Wednesday, September 29, 2010

Episode 34 - Sinetron Cinta Kirana pada 28 September 2010 di Astro Ria setiap hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 petang


Sinetron Cinta Kirana Setiap Hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 malam - 7.30 malam di Astro Ria

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 1 - 50

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 51 - 78

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 91 - 93 (Episode Akhir)

Pelakon/PemainSynopsis

It begins when Sita met her long separated ex-boyfriend, Rama. The two folks agreed to pass their love that used to fail, onto their grand children. Sita was happy and imagined a better life for Kirana, her granddaughter. So does Rama for his grandson, Galang. Kirana and Galang that used to quarrel ended up falling in love.

Disaster comes when Rama and Galang got into an accident. Rama passed away, while Galang’s body was never found. Kirana became the back-bone of the family. She then met Evandra, a publishing boss that hates women. Evandra changed because of Kirana and grew to like her; meanwhile, Kirana’s love is only for Galang. One day, Galang returned but as Mischa, Galang’s twin. He did this as he could not bear to leave Renata who helped him from the accident.

Galang was happy that Kirana took care of the family, but he was shattered as he couldn’t return his love to Kirana, Kirana was hurt, Galang was hurt even more.

Berawal dari perjumpaan kembali antara Sita dengan mantan kekasihnya, Rama, yang dulu terpisah, pasangan jompo ini sepakat menyambung tali jodoh mereka yang dulu gagal ke cucu masing-masing. Sita bahagia dan membayangkan kehidupan Kirana, cucunya, bakal membaik seperti harapannya. Begitu pula harapan Rama terhadap cucunya, Galang. Kirana dan Galang yang tadinya sering bertengkar, akhirnya saling jatuh cinta.

Musibah datang ketika Rama dan Galang mengalami kecelakaan. Rama meninggal dan mayat Galang tak ditemukan. Akhirnya Kirana menjadi tulang punggung keluarga. Ia kemudian bertemu Evandra, bos penerbitan yang benci perempuan. Karena Kirana, Evandra berubah dan mulai menyukai Kirana, namun cinta Kirana hanya untuk Galang. Suatu hari tiba-tiba Galang muncul lagi, tapi dia mengaku sebagai Mischa, adik kembar Galang. Dia sengaja melakukan hal itu karena tidak tega meninggalkan Renata yang telah menolongnya dari kecelakaan tempo hari.

Galang bahagia Kirana menjaga keluarganya, namun juga hancur karena mustahil mengembalikan cintanya untuk Kirana. Kirana terluka, Galang lebih terluka.
source: http://www.mdentertainment.net/

Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 34


Galang dan Fara akhirnya mendatangi rumah Kirana dan mengatakan akan melanjutkan pemeriksaan di Rumah Sakit. Kirana senang melihat kedatangan Galang sekaligus sedih melihat kedekatannya dengan Fara. Kirana lalu membawa Galang ke RS.

Sementara itu Raka berkenalan dengan Khansa, gadis yang dijodohkan oleh Linda. Raka memutuskan untuk mengenal Khansa lebih jauh. Keputusannya ini diterima dengan senang hati oleh Choky, juga Imran.

Raka yang sebenarnya masih mencintai Kirana, mencoba melawan perasaaanya dan melupakan Kirana.

Galang menjalani perawatan dan kembali teringat akan Riana. Dokter mengatakan pada Kirana, bahwa Riana adalah kunci dalam penyembuhan Galang.

Galang yang mengetahui semua itu berniat mendekati Riana kembali. Kirana menolak usul ini, tapi Galang memaksanya.

Saat Aida mengetahui hal ini, dia langsung mendatangi Galang dan memintanya untuk berubah pikiran. Galang menolak dan mengatakan kalau ia melakukan semua itu, mengusir semua mimpi yang menghantui dirinya. Bukan untuk mengembalikan memorinya.

Kirana, Aida dan Sita shock mendengar semua itu.

Sambungan Cinta Kirana Episode 34 Part 1a
Sambungan Cinta Kirana Episode 34 Part 1b

Sambungan Cinta Kirana Episode 34 Part 2a

Sambungan Cinta Kirana Episode 34 Part 2b

Sambungan Cinta Kirana Episode 34 Part 3

Sambungan Cinta Kirana Episode 34 Part 4Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 34

Aida dapat rasakan Kirana terganggu dengan kata-kata dia dan Sita apabila mereka minta Kirana pilih Baim sebagai teman hidupnya. Menurut Sita semua itu cuma untuk kebaikan Kirana dan dia yakin Kirana akan faham.

Benny gembira melihat Raka.

Raka: Maaf pak, tadi ada kesesakan lalu lintas jadi saya sedikit lewat.
Benny Tak mengapa, yang penting Mas Raka sudah di sini.


Linda memperkenalkan Raka kepada Pak Irfan dan Ibu Lucy. Raka diberitahu oleh mereka bahawa Khansa berada di belakang.

Suara hati Raka berkata: Kirana sekarang aku akan bertemu dengan wanita pilihan mamaku.

Sita dan Aida minta Kirana duduk di rumah sahaja menemani mereka walaupun Kirana masih ada kerja yang harus diuruskan di pejabat. Sita kata mereka ingin menghiburkannya setelah selalu membuat Kirana marah selama ini. Kirana terpaksa bersetuju.Raka: Helo. Awak pasti Khansa. Aku Raka.
Khansa: Kalau bukan kerana mama kamu dan orang tua aku, aku tak akan tunggu kau selama ini. Awak pakai jam tak? Sedar tak awak tu dah terlalu lewat.
Raka minta maaf pada Khansa kerana kesesakan jalan. Tetapi Khansa minta Raka jangan jadikan itu sebagai alasan.
Khansa: kalau kamu tahu ada kemungkinan sesak sepatutnya awak bertolak dengan lebih awal. Jadi saya dan orang tua saya tak perlu tunggu kau.
Raka: Aku betul-betul minta maaf. Aku tahu aku yang salah. Aku janji aku tak akan biarkan kamu atau keluarga kamu tunggu lebih lama lagi.
Khansa: Baguslah kalau kamu dah sedar.

Pak Irwan, Ibu Lucy dan Linda harap semoga mereka ada jodoh. Linda menelefon Imran mengenai Raka dan Khansa. Dia berasa gembira kerana Raka suka dengan Khansa. Imran juga turut gembira apabila dia mendengar berita tersebut. Imran dan Linda berharap agar mereka boleh melihat satu-satunya anak mereka bernikah nanti dan berkeluarga.


Kirana yang baru saja ingin pergi ke pejabat bertemu dengan Galang dan Fara yang telah pergi ke rumahnya. Pada mulanya Kirana senang sekali melihat Galang tetapi pada waktu yang sama juga dia kelihatan sedih apabila Fara turut bersama Galang dan kedekatannya dengan Farah.Kirana mengajak mereka masuk ke dalam sementara dia memanggil neneknya.


Fara minta pertolongan Kirana untuk mengubati Piyu. Katanya Piyu kerap bermimpi buruk hingga tak dapat tidur dengan nyenyak. Kirana minta Fara jangan risaukan tentang hal itu. Kirana membawa mereka ke rumah sakit dengan segera untuk sambung rawatan Galang.


Kirana sedih kerana kepulangan Galang kali ini bukannya kembali ke sisinya tetapi cuma untuk meminta pertolongannya dalam rawatan semata-mata. Namun begitu, Kirana tetap bersabar. Aida dan Sita cuma dapat berdiam diri saja walaupun mereka kasihankan Kirana yang terpaksa bersabar melihat orang yang dicintainya bersama orang lain. Sita minta Aida usah risaukan Kirana kerana dia pasti dapat harungi semua ini.

Dr. Harsya meneruskan pemeriksaan perawatan terhadap Galang. Kirana minta Fara bertenang saja kerana pasti Galang akan diperiksa dengan baik. Raka menelefon Kirana. Kirana memberitahunya dia kini berada di rumah sakit kerana hantar Galang. Kata Kirana tadi Fara dan Galang telah pergi berjumpanya di rumah dan mereka telah memutuskan untuk teruskan dengan rawatan lanjutan.

Raka memberitahu Kirana bahawa:

- Tadi aku dah jumpa dengan wanita pilihan mama. Namanya Khansa. Dia seorang yang baik dan menyenangkan.
Kirana: Baguslah aku senang mendengarnya. Kau dapat jumpa seseorang yang baik macam dia. Semoga dia boleh membahagiakan kau, Raka.
Raka: Terima kasih, Kirana. Nanti aku telefon kau lagi.
Kirana: Ya, da..Raka sebenarnya masih mencintai Kirana dan dia melakukan semuanya demi Kirana, Raka juga mencoba melawan perasaaanya dan melupakan Kirana. Choky pergi menemui Raka. Benny memberitahu Choky bahawa:

Benny: Semalam Raka menemui klien Ibu Linda dan anak perempuannya. Rancanganya Ibu Linda mahu menjodohkan mereka.
Choky: Dijodohkan? Raka tak memberitahu apa-apa di telefon tadi. Di mana Raka?
Benny: Di kamar.


Raka menjelaskan pada Choky bahawa Kirana tidak dapat mencintainya sebagaimana dia mencintai Galang.
Raka: Mungkin aku harus jalani hidup aku tanpa Kirana.
Choky: Aku tahu ia tak mudah, friend. Tapi aku yakin, suatu saat nanti kau pasti dapat melaluinya dan menemui kebahagiaan kau. Yang pasti, aku akan sentiasa di sini untuk kau.

Sewaktu menjalani perawatan, Galang teringat pada Riana. Doktor mengatakan pada Kirana bahawa Riana adalah kunci dalam penyembuhan Galang.Fara tanya pada Nenek Aida:
Fara: Boleh Fara tanya, Piyu tu... Maksud saya, Galang... macam mana orangnya?
Aida: Galang itu anak yang baik. dia tu cucu kebangaan nenek. Dia tu sangat mengambil berat dan sangat menyayangi arwah atuknya. Dia juga sangat menyayangi nenek. Nenek rasa sangat bahagia pada masa Kirana berada di rumah kami.Sita: Tapi dulu kamu tak suka Kirana. Kamu kalau bertemu dengan Kirana, masam saja.
Aida: Kamu benar ya, Sita. Tapi aku juga hairan. Kenapa Kirana tahan dengan sikap saya yang menjengkelkan itu.
Sita: Ya, kerana Kirana amat mencintai Galang dan dia juga menghormati kamu sebagai orang yang disayangi Galang.
Aida: kamu tetap masih benar, Sita. Mereka itu saling menyayangi dan mencintai.
Suara hati Fara: "Apa mereka begitu saling mencintai"?
Sita: Fara, kau tak minum?
Fara: ya, ya.. Fara beli dulu deh..

Galang: Kalau memang dia tunang aku, kenapa dia boleh sejahat itu? Malah, masa kali pertama kali dia lihat aku, kenapa dia terkejut? Dia seperti percaya aku masih hidup. Dia berbeza dengan kau dan Nenek Aida. Reaksi yang aku terima daripadanya berbeza dengan reaksi kau padaku.


Kirana: Sebab itu saya mahu kamu fikirkan sekali keputusan kau.
Galang: Aku harus selesaikan masalah ini.
Kirana: Maksud kamu?
Galang: Aku akan jumpa Riana dan dekati dia semula.


Kalau perlu aku akan menjadi Galang yang pernah mencintainya.
Kirana terkejut dengan apa yang Galang mahu lakukan.
Kirana memberitahu Nenek Aida tentang apa yang telah dicadangkan oleh Galang. Nenek Aida tidak bersetuju. Katanya:

Aida: Tak boleh Kirana, Galang tak boleh buat begitu. Riana tu sangat jahat, Nenek khuartir Riana akan menyakiti Galang lagi.
Kirana: Galang berkeras untuk melakukannya nek. Saya dah cuba nasihatkannya tapi dia tak mahu dengar. Nek, sekarang Galang minta aku cari informasi tentang Riana. Mahu tak mahu saya terpaksa melakukan semua itu.
Aida: Nenek akan mengubah semua keputusan Galang...
Nenek Aida pergi berjumpa dengan Galang.

Aida: Galang, nenek tak akan biarkan kamu bertemu dengan Riana. Dia itu sangat berbahaya. Kau tak perlu ambil risiko dengan berpura-pura ambil berat tentang dia.
Galang: Maaf nek, saya tak akan ubah keputusan saya.
Aida: Masih ada cara lain untuk mengembalikan ingatan kamu.
Doktor di sini juga boleh membantu. Jadi kamu tak perlu nekad begini.
Galang: Saya melakukan semua ini kerana saya mahu mimpi-mimpi buruk saya hilang dari fikiran saya. Saya cuma ingin hidup tenang. Saya tak peduli kalau saya tak ingat siapa diri saya yang sebenarnya.Galang tetap mahu teruskan rancangannya untuk bertemu dengan Riana walaupun dinasihati oleh Nenek Aida. Kata Galang dia melakukan semua itu adalah untuk mengusir semua mimpi yang menghantui dirinya. Dia tidak peduli sama memorinya akan kembali atau tidak.

Kisahnya bersambung dalam Episode 35

sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.mdentertainment.net/
http://www.indosiar.com/
http://id.wikipedia.org/
sebuahkisah Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)
Saat Aida mengetahui hal ini, dia langsung mendatangi Galang dan memintanya untuk berubah pikiran. Galang menolak dan mengatakan kalau ia melakukan semua itu, mengusir semua mimpi yang menghantui dirinya. Bukan untuk mengembalikan memorinya.

Online Visitors

Thank you for dropping by