Thursday, November 12, 2009

EPISODE 28 - SAMBUNGAN KISAH SINETRON SI CANTIK DAN SI BURUK RUPA PADA 12 NOVEMBER 2009 PUKUL 2.30 PETANG DI TV3


SAMBUNGAN KISAH SINETRON SI CANTIK DAN SI BURUK RUPA PADA 10 NOVEMBER 2009 PUKUL 2.30 PETANG DI TV3 - Episode 28

***********************************************************************

Gambar-gambar pelakon yang membintangi sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa

Dibintangi oleh:

Adrew White
Dhini Aminarti
Steve Emanuel
Roy Marten
Lidya

***********************************************************************

Pembukaan Tema Si Cantik dan Si Buruk Rupa - Why Do You Love Me

Lagu Tema: Why Do You Love Me
Pencipta: Yok Koeswoyo
Penyanyi: Rio Febrian

Lirik lagu Pembukaan Tema "Si Cantik dan Si Buruk Rupa"

The time has come
That we must be apart
The memory is still in my mind
But you have gone and leave me alone

Why do you love me
So sweet and tenderly
I'll do everything to make you happy
oh...ohh....ohh...

Why do you love me
So sweet and tenderly
I'll do everything to make you happy
oh...ohh....ohh...

ohh...ohhh...

But you have gone and you love me...

Why do you love me why do you love me...

***********************************************************************
Sinopsis Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 28 pada 12 November 2009

Romy beritahu mamanya dia dapat merasakan penderitaan mamanya dan dia akan membalas segala apa yang dilakukan oleh Encik Marten. Imbas kembali ketika Romy masih kecil. Ibu Romy dihalau oleh Encik Marten dan juga Romy sewaktu Romy masih kecil. Romy berasa amat marahkan Encik Marten dan membaling sebilah pisau ke gambar Encik Marten. Encik Marten sedang melintas jalan dan dia nyaris dilanggar motosikar tetapi diselamatkan oleh seorang lelaki bernama Somad(Arjuna). Romy kecewa tidak berjaya melanggar Encik Marten. Warti ditangkap semula oleh Pak Lurah dan orang-orang suruhannya. Warti haus dan ingin minum air tetapi orang-orang suruhan Pak Lurah mempermainkan Warti dengan pura-pura menuangkan air ke mulut Warti.

Sakti, Sandi dan Puji nampak kejadian ini dan mereka memberi Warti minuman. Mereka bercadang ingin membuka pasung di kaki Warti tetapi mereka harus mencari jalan bagaimana hendak melakukannya. Tia sedang berjalan dan dia terserempak dengan Somad(Arjuna). Tia terjatuh dalam kolam renang dan Somad menyelamatkannya. Akhirnya Sakti, Sandi dan Puji berjaya mendapatkan kunci pasung dan melepaskan Warti tetapi Pak Lurah dan orang-orang suruhannya tiba pada waktu itu.


Romy memberitahu ibunya tidak lama lagi dia ada suatu rancangan besar untuk menghancurkan keluarga Encik Marten dan semuanya pasti akan berjalan dengan lancar. Sewaktu Romy sedang berkata-kata dengan ibunya, tiba-tiba dia terdengar seseorang memanggil nama Arjuna. Mujur sewaktu Romy keluar, Arjuna sudah tidak berada di situ lagi. Suara hati Romy berkata tidak mungkin Arjuna berada di rumah sakit jiwa. Dia pasti sedang bersembunyi dalam hutan dari dikejar oleh polis.


Panji, Puji dan Sakti terus berdoa untuk keselamatan Warti.

Somad ingin menukar bunga dalam pasu Tia di bilik tidurnya tetapi dengan tidak sengaja dia terpijak kasut tumit tinggi Tia dan dia tersadung lalu jatuh atas katil Tia. Tia yang sedang tidur pada waktu itu terjaga dan Somad kata dia bertujuan untuk memberi kejutan kepada Tia tetapi Tia menghalau Somad keluar dari biliknya atau dia akan mengadu kepada papanya yang Somad cuba buat benda yang tidak baik terhadapnya. Somad kata semua itu adalah tidak sengaja dan dia cuba menjelaskan kepada Tia tetapi Tia terus halau Somad keluar dari biliknya. Somad bersedia untuk meninggalkan kediaman Encik Marten kerana dia berpendapat bahawa dia telah menghancurkan segalanya dan Tia pasti tidak akan mempercayainya lagi.


Tia memanggil nama Somad dan meminta maaf kepadanya kerana telah salah sangka terhadapnya dan dia mempercayai bahawa Somad tidak berbohong tadi sebab kaki Tia juga tersadung juga akibat terpijak kasut tumit tingginya. Tia minta kepada Somad agar tidak pergi kerana mereka juga senasib. Kata Tia mereka sama-sama terasing dan sendirian. Sekiranya Somad pergi, Tia tidak akan mempunyai kawan lagi. Tiba-tiba Romy muncul dan memukul Somad. Tia cuba minta Romy berhentikan semua itu. Kisah Si Cantik dan Si Buruk Rupa akan bersambung pada 16 November 2009 pada waktu yang sama.

***********************************************************************
Sambungan sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 28


Sambungan sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 28 Part 1


Sambungan sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 28 Part 2Sambungan sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 28 Part 3Sambungan sinetron Si Cantik dan Si Buruk Rupa Episode 28 Part 4

***********************************************************************
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3, http://sinemart.com, dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

0 comments :

Online Visitors

Thank you for dropping by