Tuesday, November 13, 2012

Episode 1 - 32 (Tamat) (13 November 2012) - Sinetron Benci Jadi Cinta mula menemui penonton pada 1 Oktober 2012 di Astro Ria setiap hari Isnin - Jumaat jam 6.30 petang


Sinetron Benci Jadi Cinta menggantikan sinetron Nada Cinta yang telah tiba di penghujung Episode di Astro Ria setiap hari Isnin - Jumaat jam 6.30 petang.



Pemai/Dibintangi oleh:

Nia Ramadhani – Alya
Jonathan Frizzy – Reihan
Fathir Mochtar – Evan
Basuki – Rahardjo (Ayah Alya)
Kaharudin Syah – Hermawan (kakek Reihan)
Ivanka Suwandi – Arini (tante Reihan)
Hj.Endang – Maya ( ibu Evan)
Donita Noni A.Ramadhani – Tasya

Sinopsis

Alya adalah pemandu wisata muda yang cantik tapi penuh beban hidup lantaran harus melunasi semua utang ayahnya yang hobi berjudi. Di tempat lain, Reihan Setyawan adalah ahli waris pemilik jaringan hotel terbesar se-Indonesia. Alya dan Reihan bertemu gara-gara tak sengaja bertabrakan.

Hubungan mereka berlanjut menjadi bisnis karena kakek Reihan, Hermawan, yang tengah sakit keras menuntut bisa bertemu cucu perempuannya yang telah lama menghilang. Akhirnya Reihan terpaksa meminta Alya menyamar jadi cucu perempuan tersebut hingga Hermawan perlahan membaik. Penyamaran tersebut membuat Alya diam-diam mulai jatuh cinta pada Reihan. Perasaan yang samapun dialami Reihan. Disaat yang bersamaan, Tasya, kekasih lama Reihan, mendadak muncul lagi. Tasya panik mengetahui kondisi terkini Reihan-Alya. (Tahun penayangan: 2006)

Sinetron Benci Jadi Cinta Episode 1 (Episode Akhir)

Sila klik di sini untuk mengikuti sinetron Benci Jadi Cinta mulai Episode - 32 (Tamat)


sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.mdentertainment.net/
 http://id.wikipedia.org/
 http://nurizspace.com/
Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

15 comments :

music lovers said...

cam cerita my girl jak ni..

music lovers said...

cam cerita my girl je ni...

Ain Nabila said...

cerita ni sama dengan my girl tapi versi indonesia .

syafiza said...

part 4 episod 12 ni macam salah sinetron. itu bayu cinta luna bukan benci bilang cinta. hehe

Suara Hati said...

sy xpernah tengok drama My Girl..tp just nak tanya ape kesudahan Reihan n Alya dorang bersatu sekali tak...episod hari ni dah ada plak heroin baru....

Suara Hati said...

pe kesudahan alya n reihan adakah dorang bersatu...sy xpnah tgok drama korea my girl hope korg leh kongsi

Nur Asyuraini said...

Actually dlm cter My Girl watak Gong Chan (Reihan) dgn Yoo Rin (Alya) akan bersatu.. tp watak Nila dgn Ferdi x wujud pn dlm cter My Girl, mgkn kombinasi drpd cter lain. tp best jgk la dgn adanya watak dieorg..

Farah Zahid said...

saya tengok cite ni hny lepas kes Alya dihalau dr umah atoknya. sbb cite My Girl, Yoo Rin bersama semula dgn Gong Chan. tp Alya dan Reihan tak bersama slps dia dihalau, malah ada watak Ferdi. episod yg kemudian ni, kisahnya seolah2 dalam cite Full House..

::intan:: said...

hye admin.. kenapa episode 23 part 3 x leh bukk.. kalo tekn jadi bukk kat link blog laen polak.. adui.. penasaran nie..

hAMBA ALLAH said...

biler nak masukan episode 26 p1

Nazwa Aulia said...

ni sinetron tahun 2006, tahun itu di Indonesia memang sedang ramai adaptation drama asia (korea, taiwan, jepun)

Nazwa Aulia said...

ni sinetron tahun 2006, tahun itu di Indonesia memang sedang ramai adptation drama Asia (Korea, Taiwan, Jepun)

Budak Technician said...

mana episode 25?

asma' wmm said...

mana episode 31?

raisya aisy said...

best gila la.sian ferdi aq x sukala si reihan ni nyebu je.huh..

Online Visitors

Thank you for dropping by