Wednesday, April 1, 2009

SAMBUNGAN KISAH SINETRON INTAN EPISODE 205 YANG BERSIARAN PADA 1 APRIL 2009, JUMAAT DI ASTRO PRIMA SALURAN 105 PADA JAM 11.00 MALAM


JANGAN LUPA UNTUK TERUS MENONTON SINETRON INTAN BERSAMA-SAMA DENGAN SHINYSTAR SETIAP HARI ISNIN HINGGA JUMAAT JAM 11.00 MALAM DI ASTRO PRIMA


POSTER INTAN DAN RADO - CINTA MEREKA YANG TIDAK PERNAH PUDAR
(Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarahdin Channel yang telah meluangkan masanya design dua poster "SINETRON INTAN" ini untuk shinystar)

Sambungan seterusnya kisah sinetron Intan yang bersiaran di Astro Prima pada 1 April 2009 jam 11.00 malam dan siaran ulangannya pada hari keesokannya pada jam 4.00 petang - Episode terkini: Sinopsis Intan terkini: Episode 205


Biodata/Profile Dude Harlino: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada sarah untuk poster Dude Harlino)

Nama Lahir: Dude Harlino (Nama Dude adalah singkatan dari "Dua Desember" yaitu tanggal kelahirannya - tanggal kelahirannya)

Tarikh Lahir: 2 Desember 1980 (umur 28)
Tempat Lahir: Indonesia, Jakarta
Tahun aktif: sejak 1999 - sekarang

Biodata/Profile pelakon-pelakon (pemain) sinetron Intan

* Naysila Mirdad sebagai Intan
* Dude Harlino sebagai Rado
* Glenn Alinskie sebagai Ello
* Ingka Noverita sebagai Lila
* Meriam Bellina sebagai Nadine
* Anwar Fuady sebagai Arman
* Mathias Muchus sebagai Ardi
* Ninok Wiryono sebagai Kasih
* Nani Widjaya sebagai Lastri
* Umar Lubis sebagai Dr. Frans
* Rico Tampatty sebagai Fajar
* Indah Indriana sebagai Rena
* Rama Michael sebagai Romi
* Manfreed sebagai Jemmy
* Nunu Datau sebagai Wina
* Salma Paramitha sebagai Bintang
* Alyssa Tardipa sebagai Tiara
* Kevin Julio sebagai Kevin
* Virgo Brody sebagai Mico
* Ricardo Senzienz sebagai Bobby
*Rio Reifan sebagai Dewa

Review/Sinopsis Episode Akhir Intan:

Doktor memaklumkan bahwa mereka tidak berjaya menyelematkan mama Kasih. Doa memberitahu amanat terakhir mama Kasih kepada Dr Frans, Intan dan Rado. Mama Kasih meminta supaya diberikan kedua matanya kepada Intan. Intantidak rela menerima permintaan itu. Intan ga bisa kerana dia bakal¡ melihat¡ ketiadaan mamanya. Doktor pun tidak memaksa dan memberi masasupaya Intan berfikir semula. Majlis pengkembumian mama Kasihdiselubungi kesedihan. Kebanyakan ahli keluarga Intan berada di situ.Termasuk Kak Gery, Kak Sinta, Kak Jemy dan Bunga (yang agak lama tidak muncul).

Bintang akhirnya sadar. Ingatannya juga sudah pulih.Bintang bertanya keberadaan mama Kasih. Rado pun memberitahu kalau omaKasih sudah meninggal.
Dr Frans menonton video yang ditinggalkan Kasih untuknya. Di video itu Kasih memberitahu kalau sakit jantungnya sudah parah. Intanteringat saat-saat permulaan dia mengenali mama Kasih. Intan sedihkarena dia merasakan seumur hidupnya dia hanya bikin mama Kasih bersedih. Rado bertanya apakah Intan ga mau merubah keputusannya untukmenerima donor mata dari mama Kasih. Intan tetap bingung. Intandan Rado menjemput Bintang pulang. Bintang pinta supaya dibawa ke suatutempat- kubur oma Kasihnya.

Bintang mengucapkan terima kasih kepada omaKasih.
Dr Frans datang bertemu Intan dan Rado untuk menyerahkan rekaman peninggalan mama Kasih. Di rekaman itu, mama Kasihmenyatakan hasratnya memberikan kedua matanya kepada Intan. Intan berasa sangat sedih. Intan akhirnya menjalani operasi mata. Radodan Bintang meraikan ultah Intan di rumah sakit. Kali pertama dibuka balutan matanya, Intan ga bisa melihat apa-apa. Disuruh cuba skali lagi oleh doktor. Akhirnya Intan bisa melihat semula. Dr Fransbertemu sama keluarga Nadine dan papa Fajar untuk membincangkan pestakejutan sempena ultah Intan. Pesta itu sebenarnya sudah dirancang olehmama Kasih.

Rado membawa Intan ke tempat pesta dan memberitahukalau ianya sengaja dirancang oleh mama Kasih. Saat itu juga rekamandari mama Kasih ditayangkan. Kesedihan menyelubungi lagi.
Semuamuncul dengan nyanyian lagu Happy Birthday buat Intan. Mama Wina danpapanya Rado juga ada! Bintang pun menyampaikan lagunya kepada mamanya.Sesudah itu dipanggil Intan ke pentas menyanyi bersama. Tiba-tibamuncul sang penyanyi sebenar Letto. Intan menjerit terperanjat. Semuapun menyanyi! Intan melihat mama Kasih, Ello (!!!), nenek Lastri dan Rangga di atas langit melambai-lambai kepadanya. Dokter Rado, Intan dan Bintang mengucapkan TERIMA KASIH SEMUA!! (review by:saeah85)

Sambungan sinopsis sinetron Intan Episode 205:Intan telefon Dewa dan memberitahunya bahawa dia tidak dapat pergi ke rumah Dewa. Intan meminta Dewa sampaikan salam kepada Bintang. Ibu Dewa pulang dari Singapura yang telah bercuti selama dua bulan. Dewa memberitahu mamanya bahawa entah kenapa dia anggap Bintang seperti anaknya. Dewa membawa Bintang ke salon Intan kerana Bintang tidak berhenti menangis. Rado muncul dan berkata semua itu cuma alasannya sahaja dan sebenarnya Dewa masih ada perasaan terhadap Intan.Sekembalinya Dewa di rumahnya, Dewa membakar foto Intan.. Dia cuma simpan perasaannya terhadap Intan dalam hatinya sahaja. Didi dapat rasakan dirinya diikuti orang. Dr. Ardi mendapat tahu di mana Didi tinggal. Dr. Ardi pergi ke rumah Didi tetapi Didi sudah tinggalkan tempat itu dan tidak dapat dicari.

Intan pastikan Rado bahawa dalam hatinya cuma ada Rado seorang sahaja. Rado minta maaf kepada Intan dan dia tidak mahu kehilangan Intan. Rado meletakkan jawatan dari bekerja dari syarikat Dewa tetapi Dewa mengoyakkan surat perletakan jawatan dan dia berkata dia tidak ada niat apapun terhadap Intan. Dewa tegaskan kepada Rado sekali lagi dia tidak ada niat untuk merosakkan rumah tangga Rado dan Intan. Dewa tidak mahu kehilangan seorang pekerja yang berkebolehan seperti Rado.Bintang tidak berhenti-henti menangis tetapi setelah didukung oleh Rado buat pertama kali sahaja, Bintang terus berhenti dari menangis. Dewa terfikirkan perkara yang sama juga apabila Intan mendukung Bintang buat pertama kalinya, Bintang tidak menangis lagi. Rado meminta kebenaran daripada Dewa untuk Intan menjaganya kerana di pejabat Dewa tiada orang yang menjaganya. Nadine berkata Bintang lucu dan dia juga mahu jadi oma kepada Bintang juga.

Dewa pergi ke salon Intan dan mengucapkan terima kasih kepada Intan kerana menjaga Bintang tetapi Intan berkata bukan dia yang harus Dewa berterima kasih. Dewa kemudiannya mengucapkan terima kasih kepada Nadine Nadine berkata Dewa boleh membawa Bintang ke rumahnya pada bila-bila waktu sahaja sekiranya Dewa tidak senang. Rado memberitahu Intan bahawa seperti ada perhubungan Bintang dengannya.. Ibu kandung Pelangi bertanya kepada Mardan di mana anaknya. Apa yang akan berlaku selepas ini? Kisahnya bersambung...


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 205 Part 1


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 205 Part 2


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 205 Part 3


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 205 Part 4


Sambungan kisah sinetron Intan Episode 205 Part 5

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Astro Prima Saluran 105, http://www.sinemart.com, RCTI, adhie21: http://sinetron.forumco.com, luv cat: http://mforum.cari.com.my, http://sinetron.forumco.com, http://www.bigonblog.blogspot.com, http://id.wikipedia.org dan semua sumber atas maklumat dan gambar sinetron Intan)

1 comments :

Anonymous said...

suker tengok rado merajuk..macho gitu!!intan pun comel jee nak pujuk rado..last2 rado cair dgn intan..hehehe shiny rado n intan makan satu sudu kan semalam?mcm biase dh je diorang nie suap2,harap2 diorang couple beneran..

Online Visitors

Thank you for dropping by