Tuesday, October 12, 2010

Episode 43 - Sinetron Cinta Kirana pada 11 Oktober 2010 di Astro Ria setiap hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 petang


Sinetron Cinta Kirana Setiap Hari Isnin - Jumaat pada jam 6.30 malam - 7.30 malam di Astro Ria

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 1 - 50

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 51 - 78

Sila klik di sini untuk mengikuti sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 91 - 93 (Episode Akhir)

Pelakon/PemainSynopsis

It begins when Sita met her long separated ex-boyfriend, Rama. The two folks agreed to pass their love that used to fail, onto their grand children. Sita was happy and imagined a better life for Kirana, her granddaughter. So does Rama for his grandson, Galang. Kirana and Galang that used to quarrel ended up falling in love.

Disaster comes when Rama and Galang got into an accident. Rama passed away, while Galang’s body was never found. Kirana became the back-bone of the family. She then met Evandra, a publishing boss that hates women. Evandra changed because of Kirana and grew to like her; meanwhile, Kirana’s love is only for Galang. One day, Galang returned but as Mischa, Galang’s twin. He did this as he could not bear to leave Renata who helped him from the accident.

Galang was happy that Kirana took care of the family, but he was shattered as he couldn’t return his love to Kirana, Kirana was hurt, Galang was hurt even more.

Berawal dari perjumpaan kembali antara Sita dengan mantan kekasihnya, Rama, yang dulu terpisah, pasangan jompo ini sepakat menyambung tali jodoh mereka yang dulu gagal ke cucu masing-masing. Sita bahagia dan membayangkan kehidupan Kirana, cucunya, bakal membaik seperti harapannya. Begitu pula harapan Rama terhadap cucunya, Galang. Kirana dan Galang yang tadinya sering bertengkar, akhirnya saling jatuh cinta.

Musibah datang ketika Rama dan Galang mengalami kecelakaan. Rama meninggal dan mayat Galang tak ditemukan. Akhirnya Kirana menjadi tulang punggung keluarga. Ia kemudian bertemu Evandra, bos penerbitan yang benci perempuan. Karena Kirana, Evandra berubah dan mulai menyukai Kirana, namun cinta Kirana hanya untuk Galang. Suatu hari tiba-tiba Galang muncul lagi, tapi dia mengaku sebagai Mischa, adik kembar Galang. Dia sengaja melakukan hal itu karena tidak tega meninggalkan Renata yang telah menolongnya dari kecelakaan tempo hari.

Galang bahagia Kirana menjaga keluarganya, namun juga hancur karena mustahil mengembalikan cintanya untuk Kirana. Kirana terluka, Galang lebih terluka.
source: http://www.mdentertainment.net/

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 43

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 43 Part 1

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 43 Part 2

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 43 Part 3

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 43 Part 4

Sambungan kisah Cinta Kirana Episode 43 Part 5


Sambungan sinopsis sinetron Cinta Kirana Episode 43

Baim membuka pintu kereta kerana ingin memberitahu Kirana dan Galang semuanya sudah selamat, Riana sudah masuk ke dalam cafe. Kirana dan Galang dengan secepatnya memisahkan diri, mereka kelihatan sedikit canggung dengan apa yang sudah berlaku. Kemudian Kirana mengalihkan perbulana dengan bertanyakan pada Galang apakah agaknya yang dilakukan Riana di dalam resto.


Galang kurang pasti dan tidak lama kemudian Galang menerima panggilan daripada Riana membuat temu janji di Cafe Bintang Laut dengannya untuk bersua muka kerana ingin memberitahunya sesuatu.


Kirana: Kalau Riana mahu bertemu dengan Pak Tejo sekarang, bererti kita harus berbelanja. Kita harus ubah penampilan Pak Tejo.
Pak Tejo pada istrinya: Ini yang paling seronok, ma. Papa bakal didandan menjadi segak. Nanti papa seperti bos besar. Pakai kot dan tali leher. Tapi pakai seluar.


Setelah Kirana dan Galang membeli belah bersama Pak Tejo menukarkan penampilannya supaya kelihatan seperti produser, Galang memperkenalkan Pak Tejo kepada Riana dalam pertemuan mereka sebagai Pak Tony yang akan membantu mereka dalam pembikinan filem baru mereka. Riana mempercayai Pak Tejo adalah produser benar dan dia memberikan cek kepadanya untuk memprodusi filem mereka. Galang berasa senang karna langkah pertama rencanya berjalan dengan lancar.Baim dan Kirana turut senang mendapat tahu berita itu.Choky membawa Raka yang sedang mabuk pulang ke rumahnya. Nadira tidak senang dengan hal itu dan dia:

Nadira: Akhirnya kamu sudah sedar juga, Raka.
Raka: Kenapa aku bisa di sini?
Nadira: Semalam kamu mabuk. Choky yang membawa kamu pulang.
Raka: Aku tak ingat apa-apa.
Nadira: Raka, aku benar-benar mahu minta tolong daripada kamu. Tolong jangan pernah ganggu hubungan aku dengan Choky. Aku minta tolong sama kamu ya, Raka.
Raka: Apa maksud kamu?
Nadira: Ya, cukup saja kita dah laku kesalahan dulu. Aku tak mahu kamu ada lagi dalam kehidupan aku dan Choky. Aku ingin kamu jauhi hidup aku dan Choky. Itu saja.
Raka: Tapi aku tak bermaksud...


Nadira: Raka.. aku minta tolong pada kamu. Tolong jauhi daripada hidup aku dan Choky dan jangan pernah rosak semua yang telah aku bina bersama Choky. Okey! Aku minta sekarang kamu pergi dari sini.

Raka pada dirinya: Aku dah rosak segala-galanya kerana cinta aku pada Kirana.


Jono tiba di rumah Kirana dengan harapan dia dapat bertemu dengan Fara tetapi Ibu Aida memberitahu Jono bahawa Fara sedang berada di bengkel. Jono mengucapkan terima kasih kepada Ibu Aida untuk alamatnya lalu meminta diri lalu dia terus pergi ke bengkel tempat Baim bekerja.


Dibengkel Fara menolong Baim. Baim meminta maaf daripada Fara kerana telah bersikap dingin terhadap Fara. Katanya dia tidak bermaksud apa-apa cuma...
Baim: Yang pasti aku nak minta maaf pada kamu dan aku ingin kamu datang ke sini lagi dan tolong aku rasa kesepian kalau kamu tiada di sini.
Fara berasa gembira setelah Baim mengajaknya ke bengkel lagi untuk menolongnya.
Fara: Yay, kalau gitu apa-apa kerja yang Baim buat, Fara tolong.


Fara dan Baim membaiki kereta itu bersama-sama.


Fara terjatuh dan Baim megurut kaki Fara yang telah terseliuh kesakitan. Pada waktu itu Jono muncul dan dia salah sangka ingatkan Baim berlaku tidak sopan terhadap Fara lalu memukulnya dengan teruk.

Baim: Sakit tak?
Fara: Sakit di sini.
Fara tanya Jono bagaimana dia ada di sini.
Jono: Jangan ganggu sepupu saya.
Fara: Apa Mas Jono ni?
Baim bangun.


Tetapi Jono tidak peduli walaupun Fara cuba menghalang Jono daripada menyakiti Baim, dia terus membawa Fara keluar meninggalkan Baim yang masih dalam kesakitan akibat dipukul oleh Jono.

Raka ingin bertemu dengan Kirana tetapi Kirana tidak ada di kantor pada waktu itu. Raka menyangka Kirana sengaja mahu menjaga jarak dengan dia dan menjauhi dia. Raka sedih. Sandra mendapat tahu Riana invest uangnya untuk filem barunya dan dia berasa amat marah tetapi Riana teruskan dengan candangannya dan tidak mahu mendengar nasihat mamanya.


Pada waktu syuting, Riana mngajukan seorang pameran utama untuk berlkon bersamanya bagi menjayakan filem itu. Tetapi kerana rencana untuk menjadikan Galang sebagai pameran utama bersama Riana, mereka berusaha membuat lelaki itu menolak watak. Rencana mereka berhasil dan Galang disyorkan menggantikan tempat tersebut.


Kirana: Raka, kamu kenapa, Ka, kamu sakit?
Raka: Apa kamu masih peduli kalau aku apa-apa terjadi pada aku?Kirana: Kenapa kamu cakap begitu? Ya, pastilah aku peduli.
Raka: Kalau kamu masih peduli sama aku, seharusnya aku tak rasa sesakit ini, Na.
Apakah aku dah tak ada peluang lagi untuk mendapatkan hati kamu?
Kirana: Raka, kamu tahu kan bagaimana perasaan aku. Aku tak boleh mencintai orang lain selain Galang. Raka, kau akan jauh lebih bahagia kalau kau boleh lupakan aku.
Raka: Mana mungkin aku bisa melupai kamu. Cuma kamu yang ada di fikiran aku. Aku dah cuba untuk menghapuskan bayang-bayang kamu dari fikiran aku, tapi aku tak bisa. Aku terlalu mencintai kamu, Kirana.Raka: Bahkan rasa itu dah mulai menghancurkan hidup aku. Tapi aku tak pernah peduli karna aku tak bisa hidup tanpa kamu.

Sambil Raka mememegang tangan Kirana dia berkata: "Aku tak pernah bisa berhenti mencintai kamu".


Kirana, Galang bertemu dengan Raka. Raka yang sedih mengatakan pada Kirana kalau dia mencintai Kirana dan tidak akan melupakan Kirana sampai kapanpun. Galang tertegun mendengar kata-kata Raka.Sinopsis Episode seterusnya bersambung dalam Episode 44 yang akan disiarkan pada 12 Oktober 2010. Terus menonton kisah ini di Astro Ria bersama shinystar...

sumber: (Terima kasih dan kredit diberikan kepada
http://www.mdentertainment.net/
Astro Ria 104
http://www.indosiar.com/
http://id.wikipedia.org/
sebuahkisah Channel
dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

0 comments :

Online Visitors

Thank you for dropping by