Wednesday, December 26, 2012

Sambungan sinopsis Episode 57 - Sambungan sinetron Separuh Aku kembali tayang pada Senin, 24 Desember 2012 pukul 21.15 WIB di RCTI


Sutradara : Agusti Tanjung
Produser : Leo Sutanto
Cerita & Skenario : Hilman Hariwijaya
Desain Produksi : Heru Hendriyarto
Produksi : SinemArt (2012)

Lagu Tema : Separuh Aku
Penyanyi : Noah
Pencipta : David & Ihsan Nurrachman
Produksi : PT. Musica Studios's

Pemain Separuh Aku:

Asmirandah, Rezky Aditya, Miller Khan, Michella Putri, Kevin Andrean, Putri Anne, Ari Wibowo, Vira Yuniar, Adipura, Shueil, Malaki, Shelsi Valencia, Tengku Ryan, Tia Ivanka, Johan Jehan

Asmirandah sebagai Adara - (Anak Kandung Pak Sandy dan Bu Marni
Anak Tiri Sudiro)
Rezky Aditya sebagai Rama
Miller Khan  sebagai Dennis
Michella Putri sebagai Maya
Kevin Andrean sebagai Reza - (Sahabat Andara)
Putri Anne sebagai Naning - (Pacar Reza)
Tia Ivanka   - Bu Tia (Ibu Maya)
Ari Wibowo sebagai Pak Sandy - (Ayah Maya dan Andara)
Adipura sebagai    Sudiro  - (Ayah Adara)
Vira Yuniar sebagai Marni - (Ibu Adara)
Johan Jehan - Pak Eddy (Ayah Dennis)
Triningtyas - Bu Ida (Ibu Dennis)
Suhel Fahmi sebagai Andi - (Keponakan Rama)
Malaki sebagai - Adit (Keponakan Rama)
Shelsi Valencia sebagai  Andien - (Keponakan Rama)

Sambungan sinopsis Separuh Aku Episode 57

Mula menceritakan Rama meletakkan bunga mawar di rambut Adara sambil memuji kecantikannya. Rama berjanji pada Adara dia tidak akan membiarkan Adara sendirian atau meninggalkannya. Rama juga berharap Adara berjanji tidak akan meningggalkannya. Adara cuma berdiam diri sambil memikirkan tentang apa yang Maya katakan padanya tempoh hari. Maya mahu Adara lakukan semua usahanya agar dia tidak nikah sama Rama dan yang kedua Maya mahu Adara bantunya untuk dekat sama Rama. Rama memeluk Adara tanda sayangnya pada Adara. Rama tanya Adara kenapa dia diam sahaja. Apakah dia berhasrat mahu meninggalkannya. Dalam hati Adara dia bimbang mengenangkan tentang tuntutan Maya. Adara tidak mahu Rama membenci Maya nanti kerana bagaimana juga sekarang ini Maya adalah adik  tirinya.

Oleh kerana Adara sudah mengetahui siapa ayah kandungnya, Adara tidak ada alasan lagi untuk menunda-nunda pernikahan mereka, menurut Rama. Mereka harus lanjutkan pernikahan mereka. Adara seperti terkejut mendengar kata-kata Rama itu.

Adara bingung mengenangkan tentang Rama dan juga dia tidak mahu kehilangan papa kandungnya. Tiba-tiba Adara terfikir apa yang harus dilakukannya.Maya tidak mahu Adara mengaku dirinya adalah kakak Maya sebelum dia memenuhi janjinya. Adara tanya Maya apakah dia dapat akur dan jangan egois. Menurut Adara keluarga itu adalah harta yang tak ternilai harganya. Namun Maya suruh Adara simpan saja ceramahnya buat dirinya sendiri kerana dia tidak seperti Adara yang datang secara tiba-tiba dan ambil hak milik orang lain.Maya mahu Adara memberi jawapan keputusannya tetapi jangan sampai dia membuat dirinya menyesal nanti. Maya mahu tanya Adara dia memilih Rama atau papanya. Jawab Adara dia akan menikah sama Rama. Sambung Adara juga dia tidak pernah memilih Pak Sandy. Mahupun Pak Sandy itu papa Adara atau bukan Pak Sandy itu adalah takdir. Adara nggak bisa memilihnya dan walaupun dia mahu menikah sama Rama atau enggak, Pak Sandy itu tetap papa kandungnya, setelah itu Adara beredar meninggalkan Maya. Maya tidak percaya Adara akan memberi jawapan sebegitu padanya lalu dibalingnya gelas air minuman ke arah pintu sambil berkata dia tidak akan membiarkan Adara menikah sama Rama.

Pak Sandy, Adara dan Rama lanjutkan persiapan mereka untuk pernikahan Adara dan Rama. Mereka ke gedung memilih baju pengantin.  Pak Sandy tanya Adara dan Rama tentang bagaimana persiapan resepsi pernikahan mereka. Pak Sandy akan selesaikan semua masalah biaya masalah ongkos dan sebagainya, pokoknya mereka bikin pernikahan sesuai dengan impian mereka.

Adara menerima panggilan dari rumah sakit mengatakan Rama sedang koma akibat kemalangan. Adara pengsan. Pak Sandy diberitahu Adara pengsan. Pak Sandy panik mendengar berita itu lalu menelefon Adara. Marni menjawab panggilan tersebut dan menjelaskan pada Pak Sandy bahawa Adara mendadak pengsan setelah menjawab telefon gara-gara tabrak kecelakaan.

Kredit yang diberikan pada http://helloskyblu.blogspot.com/ sekiranya telah diambil sinopsisnya amat dihargai.

Terlebih dahulu saya ingin meminta maaf kerana terdapat banyak kesilapan dalam ejaan, struktur ayat dan tatabahasa sewaktu saya menulis sinopsis ini. Terima kasih kepada semua yang telah singgah di sini.

Layar Drama Indonesia: Separuh Aku Episode 57 pada 25 Disember 2012

Layar Drama Indonesia: Separuh Aku Episode 57 Part 1

Layar Drama Indonesia: Separuh Aku Episode 57 Part 2

Layar Drama Indonesia: Separuh Aku Episode 57 Part 3-3

sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.sinemart.com/
http://www.rcti.tv/
http://id.wikipedia.org/
  Channel
 MrSakti7799 Channel
crystle1987 Channel
emeraldL2009 Channel
lynnaandyou Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

0 comments :

Online Visitors

Thank you for dropping by