima)


Dira & Ash – Let’s Dance Together (Melly Goeslow feat BBB)


Anita & Ismadi – Pilihlah Aku (Latiff Ibrahim)


Didie & Sham – Hey Hey Teksi (Discovery)


Enot & Zainol – Gina (Rem)


Sein & Nana – Le Freak (Chic)


Sazzy & Nazril – Funky Town (Lipps)


Mirna & Noorah– Staying Alive (Bee Gees)


Oshin & Firdaus – Let’s All Chant (Micheal Zeger Band)

***********************************************************************


Pasangan Sehati Berdansa 3: Sazzy Falak & Nazril Idrus; Anita Baharom & Ismadi Ismail; Isma & Zul; Enot & Zainul; Dira & Ash; Mirnawan Nawawi & Noorah Mokhsin; Oshin & Firdaus Shukor; Syed Hussein & Noor Diyana; serta Didie & Isham Ismail.

***********************************************************************
Tugasan Minggu Pertama - Tema: Malam Yo!

Berikut adalah senarai lagu tugasan 9 pasangan Sehati Berdansa 3

Oshin - Pakai Buang (Stacy)
Didie - Tukang Gempak (Adam)
Sazzy - Impak Maksima (KRU)
Enot - Hip Hop Era Remix (Yogi B & Nachatra)
Isma - Come Get Some(K Town Clan)
Anita - Boom Boom Pow (Black Eyed Peas)
Mirna - Low (Flo Rida)
Sein - Mei Ban Fa’ (Machi)
Dira - Anak Ayam – Too Phat

***********************************************************************

Pembukaan Minggu Pertama Malam Sehati Berdansa 3


Pasangan Sazzy & Nazril - Malam Sehati Berdansa 3


Pasangan Dira & Ash - Malam Sehati Berdansa 3


Pasangan Mirna & Noorah - Malam Sehati Berdansa 3


Pasangan Anita & Ismadi - Malam Sehati Berdansa 3


Pasangan Oshin & Firdaus - Malam Sehati Berdansa 3


Pasangan Didie & Sham - Malam Sehati Berdansa 3


Pasangan Sein & Nana - Malam Sehati Berdansa 3


Pasangan Isma & Zul - Malam Sehati Berdansa 3


Pasangan Enot & Zainol - Malam Sehati Berdansa 3


Kedudukan & Tema Sehati Berdansa 3 - Malam Sehati Berdansa 3

***********************************************************************

PASANGAN SAZZY & NAZRIL

***********************************************************************

Video klip Pasangan Sazzy & Nazril - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

***********************************************************************
SMS: Taip DANSA SAZZY atau DANSA<3/5/10> SAZZY untuk (3/5/10 undian) ke 32999 (Contoh : DANSA5 SAZZY KE 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 untuk 1/ 3 /5 /10 undian & Tekan 8
Tekan Butang R di Astro RIA, pilih SAZZY

Nama Selebriti
Sazlini Binti Shamsul Falak (Sazzy)

Tarikh Lahir
10 Mac 1981 (28 Tahun)

Pekerjaan
Pelakon, Pengacara, Ahli Perniagaan

Nama Pasangan
Nazril Bin Mohd Idrus (Nazril)

Tarikh Lahir
28 April 1974 (35 Tahun)

Pekerjaan
Ahli Perniagaan (Pengurus Kewangan)

Tarikh Perkahwinan
8 November 2006

Panggilan Manja
Sayang & Baby

Koreografer
Papa J

Badan Kebajikan
Persatuan Parkinson Malaysia

Pertemuan Pertama
Bertemu Melalui Kawan Di Sebuah Pesta Pada Tahun 2003

Bibit Percintaan
Berkawan Selama 2 Tahun Sebelum Menjalinkan Hubungan Cinta. Menjadi Rapat Dan Akhirnya Jatuh Cinta

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr. Mahathir

Selebriti Yang Diminati
Michael Jackson, Meryl Streep & David Beckham

Vvip Ingin Ditemui
Tun Mahathir, Richard Branson

Filem/ Drama/ Video Klip/Rancangan Tv/Iklan (Sazzy)
Gol & Gincu (Filem & Siri), Goda (Tv Siri), Rosli Doby (Tv Siri), Surat Untuk Bulan (Drama), Apa Itu Cinta (Siri), Beat Tv, Ria Sentral, Oolala, Galaksi (Pengacara), Jin Notti (Filem)

Filem/ Drama/ Video Klip/Rancangan Tv/Iklan (Nazril)
Coca Cola, Maxis, Toyota Camry, Cinta, Keadilan, (Drama), Kayangan (Filem), Finds & Flavours
(Pengacara), Rock Unite (Pengacara), Misi Suara Hati (Pengacara)

**********************************************************************

PASANGAN ISMA & ZUL

**********************************************************************

Video klip Pasangan Isma & Zul - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
PASANGAN ISMA & ZUL

SMS: Taip DANSA ISMA Atau DANSA<3/5/10> ISMA Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh: DANSA5 Isma Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 5
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih ISMA

Nama Selebriti
Ismaliza Binti Ismail (Isma)

Tarikh Lahir
21 Mei 1979 (30 Tahun)

Pekerjaan
Penyanyi

Nama Pasangan
Zulkefli Bin Majid (Zul)

Tarikh Lahir
1 SEPTEMBER 1972 (37 TAHUN)

Pekerjaan
PENGURUS A&R SRC

Tarikh Perkahwinan
16 April 1998

Panggilan Manja
Mama & Sayang

Koreografer
Markyong

Badan Kebajikan
Persatuan Klef Bibir Dan Lelangit Malaysia

Pertemuan Pertama
Kumpulan 2 By 2 Diundang Mengadakan Persembahan Dan Isma Adalah Artis Residen Di Komiso Telekom. Dari Situ Mula Berkawan

Bibit Percintaan
Kebetulan Mungkin Kerap Mengadakan Persembahan Bersama Dan Dari Situ Mula Berkawan Serta Serasi Dan Mula Mengenali Hati Budi Masing-Masing

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr. Mahathir

Selebriti Yang Diminati
Zulhuzaimy

Vvip Ingin Ditemui
Christiano Ronaldo

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Zul)
Airmata Ibu (Telemovie), 2 By 2 – Mawarku, Pak Pong Pak Mustapa, Tragedi Tenda Biru Dll.

**********************************************************************

PASANGAN OSHIN & FIRDAUS

**********************************************************************

Video klip Pasangan Oshin & Firdaus - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA OSHIN Atau DANSA<3/5/10> OSHIN Untuk (3/5/10 Undian) Ke 32999 (Contoh: DANSA5 OSHIN Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 7
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih OSHIN

Nama Selebriti
Nurul Huda Binti Md Nasir (Oshin) & Firdaus

Tarikh Lahir
8 September 1986 (23 Tahun)

Pekerjaan
Penyanyi (Kumpulan Lips)

Nama Pasangan
Mohd Firdaus Bin Mohd Shukor (Firdaus)

Tarikh Lahir
28 September 1982 (27 Tahun)

Pekerjaan
Pegawai Kanan Syarikat Swasta

Tarikh Perkahwinan
30 Mei 2009

Panggilan Manja
Sayang

Koreografer
Lily

Rumah Kebajikan
Persatuan Angin Ahmar Kebangsaan Malaysia

Pertemuan Pertama :
Di Laman Budaya Shah Alam. Saling Bertukar Nombor Telefon Dan Keluar Bersama Makan Malam Di Majlis Ulang Tahun Kenalan Keluarga

Bibit Percintaan
Di Awal Perkenalan Mendapat Restu Dari Pihak Keluarga Dan Mungkin Disebabkan Masin Mulut Mertua Mengatakan ‘Oshin’ Adalah Bakal Menantunya

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr Mahathir

Selebriti Yang Diminati
Allahyarham Tan Sri P. Ramlee & Aznil

Vvip Ingin Ditemui
Tun Dr. Mahathir

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Oshin)
Lips–Cinta Pudar (Video Klip)

**********************************************************************

PASANGAN SEIN & NANA

**********************************************************************

Video klip Pasangan Sein & Nana - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA SEIN Atau DANSA<3/5/10> Sein Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh : DANSA5 SEIN Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 9
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih SEIN

Nama Selebriti
Syed Hussein Bin Syed Mustafa (Sein)

Tarikh Lahir
29 Jun 1983 (26 Tahun)

Pekerjaan
Ahli Perniagaan (Ketua Pengurus)

Nama Pasangan
Noor Diyana Binti Muhammad (Nana)

Tarikh Lahir
6 Mac 1984 (25 Tahun)

Pekerjaan
Surirumah

Tarikh Perkahwinan
8 Julai 2006

Panggilan Manja
Sein & Nana

Koreografer
Dayana

Badan Kebajikan
Persatuan Kanak-Kanak Spastik Selangor & Wilayah Persekutuan

Pertemuan Pertama
Di Dalam Rancangan Mentor (Tv3). Mentor Nana Ketika Itu Ialah Cat Farish (Ketika Masih Anggota Ruffedge). Cat Selalu Meminta Pertolongan Ahli Ruffedge Dan Di Situlah Nana Bertemu Dan Berkenalan Dengan Sein.

Bibit Percintaan
Kerana Selalu Berjumpa Dan Menyanyi Bersama

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tunku Abdul Rahman
Selebriti Yang Diminati
Allahyarham Tan Sri P. Ramlee, Johnny Depp

Vvip Ingin Ditemui
Tun Dr. Mahathir

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Sein)
Pizza Hut, Honda, Coke, Nokia (Iklan Tv), Ruffedge (Video Klip), Tipah Tertipu & Sepi (Filem)

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Nana)
Coke (Iklan Tv)

**********************************************************************

PASANGAN MIRNA & NOORAH

**********************************************************************

Video klip Pasangan Mirna & Noorah - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA MIRNA Atau DANSA<3/5/10> MIRNA Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh : DANSA5 MIRNA Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 6
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih MIRNA

Nama Selebriti
Mirnawan Bin Nawawi (Mirna)

Tarikh Lahir
19 September 1971 (38 Tahun)

Pekerjaan
Pengarah Syarikat

Nama Pasangan
Noorah Binti Mokhsin (Noorah)

Tarikh Lahir
28 Januari 1979 (30 Tahun)

Pekerjaan
Pramugari Mas

Tarikh Perkahwinan
14 Mac 2009

Panggilan Manja
Baby/ B

Koreografer
Bayu

Badan Kebajikan
Yayasan Hepar Malaysia

Pertemuan Pertama
Di Dalam Penerbangan Dari Kuching Ke Kl. Norah Tertumpah Air Kopi Di Peha Mirnawan Semasa Mirnawan Sedang Tidur

Bibit Percintaan
Keserasian Dan Persefahaman Antara Satu Sama Lain

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr. Mahathir

Selebriti Yang Diminati
Maradona, Johnny Depp

Vvip Ingin Ditemui
Nelson Mandela, Barrack Obama & Oprah Winfrey

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Mirna)
Tongkat Ali Orang Kampung & Polident (Iklan Tv)

**********************************************************************

PASANGAN ANITA & ISMADI

**********************************************************************

Video klip Pasangan Anita & Ismadi - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke- 3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA ANITA Atau DANSA<3/5/10> ANITA Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh: DANSA5 ANITA Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 1
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih ANITA

Nama Selebriti
Anita Binti Baharom (Anita)

Tarikh Lahir
30 Januari 1983 (26 Tahun)

Pekerjaan
Pelakon

Nama Pasangan
Mohamad Ismadi Bin Ismail (Ismadi)

Tarikh Lahir
2 Mei 1971 (38 Tahun)

Pekerjaan
Penerbit

Tarikh Perkahwinan
25 November 2005

Panggilan Manja
Yang & Sayang & Awak

Koreografer
Emma

Badan Kebajikan
Persatuan Sle Malaysia

Pertemuan Pertama
Ujibakat Sinaran Rakan Muda. Anita Menjadi Peserta Dan Ismadi Adalah Penerbit

Bibit Percintaan
Jodoh…Ibu Anita Adalah Pencetus. Ibu Anita Menyuruhnya Memasuki Pertandingan Menyanyi Dan Di Situlah Bertemu Dengan Ismadi.

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Perak & Tun Dr. Mahathir

Selebriti Yang Diminati
M. Nasir & Dato’ Siti Nurhaliza

Vvip Ingin Ditemui
Tun Dr. Mahathir

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Anita)
Dunia Baru The Movie & Drama, Hoopers, Drama (Warkah Terakhir Kau & Aku, Mataku Nampak Hantu Dll), Johnson & Johnson Milk Bath, Neutrogera & Playskol Hasbro

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Ismadi)
Johnson & Johnson Milk Bath, Neutrogera & Playskol Hasbro

**********************************************************************

PASANGAN ENOT & ZAINOL

**********************************************************************

Video klip Pasangan Enot & Zainol - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA ENOT Atau DANSA<3/5/10> ENOT Untuk (3/5/10 Undian) Ke 32999 (Contoh: DANSA5 ENOT Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 4
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih ENOT

Nama Selebriti
Alliza Binti Abdullah (Enot)

Tarikh Lahir
3 Disember 1978

Pekerjaan
Pelakon

Nama Pasangan
Zainul Abidin Bin Mat Noor (Zainol)

Tarikh Lahir
27 Jun 1971

Pekerjaan
Tenaga Produksi

Tarikh Perkahwinan
21 November 2008

Panggilan Manja
Ayang & Mama

Koreografer
Anuar

Badan Kebajikan
Asthma Council Malaysia

Pertemuan Pertama
Di Lokasi Pengambaran Odah Drebar

Bibit Percintaan
Gaya Dan Cara Kami Berdua Yang Sangat Berbeza Membuahkan Rasa Cinta.

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Hussein Onn
Selebriti Yang Diminati
Beyonce & Lady Gaga

Vvip Ingin Ditemui
Oprah Winfrey

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Enot)
Bisikan Azazil, Si Debab, Mat Despatch, Enot, Kelab Pop, Dll (Drama)

**********************************************************************

PASANGAN DIDIE & SHAM

**********************************************************************

Video klip Pasangan Didie & Sham - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA DIDIE Atau DANSA<3/5/10> DIDIE Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh: DANSA5 DIDIE Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 2
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih DIDIE

Nama Selebriti
Fadzilah Binti Mohammad Ali (Didie)

Tarikh Lahir
17 Ogos 1973 (36 Tahun)

Pekerjaan
Pelakon

Nama Pasangan
Nor Isham Bin Ismail

Tarikh Lahir
21 Julai 1976 (33 Tahun)

Pekerjaan
Pengurus Produksi

Tarikh Perkahwinan
8 Mei 2009

Panggilan Manja
Baby & Bau

Koreografer
Bb

Badan Kebajikan
Persatuan Epilepsi Malaysia

Pertemuan Pertama
Di Kuala Lumpur

Bibit Percintaan
Diperkenalkan Oleh Rakan

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr. Mahathir
Selebriti Yang Diminati
David Beckham

Vvip Ingin Ditemui
Sultan Brunei

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Didie)
Boss, Ghazal Untuk Rabiah (Filem), Labuna Labuni, Anakku Artis, 3t 3dansa, Sebuah Ijtihad, Cimb Bank (Iklan Tv)

**********************************************************************

PASANGAN DIRA & ASH

**********************************************************************

Video klip Pasangan Ash & Dira - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA DIRA Atau DANSA<3/5/10> DIRA Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh: DANSA5 DIRA Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 3
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih DIRA

Nama Selebriti
Khaidirah Binti Abu Zahar (Dira) & Ash

Tarikh Lahir
2 Mac 1984 (25 Tahun)

Pekerjaan
Pelakon & Pengacara

Nama Pasangan
Tengku Shafiz-Rullah Bin Tenku Mohd Shahid (Ash)

Tarikh Lahir
4 Jun 1983 (26 Tahun)

Pekerjaan
Pengarah Muzik

Tarikh Perkahwinan
5 Januari 2007

Panggilan Manja
Bee & Hubby

Koreografer
Ez

Badan Kebajikan
Persatuan Thalassemia Malaysia

Pertemuan Pertama
Dira Bertemu Ash Dalam Sebuah Acara (Gig), Ketika Ash Dan Bandnya Sedang Membuat Persembahan

Bibit Percintaan
Jumpa Semasa Gig, Bertukar Nombor Telefon, Dan Keluar ‘Date’

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr. Mahathir

Selebriti Yang Diminati
Johnny Depp, Michael Jackson, Gwen Stefani & Maya Karin

Vvip Ingin Ditemui
Nik Aziz, Anwar Ibrahim & Barrack Obama

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Dira)
Drama (Delima, Rona-Roni Makaroni, 2x Aku Mencintaimu, Merah Puteh & Seratus Harijadi)

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Ash)
Kaer-Izinkan Ku Pergi, Amylea-Sindarella, Bau-Potret (Video Klip), Mcdonald & Bank Rakyat (Iklan Tv)

**********************************************************************
Sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Ria, http://www.astro.com.my, http://www.murai.com.my dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

MALAM SEHATI BERDANSA MUSIM KE-3 MINGGU KE-2 PADA 31 OKTOBER 2009 DI ASTRO RIA PADA PUKUL 9.00 MALAM - DEBARAN SEHATI BERDANSA 3 PADA 1 NOVEMBER 2009


Malam Sehati Berdansa pada 31 Oktober 2009 - DEMAM DISKO

**********************************************************************
Keputusan Debaran Sehati Berdansa 3 telah diumumkan dan pasangan Anita dan Ismadi merupakan pesangan yang meninggalkan pentas tari. Mereka tidak akan bersama 8 pasangan yang lain mulai minggu depan.


Gambar-gambar pasangan Anita & Ismadi pada Debaran Sehati Berdansa Minggu 2: 1 November 2009

**********************************************************************
Ulasan Debaran Sehati Berdansa 3 pada 1 November 2009
(sumber: http://www.astro.com.my)

Keputusan Yang Mengemparkan - Debaran Sehati Berdansa Minggu 2 pada 1 November 2009

Setelah dua minggu beraksi di lantai tari Sehati Berdansa musim ketiga, akhirnya perjuangan pasangan Anita dan Ismadi terpaksa berhenti di sini. Begitulah pengumuman yang telah disampaikan oleh Awal Ashaari dalam Debaran Sehati Berdansa yang telah disiarkan secara langsung dari Studio Satu, Bukit Jalil menerusi Astro Ria (saluran 104) sebentar tadi.

Walaupun berjaya memberikan persembahan yang mengagumkan dalam Malam Sehati Berdansa semalam namun nasib tidak menyebelahi mereka. Tarian yang dipersembahkan menerusi lagu Pilihlah Aku nyanyian Latiff Ibrahim ternyata gagal menarik perhatian pengundi sms.

Dengan penyingkiran yang diumumkan, ini bermakna pasangan Anita dan Ismadi telah berjaya mengumpul wang sebanyak RM2000. Sumbangan tersebut telah disampaikan kepada wakil Persatuan SLE Malaysia, Cik Chee Chew Lian.

Berikut adalah peratusan markah yang diperolehi oleh kesemua pasangan selebriti sebelum dan selepas undian ditutup:

Sebelum undian ditutup:

Sazzy 52.96
Dira 50.12
Didi 50.05
Isma 48.34
Sein 48.32
Mirna 42.58
Enot 42.53
Oshin 42.11
Anita 41.64

Selepas undian ditutup:

Sazzy 53.02
Didie 50.03
Dira 49.82
Isma 48.32
Sein 47.97
Enot 43.13
Mirna 42.56
Oshin 42.07
Anita 41.74
- Pasangan Anita dan Ismadi tersingkir pada minggu ke-2

**********************************************************************

Video Klip Debaran Sehati Berdansa 3 pada 1 Part 1November 2009


Video Klip Debaran Sehati Berdansa 3 Part 2 pada 1 November 2009


Video Klip Debaran Sehati Berdansa 3 Part 3 pada 1 November 2009

**********************************************************************
Ulasan Malam Sehati Berdansa 3 untuk Minggu 2 : Demam Disko

Sebentar tadi telah berakhirnya Malam Sehati Berdansa yang telah disiarkan menerusi Astro Ria (Saluran 104). Bertemakan Demam Disko kehangatan dan kemeriahannya dapat dirasai oleh kesemua penonton yang hadir di Studio Satu, Bukit Jalil.

Persembahan daripada kesemua pasangan selebriti amat membanggakan dan sememangnya layak mendapat pujian daripada sesiapa sahaja yang menontonnya. Kesemua peserta tampil dengan gaya dan konsep persembahan yang berbeza-beza. Minggu ini kesemua persembahan diadili oleh tiga juri yang hadir iaitu Peter Ong, Anita Sarawak dan Joseph Gonzales.

Persembahan pembukaan oleh pasangan Isma dan Zul cukup menghiburkan. Berlatarkan lagu Separuh Masa nyanyian De Lima keserasian Isma dan Zul begitu terselah. Kesemua juri memberi komen yang positif antaranya mereka kelihatan comel dengan kostum dan watak yang dibawa. Namun mereka diingatkan supaya lebih berhati-hati agar tidak terperangkap di dalam mana-mana watak yang dibawakan.

Persembahan kedua oleh Sein dan Nana juga adalah antara persembahan yang cukup bertenaga walaupun terdapat sedikit kesalahan. Nana dikatakan terlalu lemah lembut dan tidak sesuai dengan tema dan konsep tarian yang dipersembahkan. Namun tidak dinafikan terdapat peningkatan berbanding persembahan mereka minggu lalu.

Persembahan pasangan Anita dan Oshin juga dilihat antara persembahan yang menarik malam ini. Anita dan Oshin kelihatan sangat comel. Namun Ismadi masih mempunyai tahap keyakinan yang rendah walaupun terdapat peningkatan berbanding minggu sebelumnya. Bagi pasangan Oshin mereka dikehendaki berhati-hati dengan tempo yang menjadi kelemahan utama mereka.

Berbeza dengan pasangan Dira dan Ash lagu Let’s Dance Together kurang menarik perhatian. Sesekali Ash lupa dengan step tarian yang telah ditetapkan dan pergerakkan mereka kelihatan sedikit perlahan. Namun kedua-dua mereka tampak gembira ketika membuat persembahan dan menyebabkan mereka tampak hebat malam ini.

Pasangan Mirna dan Norah mendapat pujian daripada Peter Ong. Peter kelihatan sangat teruja dengan persembahan mereka. Pasangan Mirna dan Norah dikatakan sangat berani kerana menampilkan pelbagai aksi-aksi yang boleh dikatakan agak membahayakan.

Pasangan Enot dan Zainul adalah antara pasangan yang mendapat sorakan gemuruh malam tadi. Walaupun mengalami kecederaan di pergelangan kaki kanannya, Enot tetap tampil memberikan persembahan yang terbaik. Kesemua juri sangat mengagumi semangat dan kesungguhan Enot meneruskan persembahannya malam tadi.

Seperti biasa Didie dan Sazzy merupakan dua pasangan yang tampil dengan persembahan yang paling menarik. Keserasian diantara pasangan masing-masing begitu mengagumkan. Kedua-kedua mereka mendapat pujian daripada kesemua juri sekaligus menempatkan mereka dua pasangan yang memperolehi markah juri yang paling tinggi.

Berikut adalah markah yang telah diberikan oleh juri-juri professional:

Sazzy – 97.67
Dira – 79.33
Mirna – 78.33
Anita – 75.33
Oshin – 74.00
Didie – 92.67
Sein – 76.67
Isma – 83.33
Enot – 80.00

(sumber dari: http://www.astro.com.my)

**********************************************************************
Keputusan Debaran Sehati Berdansa 3 telah diumumkan dan pasangan Anita dan Ismadi merupakan pesangan yang meninggalkan pentas tari. Mereka tidak akan bersama 8 pasangan yang lain mulai minggu depan.

**********************************************************************
Video klip Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 pada 31 Oktober 2009 pada pukul 9.00 malam:


Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 MInggu 2 pada 31 Oktober 2009 Part 1


Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 MInggu 2 pada 31 Oktober 2009 Part 2


Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 MInggu 2 pada 31 Oktober 2009 Part 3


Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 MInggu 2 pada 31 Oktober 2009 Part 4


Malam Sehati Berdansa Musim Ke-3 MInggu 2 pada 31 Oktober 2009 Part 5

**********************************************************************
Berikut adalah senarai lagu tugasan 9 pasangan Sehati Berdansa Musim Ke-3 untuk minggu ke-2:


Isma & Zul – Separuh Masa (De Lima)


Dira & Ash – Let’s Dance Together (Melly Goeslow feat BBB)


Anita & Ismadi – Pilihlah Aku (Latiff Ibrahim)


Didie & Sham – Hey Hey Teksi (Discovery)


Enot & Zainol – Gina (Rem)


Sein & Nana – Le Freak (Chic)


Sazzy & Nazril – Funky Town (Lipps)


Mirna & Noorah– Staying Alive (Bee Gees)


Oshin & Firdaus – Let’s All Chant (Micheal Zeger Band)

***********************************************************************

PASANGAN SAZZY & NAZRIL

***********************************************************************

Video klip Pasangan Sazzy & Nazril - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

***********************************************************************
SMS: Taip DANSA SAZZY atau DANSA<3/5/10> SAZZY untuk (3/5/10 undian) ke 32999 (Contoh : DANSA5 SAZZY KE 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 untuk 1/ 3 /5 /10 undian & Tekan 8
Tekan Butang R di Astro RIA, pilih SAZZY

Nama Selebriti
Sazlini Binti Shamsul Falak (Sazzy)

Tarikh Lahir
10 Mac 1981 (28 Tahun)

Pekerjaan
Pelakon, Pengacara, Ahli Perniagaan

Nama Pasangan
Nazril Bin Mohd Idrus (Nazril)

Tarikh Lahir
28 April 1974 (35 Tahun)

Pekerjaan
Ahli Perniagaan (Pengurus Kewangan)

Tarikh Perkahwinan
8 November 2006

Panggilan Manja
Sayang & Baby

Koreografer
Papa J

Badan Kebajikan
Persatuan Parkinson Malaysia

Pertemuan Pertama
Bertemu Melalui Kawan Di Sebuah Pesta Pada Tahun 2003

Bibit Percintaan
Berkawan Selama 2 Tahun Sebelum Menjalinkan Hubungan Cinta. Menjadi Rapat Dan Akhirnya Jatuh Cinta

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr. Mahathir

Selebriti Yang Diminati
Michael Jackson, Meryl Streep & David Beckham

Vvip Ingin Ditemui
Tun Mahathir, Richard Branson

Filem/ Drama/ Video Klip/Rancangan Tv/Iklan (Sazzy)
Gol & Gincu (Filem & Siri), Goda (Tv Siri), Rosli Doby (Tv Siri), Surat Untuk Bulan (Drama), Apa Itu Cinta (Siri), Beat Tv, Ria Sentral, Oolala, Galaksi (Pengacara), Jin Notti (Filem)

Filem/ Drama/ Video Klip/Rancangan Tv/Iklan (Nazril)
Coca Cola, Maxis, Toyota Camry, Cinta, Keadilan, (Drama), Kayangan (Filem), Finds & Flavours
(Pengacara), Rock Unite (Pengacara), Misi Suara Hati (Pengacara)

**********************************************************************

PASANGAN ISMA & ZUL

**********************************************************************

Video klip Pasangan Isma & Zul - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
PASANGAN ISMA & ZUL

SMS: Taip DANSA ISMA Atau DANSA<3/5/10> ISMA Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh: DANSA5 Isma Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 5
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih ISMA

Nama Selebriti
Ismaliza Binti Ismail (Isma)

Tarikh Lahir
21 Mei 1979 (30 Tahun)

Pekerjaan
Penyanyi

Nama Pasangan
Zulkefli Bin Majid (Zul)

Tarikh Lahir
1 SEPTEMBER 1972 (37 TAHUN)

Pekerjaan
PENGURUS A&R SRC

Tarikh Perkahwinan
16 April 1998

Panggilan Manja
Mama & Sayang

Koreografer
Markyong

Badan Kebajikan
Persatuan Klef Bibir Dan Lelangit Malaysia

Pertemuan Pertama
Kumpulan 2 By 2 Diundang Mengadakan Persembahan Dan Isma Adalah Artis Residen Di Komiso Telekom. Dari Situ Mula Berkawan

Bibit Percintaan
Kebetulan Mungkin Kerap Mengadakan Persembahan Bersama Dan Dari Situ Mula Berkawan Serta Serasi Dan Mula Mengenali Hati Budi Masing-Masing

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr. Mahathir

Selebriti Yang Diminati
Zulhuzaimy

Vvip Ingin Ditemui
Christiano Ronaldo

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Zul)
Airmata Ibu (Telemovie), 2 By 2 – Mawarku, Pak Pong Pak Mustapa, Tragedi Tenda Biru Dll.

**********************************************************************

PASANGAN OSHIN & FIRDAUS

**********************************************************************

Video klip Pasangan Oshin & Firdaus - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA OSHIN Atau DANSA<3/5/10> OSHIN Untuk (3/5/10 Undian) Ke 32999 (Contoh: DANSA5 OSHIN Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 7
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih OSHIN

Nama Selebriti
Nurul Huda Binti Md Nasir (Oshin) & Firdaus

Tarikh Lahir
8 September 1986 (23 Tahun)

Pekerjaan
Penyanyi (Kumpulan Lips)

Nama Pasangan
Mohd Firdaus Bin Mohd Shukor (Firdaus)

Tarikh Lahir
28 September 1982 (27 Tahun)

Pekerjaan
Pegawai Kanan Syarikat Swasta

Tarikh Perkahwinan
30 Mei 2009

Panggilan Manja
Sayang

Koreografer
Lily

Rumah Kebajikan
Persatuan Angin Ahmar Kebangsaan Malaysia

Pertemuan Pertama :
Di Laman Budaya Shah Alam. Saling Bertukar Nombor Telefon Dan Keluar Bersama Makan Malam Di Majlis Ulang Tahun Kenalan Keluarga

Bibit Percintaan
Di Awal Perkenalan Mendapat Restu Dari Pihak Keluarga Dan Mungkin Disebabkan Masin Mulut Mertua Mengatakan ‘Oshin’ Adalah Bakal Menantunya

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr Mahathir

Selebriti Yang Diminati
Allahyarham Tan Sri P. Ramlee & Aznil

Vvip Ingin Ditemui
Tun Dr. Mahathir

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Oshin)
Lips–Cinta Pudar (Video Klip)

**********************************************************************

PASANGAN SEIN & NANA

**********************************************************************

Video klip Pasangan Sein & Nana - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA SEIN Atau DANSA<3/5/10> Sein Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh : DANSA5 SEIN Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 9
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih SEIN

Nama Selebriti
Syed Hussein Bin Syed Mustafa (Sein)

Tarikh Lahir
29 Jun 1983 (26 Tahun)

Pekerjaan
Ahli Perniagaan (Ketua Pengurus)

Nama Pasangan
Noor Diyana Binti Muhammad (Nana)

Tarikh Lahir
6 Mac 1984 (25 Tahun)

Pekerjaan
Surirumah

Tarikh Perkahwinan
8 Julai 2006

Panggilan Manja
Sein & Nana

Koreografer
Dayana

Badan Kebajikan
Persatuan Kanak-Kanak Spastik Selangor & Wilayah Persekutuan

Pertemuan Pertama
Di Dalam Rancangan Mentor (Tv3). Mentor Nana Ketika Itu Ialah Cat Farish (Ketika Masih Anggota Ruffedge). Cat Selalu Meminta Pertolongan Ahli Ruffedge Dan Di Situlah Nana Bertemu Dan Berkenalan Dengan Sein.

Bibit Percintaan
Kerana Selalu Berjumpa Dan Menyanyi Bersama

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tunku Abdul Rahman
Selebriti Yang Diminati
Allahyarham Tan Sri P. Ramlee, Johnny Depp

Vvip Ingin Ditemui
Tun Dr. Mahathir

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Sein)
Pizza Hut, Honda, Coke, Nokia (Iklan Tv), Ruffedge (Video Klip), Tipah Tertipu & Sepi (Filem)

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Nana)
Coke (Iklan Tv)

**********************************************************************

PASANGAN MIRNA & NOORAH

**********************************************************************

Video klip Pasangan Mirna & Noorah - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA MIRNA Atau DANSA<3/5/10> MIRNA Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh : DANSA5 MIRNA Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 6
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih MIRNA

Nama Selebriti
Mirnawan Bin Nawawi (Mirna)

Tarikh Lahir
19 September 1971 (38 Tahun)

Pekerjaan
Pengarah Syarikat

Nama Pasangan
Noorah Binti Mokhsin (Noorah)

Tarikh Lahir
28 Januari 1979 (30 Tahun)

Pekerjaan
Pramugari Mas

Tarikh Perkahwinan
14 Mac 2009

Panggilan Manja
Baby/ B

Koreografer
Bayu

Badan Kebajikan
Yayasan Hepar Malaysia

Pertemuan Pertama
Di Dalam Penerbangan Dari Kuching Ke Kl. Norah Tertumpah Air Kopi Di Peha Mirnawan Semasa Mirnawan Sedang Tidur

Bibit Percintaan
Keserasian Dan Persefahaman Antara Satu Sama Lain

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr. Mahathir

Selebriti Yang Diminati
Maradona, Johnny Depp

Vvip Ingin Ditemui
Nelson Mandela, Barrack Obama & Oprah Winfrey

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Mirna)
Tongkat Ali Orang Kampung & Polident (Iklan Tv)

**********************************************************************

PASANGAN ANITA & ISMADI

**********************************************************************

Video klip Pasangan Anita & Ismadi - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke- 3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA ANITA Atau DANSA<3/5/10> ANITA Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh: DANSA5 ANITA Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730 Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 1
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih ANITA

Nama Selebriti
Anita Binti Baharom (Anita)

Tarikh Lahir
30 Januari 1983 (26 Tahun)

Pekerjaan
Pelakon

Nama Pasangan
Mohamad Ismadi Bin Ismail (Ismadi)

Tarikh Lahir
2 Mei 1971 (38 Tahun)

Pekerjaan
Penerbit

Tarikh Perkahwinan
25 November 2005

Panggilan Manja
Yang & Sayang & Awak

Koreografer
Emma

Badan Kebajikan
Persatuan Sle Malaysia

Pertemuan Pertama
Ujibakat Sinaran Rakan Muda. Anita Menjadi Peserta Dan Ismadi Adalah Penerbit

Bibit Percintaan
Jodoh…Ibu Anita Adalah Pencetus. Ibu Anita Menyuruhnya Memasuki Pertandingan Menyanyi Dan Di Situlah Bertemu Dengan Ismadi.

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Perak & Tun Dr. Mahathir

Selebriti Yang Diminati
M. Nasir & Dato’ Siti Nurhaliza

Vvip Ingin Ditemui
Tun Dr. Mahathir

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Anita)
Dunia Baru The Movie & Drama, Hoopers, Drama (Warkah Terakhir Kau & Aku, Mataku Nampak Hantu Dll), Johnson & Johnson Milk Bath, Neutrogera & Playskol Hasbro

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Ismadi)
Johnson & Johnson Milk Bath, Neutrogera & Playskol Hasbro

**********************************************************************

PASANGAN ENOT & ZAINOL

**********************************************************************

Video klip Pasangan Enot & Zainol - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA ENOT Atau DANSA<3/5/10> ENOT Untuk (3/5/10 Undian) Ke 32999 (Contoh: DANSA5 ENOT Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 4
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih ENOT

Nama Selebriti
Alliza Binti Abdullah (Enot)

Tarikh Lahir
3 Disember 1978

Pekerjaan
Pelakon

Nama Pasangan
Zainul Abidin Bin Mat Noor (Zainol)

Tarikh Lahir
27 Jun 1971

Pekerjaan
Tenaga Produksi

Tarikh Perkahwinan
21 November 2008

Panggilan Manja
Ayang & Mama

Koreografer
Anuar

Badan Kebajikan
Asthma Council Malaysia

Pertemuan Pertama
Di Lokasi Pengambaran Odah Drebar

Bibit Percintaan
Gaya Dan Cara Kami Berdua Yang Sangat Berbeza Membuahkan Rasa Cinta.

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Hussein Onn
Selebriti Yang Diminati
Beyonce & Lady Gaga

Vvip Ingin Ditemui
Oprah Winfrey

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Enot)
Bisikan Azazil, Si Debab, Mat Despatch, Enot, Kelab Pop, Dll (Drama)

**********************************************************************

PASANGAN DIDIE & SHAM

**********************************************************************

Video klip Pasangan Didie & Sham - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA DIDIE Atau DANSA<3/5/10> DIDIE Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh: DANSA5 DIDIE Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 2
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih DIDIE

Nama Selebriti
Fadzilah Binti Mohammad Ali (Didie)

Tarikh Lahir
17 Ogos 1973 (36 Tahun)

Pekerjaan
Pelakon

Nama Pasangan
Nor Isham Bin Ismail

Tarikh Lahir
21 Julai 1976 (33 Tahun)

Pekerjaan
Pengurus Produksi

Tarikh Perkahwinan
8 Mei 2009

Panggilan Manja
Baby & Bau

Koreografer
Bb

Badan Kebajikan
Persatuan Epilepsi Malaysia

Pertemuan Pertama
Di Kuala Lumpur

Bibit Percintaan
Diperkenalkan Oleh Rakan

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr. Mahathir
Selebriti Yang Diminati
David Beckham

Vvip Ingin Ditemui
Sultan Brunei

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Didie)
Boss, Ghazal Untuk Rabiah (Filem), Labuna Labuni, Anakku Artis, 3t 3dansa, Sebuah Ijtihad, Cimb Bank (Iklan Tv)

**********************************************************************

PASANGAN DIRA & ASH

**********************************************************************

Video klip Pasangan Ash & Dira - Kenali Sehati Berdansa Musim Ke-3

**********************************************************************
SMS: Taip DANSA DIRA Atau DANSA<3/5/10> DIRA Untuk (3/5/10 Undian)
Ke 32999 (Contoh: DANSA5 DIRA Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 3
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih DIRA

Nama Selebriti
Khaidirah Binti Abu Zahar (Dira) & Ash

Tarikh Lahir
2 Mac 1984 (25 Tahun)

Pekerjaan
Pelakon & Pengacara

Nama Pasangan
Tengku Shafiz-Rullah Bin Tenku Mohd Shahid (Ash)

Tarikh Lahir
4 Jun 1983 (26 Tahun)

Pekerjaan
Pengarah Muzik

Tarikh Perkahwinan
5 Januari 2007

Panggilan Manja
Bee & Hubby

Koreografer
Ez

Badan Kebajikan
Persatuan Thalassemia Malaysia

Pertemuan Pertama
Dira Bertemu Ash Dalam Sebuah Acara (Gig), Ketika Ash Dan Bandnya Sedang Membuat Persembahan

Bibit Percintaan
Jumpa Semasa Gig, Bertukar Nombor Telefon, Dan Keluar ‘Date’

Tokoh Sejarah Yang Dihormati
Tun Dr. Mahathir

Selebriti Yang Diminati
Johnny Depp, Michael Jackson, Gwen Stefani & Maya Karin

Vvip Ingin Ditemui
Nik Aziz, Anwar Ibrahim & Barrack Obama

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Dira)
Drama (Delima, Rona-Roni Makaroni, 2x Aku Mencintaimu, Merah Puteh & Seratus Harijadi)

Filem/ Drama/ Video Klip/ Iklan Tv (Ash)
Kaer-Izinkan Ku Pergi, Amylea-Sindarella, Bau-Potret (Video Klip), Mcdonald & Bank Rakyat (Iklan Tv)


**********************************************************************
Sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Ria, http://www.astro.com.my, http://www.murai.com.my dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by