Tuesday, March 3, 2009

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 184 YANG BERSIARAN PADA 3 MAC 2009, ISNIN DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM(Gambar pelakon-pelakon yang membintangi sinetron Intan pada setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 11.00 malam di Astro Prima Saluran 105 - Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya buat poster ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 5 Februari 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 184


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)


(Gambar Dude Harlino: Terima kasih dan kredit diberikan kepada Sarah untuk poster Dude Harlino yang berlakon sebagai Rado/Aditya dalam sinetron kegemaran shinystar: INTAN )

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang


Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan
Review/Sinopsis Episode Akhir Intan:

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula.

Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.

Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah.

Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung.

Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya. Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.

Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih.

Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula.

Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.

Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi!

Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya.

Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!! (review by:saeah85)


Video Klip Pembukaan Tema Baru Untuk Sinetron Intan

Sambungan sinopsis sinetron Intan Episode 183 bersiaran pada 2 Mac 2009 jam 11.00 malam

Pusi Rado Kepada Intan

Orang di Utara bilang gunung itu indah, aku diam
Orang di Selatan bilang laut itu indah, aku diam
Orang di Timur bilang bintang itu indah, aku diam
Orang di Barat bilang permata itu indah, aku diam
Orang di Utara, Selatan, Timur, Barat diam,
Aku bilang Intan yang indah.

Sinopsis sambungan Episode 184 pada 3 Mac 2009:

Sambungan sinopsis pada malam ini: 3 Mac 2009 jam 11.00 malam:


Gambar dari sedutan Intan Episode 184 Part 1

Kasih menyesal kerana telah meninggalkan Intan sejak kecil dan juga kerana Intan menderma ginjalnya menyebabkan kesihatann Intan begitu. Intan asyik terkenangkan apa yang dikatakan oleh doktor kepadanya tempoh hari mengenai dia tidak dapat mengandung lagi. Rado menelefon Intan dan memberitahunya bahawa dia sayangkan Intan.

Kasih bertemu dengan Intan di sebuah cafe dan meminta maaf kepadanya. Dia menyalahkan dirinya yang telah menyebabkan Intan begitu. Namun Intan berkata dia masih sihat dan tiada siapapun yang tahu semua ini akan berlaku. Tetapi menurut Kasih, Intan dan Rado tidak akan mempunyai keturunan lagi. Intan berkata doktor cuma kata untuk Intan mengandung mungkin tipis tetapi dia masih mempunyai peluang dan meminta mamanya jangan khuatir dengan hal itu.


Gambar dari sedutan Intan Episode 184 Part 2

Rado dan Intan memperkenalkan Sally kepada keluarga mereka tetapi Wina enggan menerimanya sebagai cucu. Wina berkata dia memang inginkan cucu tetapi cucu itu mesti lahir dari rahim isteri Rado. Wina tetap menegaskan selain dari darah daging mereka, dia tidak akan menerima sesiapapun sebagai cucu.


Gambar dari sedutan Intan Episode 184 Part 3

Nadine juga keberatan menerima Sally sebagai cucunya tetapi menurutnya dia terpaksa juga. Sally sedih kerana dia tidak diterima oleh neneknya, Wina. Rado memberitahu Intan dia harus berterima kasih kepada Nadine kerana telah menceriakan Sally apabila dia sedih. Dr. Frans memberitahu Kasih bahawa dia telah menganggap Intan sebagai anak dan mereka juga menerima Sally sebagai cucu mereka.


Gambar dari sedutan Intan Episode 184 Part 4

Romi melamar Rena dan Rena menerima lamaran Romi dan bersetuju untuk bernikah dengannya. Rena menunjukkan cincinnya kepada Nia tetapi Nia salah sangka ingatkan cincin itu dibeli oleh Rena sendiri dan katanya membazir wang sahaja kerana adik Rena masih kecil dan mereka memerlukan wang untuk kegunaan lain. Apabila Rena menjelaskan bahawa cincin itu adalah pemberian Romi, ibubapa Rena begitu gembira sekali. Nia dan suaminya pergi menemui Nadine mengenai pernikahan Romi dan Rena. Mereka semua setuju dengan keputusan tersebut.


Gambar Naysila Mirdad sebagai Intan memberitahu Indah Indriana sebagai Rena bahawa dia tidak boleh mempunyai anak lagi. Rena turut sedih mendengar berita.


Gambar dari sedutan Intan Episode 184 Part 5

Intan menggunakan test pack (pregnancy kit) memeriksa samada dia hamil tetapi ternyata dia tidak hamil. Wina dan Nadine menunggu berita daripada Intan dan ternyata negatif. Wina dan nadine tidak mempercaya bahawa hasil ujiannya adalah negatif dan Wina tidak dapat menerima kenyataan itu. Kisahnya bersambung dalam episode yang akan datang pada hari esok.


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 184 Part 1


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 184 Part 2

Episode demi episode yang ditonton shinystar dalam sinetron Intan semakin mencemaskan dan menyayat hati. Shinystar tidak sabar lagi menunggu episode yang seterusnya dalam Episode 185 yang akan disiarkan pada hari Rabu, 5 Mac 2009 pada jam 11.00 malam. Sekian kemas kini ringkas dari sambungan sinetron Intan Episode 184 daripada shinystar untuk semua. Hingga bertemu lagi dalam kemaskini yang akan datang.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

0 comments :

Online Visitors

Thank you for dropping by