Thursday, August 26, 2010

Episode 12 - Sinetron Cinta Kirana pada 26 Ogos 2010 di Astro Ria setiap hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 petang


Sinetron Cinta Kirana Setiap Hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 malam - 7.30 malam di Astro Ria

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 1 - 50

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 51 - 78

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 91 - 93 (Episode Akhir)

Pelakon

* Nia Ramadhani sebagai Kirana
* Randy Pangalila sebagai Galang
* Tsania Marwa sebagai Riana
* Kiki Farrel sebagai Baim
* Arthur Tobing sebagai Rama
* Yatti Surachman sebagai Sita
* Erly Ashy sebagai Aida
* Emma Waroka sebagai Sandra
* Revand Narya sebagai Evandra
* Mama Dahlia sebagai Dahlia
* Unang sebagai Tejo
* Indah Ayu Putri sebagai Joana
Synopsis

It begins when Sita met her long separated ex-boyfriend, Rama. The two folks agreed to pass their love that used to fail, onto their grand children. Sita was happy and imagined a better life for Kirana, her granddaughter. So does Rama for his grandson, Galang. Kirana and Galang that used to quarrel ended up falling in love.

Disaster comes when Rama and Galang got into an accident. Rama passed away, while Galang’s body was never found. Kirana became the back-bone of the family. She then met Evandra, a publishing boss that hates women. Evandra changed because of Kirana and grew to like her; meanwhile, Kirana’s love is only for Galang. One day, Galang returned but as Mischa, Galang’s twin. He did this as he could not bear to leave Renata who helped him from the accident.

Galang was happy that Kirana took care of the family, but he was shattered as he couldn’t return his love to Kirana, Kirana was hurt, Galang was hurt even more.

Berawal dari perjumpaan kembali antara Sita dengan mantan kekasihnya, Rama, yang dulu terpisah, pasangan jompo ini sepakat menyambung tali jodoh mereka yang dulu gagal ke cucu masing-masing. Sita bahagia dan membayangkan kehidupan Kirana, cucunya, bakal membaik seperti harapannya. Begitu pula harapan Rama terhadap cucunya, Galang. Kirana dan Galang yang tadinya sering bertengkar, akhirnya saling jatuh cinta.

Musibah datang ketika Rama dan Galang mengalami kecelakaan. Rama meninggal dan mayat Galang tak ditemukan. Akhirnya Kirana menjadi tulang punggung keluarga. Ia kemudian bertemu Evandra, bos penerbitan yang benci perempuan. Karena Kirana, Evandra berubah dan mulai menyukai Kirana, namun cinta Kirana hanya untuk Galang. Suatu hari tiba-tiba Galang muncul lagi, tapi dia mengaku sebagai Mischa, adik kembar Galang. Dia sengaja melakukan hal itu karena tidak tega meninggalkan Renata yang telah menolongnya dari kecelakaan tempo hari.

Galang bahagia Kirana menjaga keluarganya, namun juga hancur karena mustahil mengembalikan cintanya untuk Kirana. Kirana terluka, Galang lebih terluka.
source: http://www.mdentertainment.net/

Episode 12 - 1
Episode 12 - 2
Episode 12 - 3
Episode 12 - 4
Episode 12 - 5Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 12

Nenek Kirana sedih melihat keadaan Kirana. Seandainya sajalah dia boleh memikul segala kesedihan Kirana ketika ini.. luahan suara hati Sita lagi. Pak Tejo memberi cuti 3 hari pada Kirana untuk menjenguk dan menghiburkan hati Kirana. Kata Tejo lagi, Baim kan kawan baik Kirana. Tejo yakin pasti Kirana perlukan Baim sekarang. (towards the shinystar) Kirana tak dapat melupakan Galang dan katanya pada Baim terlalu singkat hari-harinya dengan Galang. Kirana kata sebelum kemalangan itu berlaku, dia masih sempat membaca puisi pada Galang.

Puisi daripada Galang untuk Kirana:Cintaku padamu seperti hujan yang mengisi awan.
Seperti merah, kuning dan hijau yang menghiasi pelangi.
Seperti pantai dan gelombang
Kerana cintaku padamu seperti malam yang dihiasi bulan dan bintang
Seperti titisan hujan dan awannya dan seperti pelangi dan semua warnyanya.
Cintaku padamu tidak boleh dipisahkan
Kerana cintaku tidak memerlukan alasan.
Cintaku akan terus bersinar seperti matahari
yang terus menyinari bumi walaupun bumi menolak.Kirana kata baru kali ini dia merasa mencintai dan dicintai.
Tetapi sekarang semuanya sudah hilang.

Andi pergi ke rumah Ibu Aida untuk memberitahunya tentang perusahaan syarikat. Kata Andi perusahaan mereka mengalami masalah besar. (towards the shinystar) Ada orang keluarkan duit syarikat dengan jumlah yang sangat besar. Duit yang diambil adalah dana syarikat. Selain itu mereka juga kehilangan banyak tender sejak Pak Rama meninggal. Andi khuatir syarikat mereka tidak dapat diselamatkan lagi.
Aida tidak dapat menerima berita yang mendadak seperti itu pada saat begini. Semuanya terlalu berat untuk Aida menghadapinya. Aida tidak dapat menerima hakikat bahawa perusahaan syarikat akan muflis. Aida begitu tertekan sehingga mengusir Andi dari rumahnya. Sita minta Kirana bantu Aida dalam menghadapi semua ini.

Kirana mengucapkan terima kasih pada Baim yang telah berada disamping mereka ketika mereka amat memerlukannya. (towards the shinystar) Kirana dan neneknya memutuskan untuk tinggal di rumah Aida kerana Aida masih sakit dan Kirana harus menjaga dia. Baim minta Kirana jangan segan-segan minta pertolongan daripadanya sekiranya perlu.


Raka berasa amat bersalah dan asyik memikirkan tentang kemalangan yang berlaku tempoh hari. Raka salahkan dirinya. Dia mahu melakukan sesuatu. Kirana cuba menyuapkan Aida bubur tetapi apabila Kirana sebut saja nama Galang, Aida asyik memanggil namanya. Aida yang sangat terpukul menjadi histerical. Aida pengsan. Doktor menasihati Kirana dan Sita menjauhkan semua benda yang boleh mengingatkan Aida tentang Galang dan Rama. Doktor menasihati mereka agar Galang cepat ditemui.

Kirana tidak sanggup untuk menghilangkan segala kenangan bersama Galang. Kirana tidak mahu buang semua barang Galang dan Atuk Rama. Nenek Sita nasihati Kirana buat demikian demi Nenek Aida. Kirana sudah berjanji dengan Galang akan sentiasa menjaga Nenek Aida Nenek Sita kata yang Kirana harus fikirkan adalah kebahagiaan Nenek Aida. (towards the shinystar) Mereka melakukan semua ini demi Nenek Aida. Dulu Nenek Sita terpaksa berpisah dengan Atuk Rama, dia juga membuang semua barang berkaitan dengan Atuk Rama supaya neneknya boleh tenang. Tapi dengan menyingkirkan semua kenangan tentang Rama tidak mengurangkan cintanya pada Rama.


Raka yang merasa bersalah dan memberitahu sahabatnya, Choky tantang perasaannya sejak kemalangan itu. Meski Choky mengatakan semua itu hanyalah kemalangan saja namun Ramiro tetap tidak dapat melupakannya.

Raka: Aku tak tenang, Chok. Aku rasa bersalah.
Choky: Ini bukan salah kau, kawan. (towards the shinystar) Kejadian yang menimpa Galang terjadi bukan kerana kau. Ini benar-benar merupakan suatu kemalangan.
Raka: Tapi aku ada di sana, Chok. Kereta itu kereta aku. Seharusnya aku boleh berbuat sesuatu.
Kalau saja aku tak pengecut seperti ini mungkin Kirana tak akan menderita. Sekarang, Kirana dan nenek Galang tiba-tiba hidup susah sejak kematian Pak Rama dan hilangnya Galang. Dan semua itu disebabkan aku.
Choky: Jadi kau nak buat apa sekarang? Semuanya dah terjadi.
Raka: Aku tak tahu.(Kirana berjanji akan menyimpan dan menjaga semua barang Galang sehingga dia pulang)Sewaktu Kirana mengemaskan barang Galang dia menerima suatu panggilan. Kirana terkejut menerima panggilan dari nombor telefon Galang. Kirana fikir Galang yang menelefonnya dia memanggil nama Galang sekuat hatinya. Apabila Aida dengar Kirana memanggil nama Galang, dia pengsan lagi.

Doktor memberitahu masalah yang dihadapi oleh Aida. Kata doktor kejutan boleh menyebabkan dia mengalami kemurungan yang teruk. (towards the shinystar) Kirana bingung, kerana dia harus menyembunyikan semua ini dari Aida yang depresi dan tidak mau menerima kematian Galang dan Rama. Para wartawan pergi ke rumah keluarga Rama....


Pak Andi pada wartawan-wartawan itu: Lain kali saja. Saya akan jawab tapi lain kali, ya?


Riana berasa amat lega dan gembira lagi mendapat tahu tentang hal itu.

Riana: Dulu kau gembira sangat dapat bertunang dengan Galang. Tapi sekarang, padan muka kau. Cuma boleh menangis saja. Mak, saya dah tak sabar. Aku nak sangat buat penggambaran filem. Kerana itu, saya nak guna duit Galang. Ya, mak, ya?
Sandra: Mengarutlah kau ni. Kita tidak boleh guna duit itu dulu.
Riana: Kenapa? Itu duit saya.
Sandra: Tenang. Kau jangan risau. Semua impian kau pasti akan menjadi kenyataan. Tetapi setelah semua masalah ini selesai. Mak tak nak orang menjejak cek itu. Okey?

Pak Andi memberitahu Kirana bahawa Riana telah menggunakan cek mengeluarkan semua wang dari perusahaan Rama dan Galang. hingga mereka kehilangan semua asset perusahaan.
Kirana memohon Riana pulangkan wang itu dengan membantu perusahaan Galang. (towards the shinystar) Tetapi tidak pedulikan rayuan Kirana. Kirana beritahu Baim Riana tidak mahu membantu mereka. Baim sudah agak pasti Riana enggan menolong mereka. Semua harta perusahaan dan rumah di Sita


Helman mengajak mereka tinggal di rumahnya. Kata Helman Rama sudah banyak menceritakan tentang Kirana padanya tetapi dia rasa bersalah kerana tidak dapat menghadiri pertunangan Galang dan Kirana. Bahkan masa pengembumian Rama dia tak dapat datang. Sita minta Helman usah rasa bersalah begitu. Yang penting doanya. (towards the shinystar) Kirana memberitahu Pak Helman dia tidak mahu terlalu meyusahkannya. Biar Nenek Aida saja yang tinggal di rumah Pak Cik Helman. Sementara Kirana dan Nenek Sita akan tinggal di rumah Mak Cik Surti.


Isteri Helman, Eva tidak bersetuju dengan suaminya yang mengajak kakak ipar mereka tinggal serumah dengan mereka. Tetapi menurut Helman cuma tinggal mereka saja ahli keluarga Aida.
Selama ini Eva selalu melarang Helman berhubung dengan keluarga Rama. (towards the shinystar) Helman tetap mahu mengajak Aida tinggal bersama mereka walaupun isterinya tidak rela.


Kereta Galang disita.


Pak Andi - Kirana, ini peguam yang akan menguruskan semua hal penyitaan.
Peguam: Ada beberapa surat yang perlu cik tandatangan sebagai wakil Ibu Aida. Maaf saya pergi dulu.

Apabila Kirana hendak menurunkan tandatangannya: TIBA-TIBAsumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.mdentertainment.net/
Astro Ria 104
http://www.indosiar.com/
http://id.wikipedia.org/
sebuahkisah Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Episode 47 - Sinetron Alisa (124 Episode) pada 26 Ogos 2010 setiap hari Isnin - Khamis pukul 2.00 petang di TV3


Sinetron Alisa mula menemui penonton di TV3 pada 8 Jun 2010 setiap hari Isnin - Khamis pada pukul 2.00 petang

Sila klik di sini untuk mengikuti kisah sinetron Alisa mulai Episode 1

Pemain

* Alyssa Soebandono
* Christian Sugiono
* Nia Ramadhani
* Ali Syakieb
* Marcel Chandrawinata
* Didi Riyadi
* Farish
* Hanna Hasyim
* Riyanto RA.
* Frans Tumbuan
* Shinta Muin
* Ana Pinem
* Ivanka Suwandhi
* Donna Harun
* Cindy Fatika Sari
* Adjie Pangestu
* Rima Melati
* Leuvenia Fernanda


Sinopsis sinetron Alisa

Alisa (ALYSSA SOEBANDONO) dan Evan (CHRISTIAN SUGIONO) bertemu dalam situasi yang tidak menyenangkan. Alisa yang bekerja sebagai SPG minuman menabrak Evan hingga jatuh saat mengejar pencuri dagangannya. Evan marah besar karena jasnya menjadi kotor, padahal saat itu ia sedang bergegas menemui klien incarannya.

Namun takdir mempertemukan mereka kembali. Ternyata Alisa kemudian menjadi salah satu mahasiswa bimbingan Evan. Karena kesan awal yang sudah menyimpan amarah satu sama lain, maka mereka selalu bertengkar dan berdebat sengit. Alisa tidak suka dengan sikap Evan yang angkuh, sok playboy, mengajar malas-malasan, kasar dan meremehkan orang miskin. Sementara Evan tidak suka sikap Alisa yang sok pintar, sok punya harga diri, membangkang, tidak menghormatinya dan sering mempermalukannya di kelas.

Alisa adalah gadis sederhana yang harus bekerja macam-macam untuk membiayai hidup sehari-hari juga pengobatan ayahnya. Salah satunya, Alisa bekerja menjadi tukang cuci bajunya Natasha (NIA RAMADANI), yang ternyata adalah pacar nomor satu Evan diantara sekian banyak wanita yang mengelilingi Evan.

Setelah melalui lika-liku permusuhan yang panjang, Evan dan Alisa akhirnya sama-sama tak bisa mengingkari suara hati mereka yang paling dalam, dimana sebenarnya mereka saling menyukai satu sama lain. Mereka pun menjalin hubungan hingga akhirnya bersiap menuju ke pelaminan.

Tapi kemudian pernikahan mereka digagalkan oleh kenyataan bahwa keduanya adalah bersaudara. Alisa ternyata adalah putri dari perselingkuhan Henri, ayah Evan. Mereka berdua pun sama-sama terpukul menerima kenyataan ini.

Bagaimana kelanjutan kisah cinta mereka?.. akankan Alisa dan Evan bersatu?.. atau apakah mereka akan kembali pada kehidupan dan pasangannya masing-masing?

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 46

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 46 Part 1

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 46 Part 2

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 46 Part 3

Sambungan kisah sinetron Alisa Episode 46 Part 4

sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.sinemart.com/
http://www.rcti.tv/
TV3
Msyiwenn Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

Online Visitors

Thank you for dropping by