Monday, March 31, 2008

DIARI AKADEMI FANTASIA 6 MINGGU KETIGA HARI PERTAMA BAHAGIAN PERTAMA, JAM 6 PETANG DAN 9 MALAM 31 MAC 2008
Afundi terkini Pelajar Akademi Fantasia 6 Pada 31 Mac 2008, jam 6.15 petang

1. Stacy 14 peratus
2. Nubhan 10 peratus
3. Saida 10 peratus
4. Alif 10 peratus
5. Stanly 9 peratus
6. Naim 9 peratus
7. Toi 7 peratus
8. Rina 7 peratus
9. Nadia peratus
10. Riz 6 peratus
11. Lufya 6 peratus
12. Faisal 6 peratus

Afundi terkini selalu bertukar-tukar kedudukan dari semasa ke semasa. Adakah pelajar kegemaran anda berada di kedudukan yang paling kukuh atau di tangga yang tercorot. Sama-samalah kita afundi pelajar kegemaran kita agar mereka tidak akan tersingkir di dalam Konsert Minggu Ketiga yang akan disiarkan secara langsung dari Dewan Sivik MBPJ Sabtu ini, 5 April 2008.

Diari Akademi Fantasia untuk minggu ketiga di hari yang pertama bahagian satu jam 6 petang bermula lagi. Apakah agaknya laporan untuk hari ini?


Diari Akademi Fantasia 6 dimulakan dengan hari pertama minggu ketiga dengan mengimbas sedikit sebanyak kenangan bersama Ika pelajar yang kedua yang telah tersingkir untuk Akademi Fantasia 6 musim ini. Ika terpaksa mengusung beg yang berwarna merah dari pentas Dewan Sivik MBPJ pada hari Sabtu yang lalu apabila dia berada di kedudukan yang terbawah sekali dan dengan itu dia terpaksa akur dengan keputusan pengundi dan tersingkir.


Hos Diari Akademi Fantasia 6, Sarimah Ibrahim


Saat-saat gembira bersama Ika sewaktu dia berada di Akademi Fantasia musim keenam ini. Gambar ini menunjukkan dia berhadapan dia sedang bercakap di depan Cik Kutip. Apa pula agaknya yang dilafazkannya ye!!
Kenapa dua orang pelajar lelaki dan dua orang pelajar wanita tergesa-gesa membuat persiapan. Ke manakah mereka hendak pergi?


Pelajar wanita sedang sibuk membuat persiapan untuk keluar. Ke mana agaknya ye!!


Empat pelajar dari Akademi Fantasia 6 pergi ke Carefour, Midvalley. Apakah yang dilafazkan oleh pihak Carefour kepda mereka?


Apakah yang diberikan kepada mereka ye? Jangan lupa untuk mengikuti siaran ulangan Diari Akademi Fantasia minggu ketiga hari pertama esok pada jam 12 tengahari untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

Berikut adalah gambar di mana empat pelajar Akademi Fantasia 6 dikehendaki membeli belah bagi pihak Akademi.
"Macam mana ni, dah terlebih budget. Sepatutnya kita dikehendaki beli RM1,500 tetapi barangan keperluan adalah RM1,600". Kata mereka.
Mereka sedang masak apa tu? Oh laksa rupanya.
Alif membaca wasiat daripada Ika.


Apa pula yang dibaca oleh Hos Sarimah Ibrahim.


Ibu Stanly yang baru sahaja keluar dari hospital
Stanly berpeluang untuk bercakap dengan ibunya yang baru keluar dari hospital.

Diari Akademi Fantasia Minggu Ketiga Hari Pertama, jam 9 malam. 12 PELAJAR MENDAPAT TUGASAN BARU. MINGGU INI ADALAH MINGGU "ROCK" UNTUK MEREKA

Diari Akademi Fantasia 6 Minggu Ketiga Hari Pertama Bahagian Kedua, Jam 9 malamHari Ini adalah Harijadi Toi. Toi genap 31 tahun hari ini, 31 Mac 2008. Dia mendapat kad daripada isterinya di luar sana dan juga sehelai kemeja berwarna putih daripada keluarganya. Untuk menghiburkan hati Toi lagi, instrument music Angklung juga dibawa masuk untuk Toi mainkan sebuah lagu. Tidak sangka Toi sungguh berbakat dalam "Angklung".

Sepertimana yang kita ketahui, konsert kedua Akademi Fantasia 6 baru sahaja belalu pada hari Sabtu yang lalu.Pada hari ini, 12 pelajar di akademi ditegur oleh Pengetua kerana tidak membuat persembahan "Menuju Puncak" dengan lebih bersungguh-sungguh dalam konsert kedua yang lalu.Mereka dikehendaki membuat latihan lagu "Menuju Puncak" dengan lebih tekun lagi apabila ada masa terluang.

Seramai empat orang pelajar juga ditegur dan diminta berlatih bagaimana membuat persembahan pentas dengan lebih baik. Nubhan, Riz, Saida dan Stanly diminta oleh Pengetua pilih dua lagu setiap seorang, dan mereka akan dihantar untuk praktikal di luar pada Hari Khamis ini untuk mempertingkatkan prestasi lagi menurut Pengetua. Mereka juga diminta untuk bertanya dengan Cikgu Anita bagaimana untuk handle situasi di pentas.

Tetapi ada seorang pelajar yang menjadi pilihan Pengetua?Siapa pula pelajar tersebut? Dia adalah Stacy yang pada ketika ini mendapat kedudukan yang tertinggi dalam carta kedudukan Afundi terkini sehingga jam 11 malam. Stacy telah bekerja keras dan dengan itu telah membuat persembahan yang begitu memuaskan dan dia diberi hadiah.

Apakah hadiah yang diberikan oleh Pengetua kepada Stacy? Stacy mendapat hadiah yang begitu menggembirakan hatinya, Pengetua mengatakan "Saya nak bagi diasatu single lagu baru". Wow, bayangkan baru tiga minggu berada di akademi sudah mendapat lagu baru iaitu lagu yang dimiliki sendiri. Dia berasa begitu terharu dan gembira sekali.

Dalam Diari Akademi Fantasia 6 minggu ketiga hari pertama 12 pelajar menerima tugasan yang baru dan lebih mencabarkan lagi, diberikan oleh Pengetua Ramli MS kepada mereka? Lagu apakah yang akan dinyanyikan mereka dalam konsert minggu ketiga nanti.

Minggu ini adalah minggu rock untuk 12 pelajar tersebut. Berikut adalah tugasan baru untuk pelajar membuat persediaan dalam konsert minggu ketiga Akademi Musim Keenam ini.

Pelajar Wanita

1. Saida : Sepi Sekuntum Mawar Merah - Ella
2. Nadia : Total Eclipse of The Heart - Bonnie Tyler
3. Stacy : Pelesit Kota - Search
4. Lufya : Tika Dan Saat Ini - Medicine
5. Rina : Enter Sandman - Metallica

Pelajar Lelaki

1. Faisal : Sentuhan Kecundang - Ekamatra
2. Toi : C.I.N.T.A. - XPDC
3. Riz : Keunggulan Cinta - BPR
4. Stanly : Patahnya Sayap Malam - Massa
5. Naim : Opera Hidup - Wings
6. Alif : Kamelia - Sweet Charity
7. Nubhan : Summer of 69 - Bryan Adams

Bersama-sama di sini juga adalah carta kedudukan 13 pelajar Akademi Fantasia Musim Keenam sebelum dan selepas konsert minggu kedua yang disiarkan secara langsung dari Dewan Sivik MBPJ, 29 Mac 2008.

Kedudukan pelajar sebelum pelajar membuat persembahan dalam Konsert Kedua

1. Stanly 10 peratus
2. Alif 10 peratus
3. Stacy 10 peratus
4. Nadia 9 peratus
5. Saida 7 peratus
6. Lufya 7 peratus
7. Toi 7 peratus
8. Nubhan 7 peratus
9. Ika 7 peratus
10. Naim 7 peratus
11. Rina 7 peratus
12. Riz 7 peratus
13. Faisal 6 peratus

Kedudukan pelajar selepas undian ditutup

1. Stacy 13 %
2. Stanly 11 %
3. Nadia 8 %
4. Alif 8 %
5. Nubhan 8 %
6. Riz 8 %
7. Saida 8%
8. Faisal 7 %
9. Rina 7 %
10. Toi 6 %
11. Naim 6 %
12. Lufya 5 %
13. Ika 5 %

Nama dan Jumlah AFUNDI terkini dalam peratus pada jam 1.15 petang, 1 April 2008

1. STACY 14%
2. NUBHAN 10%
3. SAIDA 10%
4. STANLY 9%
5. ALIF 9%
6. NAIM 8%
7. RINA 8%
8. TOI 7%
9. NADIA 7%
10. FAISAL 6%
11. RIZ 6%
12. LUFYA 6%

0 comments :

Online Visitors

Thank you for dropping by