Friday, July 18, 2008

SAMBUNGAN KISAH SINETRON "SALAH MENCINTA" EPISOD KE-8 DAN KE-9 PADA 17 & 18 JULAI 2008 DI ASTRO ARUNA SALURAN 121 PADA JAM 1.00 HINGGA 2.00 PETANG


Episod 8 dan 9 Sinetron "Salah Mencinta" pada 17 & 18 Julai 2008 jam 1.00 - 2.00 petang

Dibintangi oleh pelakon:

Nama: Ibnu Jamil
Tarikh Lahir: 30 April 1982
Umur: 26 tahun

Icha Nurbani,
Ichi Nuraini,
Maya Caroline

Lirik lagu Hanya Ingin Kau Tahu - Republik

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo wo wo wo wo wo

Episod 8 dan 9

Fahri dan ibunya memuji Santi seorang yang baik setelah Santi menyelamatkah Fahri tempoh hari. Sofi dan Aryo masih bercuti di puncak. Sewaktu mereka sedang bermesra apabila gambar mereka diambil oleh seseorang.

Aryo kelihatan risau sekembalinya dari puncak. Dia begitu risau tentang perhubungan nya dengan Sofi dikesan. Sinta meminta papanya menunda tarikh perkahwinannya dengan Dodi sehingga dia telah tamat darikuliah. Tetapi dengan perasaan marah Aryo mengatakan bahawa perkahwinan itu harus diteruskan dengan segera untuk mengelakkannya daripada bergaul dengan lelaki jahat (Fahri yang disangka papanya jahat akibat kata-kata buruk daripada Santi mengenainya)

Mama Fahri menyambut kedatangan Santi dengan gembira dan memberitahu Santi bahawa walaupun Sinta dan Santi adalah saudara kembar tetapi perwatakan mereka amat berbeza dimana Santi jauh lebiah baik daripada Sinta yang telah melukakan hati Fahri dengan dalam.

Iwan dan Aryo berbincang mengenai perkahwinan Dodi dengan Sinta. Sinta yang sedang bersedih memberitahu mamanya bahawa dalam hatinya cuma ada Fahri dan dia tidak mahu berkahwin dengan Dodi dan dia lebih rela mati daripada mengahwininya.

Tia tidak berada di rumah sewaktu Sinta melawatnya. Mira, mama Tia menjelaskan bahawa Tia telah keluar kota. Santi yang jahat itu memburuk-burukkan tentan mamanya didepan Fahri dengan mengatakan bahawa Sinta menghidapi penyakit mental hasil gen daripada mama mereka. Dengan beitu senang sahaja Fahri mempercayai kata-kata bohong daripada Santi.

Sinta hairan melihat Tia dan mamanya, Mira di pusat membeli belah sedangkan dia diberitahu oleh Mira bahawa Tia telah keluar kota. Sinta terus hairan dengan sikap Tia yang menjauhinya. Asti berjumpa dengan ibu Fahri mengenai perhubungan Sinta dan Fahri tetapi menurut mama Fahri perhubungan mereka sudah putus dan dia tidak mahu masuk campur dalam soal cinta anaknya, Fahri.

Sinta sedih apabila semua orang seperti menghindari daripadanya termasuk Tia. Pada mulanya Fahri dan kini Tia pula. Mira melawat Sinta dan sewaktu lawatan tersebut, Sinta telah memberitahu Mira yang dia tidak mahu mengahwini Dodi yang akan berlangsung dalam 10 hari lagi. Mira memberitahu hal ini kepada anaknya, Tia dan Tia tidak dapat menerima kenyataan yang Dodi cuma mempermainkannya dan cuma tergila-gilakan Sinta seorang sahaja.

Santi memberi satu kejutan kepada Fahri dengan mengadakan sambutan Hari Kelahiran Fahri antara mereka berdua di sebuah restoran. Fahri amat berterima kasih dan terharu dengan sambutan itu.

Di luar restoran Sinta ternampak Santi dan Fahri berpelukan dan dia begitu sedih. Setelah Sinta beredar dari situ, dia meminta Fahri untuk memberinya 2 minit sahaja untuk menjelaskan tentang mereka berdua tetapi Fahri enggan mendengar apa jua yang hendak dilafazkan oleh sinta lagi dan terus memandu pergi dari tempat itu.

Dalam pertengahan mesyuarat, Tia meluru masuk dan ingin Dodi menjelaskan kepadanya kenapa dia harus mengahwini Sinta. Dodi memberi Tia berbagai alasan yang dia cuma mencintai Tia seorang dan dia telah dipaksa berkahwin dengan Sinta supaya Aryo, papa Santi akan mengembalikan wang kembali yang sepatutnya kepunyaan papanya sekiranya dia berjanji untuk berkahwin dengan Sinta. Dodi juga memberitahu Tia dia akan mengahwini dia setelah wang tersebut telah dikembalikan kepada papanya, Iwan. Tia mempercayai Dodi yang sedang berbohong dengannya.

Sinta menulis surat kepada Fahri kerana dia tidak ingin bersua muka dengannya. Oleh itu, mamanya, berkata dengan cara itu sahaja yang akan buat Fahri mengerti setelah membaca suratnya. Sebelum sempat suratnya diposkan, Santi telah mengambilnya daripada satpam mereka. Santi menyamar sebagai Fahri dan membalas surat tersebut dengan isi kandungan bahawa perhubungan Fahri dan Sinta terpaksa ditamatkan kerana Fahri telah jatuh hati kepada Santi.

Akhirnya Fahri menerima cinta Santi setelah mendapat sokongan daripada adiknya dan mamanya.

Sinta menangis teresak-esak setelah membaca surat itu tetapi pada suatu hari dia mendapati bahawa tulisan surat itu adalah berbeza daripada tulisan sebenar Fahri. Dia terpaksa menyamar sebagai Santi supaya dia boleh berjumpa dengan Fahri. Fahri tidak dapat mengecamnya dan Sinta memberi Fahri surat yang diterimanya tempoh hari.

Fahri mengatakan bahawa dia tidak pernah menulis surat tersebut. Sinta menjelaskan kepada Fahri bahawa dia adalah Sinta yang telah menyamar sebagai adiknya Santi untuk berjumpa dengannya dan terus menjelaskan lagi bahwa Santi telah menyamar sebagainya dan melakukan sesuatu yang tidak baik menyebabkan Fahri benci kepadanya.

Kisah sinetron Salah Mencinta degan sarikata Bahasa Malaysia akan bersambung dalam episod ke-10 pada 21 Julai 2008 pada jam 1.00 - 2.00 petang di Astro Aruna Saluran 121. Kepada sesiapa yang tidak dapat mengikuti kisah ini pada waktu petang, siaran ulangannya adalah pada jam 11.00 malam.

Sekian daripada sapphire blu untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

0 comments :

Online Visitors

Thank you for dropping by