Monday, August 30, 2010

Episode 14 - Sinetron Cinta Kirana pada 30 Ogos 2010 di Astro Ria setiap hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 petang


Sinetron Cinta Kirana Setiap Hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 malam - 7.30 malam di Astro Ria

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 1 - 50

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 51 - 78

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 91 - 93 (Episode Akhir)

Pelakon/PemainSynopsis

It begins when Sita met her long separated ex-boyfriend, Rama. The two folks agreed to pass their love that used to fail, onto their grand children. Sita was happy and imagined a better life for Kirana, her granddaughter. So does Rama for his grandson, Galang. Kirana and Galang that used to quarrel ended up falling in love.

Disaster comes when Rama and Galang got into an accident. Rama passed away, while Galang’s body was never found. Kirana became the back-bone of the family. She then met Evandra, a publishing boss that hates women. Evandra changed because of Kirana and grew to like her; meanwhile, Kirana’s love is only for Galang. One day, Galang returned but as Mischa, Galang’s twin. He did this as he could not bear to leave Renata who helped him from the accident.

Galang was happy that Kirana took care of the family, but he was shattered as he couldn’t return his love to Kirana, Kirana was hurt, Galang was hurt even more.

Berawal dari perjumpaan kembali antara Sita dengan mantan kekasihnya, Rama, yang dulu terpisah, pasangan jompo ini sepakat menyambung tali jodoh mereka yang dulu gagal ke cucu masing-masing. Sita bahagia dan membayangkan kehidupan Kirana, cucunya, bakal membaik seperti harapannya. Begitu pula harapan Rama terhadap cucunya, Galang. Kirana dan Galang yang tadinya sering bertengkar, akhirnya saling jatuh cinta.

Musibah datang ketika Rama dan Galang mengalami kecelakaan. Rama meninggal dan mayat Galang tak ditemukan. Akhirnya Kirana menjadi tulang punggung keluarga. Ia kemudian bertemu Evandra, bos penerbitan yang benci perempuan. Karena Kirana, Evandra berubah dan mulai menyukai Kirana, namun cinta Kirana hanya untuk Galang. Suatu hari tiba-tiba Galang muncul lagi, tapi dia mengaku sebagai Mischa, adik kembar Galang. Dia sengaja melakukan hal itu karena tidak tega meninggalkan Renata yang telah menolongnya dari kecelakaan tempo hari.

Galang bahagia Kirana menjaga keluarganya, namun juga hancur karena mustahil mengembalikan cintanya untuk Kirana. Kirana terluka, Galang lebih terluka.
source: http://www.mdentertainment.net/


Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14

Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14 Part 1

Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14 Part 2

Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14 Part 3

Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14 Part 4

Sambungan Kisah Cinta Kirana Episode 14 Part 5


Sambungan sinopsis Cinta Kirana Episode 14 pada 30 Ogos 2010

Riana dan Sandra yang takut Kirana akan melaporkan, membuat pengaduan polis hingga menyebabkan Kirana di tahan di penjara. Eva tidak mahu Hilman masuk campur tentang hal Kirana.Surti tanya pada Baim:

Surti: Siapa yang cakap pada kau?
Baim: Nenek Sita. Tadi saya ke rumah Pak Hilman untuk jumpa Kirana. Sampai di sana, Baim diberitahu Nenek Sita Kirana dimasukkan ke penjara kerana dilaporkan oleh bekas tunang Galang, Riana. (towards the shinystar)

Surti: Si bulu ayam itu? Biadap sungguh. Jom kita ke sana.
Baim: Mahu ke mana?
Surti: Mak nak ajar mereka itu.
Baim: Tapi, mak...
Surti: Dah, kalau kau tak nak ikut mak, mak akan ajar kau. Mari.
Baim: Ya, mak. ya, ya, ya...

Raka yang mendapat tahu tentang hal ini daripada Pak Benny, pengcaranya diam-diam meminta Pak Benny membebaskan Kirana. Raka mahu Pak Benny uruskan supaya Kirana keluar dari penjara secepat mungkin. Pada waktu yang sama, Rannia dan Sandra berasa senang dan lega kerana Kirana telah ditahan.

Riana tanya mamanya siapa yang menjerit di depan pintu, teruk betul katanya.

Sandra: Ibu siapa?
Surti: Saya Surti. Saya datang ke mari nak buat perhitungan dengan kamu berdua. Kamu kan yang buat Kirana masuk ke penjara:?
Sandra: Eh, cakap baik-baik sikit. Kirana tu dah aniaya anak saya. Memang wajar kalau dia dipenjarakan.
Surti, Baim, aniayai tu apa?
Baim: Diseksa, mak.
Surti: Awak kan yang dah seksa Kirana kan? Anak awak tak apa-apa pun. Awak nak keluarkan Kirana atau tak?
Sandra: Cakap baik-baik sikit, ya. Orang kampung! Mahu saya panggil polis sekalian?
Surti: Saya tak takut, awak nak panggil polis, angkatan laut, tentera saya tak takut. Nak saya kerjakan awak? (towards the shinystar)
Sandra: Eh.. dasar orang gila. Awak sajalah yang bebaskan dia kalau boleh.
Surti: Enak saja awak katakan saya gila. Awak nak bergaduh dengan saya, ya?
Kemudian mereka bergaduh. Riana dan mamanya masuk ke rumah dan memanggil Surti adalah orang gila. Baim minta ibunya pulang saja takut Riana dan Sandra akan melaporkan mereka kepada polis.Baim tak sangka ibunya begitu garang. Baim minta diri dari ibunya kerana dia ingin menemui Kirana di Balai Polis. Kirana dibebaskan. Hilman beritahu Kirana bukan dia yang tolong Kirana dibebaskan. Mereka hairan siapa yang telah bebaskan Kirana. Mereka sangkakan mungkin Pak Tejo yang telah berbuat demikian. Raka minta Choky menggantikannya menemani Nadira kerana mamanya paksa dia untuk menemani Nadira. (towards the shinystar) Tetapi Raka kata dia harus uruskan masalah Kirana. Choky minta Raka supaya tidak menjadikan dia sebagai pelindung. Bagaimana kalau diketahui oleh Nadira. Dia pasti marah kalau bukan Raka yang pergi menemaninya. Raka memberitahu Choky yang Nadira akan menunggu di Resta pukul 8.30 malam.Choky terpaksa turut permintaan Raka.

Choky memberitahu Nadira bahawa Raka mempunyai urusan mendadak jadi dia tidak dapat menemani Nadira jadi dia telah minta Choky saja yang menemani Nadira. Nadira tidak menghiraukan Choky dan dia pulang sendirian.

Karina berterima kasih pada Pak Tejo kerana telah membebaskannya tetapi dia mendapat tahu orang itu juga bukan Pak Tejo. (towards the shinystar)Raka pergi menemui Kirana dan mengaku sebagai teman lama Galang. Kirana hairan kenapa selama ini Galang tidak pernah menceritakan padanya tentang Raka. Rakat jawab kerana dia baru pulang dari luar negara. Selama ini mereka selalu berhubung melalu e-mel. Kata Raka Galang sering menceritakan tentang Kirana padanya. (towards the shinystar) Menurut Raka, dia turut berduka cita keana kemungkinan Galang telah... sebelum dia dapat menghabiskan kata-katanya, Kirana katakan pada Raka dia yakin Galang selamat. Kirana minta maaf pada Raka sekiranya apa yang dikatakannya sebentar tadi menyebabkan Raka terganggu. Raka memberikan pada Kirana kartu namanya dan meminta Kirana jangan ragu-ragu menghubunginya sekiranya dia mengalami kesulitan. Kirana mengucapkan terima kasih pada Raka.

Linda berbincang dengan ibu Nadira tentang pernikahan Raka dengan Nadira.

Linda: Kalau boleh bulan depan. Kita akan mulakan semua persiapannya.
Widya: Saya tak keberatan langsung. Malah Nadira juga sanggup menangguh menyambung ijazah demi Raka. Tapi yang saya risau adalah Raka. (towards the shinystar) Puan Linda mesti pastikan yang Raka benar-benar bersedia untuk menikahi anak saya.
Linda: Puan Widya jangan risau. Raka pasti mahu menikahi Nadira. Raka tidak mungkin menolak permintaan ibunya yang tersayang. Lagipun saya yakin Nadira adalah pasangan yang tepat buat Raka.
Nadira: Terima kasih banyak, mak cik.
Widya: Sekarang kita cuma tinggal bicara rencana selanjutnya.
Linda: Kebetulan sekali saya ada rancangan untuk merapakan mereka.

Raka meminta maaf pada ibunya kerana sejak akhir-akhir ini sikap dia telah membuat ibunya cemas dan dia berjanji tidak akan membuat ibunya khuatir tentangnya lagi. Ibunya berasa lega akhirnya Raka mahu melupakan hal itu. Linda tanya Raka adakah dia sudi menolongnya? (towards the shinystar)

Linda: Mama mempunyai satu permintaan. Mama berharap kau mahu memenuhi permintaan mama.
Raka: Sebut saja, apa pun keinginan mama pasti saya akan kabulkan. Mama mahu makan di restoran favourit mama? Atau mama mahu saya temani mama belanja. Apa pun pasti saya kabulkan.
Linda: Mama minta kamu menemani Nadira ke Paris. Mama sudah siapkan semuanya. Petang nanti Nadira akan ke sini dan kalian akan terus ke lapangan terbang. (towards the shinystar)
Raka: Tapi, tapi ma...
Linda: Sayang, mama sudah janji dengan mamanya Nadira untuk minta kamu menemani dia. Kamu tidak bisa melanggar perjanjian itu. Tolong mama ya? Kamu mahu kan sayang?


Raka tidak mampu menolah keinginan ibunya, Linda dan terpaksa menuruti kehendak ibunya kerana dia tidak mahu ibunya tersinggung lagi.

Sewaktu Aida mencari Kirana, dia keluar bersedirian dari rumah Hilman, Aida dilanggar kereta dan dimasukkan ke rumah sakit. Keadaannya sungguh merisaukan dan tenat. Dia harus diioperasi. (towards the shinystar)


Aida pada dirinya: Rama, Galang akhirnya kalian pulang juga. Rama tunggu aku ya. Galang tunggu nenek. Nenek pasti rindu sekali sama kalian.Babak lain: Di rumah sakit


Kirana berasa amat risau mendengar tentang keadaan Nenek Aida dari Nenek Sita dan Pak Hilman. Tetapi menurut Pak Hilman pihak rumah sakit minta wang pendahuluan sebanyak Rp8 juta untuk pembedahan. Mendengar jumlah tersebut Kirana tambah panik dan bingung. (towards the shinystar) Di mana nak mencari wang sejumlah itu dalam waktu yang singkat. Tiba-tiba dia teringatkan Raka lalu menelefonnya. Kirana beritahu Baim siapa yang boleh membantu mereka.
Raka menerima panggilan daripada Kirana.
Kirana: Ini Kirana, Raka. Maaf kalau saya ganggu awak. Tapi saya tak akan telefon awak kalau keadaanya tak mendesak. Nenek saya masuk rumah sakit dan kalau tidak cepat-cepat dioperasi keadaannya akan membahayakan. Saya perlukan bantuan awak. Awak boleh tolong saya, kan?
Raka: Ya, ya. saya akan ke sana sekarang. Awak tunggu ya. Di mana tempatnya? (towards the shinystar)
Kirana: Di Rumah Sakit Harapan. Terima kasih, ya.

Selepas itu, Raka segera meminta supirnya untuk berputar balik dan terus ke rumah sakit. Mereka tidak jadi ke lapangan terbang. Ndira kaget mendengar hal itu. Sampai di rumah sakit, Raka minta supirnya hantar Nadira pulang. Nadira berasa kecewa.Raka membatalkan percutiannya ke Paris bersama Nadira untuk menemani dan menolong Kirana di rumah sakit. Nadira mengadu hal ini apda ibu Raka dan Linda berasa marah. Dia meyuruh Dian menyelidiki Raka. (towards the shinystar)Produser: Bikin filem mudah asalkan bahannya lengkap dan belanjawan cukup. Soal krew dan semuanya biar saya uruskan. (towards the shinystar)
Riana: Encik jangan risau tentang kosnya. Berapa yang Encik mahu saya mampu sediakan. Tapi saya tak mahu Encik buat kerja sebarangan.


Riana: saya juga tidak mahu ia dikendalikan oleh pasukan tak profesional. Semua yang terlibat dalam projek ini mesti yang ada nama. Bermula dari pengarah, krew, penulis semuanya harus yang punya nama.
Produser: Soal itu awak tak perlu khuatir.
Riana: Satu lagi, pelakon gandingan saya tak boleh lebih daripada saya. Ini filem saya. Jadi masa filem saya laris dan meletup di pasaran yang popular cuma saya. Encik fahamkan kemahuan saya?


Apabila Sandra memberitahu Riana tentang Kirana yang telah bebas dari penjara, dia tidak pedulikan hal itu yang dipentingkan Riana adalah pembikinan filemnya. (towards the shinystar) Kata Riana lagi tidak lama lagi dia akan menjadi bintang filem besar jadi dia meminta mamanya jangan mengganggunya.Di rumah sakit, Kirana terus risaukan keadaan Nenek Aida.

Kirana: Galang pasti kecewa pada saya. Saya dah janji pada dia untuk menjaga nenek. Kalau Galang ada di sini, semua ini pasti tak akan terjadi. Dia tentu jaga nenek. Galang sayang sangat pada Nenek Aida. Dan saya tak dapat jaga orang yang paling disayangi tunang saya. (towards the shinystar) Saya memang tak berguna.
Suara hati Raka: Belum pernah aku menjumpai seorang yang begitu ikhlas menjaga keluarga tunangannya yang sudah tiada. Aku benar-benar malu pada diri aku sendiri.sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.mdentertainment.net/
Astro Ria 104
http://www.indosiar.com/
http://id.wikipedia.org/
sebuahkisah Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Episode 48 - Sinetron Alisa (124 Episode) pada 30 Ogos 2010 setiap hari Isnin - Khamis pukul 2.00 petang di TV3


Sinetron Alisa mula menemui penonton di TV3 pada 8 Jun 2010 setiap hari Isnin - Khamis pada pukul 2.00 petang

Sila klik di sini untuk mengikuti kisah sinetron Alisa mulai Episode 1

Pemain

* Alyssa Soebandono
* Christian Sugiono
* Nia Ramadhani
* Ali Syakieb
* Marcel Chandrawinata
* Didi Riyadi
* Farish
* Hanna Hasyim
* Riyanto RA.
* Frans Tumbuan
* Shinta Muin
* Ana Pinem
* Ivanka Suwandhi
* Donna Harun
* Cindy Fatika Sari
* Adjie Pangestu
* Rima Melati
* Leuvenia Fernanda


Sinopsis sinetron Alisa

Alisa (ALYSSA SOEBANDONO) dan Evan (CHRISTIAN SUGIONO) bertemu dalam situasi yang tidak menyenangkan. Alisa yang bekerja sebagai SPG minuman menabrak Evan hingga jatuh saat mengejar pencuri dagangannya. Evan marah besar karena jasnya menjadi kotor, padahal saat itu ia sedang bergegas menemui klien incarannya.

Namun takdir mempertemukan mereka kembali. Ternyata Alisa kemudian menjadi salah satu mahasiswa bimbingan Evan. Karena kesan awal yang sudah menyimpan amarah satu sama lain, maka mereka selalu bertengkar dan berdebat sengit. Alisa tidak suka dengan sikap Evan yang angkuh, sok playboy, mengajar malas-malasan, kasar dan meremehkan orang miskin. Sementara Evan tidak suka sikap Alisa yang sok pintar, sok punya harga diri, membangkang, tidak menghormatinya dan sering mempermalukannya di kelas.

Alisa adalah gadis sederhana yang harus bekerja macam-macam untuk membiayai hidup sehari-hari juga pengobatan ayahnya. Salah satunya, Alisa bekerja menjadi tukang cuci bajunya Natasha (NIA RAMADANI), yang ternyata adalah pacar nomor satu Evan diantara sekian banyak wanita yang mengelilingi Evan.

Setelah melalui lika-liku permusuhan yang panjang, Evan dan Alisa akhirnya sama-sama tak bisa mengingkari suara hati mereka yang paling dalam, dimana sebenarnya mereka saling menyukai satu sama lain. Mereka pun menjalin hubungan hingga akhirnya bersiap menuju ke pelaminan.

Tapi kemudian pernikahan mereka digagalkan oleh kenyataan bahwa keduanya adalah bersaudara. Alisa ternyata adalah putri dari perselingkuhan Henri, ayah Evan. Mereka berdua pun sama-sama terpukul menerima kenyataan ini.

Bagaimana kelanjutan kisah cinta mereka?.. akankan Alisa dan Evan bersatu?.. atau apakah mereka akan kembali pada kehidupan dan pasangannya masing-masing?

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 48

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 48 Part 1

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 48 Part 2

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 48 Part 3

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 48 Part 4

sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.sinemart.com/
http://www.rcti.tv/
TV3
Msyiwenn Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by