Tuesday, July 8, 2008

SALAH MENCINTA DI ASTRO ARUNA SALURAN 121 BERMULA 8 JULAI HINGGA 4 AUGUST PADA JAM 1 PETANG DAN 11 MALAM SETIAP ISNIN HINGGA JUMAAT


SALAH MENCINTA SETIAP HARI ISNIN - JUMAAT PADA JAM 1.00 - 2.00 PETANG DAN 11.00 MALAM - 12.00 PAGI

Dibintangi oleh pelakon:


Nama: Ibnu Jamil
Tarikh Lahir: 30 April 1982
Umur: 26 tahun

Icha Nurbani,
Ichi Nuraini,
Maya Caroline

Sinopsis Salah Mencinta:

Saudara kembar yang bernama Shinta dan Shanti telah jatuh cinta pada pria yang sama bernama Fahri, namun Fahri tidak menyadari bahawa dia telah menjalin hubungan dengan saudara kembar tersebut. Siapakah yang akan memenangi hatinya akhirnya? Jangan lupa untuk terus mengikuti sinetron yang menarik ini.

It´s a story about Shinta and Shanti, twin sister who fall in love with the same guy named Fahri, but the guy himself doesn´t realized that he have a relationship with the twin sister. What will happen next? Who will win his heart ?

(Thank you and credits to: www.astro.com.my untuk maklumat Salah Mencinta).

Episod 1 pada 8 Julai 2008 "Salah Mencinta":

Kisah "Salah Mencinta" dimulakan dengan Shanti memakai baju sekolah kakak kembarnya, Shinta yang telah siapa di gosokdan membiarkan bayu sekolah yang ronyok untuk dipakai oleh kakaknya. Selepas itu sebelum pergi ke sekolah, Shanti menyamar sebagai shinta untuk mendapat wang belanja yang berlebihan daripada ayahnya.

Kelakuan kedua adik-beradik kembar Shanti dan Shinta amat berbeza. Shinta merupakan anak yang baik berbanding dengan Shanti. Sewaktu peperiksaan dijalankan, shanti tidak tahu menjawab soalan. Sebaliknya shinta yang sudah siap menjawab semua soalan meminta izin daripada guru mereka untuk pergi ke bilik air. Sekembalinya dikelas, shinta mendapati Shanti telah duduk di tempatnya. Shati juga cemburu denga segala kejayaan yang diperolehi oleh Shinta.

12 tahun kemudian:

Walaupun dua belas tahun sudah berlalu namun kelakuan Shanti masih tidak berubah. Segala apa yang ada pada shinta pasti shanti akan cuba merampasnya. Dalam majlis Tahun Baru juga, teman Shinta dipikat oleh Shanti.

Pada suatu hari, seorang jejaka yang bernama Fahri ingin membeli lukisan shinta tiga kali ganda iaitu sebanyak 15 juta rupiah. Setelah membeli lukisan Shinta, Fahri ingin belanja Shinta makan tengahari sempena merayakan kejayaan Shinta menjual lukisan tersebut kepadanya tetapi Shinta menolak dengan alasan ada hal lain yang harus diuruskannya.

Ayah adik beradik kembar tersebut, tergesa-gesa keluar setelah menerima panggilan daripada seorang perempuan. Mungkinkah ayah mereka mempunyai perempuan simpanan di luar? Ibu Shanti menunggu kepulangan suaminya hingga lewat malam. Ayah Shanti pulang dalam keadaan mabuk. apabila ditanya oleh isterinya, katanya sebagai seorang isteri dia tidak boleh selalu mempunyai perasaan curiga. Ibu Shanti begitu kecewa apabila dia terjumpa seurat rambut wanita lain di baju suaminya.

Di dalam bilik, Shanti dengan sombongnya memberitahu kakaknya yang dia telah menemui lelaki idamanya(Fahri) tanpa mengetahui bahawa sebelum ini Shinta telah menjualkan satu lukisannya kepada Fahri dan Shinta sendiri juga telah tertarik kepada jejaka yang sama.

Fahri amat suka dengan lukisan Shinta. Fahri menemani Shinta pulang ke rumah. Ibu Fahri menya Fahri berkenaa dengan lukisan-lukisan yang telah dibelinya di pameran lukisan dan telah mengagak anaknya menaruh hati terhadap pelukis itu selain daripada lukisannya.

Episod pertama kisah "Salah Mencinta" berakhir apabila Fahri bertembung dengan Shinta di sebuah tempat makan. Apakah yang akan berlaku selepas itu. Jangan lupa untuk terus menonton "Salah Mencinta" yang disiarkan di Astro Aruna Saluran 121 setiap hari Isnin - Jumaat pada jam 1.00 petang dan siaran ulangannya pada 11.00 malam.

Sekian, daripada sapphire blu untuk semua. Jangan lupa untuk mengikuti kisah selanjut ini pada hari esok.

SAMBUNGAN KISAH SINETRON PUTRI YANG TERBUANG: EPISOD 31 PADA 6 JULAI 2008 AHAD JAM 4.00 PETANG - 5.00 PETANG


Episod 30 dan 31 Sinetron Putri Yang Terbuang yang disiarkan di Astro Prima Saluran 105 pada jam 4.00 petang hingga 5.00 petang setiap hari Jumaat hingga Ahad


Marshanda dan Rionaldo Stokhorst dalam Sinetron Putri Yang Terbuang

Dibintangi oleh Pelakon:

Marshanda sebagai Putri
Rionaldo Stokhorst sebagai Raja
Raya Kohandi sebagai Linda
Chacha Frederica sebagai Tabitha
Gading Marten sebagai Febian
Meriam Bellina sebagai Asti
Dina Lorenza sebagai Yuna
Drg Fadli sebagai Carlos
Ria Probo sebagai Susan
Leily Sagita sebagai Rima
Yadi Timo sebagai Yudi

Episod 30 dan 31:

Raja pulang untuk berjumpa dengan mamanya, Yuna yang sedang sakit tenat. Tanpa disedari Yuna telah membongkar rahsia bahawa Raja bukan anak kandungnya. Raja terkejut dan melepaskan daripada pelukan mamanya. Raja terkenangkan apa yang telah diberitahu mamanya kepadanya.

Yuna meminta maaf daripada Raja dan memberitahunya bahawa apa yang dikatakannya sebentar tadi adalah tidak benar. Tetapi Raja tidak mahu mempercayainya.

Putri menulis diarinya dengan perasaan gembira dia dapat bertunang dengan Raja walaupun Yuna masih tidak menerimanya. Raja pergi berjumpa dengan Putri dan memberitahunya bahawa mereka mungkin mempunyai nasih yang sama.

Selepas pulang dari sekolah, Raja masuk ke dalam kamar tidur Yuna untuk mencari bukti samada dia adalah anak kandung mereka. Yuna pulang ke rumah dan ternampak Raja di dalam biliknya. Raja memberi alasan yang lain kenapa dia masuk bilik mamanya dan terus keluar dari situ.

Yuna mendapati laporan keputusan darah sudah hilang. Ianya telah diambil oleh Raja dan terbukti kepada Raja bahawa dia bukanlah anak kandung mereka. Raja begitu sedih bahawa selama ini dia hidup mewah dan begitu terlindung dalam keluarga ini dan akhirnya ternyata dia sebenarnya bukan anak kandung mereka.

Setelah Asti mendapat tahu berita mengenai Raja meninggalkan rumah Carlos dan Yuna, dalam hati Asti dia telah teragak yang Raja sudah tahu hal yang sebenar dan dia terus pergi untuk mendapat kepastian.

Episod ke-31 berakhir di sini dan bersambung di episod ke-32 pada hari Jumaat 11 Julai 2008 pada jam 4.00 petang hingga 5.00 petang.

LATEST NEWS ON JULY 8, 2008: THE 57TH MISS UNIVERSE 2008 WILL BROADCAST LIVE ON HALLMARK CHANNEL ON JULY 14, 2008 AT 9.00AM


57th Annual Miss Universe Beauty Pageant Live From Crown Convention Center, diamond Bay Resort & SPA, Nha Trang, Vietnam on July 14, 2008. The 2008 Miss Universe Pageant will also broadcast live on the Hallmark Channel(including Astro Hallmark Channel 702)on July 14, 2008 from 9.00am with a primetime encore of 8.00pm on the same day.


Miss Universe 2008 will also broadcast live from Nha Trang, Khanh Hoa, Vietnam on Sunday, July 13, 2008 9.00pm ET on NBCThe 57th Annual Miss Universe 2008 will be viewed by hundreds of millions of viewers in over 125 countries, the Miss Universe pageant is the most widely watched pageant on television. This year’s live telecast from the Crown Convention Center in Nha Trang, Khanh Hoa Vietnam will be hosted by Jerry Springer who is the host of NBC’s hit show America’s Got Talent together with famous actress Mel B. who is also from former Spice Girl and singer.

The 57th Annual Miss Universe 2008 beauty pageant contest will feature 80 of the most beautiful and talented girls from all over the world who will be representing their countries.

From sources: “Broadcasting Miss Universe live exclusively on Hallmark is a milestone for us. We are thrilled with the opportunity to work with a globally acclaimed brand like Miss Universe for Hallmark’s first live telecast event,” Karen Johnston, Director of Programming, NBC Universal Global Networks Asia Pacific said. “Miss Universe has a long-standing relationship with NBC in the U.S. and we are pleased to extend this tradition into Asia Pacific through Hallmark Channel.”


Video clips of the Miss Universe 2008 "Contestant Rehearsals"

Latest pictures of Miss Universe 2008 at Gala Dinner on July 5, 2008:


Video clips of Miss Universe 2008 "Gala Dinner in Diamond Bay" on July 5, 2008(Thank you and credits to vanzekin18 Channel for the video clips)


The Miss Universe 2008 contestants at Gala Dinner on July 5, 2008


Miss France


Miss Venezuela


Miss Spain


Miss Tanzania


Miss USA


Miss Colombia


Miss Egypt


Miss Finland


Miss Thailand


Miss Singapore


Miss Slovenia


Miss Uruguay


Miss Hungary

(Thank you and credits to the star online and to all sources for the information and pictures of Miss Universe 2008 held live on July 14, 2008)

The 57th Annual Miss Universe 2008 will also broadcast live over Astro Hallmark Channel 702 on July 14, 2008 at 9.00am.

SAMBUNGAN KISAH SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU EPISOD KE-23 YANG DISIARKAN PADA 8 JULAI 2008, SELASA PADA JAM 2.30 PETANG DI TV3


EPISOD 23: ANAKKU BUKAN ANAKKU PADA HARI SELASA, 8 JULAI 2008 DI TV3


GAMBAR PELAKON SINETRON ANAKKU BUKAN ANAKKU


Video klip lagu tema Anakku Bukan Anakku Alhamdulillah - Opick feat. Amanda
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada syafiq7400 Channel)

Lirik Lagu Alhamdulillah [OST Sinetron Anakku Bukan Anakku]

Bersujud kepada Allah
Bersyukur sepanjang waktu
Setiap napasmu seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah

Bersabar taat pada Allah
Menjaga keikhlasan-Nya
Semoga dirimu semoga langkahmu
Diiringi oleh rahmat-Nya

Setiap napasmu seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah

Alhamdulillah wasyukurillah
Bersyukur pada Mu ya Allah
Indah dalam kebersamaan
Hilanglah sebuah perbedaan

Dibintangi oleh:

Roger Danuarta sebagai Rafli
Nabila Syakieb sebagai Tatia
Raya Kohandi - Adel
Krisna Mukti - Nico
Raslina Rasidin - Vivian
Eeng Saptahadi - Bayu
Vicky Burki - Syaitan
Femmy Permatasari - Luci
Him Damsyik - Pengemis Buta
Ana Pinem - Rona
Boy Irshandi - Ian

Sambungan Kisah Sinetron Anakku Bukan Anakku daripada episod 22 pada 7 Julai 2008 Ke-23 pada 8 Julai 2008 jam 2.30 petang.

Episod 23:

Rafli menjumpai Tatia dan mereka bersama untuk seketika sahaja dan telah ditangkap oleh Edo dan rakan-rakannya selepas itu. Semua orang yang berada di gunung(puncak juga meneruskan pencarian Tatia dan Rafli. Nico dan Vivian terdengar jeritan mereka dari jauh. Luci cemas dan pengsan mendapat tahu Rafli berada dalam hutan.

Edo dan rakan-rakannya mengikat Rafli dan kemudiannya memukul Rafli dengan Teruk dan Tatia pula ditangkap mereka. Sementara itu, Nico dan vivian mendapat mereka tertipu oleh Puan Yosi yang memberitahu mereka Tatia telah diselamatkan. Mereka juga terus mencari Tatia dan terjumpa dengan Edo dan rakan-rakannya yang sedang cuba membunuh Rafli dan Tatia. Vivian berjaya melarikan diri bersama Tatia dan meminta Tatia terus selamatkan dirinya sebelum dia ditangkap lagi.

Rafli akhirnya dapat diselamatkan oleh polis yang pada waktu itu Luci juga bersama dengan mereka. Dalam satu babak yang lain menceritakan bagaimana Rona dan Adel telah pergi mencari bomoh dan memintanya menyingkir dan membantu Bayu membunuh Tatia.

Tatia terjumpa kembali gelang yang sentiasa melindunginya sewaktu dia berada dalam kesusahan. Malangnya sebelum dia sempat memakai balik gelang itu dilengannya, dia terserempak dengan ayahnya, Bayu. Tatia tahu Bayu pergi ke sana bukan untuk membawanya pulang sebaliknya ingin membunuhnya.

Tatia memberitahu ayahnya, Bayu dia ikhlas dan rela dibunuh olehnya seandainya begitulah kehendak Bayu. Namun Bayu teragak-agak untuk membunuh Tatia apabila dia terkenangkan bagaimana dia telah membesarkan Tatia selama 16 tahun dan juga Tatia pernah bermanja dengannya sewaktu kecil.

Tetapi bisikan syaitan telah menyuruhnya terus membunuh Tatia kerana itu adalah satu-satunya peluang untuk Adel(anak kandung Bayu dan Rona) mencapai apa yang dia inginkan. Seminit sebelum episod ini tiba di penghujungnya, Tatia terkena pisau Bayu lalu terus jatuh dan hanyut dibawa arus sungai yang deras.

Adakah Tatia akan terselamat atau sebaliknya? Jangan lupa untuk terus mengikuti sambungan kisah sinetron Anakku Bukan Anakku episod ke-24 pada hari esok 9 Julai 2008di TV3 pada waktu yang sama.


"Berbahagialah Mereka yang Memiliki Kekayaaan hati dan Nurani".

Sekian daripada sapphire blu untuk semua. Sinetron Anakku Bukan Anakku yang pasti akan lebih menceriakan petang anda terdiri daripada 65 episod akan tamat pada pertengahan bulan September 2008.

Online Visitors

Thank you for dropping by