Saturday, June 1, 2013

Episode 1 - Sinetron Habibi dan Habibah mula menemui penonton pada 12 Disember 2008 di Astro Aruna Saluran 121 pada jam 8.00 malam


Sinetron "Habibi dan Habibah" yang diilhami dari cerita Nabi Yusuf AS mulai bersiaran di Astro Aruna Saluran 121 menggantikan "Pengantin Kecil" yang tiba dipenghujung episod 11 pada 11 Disember 2008.


Tommy Kurniawan sebagai Habibi

Sinetron "Habibi Dan Haibah" adalah tentang kisah perjalanan hidup dan cinta Habibi dan Habibah. Untuk mengetahui jalan cerita yang seterusnya jangan lupa untuk menonton sinetron ini bersama shinystar setiap hari Isnin hingga Jumaat pada jam 8.00 malam di Astro Aruna Saluran 104 dan siaran ulangannya pada hari keesokannya.


Video klip Opening "Habibi Dan Habibah" - Lagu Tema

Sinetron Habibi Dan Habibah Episode 1 Part 1

Sinetron Habibi Dan Habibah Episode 1 Part 2

Sinetron Habibi Dan Habibah Episode 1 Part 3

Sinetron Habibi dan Habibah Episode 1 Part 4

Sinetron Habibi dan Habibah Episode 1 Part 5

Sinetron Habibi dan Habibah Episode 1 Part 6

Kisah sinetron Habibi dan Habibah episode 1 berakhir di sini - Upaya apakah yang akan dilakukan oleh Habibi untuk menghadapi serangan buaya? Untuk mengetahuinya jangan lupa untuk mengikuti Episode 2 yang akan disiarkan pada 15 Disember 2008 jam 8.00 malam di Astro Aruna Saluran 121. Sekian, hingga bertemu lagi dalam kemas kini shinystar yang akan datang.

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada Multivision Plus, Astro Aruna dan semua sumber untuk maklumat dan gambar)

2 comments :

bella said...

Masih punya kelanjutan episode HABIBI DAN HABIBAH yg masih kecil gak ? Kalo punya tolong post yg episode masih kecilnya aja ya...please :')

bella said...

Masih punya kelanjutan episode HABIBI DAN HABIBAH yg masih kecil gak ? Kalo punya tolong post yg episode masih kecilnya aja ya...please :')

Online Visitors

Thank you for dropping by