Saturday, December 20, 2008

BERITA TERKINI MALAM SEHATI BERDANSA PADA 20 DISEMBER 2008 MINGGU KE-9 -


Berita terbaru Detik Sehati Berdansa pada 20 Disember 2008 Minggu Ke-9:

Tema Minggu Ke-9 Malam Sehati Berdansa: Pilihan Koreografer dan Pilihan Penasihat Tarian & Persembahan - Jazz Funk & Hip Hop


Pembukaan Malam Sehati Berdansa Minggu Ke-9 pada 20 Disember 2008

Gerak tari yang telah dipersembahkan oleh kesemua pasangan selebriti Sehati Berdansa sebentar tadi dari jam 9.00 malam hingga 10.00 malam benar-benar di luar dugaan. Kehangatan studio malam ini masih lagi terasa kesan daripada kelincahan dan kerancakkan kesemua pasangan selebriti menyusun gerak tari mereka dalam Malam Sehati Berdansa yang baru selesai disiarkan di Astro Ria Saluran 104.

Secara keseluruhannya gerak tari yang telah dipersembahkan oleh kesemua pasangan selebriti ini nyatanya amat menghiburkan kesemua penonton yang hadir. Walaubagaimanapun, pasangan Lisda & Fauzi sekali lagi menarik hati juri apabila mendapat peratusan markah tertinggi daripada juri profesional.

Malam ini mencipta sejarah apabila pasangan Khai & Rosma mendapat markah tertinggi iaitu sebanyak 99 markah bagi persembahan kedua mereka menerusi Linda Jasmin. Apa yang istimewa, markah tersebut bukan sahaja markah tertinggi pada malam ini, sebaliknya merupakan markah tertinggi yang pernah diberikan sepanjang program Sehati Berdansa musim pertama dan kedua disiarkan. Walaubagaimanapun mereka hanya mendapat peratusan markah kedua tertinggi daripada juri profesional.

Berikut adalah kedudukan pasangan selebriti Sehati Berdansa malam ini mengikut markah yang telah diberikan oleh juri-juri profesional.

LISDA & FAUZI 46.92%
KHAI & ROSMA 46.25%
AMYZA & KHAIRIL 42.75%

Berdasarkan gerak tari yang telah dipersembahkan malam ini, tidak dapat dinafikan program Sehati Berdansa musim kedua ini telah berjaya melahirkan ramai penari profesional dan seterusnya menyukarkan proses untuk memilih juara Sehati Berdansa musim kedua.

Walaubagaimanapun, sudah menjadi adat, pertandingan mesti berakhir dengan seorang pemenang. Juri sudah pun menjalankan kewajipan mereka, sekarang tanggungjawab penonton pula untuk mengangkat selebriti pilihan mereka sebagai juara.

Namun demi mencari seorang juara pastinya ada yang menangis hiba akibat kekalahan mereka. Minggu ini penyingkiran satu pasangan selebriti sememangnya sesuatu yang pasti. Jadi adalah menjadi tanggungjawab anda untuk menyelamatkan mereka.

Sila klik pada tajuk setiap tarian untuk tontonan video klip tarian mereka.


Pasangan Amyza
Angan Dan Sedar (Mawi)
Sombong (Taufik Batisah)


Pasangan Khai
Yang Mana Satu Idaman Kalbu (Tan Sri Dr P Ramlee)
Usah (Suki)


Pasangan Lisda
Dhoom Taana
Sakura (Ekamairina Feat. Rauzan)

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.astro.com.my, Astro Ria Saluran 104 untuk sumber maklumat dan gambar)

SIARAN SECARA LANGSUNG MAJLIS PERNIKAHAN MAWI & EKIN PADA 20 DISEMBER 2008 DI MASJID SULTAN ABU BAKAR, JOHOR BAHRU DI ASTRO OASIS SALURAN 106

Berita terkini Majlis Pernikahan Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 yang disiarkan secara langsung melalu Astro Oasis Saluran 106 dari Masjid Sultan Abu Bakar, Johor Bahru, Johor Darul Takzim pada jam 10.30 pagi hingga 12.30 tengahariGambar pernikahan Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 - Majlis Pernikahan (Ijab Kabul) di antara Asmawi Ani dan Norashikin Rahmat (Mawi & Ekin) di Masjid Sultan Abu Bakar, Johor Bahru, Johor Darul Takzim pada tanggal 20 Disember 2008.

Sejak 10.30 pagi tadi shinystar menunggu untuk menonton siaran di Astro Oasis secara langsung pernikahan di antara Mawi & Ekin:

Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 1

Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 2

Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 3

Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 4

Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 5

Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 6

Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 7


Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 8 - Acara penyerahan dan penerimaan mas kahwin diikuti dengan pemberian cincin...

Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 9

Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 10

Ijab Kabul Mawi & Ekin pada 20 Disember 2008 Part 11

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Oasis Saluran 106 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar Mawi & Ekin)

SAMBUNGAN TERKINI SINETRON AQSO DAN MADINA EPISODE 118 YANG BERSIARAN DI RCTI JAM 18:00 WIB


Aqso dan Madina mulai di tayangkan sejak Bulan Puasa pada jam 18: 00 WIB.- Sementara waktu sinetron ini telah tiba di Episode 122 hingga 123.

Sutradara: Noto Bagaskoro
Produser: Leo Sutanto
Cerita Skenario: Salma Ramadhani
Produksi : Sinemart
Tahun : 2008

Lirik Lagu Ketulusan Hati - Ost Aqso dan Madina - Marshanda

Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicoba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Sinopsis sinetron Aqso dan Madina

Madina dan Safira adalah Seorang Kakak Beradik, Disisi Lain, Aqso dan Pasha juga Kakak Beradik. Lalu, Safira dan Pasha Menikah. Setelah itu, Pasha Jatuh dari Pesawat di Malaysia. Lalu, Hedy dan Hery merencanakan untuk merebut Madina dari Tangan Aqso, Lalu, Aqso dan Hedy diganggu Ikram, Seorang Psikopat yang merebut Madina ditangan dia sendiri. Lalu, Aqso dan Safira menikah untuk Pasha yang ditolong oleh Risma, Orang Malaysia yang bekerja sebagai Pelaut. Apakah Ikram Beneran Seorang Psikopat ? Apakah Pasha mencintai Risma ? dan apakah Hedy mendapatkan Madina?

Jangan lupa untuk terus saksikan sinetron ini pada jam 18:00 untuk mengetahui kisah selanjutnya.


Plot cerita/sinopsis:

Pak Ibnu Setiawan adalah seorang pengusaha kain batik yang terkenal hingga ke pelosok Indonesia. Pak Ibnu mempunyai keluarga yang sakinah, dengan seorang istri Ibu Rika Farihah dan dua orang anak perempuannya..Safira(20 tahun, Carissa Putri) dan Madina(18 tahun, Marshanda) terkenal sebagai wanita yang sopan, baik hati dan teguh beriman. Mereka berdua juga sangat kompak, akrab dan saling menyayangi melebihi apa pun.

Anak pertamanya Pak Ibnu, Safira disukai oleh Hedi anak dari Pak Haris Priyatna seorang pengusaha sutra yang mensupply sutra ke pabrik Pak Ibnu. Hedi dan Pak Haris mempunyai niat jahat untuk mengguasai hartanya. Di depan Pak Ibnu, Pak Haris dan Hedi selalu berbicara tentang Al-Qura’an seolah-olah mereka orang yang taat beragama. Sebenarnya mereka setali tiga uang, sering mabuk-mabukan bareng di berbagai club dan playboy. Pak Ibnu akhirnya berjanji kalau dia akan membicarakan masalah perjodohan Hedi dengan Safira kepada istrinya dan Safira, tetapi Pak Ibnu tidak akan memaksa anaknya. Haris sangat tau bahwa kedua anak perempuannya itu sangat penurut pada ayahnya, jadi mereka pasti mau menuruti setiap kata orang tua mereka.

Sambungan sinopsis sinetron Aqso dan Madina Episode 118

Sambungan kisah sinetron Aqso dan Madina Episode 118 Part 1

Sambungan kisah sinetron Aqso dan Madina Episode 118 Part 2

Sambungan kisah sinetron Aqso dan Madina Episode 118 Part 3

Sambungan kisah sinetron Aqso dan Madina Episode 118 Part 4

Sambungan kisah sinetron Aqso dan Madina Episode 118 Part 5

Sambungan kisah sinetron Aqso dan Madina Episode 118 Part 6


(Terima kasih dan kredit diberikan kepada miracary Channel)

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada http://www.rcti.tv, http://id.wikipedia.or semua sumber atas maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by