Wednesday, April 1, 2009

SAMBUNGAN SINOPSIS DRAMA LAGENDA JULIA JULI EPISODE 18 PADA 1 APRIL 2009 PADA JAM 4.30 PETANG DI TV3 SETIAP HARI ISNIN - KHAMISJANGAN LUPA UNTUK MENGIKUTI SEBUAH LAGI DRAMA BARU BERJUDUL "JULIA JULI" (Jula Juli Bintang Tiga) MELALUI SLOT LAGENDA DI TV3 MULAI 3 MAC 2009 JAM 4.30 PETANG SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS/TV9 SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS JAM 8.30 MALAM - EPISODE 17

Barisan pelakon yang membintangi "Julia Juli" adalah:

Misha Omar sebagai Julu
Sayiddah sebagai Jula
Dynaz sebagai Juli
Zed Zaidi
Danny X-Factor
Abby Abadi
Rahim Jailani
Syawal AF5
Aqasha
Imuda
Irene Tan

Sambungan Drama Lagenda Julia Juli Episode 18 pada 1 April 2009, Rabu:


Julia melawat Adrian di hospital. Dia menggunakan kuasa ajaibnya untuk menolong Adrian sedar sewaktu Connie keluar sebentar. Sewaktu Connie dan Julia pulang ke pejabat, keadaan Adrian masih sama.(Adakah Adrian akan sedar tidak lama selepas itu)

Ayah Remy memaksa Remy agar bertunang dengan Hani tetapi Remy enggan. Selepas Remy beredar, ayah Remy memberitahu ibu Remy bahawa Remy adalah seorang yang kurang ajar kerana tidak mendengar kata-katanya. Connie menerima panggilan dari doktor mengenai adiknya. Connie memberitahu Julia adiknya, Adrian dah membuka mata. Doktor memberitahu Connie dan Julia selalunya kalau keadaan begini mengambil masa untuk pesakit sedar semula tetapi dalam keadaan Adrian pula dia boleh membuka matanya dalam masa 24 jam. Connie mengucapkan terima kasih kepada Julia kerana telah mengambil berat tentang Adrian sewaktu Adrian dalam koma.

Arif gembira kerana Julia telah berbaik semula dengan Connie. Julia menjawabnya bahawa segala yang berlaku ada hikmahnya. Julia memberitahu Arif dia sudah seperti tidak boleh percaya dengan Arif dan dia berkata jawapannya ada pada Arif sendiri. Sofia menerima panggilan bahawa Izwan sedang bersama Linda di JI Club. Pemanggil itu tidak memberitahu Sofia siapa dia dan dia cuma memberitahu Sofia dia kasihankan Sofia sebab itulah dia memberitahu Sofia tentang hal Izwan. Sofia menelefon Julia dan dia meminta Julia menolongnya tentang hal Izwan dan dia tidak dapat pergi kerana ada "shooting"/penggambaran. Julia dan Ju pergi ke JI Club untuk mengetahui apa yang berlaku dengan lebih lanjut.

Ju tidak mahu Remy dikatakan sebagai anak derhaka kerana dia. Remy kata dia tidak akan berkahwin dengan orang yang tidak dicintainya. Remy tetap memberitahu Ju dia tidak mahu berkahwin dengan Hani. Ju kata dia pun tidak boleh berkahwin dengannya. Ju kata sudah tiba masanya dia menolong Remy dalam hal ini (Bagaimana Ju akan menolong Remy? Adakah dengan cara berpisah dengannya?)

Connie memberitahu Arif bahawa dia tahu kenapa Julia lebih berhak untuk bersama dengan Arif.

Julia mengambil gambar Iwan dari jarak yang jauh. Apabila Ju ingin pergi dengan lebih dekat lagi, Julia menghalangnya dan mereka berdar dari tempat itu. Julia kata kepada Ju semua itu terpulang kepada Sofia untuk membuat keputusan. Julia menasihati Sofia supaya tidak sedih dan berkata adalah lebih baik Sofia mengetahui hal itu lebih awal sebelum mereka berkahwin. Menurut Ju dia pun ada masalah bahawa dia akan meninggalkan Remy untuk kebaikannya. Walaupun Remy tidak akan menerima keputusan yang dibuat oleh Ju, Ju tidak mahu Remy berdosa disebabkannya. Ibubapa Julia gembira kerana anak-anak mereka sudah bersatu. Ibu Julia kata walaupun tidak dapat mendengar suara anak-anak mereka, itu semua sudah mencukupi dengan melihat wajah mereka sahaja.

Connie memberitahu Julia bahawa Adrian memberitahunya dia dengar apa yang semua dia cakap. Connie berterima kasih kepada Julia dan mengajaknya pergi melawat Adrian bersama-sama selepas kerja. Hani pergi ke rumah Julia untuk menemui Ju bertanya apa yang Hani buat di situ. Hani memberi amaran kepada Ju supaya menjauhi dari Remy. Ju memberitahu Sofia Hani adalah sepupu Remy. Sofia hairan perempuan begitu ke Remy nak jadikan isteri. Ju menjawab, itu semua kehendak ayah Remy dan Ju juga tidak mahu berkahwin dengan orang yang memberi masalah dalam dirinya. Remy tidak sanggup kehilangan Ju tetapi dia tidak boleh memaksanya. Menurutnya lagi Ju akan berundur. Ibunya tidak dapat berbuat apa melainkan menasihatinya sahaja.

Tuanku: Memang kamu tak perlu tergesa-gesa. Beri masa, beri ruang banyak masalah nampaknya biarkan mereka selesaikannya sebagai manusia dulu.
Dino: Tapi tuanku permaisuri nak sangat mereka patik balik ke bumi semula, tuanku.
Tuanku: Permaisuri memang begitu. Tetapi beta fikir adalah lebih baik membiarkan anak-anakanda beta menyelesaikan masalah mereka dengan cara mereka tapi kalau kamu yang ingin menyelesaikannya mudah sekali. Tetapi itu bukan caranya. Biarlah anak-anakanda beta belajar betapa susahnya barulah mereka tahu betapa susahnya hidup di bumi. Betapa indah dan syadunya tinggal di negara yang indah ini.
Dino: Kalau itu yang tuanku inginkan patik bersetuju benar tuanku. Lagipun di bumi keadaannya sibuk tuanku... memang banyak pencemaran. tuanku.
Tuanku: Beta tahu, beta maklum. Itulah sebabnya beta biarkan anak-anakanda beta bersusah-payah dahulu kerana itulah sebaik-baik pelajaran sebelum mereka memerintah negara ini.
Dino: Sungguh bijaksana strategi tuanku itu. Kalau begitu, izinkan patik pergi dahulu.
Tuanku: Silakan.
Dino: Terima kasih, tuanku.Dalam satu babak yang lain:

Connie: Arif ada tanya
Julia: Tanya apa?
Connie: Kenapa awak jauhkan diri daripadanya. Sayapun perasan awakni dah tak cakap dengannya dan tak keluar dengannya.
Julia: Saya tak nak fikirlah sekarang ni. Kalau saya fikir nanti saya pening kepala.
Connie: Dengan sayapun awak malas nak cerita?
Julia: Lagipun sekarang ni saya nak awak tumpukan perhatian awak pada urusan adik awak. Lebih penting daripada urusan saya dengan Arif.
Connie: Tak apa, awak perlu... yang adik saya tu, tak apa lain kali saja.


Connie dapat rasakan bahawa Julia cuba menjauhi dari Arif. Julia berkata dia tidak mahu bercakap dengan tentang hal itu. Julia meminta Connie tumpukan urusannya terhadap adiknya, Adrian. Kisahnya bersambung...


Sambungan kisah Drama Lagenda: Julia Juli: Episode 18 Part 1


Sambungan kisah Drama Lagenda: Julia Juli: Episode 18 Part 2

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada videoklcom Channel)

(Terima kasih dan kredit diberikan kepada TV3, tv9 dan semua pihak atas sumber maklumat dan gambar)

0 comments :

Online Visitors

Thank you for dropping by