Thursday, April 2, 2009

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 206 YANG BERSIARAN PADA 2 APRIL 2009, JUMAAT DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM


JANGAN LUPA UNTUK TERUS MENONTON SINETRON INTAN BERSAMA-SAMA DENGAN SHINYSTAR SETIAP HARI ISNIN HINGGA JUMAAT JAM 11.00 MALAM DI ASTRO PRIMA


POSTER INTAN DAN RADO - CINTA MEREKA YANG TIDAK PERNAH PUDAR
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya design dua poster "SINETRON INTAN" ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 2 April 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 206


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan

* Naysila Mirdad sebagai Intan
* Dude Harlino sebagai Rado
* Glenn Alinskie sebagai Ello
* Ingka Noverita sebagai Lila
* Meriam Bellina sebagai Nadine
* Anwar Fuady sebagai Arman
* Mathias Muchus sebagai Ardi
* Ninok Wiryono sebagai Kasih
* Nani Widjaya sebagai Lastri
* Umar Lubis sebagai Dr. Frans
* Rico Tampatty sebagai Fajar
* Indah Indriana sebagai Rena
* Rama Michael sebagai Romi
* Manfreed sebagai Jemmy
* Nunu Datau sebagai Wina
* Salma Paramitha sebagai Bintang
* Alyssa Tardipa sebagai Tiara
* Kevin Julio sebagai Kevin
* Virgo Brody sebagai Mico
* Ricardo Senzienz sebagai Bobby
*Rio Reifan sebagai Dewa

Review/Sinopsis Episode Akhir Intan:

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula. Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.
Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah. Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung. Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya.

Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.
Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih. Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula. Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.
Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi! Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya. Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!! (review by:saeah85)

Sambungan sinopsis sinetron Intan Episode 206 pada 2 April 2009

Intan tanya kepada Wina adakah dia sakit lagi apabila dia melihat Wina seperti memikirkan sesuatu. Mardan kalah dalam perjudian dan dia terus memeras ugut wang daripada Wina atau dia akan membongkar rahsia mengenai bayi yang telah dia tukarkan kepada Rado dan Intan.

Wina meminta wang sebanyak wang 20 juta rupiah daripada Dr. Ardi. Wina membohongi Dr. Ardi bahawa dia memerlukan wang itu untuk membiayai kos perubatannya. Tanpa mencurigai apa-apa, Dr. Ardi memberinya wang tersebut kerana dia sudah berjanji akan membiayai semua perubatan Wina. Wina memberi Mardan 20 juta rupiah tetapi menurut Mardan kini dia perlukan lagi 20 juta rupiah. Wina menemui Dr. Ardi dan meminta wang tersebut daripada Dr. Ardi. Tetapi sudah tentu Wina tidak dapat menceritakan masalahnya.
Intan dan Rado dapat rasakan Wina ada masalah tetapi Wina menafikannya. Intan memberitahu Romi entah kenapa buat pertama kali dia melihat Bintang dia sudah sayang kepada Bintang. Mungkin nasib yang ditimpanya mengikut Intan lagi.

Jubri ingin memberi pengajaran kepada Rado kerana disebabkannya, ramuan ubatnya tidak laku. Polis tiba di rumah Nadine dan Nadine meminta Rado cepat meninggalkan tempat itu kerana polis ingin menangkapnya. Mereka nak tangkap Rado atas tuduhan mengubat secara haram. Mereka kata Rado cuba racun penduduk suatu tempat dengan pura-pura memberi ubat. Rado ditangkap oleh polis tidak lama selepas itu.

Intan ternampak Jubri sedang membuat ramuan ubat dan dia juga tahu Jubri yang cuba menfitnah Rado. Penduduk membawa Jubri ke balai polis dan Intan juga memberi bukti kepada polis itu dan akhirnya Rado dibebaskan. Rado mengucapkan terima kasih kepada Intan yang telah menolongnya dalam hal ini.
Ibu Surti mengatakan Pelangi adalah anak kandungnya yang telah hilang dan namanya adalah Ani dan bukannya Pelangi. Rado dan Intan berkata anak itu adalah anak mereka dan mereka terus beredar dari situ. Ibu Surti meminta alamat Rado dari pihak polis. Ibu Surti terdengar tangisan Pelangi dan dia begitu yakin Pelangi adalah anaknya. Ibu Surti mohon kepada Intan untuk mendukung Pelangi walaupun sebentar sahaja. Wina marahkan ibu Surti kerana mengaku Pelangi adalah anaknya. Wina menghalau ibu Surti dari rumah mereka. Kisahnya terus bersambung...Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 1


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 2


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 3


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 4


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 5


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 206 Part 6

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

0 comments :

Online Visitors

Thank you for dropping by