Tuesday, October 19, 2010

Episode 49 - Sinetron Cinta Kirana pada 19 Oktober 2010 di Astro Ria setiap hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 petang


Sinetron Cinta Kirana Setiap Hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 malam - 7.30 malam di Astro Ria

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 1 - 50

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 51 - 78

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 91 - 93 (Episode Akhir)

Pelakon/PemainSynopsis

It begins when Sita met her long separated ex-boyfriend, Rama. The two folks agreed to pass their love that used to fail, onto their grand children. Sita was happy and imagined a better life for Kirana, her granddaughter. So does Rama for his grandson, Galang. Kirana and Galang that used to quarrel ended up falling in love.

Disaster comes when Rama and Galang got into an accident. Rama passed away, while Galang’s body was never found. Kirana became the back-bone of the family. She then met Evandra, a publishing boss that hates women. Evandra changed because of Kirana and grew to like her; meanwhile, Kirana’s love is only for Galang. One day, Galang returned but as Mischa, Galang’s twin. He did this as he could not bear to leave Renata who helped him from the accident.

Galang was happy that Kirana took care of the family, but he was shattered as he couldn’t return his love to Kirana, Kirana was hurt, Galang was hurt even more.

Berawal dari perjumpaan kembali antara Sita dengan mantan kekasihnya, Rama, yang dulu terpisah, pasangan jompo ini sepakat menyambung tali jodoh mereka yang dulu gagal ke cucu masing-masing. Sita bahagia dan membayangkan kehidupan Kirana, cucunya, bakal membaik seperti harapannya. Begitu pula harapan Rama terhadap cucunya, Galang. Kirana dan Galang yang tadinya sering bertengkar, akhirnya saling jatuh cinta.

Musibah datang ketika Rama dan Galang mengalami kecelakaan. Rama meninggal dan mayat Galang tak ditemukan. Akhirnya Kirana menjadi tulang punggung keluarga. Ia kemudian bertemu Evandra, bos penerbitan yang benci perempuan. Karena Kirana, Evandra berubah dan mulai menyukai Kirana, namun cinta Kirana hanya untuk Galang. Suatu hari tiba-tiba Galang muncul lagi, tapi dia mengaku sebagai Mischa, adik kembar Galang. Dia sengaja melakukan hal itu karena tidak tega meninggalkan Renata yang telah menolongnya dari kecelakaan tempo hari.

Galang bahagia Kirana menjaga keluarganya, namun juga hancur karena mustahil mengembalikan cintanya untuk Kirana. Kirana terluka, Galang lebih terluka.
source: http://www.mdentertainment.net/


Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 49 pada 19 Oktober 2010

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 49 Part 1

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 49 Part 2

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 49 Part 3

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 49 Part 4

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 49 Part 5


Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 49

Setelah Galang mendengar kata-kata Pak Tejo, tiba-tiba dia teringat pada kakeknya. Galang berasa sedih. Kirana, Tejo dan Baim terus berusaha membuat Galang tenang. Pada waktu yang sama juga, Riana menelefon Galang yang dia ketakutan. Walaupun keberatan, Galang termasuk menemani dan menenangkan Riana dengan harapan juga Riana akan mengaku segala kesalahannya. Apabila Galang memeluk Riana, Kirana berasa cemburu.
Baim dan Pak Tejo dapat merasakan bahawa Kirana cemburu tetapi Kirana menafikannya.

Kirana: Siapa bilang aku cemburu? Aku tak cemburu. Sama sekali tak cemburu.
Pak Tejo menjelaskan pada Kirana bahawa Galang melakukan semua itu cuma pura-pura sahaja. Pak Tejo: Jadi kalau ada adengan berpeluk... itu cuma sandiwara saja.
Kirana: Aku tahu dia cuma pura-pura tapi dia tak sepatutnya peluk Riana.Fikiran Riana masih terganggu dan dia tidak mahu bersendirian di rumahnya. Galang terpaksa menemaninya hingga dia tidur.Melihat Kirana yang masih merajuk pada Galang, dia ajak Pak Tejo pulang bersamanya dengan menaiki teksi saja. Galang pulang bersama Kirana sementara Baim dan Pak Tejo tunggu teksi tetapi tiada teksi yang lalu pada waktu itu. Kemudian Baim dan Pak Tejo mempunyai cadangan iaitu menakutkan Riana lagi agar dia cepat mengaku. Mereka sepakat dan berjaya membuat Riana takut.


Riana menjerit sekuat hati ketakutan dan fikirannya terganggu akibat ternampak Pak Tejo yang disangkanya adalah Atuk Rama. Riana menelefon Galang lagi dan minta dia pergi ke rumahnya dengan segera untuk menemaninya.

Sampai di rumah, Kirana masih marahkan Galang. Nenek Sita dan Aida menolong Galang untuk memujuk Kirana dengan menyuruhnya bernyanyi di depan kamar Kirana.


Video klip Galang menyanyikan lagu untuk Kirana
Kirana: Kau dah gila ya? Kau buat apa di situ?
Galang: Lebih baik aku duduk di sini daripada kau tak maafkan aku. Paling tidak aku cuma jatuh saja nanti.
Kirana: Terus bergayut di situ hingga esok pagi.
Galang sengaja jatuhkan guitarnya dan meminta tolong seperti dia akan terjatuh begitu. Kirana cemas dan memanggil nama Galang.
Galang: Guitarnya jatuh, Na.


Aida: Itulah yang selalu Rama buat kalau dia nak hiburkan saya semasa saya bersedih, Sita.
Sita: Dan sekarang, Galang buat perkara yang sama macam atuknya.
Kirana akhirnya luluh dan memaafkan Galang.


Riana yang panik ketakutan menelefon Galang dan mendesaknya untuk datang ke rumah menemaninya. Galang terpaksa menemani Riana. Galang keberatan untuk pergi tetapi Aida menasihati Galang untuk menemani Riana saja kerana menurutnya sekiranya Galang tak ke sana nanti akan timbul kecurigaan Riana. Nenek Aida minta Kirana izinkan saja Galang pergi.


Galang: Terima kasih ya, nanti aku beritahu kau.


Linda meminta Raka untuk mengajarnya semua yang diketahui Raka tentang perniagaan di kantor Raka.
Raka: Jangan risau, ma. Saya akan jadi guru yang baik untuk Joana. Aku pergi dulu ya, ma.
Di kantor, Joana terus terang memberitahu Kirana bahawa dia tertarik pada Raka dan dia meminta bantuan Kirana supaya hubungannya dengan Raka akan menjadi lebih rapat.
Joana: Itu bukan sesuatu yang susah untuk aku buat. Sebab aku memang tertarik pada Raka. Aku juga tahu kamu teman dekat Raka. Jadi aku mahu kamu memberitahu aku cara untuk mendekati Raka. Sorry, sorry aku terlalu jujur, ya?
Kirana: Aku gembira kamu terus terang. Aku akan beritahu kau semua yang aku tahu tentang Raka.


Suara hati Joana: Satu lagi sasaran yang sudah dicapai. Ternyata semua ini tak sesusah yang aku sangka.Choky menelefon Raka memberitahunya dia akan menjadi seorang ayah tidak lama lagi.
Choky: Aku akan menjadi seorang ayah. Aku akan mendapat seorang anak.


Raka: Aku turut gembira untuk kau dan Nadira. Tahniah, ya.
Choky: Thanks. Rancangannya nak buat majlis kesyukuran kecil-kecilan. Yang datang cuma keluarga dan rakan terdekat. Aku nak kau datang. Kau mesti datang.
Raka: Kalau kau tak jemput pun aku akan datang.
Choky: Nanti aku beritahu lagi, ya.
Aku akan menjadi seorang ayah begitulah kata-kata Choky pada Raka sekali lagi.
Raka pada dirinya: Orang yang aneh (sambil tersenyum)


Nadira: Tadi aku dengar seperti kamu bercakap dengan seseorang. Siapa?
Choky: Aku baru saja telefon Raka. Aku mahu jemput dia ke majlis kesyukuran kita.
Nadira: Kamu jemput Raka? Choky, majlis kesyukuran ini cuma untuk orang yang rapat dengan kita. Rakan sekerja kita, keluarga kita, kenapa kamu jemput dia pula?
Choky: Kamu fikir Raka itu siapa? Dia itu sahabat aku, Nad dan aku dah anggap dia sebagai saudara aku sendiri. Sekarang apa salahnya aku kongsi kegembiraan dengan dia? Aku mandi dulu, ya?


Suara hati Nadira: Seandainya kamu tahu apa yang telah terjadi, Choki?

Galang dan Kirana tiba di lokasi dan Riana mahu Galang terus menemaninya.

Galang: Sudahlah kamu tenang di sini dulu, ya. Kau duduk aku ke belakang dulu.
Riana: Tidak. Kamu tak boleh pergi. Kamu harus di sini, Lang.
Galang: Ri, ini siang. apa-apa pun yang kau takut itu takkan muncul di siang hari begini. Mungkin dia tak muncul di siang hari tapi malam nanti dia pasti datang ganggu aku. Yang pasti kamu tak boleh pergi. Kamu harus temankan aku 24 jam.
Galang: Ri, tak mungkinlah aku terus temankan kau 24 jam.
Riana: Memangnya kenapa? Aku tunang kau, kan? Yang pasti pulang ke rumah nanti kau harus temankan aku. Muktamad!


Galang: Aku tak boleh tinggal di rumah kamu. Kalau sampai wartawan tahu aku menginap di rumah kamu, kita akan terima macam-macam gosip. Kau nak kerjaya kau hancur? Tentu tidak, kan?
Riana: Aku tak pedulikan wartawan. Aku juga tak pedulikan orang ramai. Yang pasti kamu harus ikut aku pulang ke rumah.
Galang: Aku tak boleh tinggal di rumah kamu. Kita belum bernikah.
Riana yang panik itu lalu meminta Galang menikahinya pada hari itu juga. Galang terkejut mendengar kata-kata Riana.Begitu juga Kirana yang terdengar perbualan antara Galang dan Riana. Kirana turut terkejut.

sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.mdentertainment.net/
Astro Ria 104
http://www.indosiar.com/
http://id.wikipedia.org/
sebuahkisah Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by